Siz olsaniz burada memuriyeti birakip yurtdisina dil okuluna gidip o ülkede tutunmaya calisir misiniz?

Ben mi çok oara ve gelecek endeksliyim anlamadım. Bazı arkadaşlar daha düşük mesleklerde daha fazla maaş bile olsa gitmem demiş ama ben orada garsonluk yapacak bile olsam giderdim. Herşeyden önce orada daha iyi şartlarda yaşamak var, geleceğini daha güzel inşa etmek var. İrlanda Ab üyesi bir ülke ve son derece nezih,yaşanılabilir bir ülke. Burada habire gelecek kaygısı çekeceğime oraya gidip bulaşıkçı olurum daha iyi. En azından aldığım birim paraya daha fazla şey alır, fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalmazdım.

Almanya’da asgari ücret 1600 euro. 4 kişilik ailenin kirasız geçim maliyeti 3000 euro, ev kirası ortalama 2000 euro. Asgari ücret dünyanın hiçbir yerinde insanı “yaşatmıyor”. Buradaki memuriyet standardıma denk bir standartta yaşamak için gitmezdim. Kariyer ve yaşam olarak ileri gitmeliyim ki uzaklığa değsin.

Almanyada yasayan ve kari koca çalışmayan bir akrabam var.Iki çocukları ile her yıl antalyanin en güzel otellerinde tatillerini yapıp gidiyorlar.Biz iki memur kendi memleketimizde nasıl tatile gideceğimizi düşünüyoruz.Imkaniniz varsa durmayın bu ülkede.
İşsizlik maaşıyla almanyada nasıl geçiniyorlar 🤔

Senin gibi bir gariban bulup evlenirsin heralde ileri gidiş olmaz gibi , duygusal yönden çok sağlam durman gerekir önüne gelenle sevgili olmamak gerekir kariyerden çok kadınlar evlenip çoluk çocuğa karışıyor öyle olacaksa otur oturduğun yerde!

Senin gibi bir gariban bulup evlenirsin heralde ileri gidiş olmaz gibi , duygusal yönden çok sağlam durman gerekir önüne gelenle sevgili olmamak gerekir kariyerden çok kadınlar evlenip çoluk çocuğa karışıyor öyle olacaksa otur oturduğun yerde!
Gariban olduğum kanısına nasıl vardınız anlam veremedim 😃 sanırım hayat sizin için sevgililik ve evlenmekten ibaret hemen beni aynı kılıfa soktunuz.oysa hiç böyle şeylerden bahsetmedim ben 😄. Çok mersi

Bence sen oturduğun yerde say
İnsanlar nerelerden nerelere geliyor

Tabii ki ücretsiz izin alın gidin ve şansınızı deneyin. Her şey statü veya para değil. Ki işinizi soylememissiniz ama tahminim çok iyi durumda olacak bir maaş da almıyorsunuzdur. Kafanızın rahat olacağı yerde yaşayın
Maaşım standardın üstünde ama burada mutlu değilim.yalnizca gidip tekrar dönmek zorunda kalmaktan ve kaldığım yerden devam etmekten korkuyorum çünkü inanılmaz çirkin fikirli bir çevrem var akrabalarım, memleketlilerim...

Ne okuduk simdi biz?

İrlanda güzel ama uzun vadede kendinizi “evde” gibi hissedebileceğiniz bir ülke değil. Yine de ücretli ve ücretsiz izin süresini sonuna kadar bu şekilde kullanıp muhteşem bir hayat tecrübesi edinebilirsiniz, kime ne? Aklınıza yatarsa, iyi hissederseniz devam ama iyi hissetmezseniz vaktinde dönersiniz memuriyeti yakmayacak şekilde.

Peki memurluktan istifa edince geri dönüşünüz sadece kpss ile mi oluyor? Yani en başa mı döneceksiniz olur da geri gelirseniz? Yoksa herhangi bir yere devletin tayin etmesiyle mi başlayacaksınız?

Back
X