Siz olsanız eşinizin ailesine nasıl davranırdınız

kızmayın ama annenizin yaptığı çok yanlış!

kızım kayınvalidesini sevsin saysın dilediği gibi davransın ikinci annesi gibi olsun diye düşünüp sizi destekleyip korkulardan uzaklatıracağına, sizi korkutuyor.
ya sizi kıskanıyor paylaşamıyor.kaybederim korkusu yaşıyor. yada düşünmeden korkularını size aşılıyor.
siz belli sınırları aşmadan arayın sorun ilgilenin. ben kayınvalidemi hergün ararım hergünde evine uğrarım. kendi annemle de sürekli beraberimdir. ve annemde hep kayınvalidemle iyi olmamı destekler. ki ikiside iyi anlaşırlar oldukça.
sen kayınvalideni ne kadar hor görmez kalbini açarsan nişanlın da o kadar mutlu olacaktır göreceksin.
ben kayınvalideme neredeyse her gidişimde eli dolu giderim. pasta alırım,keke yaparım.. illa ki birşeyler olur elimde evde yaptığımda bir kaç dilim koyarım. o hastaneye gidecekse hep ikimiz gideriz.
birbirimize kızarız da paylaşırızda. hiç mesafe koyayım şöyle böyle yapar demedim.
ki benim babaannemde çok fena bir kaynanaymış. ama annem senin kayınvaliden melek der hep.
benim babannem perdeleri çekip badana yaparmış babam işten geçeceği sırada açarmış. gelin inmedi bugün aşağı dermiş. annem her sabah uğrarmış ama öyle zamanlarda kapıyı kilitleyip yapar yapacağını. hala da aynıdır.
işini gücünü kendi halleder. sonrada sormadınız der.
her anne , ve her kayınvalide bir değildir. lütfen ön yargılı olmayın. annenize bu konuda çok fazla yorumda bulundurmayın.

Son düzenleme:
Her kayınvalide kötü olacak diye bir şey yok canım. Benim kayınvalideme ne yapsan yaranamazsın; tatlı dil, güler yüz, hoş sohbet hiç bir şey onun için önemli değildir. Ben evlendiğim günden bu yana hiç yaranamdım. Gözünü hırs bürümüş oğullarını kıskançlığından gelinlerine her fırsatta eziyet çektiren hatta dövmeye kalkan bir kadın. Ama buna rağmen benim annem sen alttan al, seviyeni koru, hep tatlı dilli, güler yüzlü ol, herkes kendi yaptığından utansın der. Anneniz sanki biraz size önyargı ile yaklaşmanızı sağlaycak şekilde konuşmuş. Bence kimseye bu konuda taviz verme. İllaki senin kayınvaliden kötü olacak diye bir şey yok ki o yüzden çok yüzgöz de olma ama tepene çıkacak yüz bulacak gibi önyargılara da kapılıp huzurunu kaçırma derim canım.

valla canım annenin söylediklerini mutlak doğru kabul etme ama yine de bir kulağına küpe olsun benim annem de kayınvalidemi içten pazarlıklı buluyordu emrivaki peşinde olduğunu söylüyordu ben de saf saf anneme kızıyordum hatta bir ara kıskandığını bile düşündüm ama ne oldu nişan ve düğün sırasında ne olduğu çıktı ortaya ben yine de evliliğimin ilk yılı çok mesafeli olmamıştım ama canıma okundu o yüzden eskilerin tecrübesini de yabana atma onlar bizden daha kolay tanıyor insanları

sen tabi ki sevgini saygını göster ben zaten mesafenin gitmemek gelmemek olduğunu düşünmüyorum mesela ailenin sırlarını anlatmamak evine gideceğin zaman tel açıp haber vermek fazla yüz göz olmamak da mesafe için yeterli bence istediğin gibi ara sor ama çok içli dışlı olma

her kaynana kötü olacak diye bir kural yok
bence şimdiden böyle hesaplar yapma.içinden geldiği gibi davran
yine de her zaman biraz mesafeli olmakta fayda var.samimi sıcakkanlı güleryüzlü ol ama laubali olma derim benyerimseniben

ya arkadaşlar arkadaşımın ablası 25-26 yaşında biz 23 yaşındayız ablasının daha erkek arkadaşı yok ve beni beklemeden evlenmeyin diyo ayy napıcamı şaşırdım ayy nolur yardım edin biz beklemek istemiyoruz ki ayy nolucak şimdi elim ayağım titredi...:(((((

sana davranışlarına göre hareket edersin ama bir mesafeyi mutlaka koymalısın. tatlı dil yılanı değilinden çıkartıyor evet ama bazıları varki yılan bile olamazlar. öyle fenalıklar peşindelerki. benim kaynanam beni tanımadan daha neler neler yaptı sebebi eşimle inatlaşmaları. ama bana ve aileme ne hakaretler ne eziyetler. kaç sene ayrı kaldık eşimle sonra ne olduysa allah nasip etti ve bir anda evlendik ama yine fenalıklar ayırmaya çalışmalar. çok ağladım neden böyleler ben ne yaptım onlara dedim kaç kez affettim iyi davrandık güler yüzlü oldum ama hep kavga hep kavga. amaçları hep ayırmaktı. taki bu sene düşüp bize muhtaç olana kadar. arada yine iğne dili çıkıyor ama cahilliğine veriyorum.
sen ne olursa olsun mesafeni koru sonradan bizler gibi üzülme. asla kendine laf söyletme. kavga çıkartmaya çalışsalarda muhatap olma yanlarından uzaklaş. sırf düğünde para harcamamak için bile kavga çıkartıyorlar.
tamamen karşılıklı diye bişey yoktur. her iki tarafta birbirine iyi davranıyorsa iyidir ama tek taraf iyi olduğundada olmuyor.

yok öyle vıcık vıcık olmam da benim demek istediğim şuydu mesela bi örnek vereyim ben çok rahat bi ailede büyüdüm yani babamdan korkmaktan ziyade onunla 2 dost gibiydik mesela ilk erkek arkadaşımın oluğunu (sözlümü) ona söylemiştim mesela sözlümle tartıştığım üzgün olduğum zamanlar hep teselli verir nasihat verir bana hem bunun verdiği rahatlıkla hem de herşey başta bilinsin adına sözlümün ailesine onlar hakkında ne düşündüğümü onları ne kadar çok sevdiğimi söylemek istiyorum onlara jest yapmak mesela bayram değil seyran değil annemi(kayınvalidemi) arayıp nasılsın sesini duymak için aramıştım demek istiyorum yani içimden gelen bu ve böyle davranmak istiyorum yani onlar Allahım korusun hastalansalar sabah akşam yanlarından ayrılamam herhalde ki o kadar çok seviyorum düşünün İNŞALLAH bende bu sevginin karşılığını misli misli görürüm çünkü annemle babaannemin arasındaki ilişkiyi gördükçe korkar oldum sonra mesela evlendikten sonra kayınvalidemi,görümcelerimi eve çay içmeye,yemek yemeye davet etmek istiyorum onlara pastalar,börekler yapayım istiyorum ama annem bunu şiddetle onaylamıyor sadece annem değil teyzem olsun komşularımız olsun zaten benim için şey diyolarmış hülya işte fazla ii bi insan bu hayatta onu çok ezerler yazık diyolarmış Allahınız aşkına sevmek ve sevgisini heran belli etmek istemek çok mu yanlış???

Canım ne tatlısın ya düşüncen falan çok güzel benşöyle düşünüyorum yaşa ve gör değil bekle ve gör çünkü çok iyi davranırsın senin iyiliğini suistimal ederler ya da onlar hep aynı kalır da sen değişirisin mesela şöyle düşün şimdi diyorsun ya eşimin annesini kızkardeşlerini çaya yemeğe davet ederim falan filan onları böyle alıştıracaksın evlendikten sonra da insan hep aynı duyguda olmuyo bazen eşinle başbaşa kalmak istiyceksin, bazen kavgalı olacaksınız başkalırına yansıtmak istemiyceksin yada kendi evinde tek başına dinlenmek isteyeceksin böyle olunca da onlar eskisi kadar mutlu edemiycek seni ve bi süre sonra sıkıntısı hissettireceksin onlara bu defada diyceklerki gelinimiz evlendikten sonra değişti,
çok kötü değilde mesafeli davranırsan ve senin düşündüğün gibi çok iyi insanlar sa eğer onların heveslerini ellerinden almış olacaksın sana gösterdikleri ilgi ve sevgiyi senden göremeyince çok üzülecekler ve hiçbir zaman o ailenin bir parçası olamıycaksın,
Farkındayım hep felaket senaryoları yazdım ama durumun henüz net değil o insanları da ne kadar tanıyorum desende o ailenin içine girmediğin sürece tanıyamazsın,
Mesela benim eşimin ailesi çok iyiler bi zararları yok bize ama istiyorlarki her gün tlfla onları arayıp hem kayınvalidemle hem de kayınpederle konuşayım bunda ne var diyeceksiniz gayet iyi bi düşünce ama ben mecbur kaldığım için aramak istemiyorum onları içimden geldiği gibi aramak istiyorum eşim 6 yıldır ailesinden uzak onu öyle alıştırmışlar ölüm kalım olsa günde en az bir defa arayıp hem annesiyle hem babasıyla konuşacak kazara birgün aramasa hemen şikayete başlıyolar bizi unuttun falan filan şimdi aynı şeyi bana da yapmaya çalışıyolar işin kötüsü aramasam hemen eşime söylüyolar tlfda empatik bizi niye hiç aramıyo diye haliyle eşimle aramız bozuluyo bende bi karar aldım artık 3-4 günde bir arıyorum sorarlarsa da ancak arayabiliyorum diyorum

Nasıl baslarsan öyle gider.Sen onlardan samımıyet gormedıysen ve bu onların yapısıysa ılerdede gormeyeceksın demektır ınsalar 50 yasından sonra degısmez.Ama sen sımdıye kadar guler yuz gosterdıysen bu saatten sonra gostermezsen yıne kotu olursun.Bide şöyle dusun sen kayınvalıdenı annen kadar sevıyomusunkı o senı oz cocugu kadar sevebılsın???

İcinden geldigi gibi davranacaksın tabiki zor günlerin de yanlarında olmaya calısacaksın.Tabiki arayıp hal hatır soracaksın.Mesafe her zaman iyidir ama.Aranızdaki iliski saygı cercevesinde sürmüs olur.

Son düzenleme:
ya arkadaşlar arkadaşımın ablası 25-26 yaşında biz 23 yaşındayız ablasının daha erkek arkadaşı yok ve beni beklemeden evlenmeyin diyo ayy napıcamı şaşırdım ayy nolur yardım edin biz beklemek istemiyoruz ki ayy nolucak şimdi elim ayağım titredi...:(((((

şaka yapma ihtimali yok mu?

düğünü boşver. bebek için bekleriz deyip espiri yapın.

Merhabalar ben yeni sözlendim ve sözlümün ailesiyle yıllardır görüşürüz ailece ve ben onları çok severim ve sevgimi her fırsatta belli etmeye çalışırım. ama onlar osmanlı ailesi gibiler sevgilerini içlerinde yaşarlar dışarıya belli etmezler şimdi benim annemde benim gibiymiş zamanında ama kötü bir kayınvalideye düşmüş babaannem onu çok ama çok üzmüş bende şahit oldum bazılarına. annem sakın onlara çok ilgi gösterme şımartma mesafeli falan ol diyo yoksa çok ezerler seni kaynana hiçbir zaman gelinini sevmez der. sözlüm de boşver çok yüz verme sen kızsın ağırlığın olsun diyor haklı olabilirler ama gerçekten mi gelinin seven kayınvalide ve kayınvalidesini seven gelin yok mu hiç?
Sonra tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demiş atalarımız. mesela samanyolu tvde izlemiştim bi gelin kayınvalidesini hiç sevmiyo ama aynı evde oturmak zorundalar işte bigün gelin bi hocaya gidiyo kayınvalidesini öldürmek için zehir istiyo hoca da bi şurup şişesinde suveriyo snra tarif ediyo işte şunu bunu yap diyo ama en önemlisi kayınvaliden ölene kadar ona hep iyi davran bi dediğini 2 etme hep güleryüzlü tatlı dilli davran diyo o da tamam deyip eve gidiyo ve hocanın dediğini birebir uyguluyo ama zamanla bi bakıyo ki o tatlı dil güleryüz gösterdikçe kayınvalidesi ona öz kızı gibi merhametli,şefkatli ve sevgi dolu davranmaya başlıyo gelin yaptığından pişman olup hocaya gidiyo hocam çok pişmanım meğer benim kayınvalidem ne iyi biriymiş onun ölmesini istemiyorum bana nolur panzehiri ver diyo hoca önce manalı manalı gülüp diyo ki sana verdiğim şey zehir değil musluk suyuydu diyo gelin o zaman anlıyo ki herşey karşılıklıymış o sevgi ve hoşgörü gösterdikçe karşısındaki insan da ona aynısını gösterir ve sonra mutlu bi şekilde geçiniyolar.
bende sürekli güleryüz,sevgi ve anlayış gösterdikçe onlar da beni kızları gibi severler diye düşünüyorum ama annem illa ki hayır elini veren kolunu kaptırır başta nasıl başlarsan hep öyle isterler senden yıpranırsın der
sizce burda annem mi haklı yoksa benmi
siz olsanız nasıl davranırdınız????

Herkesin yetiştiriliş tarzı farklı işte,benim de annem sıcak davran soğuk durma derdi,ben resmiyeti severdim.Tam tersi bir durum yani seninkiyle
Ben arada mesafenin korunması gerektiğini düşünüyorum,evlendiğiniz zaman bakarsınız ona göre daha samimi olursunuz ya da aynen mesafeyle devam edersiniz
Bekarken ya da sözlüyken daha hiçbirşey belli değildir.bilmiyorumkismile

Buarada annenin söylediklerini ifade tarzı yanlış olabilir ama kulak ardı etme kesinlikle
Teyzenin karışmasını garip buldum,nekadar yakın da olsa,insan kardeşine bile karışamaz
Görümce vakası çıktı bak karşına,o yüzden mesafeni koru,annen farklı ifade ediyor olabilir ama şimdi gösterdiğin şirin samimiyetle nasıl karşı çıkacaksın görümceye

çok sağolun arkadaşlar fikirleriniz için ama gerçekten çok canımı sıkıyor görümcemle aramızdaki soğukluk.Ya benim eskiden bikaç hatalarım olmuştu farkına varmam biraz zaman aldı ama hatamı anladığım anda hemen gidip özür diledim onlar da kabul ettiler ve aramız eskisi gibi olmasa da yine de çok iyiydi ama nazar değdi galiba ablası eskiden nolursa olsun benimle hep iyi konuşurdu gülerdi ama bizim sözümüz kesinleşince birden bana tavrı değişti sanki bana belli etmeyeye çalışıyor ama anlıyorum bişey var ne oduğunu bilmiyorum yoksa neden durup dururken tersine dönsün ki iş?acaba kardeşi ondan önce sözleniyo diyemi oldu eğer öyleyse çok üzülürüm sonuçta insan kardeşinin mutluluğunu herşeyden önce tutar dimi?hem ben hiç inanmıyorum kardeşi önce evlenen bekar kızlar veya erkeklerin bahtı,kısmeti kapanırmış. bence çok saçma birşey tamamen uydurma ama bizi de hala çok etkilediği kesin...

gelinimizin anneme nasıl davranmasını isityorsam bende kayyınvalideme öyle davranmaya gayret ediyorum..

Back
X