Siz olsaniz burada memuriyeti birakip yurtdisina dil okuluna gidip o ülkede tutunmaya calisir misiniz?

Yurt dışında belki ekonomik ve statü olarak çok iyi bir yere gelebilirsiniz. Ama bu sürecin psikolojisini, sosyal tarafını da gözardı etmeyin. Yoksa hayal kırıklığı olur.
Şahsen ben yapamam

İrlanda güzel ama uzun vadede kendinizi “evde” gibi hissedebileceğiniz bir ülke değil. Yine de ücretli ve ücretsiz izin süresini sonuna kadar bu şekilde kullanıp muhteşem bir hayat tecrübesi edinebilirsiniz, kime ne? Aklınıza yatarsa, iyi hissederseniz devam ama iyi hissetmezseniz vaktinde dönersiniz memuriyeti yakmayacak şekilde.

Peki memurluktan istifa edince geri dönüşünüz sadece kpss ile mi oluyor? Yani en başa mı döneceksiniz olur da geri gelirseniz? Yoksa herhangi bir yere devletin tayin etmesiyle mi başlayacaksınız?
Dönüşüm kaldığım yerden devam tek farkı aynı kurumun farklı ilçesinde is basi.neden uzun vadede kendi evinde hissetirmez dediniz? İnsanlarından dolayi mi?

Dönüşüm kaldığım yerden devam tek farkı aynı kurumun farklı ilçesinde is basi.neden uzun vadede kendi evinde hissetirmez dediniz? İnsanlarından dolayi mi?
Bence gidin en kötü tekrar başlarsınız
Kulak asmayın yapamazsınlara
Sonra bize yazarsınız ülkemiz cennet kurulu düzenimiz olmasa çoktan dönerdik😝Şaka şaka
Ben inanıyorum yaparsınız❤️

Ücreti ne kadar? Burada memuriyet bırakılıp orada bulaşıkçı olunmaz, geri dönmek şartıyla yapın (kendi fikrim). Geçen yıl gidenler, pandemi nedeniyle ortada kaldı. Her giden kesin iş buluyormuş gibi bahsediyor. Ben de takip ediyorum.

Mühendis falansanız, tutunursunuz.

Ozaman süpermiş bence kesinlikle denemeye değer😊
Evet insanların mesafeli tavrı, genel olarak ülkenin ruhsal hali ve iklimi olarak sizi ister istemez depresifliğe sürükleyebilir. Bir yerde göçmen olmanın verdiği his de pek güzel sayılmaz. Türkiye’ye ha deyince atlayıp gelemeyecek olmak da zaman zaman kötü hissettirebilir. Yine de kafanızda bir hedef(yazlık ev alana kadar/50000euro biriktirene kadar vs.) belirleyip ona odaklanarak yaşarsanız depresyonu uzak tutmuş olursunuz.

Hanimlar fikrim bu istifa etmeden yurtdisina ücretsiz izin ile dil okuluna gidip hem çalışıp hem dil öğrenip sonra orada bir iş bulabilirsem çevre edinebilirsem eğer o ülkeye yerleşmek. Olabilir mi dersiniz mantıklı mı? Değerli fikirleriniz için teşekkürler.(ülke irlanda ya dil okulu yada yüksek lisans icin gitmeyi düşünüyorum.ayni zamanda çalışma imkanı sağlıyorlar. orada mesleğimi icra etmem için dilimin çok iyi olması lazim.yani öğretmen mimar mühendis falan değilim.6 ay dil okulu 1 yıl yüksek lisans. Orada garsonluk tarzı bir işte çalışacağım yani ama yaparım razıyım.)
aynı şeyi ben de düşünüyorum ücretsiz izin hakkı beş sene sonra geliyor bizde onu bekliyorum. Kesinlikle harika bi fikir. Gittin baktın sevmedin yapamadın dönersin. Denenmeli :) İrlanda neden? ben hala ülke seçemedim

aynı şeyi ben de düşünüyorum ücretsiz izin hakkı beş sene sonra geliyor bizde onu bekliyorum. Kesinlikle harika bi fikir. Gittin baktın sevmedin yapamadın dönersin. Denenmeli :) İrlanda neden? ben hala ülke seçemedim
Nerden nasıl duyuyorsunuz böyle ülkeleri ya .
Hayret ediyorum.
Benim bildiğim İsveç Norveç Danimarka 😂

Daha uygun fiyatlı bulduğum için araştıra araştıra çıktı karşıma daha uygunu olsa orayı değerlendiririm 🙃
Yok İrlanda yazmışsınız siz

Ben ona demedim.
Arkadaş farklı biyeri yazmış yukarıda.
Ona cevap olarak yazmıştım 🙏

Kaç yaşındasınız? Bence de gidin deneyin.
33 yaşındayım liseden beridir istiyorum ancak elim anca para gördüğü için maalesef şimdi düşünebildim gitmeyi bilemiyorum 🙃

İnsanları çok naif ve yardımsever diye duydum ayrıca güzel bir ülke küçük ve en önemlisi araştırmalarım sonucu en uygun fiyatlı irlandayi gördüm sizin bildiğiniz daha uygunu varsa paylaşırsanız sevinirim 😊

Burda memuriyeti bırakıp orda bulaşıkçı olunmaz diyorlar ya fena gülüyorum. Öğrenciyken 2 kere Wat yaptım.
İlk gidişimde bulaşıkçılık da yaptım.
Mesaiyi bitirip çıktığında istediğin herşeyi ama herşeyi yapabilirdin.
Hayat standardı o kadar yüksekti ki Türkiye de bir Memur kaç akşam ailesini alıp dışarda yemek yiyebilir?
5 defayı geçse kara kara düşünmeye başlar ay sonu nasıl gelicek diye xd
ABD'de adam bulaşık yıkamaya Türkiye bir memurun lastiğini bile alamayacağı arabayla gelebiliyor hala memurluğu bırakıp gidilmez diyorlar.

Öğrenci vizesiyle normalde çalışma izni verilmiyordu yani en azından abd için oyleydi İrlanda da veriyorlarsa baya iyiymiş.
Yalnız maddi bir desteğin olmucaksa çalışarak kendimi döndürücem diyorsan çok yoğun tempoya hazırlanman lazım mental olarak kolay değil.

Şimdiden kolay gelsin sizi gitti varsayıyorum.
Memurluk > all diyenlere kartpostal atmayı unutmayın.

Burda memuriyeti bırakıp orda bulaşıkçı olunmaz diyorlar ya fena gülüyorum. Öğrenciyken 2 kere Wat yaptım.
İlk gidişimde bulaşıkçılık da yaptım.
Mesaiyi bitirip çıktığında istediğin herşeyi ama herşeyi yapabilirdin.
Hayat standardı o kadar yüksekti ki Türkiye de bir Memur kaç akşam ailesini alıp dışarda yemek yiyebilir?
5 defayı geçse kara kara düşünmeye başlar ay sonu nasıl gelicek diye xd
ABD'de adam bulaşık yıkamaya Türkiye bir memurun lastiğini bile alamayacağı arabayla gelebiliyor hala memurluğu bırakıp gidilmez diyorlar.

Öğrenci vizesiyle normalde çalışma izni verilmiyordu yani en azından abd için oyleydi İrlanda da veriyorlarsa baya iyiymiş.
Yalnız maddi bir desteğin olmucaksa çalışarak kendimi döndürücem diyorsan çok yoğun tempoya hazırlanman lazım mental olarak kolay değil.

Şimdiden kolay gelsin sizi gitti varsayıyorum.
Memurluk > all diyenlere kartpostal atmayı unutmayın.
Söylediklerinize tümüyle katılıyorum.ogrenci vizesiyle çalışma izni sağlıyorlar. Şimdiden teşekkür ederim 🥰

Back
X