Siz olsanız böyle bir ikramı geri çevirirmiydiniz?

Şahsen ben nezaketen, ayıp olmasın diye hiçbir şey yapmam ama yemeğimi ne olursa olsun paylaşırım, içimden gelerek yani. Bir lokma az yesem ölmem diye düşünürüm.

İşte dediğim gibi yetişme tarzı ve devamında çevre :) Kötü niyet yok hatta fazla iyi niyet, ince düşünce var ama bir samimiyetsizlik, abartı yaşanıyor bence.
 
Sen ne karışıyorsun kadınlar arası muhabeette de konuşmasın fazla :) alırım almam allah allah ona mı sorulcakmış herşey
 
Eşinizin ailesi çok korkutmuş galiba zamanında yabancılardan bişey almama hususunda adamcağızın hafızasına kazınmış :KK76:
 
Bazı taraflarda adetler öyle, birşey ikram edildiğinde, misafirliğe gidildiğinde vs. ilk aşamada tokmuş gibi davranılır. Ancak ısrar kıyametten sonra alınır. Aynı şekilde usulen ikram eden kişinin de red edilse bile ısrarcı olması beklenir. Bence saçma ben karşımdakini sıkboğaz etmeyi sevmediğim için asla ısrar etmem mesela. Ikramları da ilk seferde kabul ederim. Görgü kuralları hayatı zorlaştırmak için yoklar.

Hah eşimle ben tam böyleyiz. Eşim ısrar tarafında, kendisine de ısrar bekler, bense tam tersi. Sorunumuz benim nezaketen hayır demediğimi anlamaması. Gerçekten canım istemediği zaman bile ısrar kıyamet yedirmeye çalışıyor. Yeni evliyken gönülsüz ikram etmişim diye tavır yaptığı olmuştu.
 
Arkadaşlar hayırlı geceler. Bugün geç saatte iftar davetinden döndük. Bina girişinde asansör beklerken bir komşumla karşılaştık. Merhaba , hayırlı geceler filan muhabbetinden sonra komşum elindeki tatlı tabağını uzatarak '' tatlı alır mısın '' dedi. Ben de bir tane alıp teşekkür ettim.
Neyse biz asansörün birine bindik, onlar diğerini bekliyordu. Asansörde eşim ''niye hemen alıyorsun, teşekkürler almayım desene'' vs. vs. bi sürü konuştu durdu, canım sıkıldı.
Belki büyük bir dert değil ama sanki bana yol yordam bilmediğimi ima etti.
Kızlar sizce benim yaptığım mı gereksiz, yoksa eşimin tavrı mi?
Eşinin bunu dile getirmesi saçma
Düşünse bile içinden dişünsün
Yaptıgıniz abes değil , ayıp değil
 
Eşiniz kültürel konularda geri galiba.

Ramazan ayinda bir insanin teklifini geri cevirmek ayip kacardi.

Göz hakki denen birşey var.
Bazi insanlar ramazan ayinin anlamini kavrayamamış galiba.
 
Back
X