Siz olsanız böyle bir ikramı geri çevirirmiydiniz?

Bi bahane bulamayınca çatmak için böyle saçma sapan bahaneler bulabiliyo bu erkekler.
Hahah:)) benim oğlum 3 yaşında kavga etmek isteyip bahane bulamayinca anne niye su ictin diye tartıştı benimle:KK70:
Gözünün üstünde kaşın varida bekliyorum yakin zamanda :confused:

Arkadaşlar hayırlı geceler. Bugün geç saatte iftar davetinden döndük. Bina girişinde asansör beklerken bir komşumla karşılaştık. Merhaba , hayırlı geceler filan muhabbetinden sonra komşum elindeki tatlı tabağını uzatarak '' tatlı alır mısın '' dedi. Ben de bir tane alıp teşekkür ettim.
Neyse biz asansörün birine bindik, onlar diğerini bekliyordu. Asansörde eşim ''niye hemen alıyorsun, teşekkürler almayım desene'' vs. vs. bi sürü konuştu durdu, canım sıkıldı.
Belki büyük bir dert değil ama sanki bana yol yordam bilmediğimi ima etti.
Kızlar sizce benim yaptığım mı gereksiz, yoksa eşimin tavrı mi?
Ben almazdım. Esim alirsa da sizin esiniz gibi tepki verirdim. Bazi ikramlar nezaketen yapiliyor. Gozunuz gormus diye nezaketen soylemis muhtemelen. Belki evdekilere yetecek kadardi tatli. Siz aldiniz diye bir baskasi yiyemeyecektir. Ben bu konularda fazlaca hassasim. Her ikrama her davete evet demem. Dedigim gibi bazi seyler canı gönülden degil de nezaketen yapiliyor.

Ben almazdım. Esim alirsa da sizin esiniz gibi tepki verirdim. Bazi ikramlar nezaketen yapiliyor. Gozunuz gormus diye nezaketen soylemis muhtemelen. Belki evdekilere yetecek kadardi tatli. Siz aldiniz diye bir baskasi yiyemeyecektir. Ben bu konularda fazlaca hassasim. Her ikrama her davete evet demem. Dedigim gibi bazi seyler canı gönülden degil de nezaketen yapiliyor.
Bilmiyorum ama nezaketen teklif ediyormuş gibi hissetmedim. Elindeki tatlı dikkatimi bile çekmedi, yani tatlıya bakıyor olsam belki...
Empati yapıyorum, böyle bir durumda ben olsam ikramımın kabul edilmesi beni mutlu ederdi.

İkram edilen bi şeyi almamak nezaketsizliktir bana göre.Nezaketen vermek istemeyip de uzatan uzatmasın bi zahmet onu karşı taraf düşünmek durumunda değil.

Komsu hakkı diye bi sey var yahu ne kadar unutsak da güzel bi kültür bu.Hic yanlış değil yaptığınız esinizin oruç başına vurmuş herhalde aldırmayın haklısınız

Nezaket kuralı gereği bile olsa alınmalı bence , çok hoş bir hareket komşular arasında o sizinle paylaşmak istemiş siz de geri çevirmeden gayet güzel kabul etmişsiniz ben komşuma uzattığım da alıyorsa memnun olurum hoşuma gider bence doğru bir hareket sizin ki eşiniz abartmış..

Bi bahane bulamayınca çatmak için böyle saçma sapan bahaneler bulabiliyo bu erkekler.
Hahah:)) benim oğlum 3 yaşında kavga etmek isteyip bahane bulamayinca anne niye su ictin diye tartıştı benimle:KK70:
Gözünün üstünde kaşın varida bekliyorum yakin zamanda :confused:
Doğru tespit. Bazı insanlar kusur bulamayınca kusur yaratıyorlar. Benim eşim kedimin kum kabının küreği asıldığı yerden düştü diye. bunun yerini neden değiştin. Senin yüzünden aradığım şeyleri bulamıyorum diye bağırmıştı. Kürek sadece 40 cm yer değiştirmiş.:KK70: Bende ona neyi aradın da bulamadın diye sordum cevap veremedi. :KK64:

Eşiniz öyle yetişmiş sanırım bu yüzden tersi rahatsız etmiş, ben de öyle yetiştim, annem kızardı.. En azından hemen alınca ayıp olur diye düşünülüyor, sadece nezaketen, ayıp olmasın diye söylenen çok durum oluyor, az bir kesim değil bunu yapan. Her şeye hayır diyordum otomatiğe bağlamış gibi, hala vardır :) Nezaket güzel bir şey eğer eşimin sık yaptığı bir şeyse biraz rahatsız olabilirdim ben de belki söylemesem bile, ya da elimde bir şey olan tarafsam ben de nezaketen uzatabilirdim çünkü o "ayıp olur" düşüncesi işlenmiş zorundayız gibi, ama bir yandan da bu tarz komşuluk vb. ilişkilerinin çoğu samimiyetsiz gelir bana bu yüzden bazen, anlık sallamadığım zaman da oluyor bu durumu.
Yine de eşinizin tavrı, söyleyişi hoş gelmedi, küçük çocuk musunuz siz.

Tatlıya hayır denir mi ayol tabağı bile alabilirdim siz gene nazikçe bi tane almisiniz.. Esinizin cani kaldı herhalde içine mi oturdu ne siz yediniz o yiyemedi diye..

Arkadaşlar hayırlı geceler. Bugün geç saatte iftar davetinden döndük. Bina girişinde asansör beklerken bir komşumla karşılaştık. Merhaba , hayırlı geceler filan muhabbetinden sonra komşum elindeki tatlı tabağını uzatarak '' tatlı alır mısın '' dedi. Ben de bir tane alıp teşekkür ettim.
Neyse biz asansörün birine bindik, onlar diğerini bekliyordu. Asansörde eşim ''niye hemen alıyorsun, teşekkürler almayım desene'' vs. vs. bi sürü konuştu durdu, canım sıkıldı.
Ben olsam ben de alırım niye gerildi ki çok saçma geldi eşinizin düşüncesi

Valla tatliya duskunlumden bende alir yerdim.

Back
X