Siz olsaniz burada memuriyeti birakip yurtdisina dil okuluna gidip o ülkede tutunmaya calisir misiniz?

Mericeyncim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
164
73
28
Hanimlar fikrim bu istifa etmeden yurtdisina ücretsiz izin ile dil okuluna gidip hem çalışıp hem dil öğrenip sonra orada bir iş bulabilirsem çevre edinebilirsem eğer o ülkeye yerleşmek. Olabilir mi dersiniz mantıklı mı? Değerli fikirleriniz için teşekkürler.(ülke irlanda ya dil okulu yada yüksek lisans icin gitmeyi düşünüyorum.ayni zamanda çalışma imkanı sağlıyorlar. orada mesleğimi icra etmem için dilimin çok iyi olması lazim.yani öğretmen mimar mühendis falan değilim.6 ay dil okulu 1 yıl yüksek lisans. Orada garsonluk tarzı bir işte çalışacağım yani ama yaparım razıyım.)

Son düzenleme:
Yani öyle ha deyince gidilmiyor her yere birsürü prosedür falan var ama siz bunları sağlıyorsanız tabi ki gidin bence. En azından deneyin ne kaybedersiniz ki..

Ama ben olsam diyelim burada öğretmenim, gidip de orada bundan daha düşük statülü bir iş yapmazdım.. Bundan daha çok kazansam bile yapmazdım.. Bence önce yaptığınız iş sizi mutlu etmeli.. Diğer türlü parayı zaten bir şekilde kazanıyoruz..

Memur geniş bi tanım tam olarak görevinizi yazsanız daha iyi olur. Sayıştay denetçisi de memur vezne görevlisi de, ilki gidip garsonluk yapmaz. Yurtdışı deyince avrupa anlıyorum çünkü çoğunluğun planı bu, bazı avrupa ülkeleri dil kursuyla birlikte çalışma imkanı da veriyor detayını tam bilmiyorum. Çok nitelikli işlerde çalışmazsınız ama mutlu olmanız çalıştığınız işin yanında oraya gitme motivasyonunuza bağlı.

Gideceginiz ülke, kalacaginiz süre vs belli mi?
Hesabinizda kurs icin bile gitseniz belli meblada para olmasi gerekiyor ayrica.
1 senelik ücretsiz izin süresi yeter derseniz mantıklı ama dil.kursu sonrasi kalamama ihtimaliniz de var, artisini eksisini degerlendirin. Siz degecegine inaniyorsanuz gidin tabii.

Maddi şartlar iyi olacaksa neden olmasin..

Ben de devlet memuruyum, memuriyetimi yakıp gitmem, o derece vizyonsuz ruhu fakir bir insanım allah beni kahretmesin.
Eşim kafamın etini yiyor da kanadaya gidelim diye. Gitmem diyorum. Neden çünkü ruhum fakir evet.
Memur kafası, garanticilik tamamen :)

Aynen öyle. Garantici insanım. Elin yaban ellerinde anadan yeni doğmuş gibi yapamam ki =)) Yoksa memur maaşı burda beni ne ev ne araba sahibi yapmaya yeter....
Ben de gün geçtikçe daha garantici oldum
Alti dolu olmayan hic bir bilgi beni tatmin etmez :)

Almanyada yasayan ve kari koca çalışmayan bir akrabam var.Iki çocukları ile her yıl antalyanin en güzel otellerinde tatillerini yapıp gidiyorlar.Biz iki memur kendi memleketimizde nasıl tatile gideceğimizi düşünüyoruz.Imkaniniz varsa durmayın bu ülkede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…