Siz olsanız gidermisiniz?

D e f n e

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
4.641
7.610
158
Merhaba hanımlar, bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Bir zamanlar çok samimi oldugumuz aile dostlarımız vardi kalabalık, bize yaptıkları bir yalnış yüzünden gitgeli kestik. Sadece eşler arada bir telefonlasiyor. Ben ciddi anlamda kadından da kocasindanda soğudum. Şimdi ortak arkadasimiz,ayni zamanda bu arkadaşların akrabasi oluyor,bizi iftara çağırdı. Gorusmedigimiz o şahıslarda orada olacaklar. Ben hayir dedim esim cok uzerime geldi. Onlarin suçu yok gitmezsek ayıp olacak diyor. Ama ben onlarla görüşmek,mecburiyetten de olsa konusmak istemiyorum içimden kesinlikle gelmiyor. O denli samimi olup simdi boylesine uzaklastigimiz insanlarla ayni ortama girmek istemiyorum. esim muthis baski kurdu ayip ettim diye. Siz olsanız ev sahibinin hatrina gidermisiniz? Cagiran kisiyle esim ayni yerde calisiyorlar hergun yuzyuze geliyoruz ayip olacak diyor :(

Merhaba hanımlar, bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Bir zamanlar çok samimi oldugumuz aile dostlarımız vardi kalabalık, bize yaptıkları bir yalnış yüzünden gitgeli kestik. Sadece eşler arada bir telefonlasiyor. Ben ciddi anlamda kadından da kocasindanda soğudum. Şimdi ortak arkadasimiz,ayni zamanda bu arkadaşların akrabasi oluyor,bizi iftara çağırdı. Gorusmedigimiz o şahıslarda orada olacaklar. Ben hayir dedim esim cok uzerime geldi. Onlarin suçu yok gitmezsek ayıp olacak diyor. Ama ben onlarla görüşmek,mecburiyetten de olsa konusmak istemiyorum içimden kesinlikle gelmiyor. O denli samimi olup simdi boylesine uzaklastigimiz insanlarla ayni ortama girmek istemiyorum. esim muthis baski kurdu ayip ettim diye. Siz olsanız ev sahibinin hatrina gidermisiniz? Cagiran kisiyle esim ayni yerde calisiyorlar hergun yuzyuze geliyoruz ayip olacak diyor :KK43:

Çağıran kişinin bir kabahati yok ki, gerçekten ayıp olur davete icabet etmemek
Ayrıca mübarek Ramamazan belki diğerleri ile olan gönül kırıklığı da giderilir bu vesile ile

Merhaba hanımlar, bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Bir zamanlar çok samimi oldugumuz aile dostlarımız vardi kalabalık, bize yaptıkları bir yalnış yüzünden gitgeli kestik. Sadece eşler arada bir telefonlasiyor. Ben ciddi anlamda kadından da kocasindanda soğudum. Şimdi ortak arkadasimiz,ayni zamanda bu arkadaşların akrabasi oluyor,bizi iftara çağırdı. Gorusmedigimiz o şahıslarda orada olacaklar. Ben hayir dedim esim cok uzerime geldi. Onlarin suçu yok gitmezsek ayıp olacak diyor. Ama ben onlarla görüşmek,mecburiyetten de olsa konusmak istemiyorum içimden kesinlikle gelmiyor. O denli samimi olup simdi boylesine uzaklastigimiz insanlarla ayni ortama girmek istemiyorum. esim muthis baski kurdu ayip ettim diye. Siz olsanız ev sahibinin hatrina gidermisiniz? Cagiran kisiyle esim ayni yerde calisiyorlar hergun yuzyuze geliyoruz ayip olacak diyor :KK43:
Hayır demeyi bilmek gerekiyor. Neden ' bız bu aksam uygun degiliz' demek ayıp olsun ki.
Ya da isterse ayıp olsun, neden istemediğiniz bir ortamda bulunmak zorunda olasınız.

Gidin..Çünkü diğer türlü bu sefer bitmeyecek bir konu haline gelecek bu. Zor biliyorum ama gidin bu sizin kalitenizi ortaya koyar.

Aramızın açılma nedenize bağlı yani bir iftira , şeref, haysiyet gibi unsurlar söz konusuysa ev sahibine kibarca gelemeyecegimi belirtirdim ama ufak tefek kırgınlıklar,laf sokma vs ise giderdim fazla muhattap olmam yemekten sonra biraz muhabbet bir iki bardak çay içer kalkarım

Aramızın açılma nedenize bağlı yani bir iftira , şeref, haysiyet gibi unsurlar söz konusuysa ev sahibine kibarca gelemeyecegimi belirtirdim ama ufak tefek kırgınlıklar,laf sokma vs ise giderdim fazla muhattap olmam yemekten sonra biraz muhabbet bir iki bardak çay içer kalkarım
Esim onlara kefil oldu bir zaman sonra borcu odemediler. Icralik olduk. Yeni dogum yapmistim gunlerce uzuntu cektim nasil olacak ya odemezlerse diye.. bu sure zarfinda adamin esi ne aradi ne sordu sanki yabanci gibi davrandi oysa borclu onlardi ama bizmisiz gibi davrandilar. Odemeyi zor zor 50 kere uyardik yaptilar ama sonrasinda ne bir ozur ne bir kusura bakmayin lafi gecmedi. Sanki kabahatli bizmisiz gibi
Adam esimi ariyor soruyor ama bir araya gelmek falan yok.

Bence ayıp olmuş ya gideydiniz ne var davete icabet etmek lazım ayıp olur tabiki.

çağıran kişiyle eşleriniz her gün yüz yüze geliyorsa madem iş yerinde uyarsın kibarca ya böyle böyle bir durum var biz aynı anda gelmesek falan diye.hem onlara ayıp olmamış olur hem de siz gerilmemiş olursunuz.

Esim onlara kefil oldu bir zaman sonra borcu odemediler. Icralik olduk. Yeni dogum yapmistim gunlerce uzuntu cektim nasil olacak ya odemezlerse diye.. bu sure zarfinda adamin esi ne aradi ne sordu sanki yabanci gibi davrandi oysa borclu onlardi ama bizmisiz gibi davrandilar. Odemeyi zor zor 50 kere uyardik yaptilar ama sonrasinda ne bir ozur ne bir kusura bakmayin lafi gecmedi. Sanki kabahatli bizmisiz gibi
Adam esimi ariyor soruyor ama bir araya gelmek falan yok.
Valla bu kefil olayları sakıncalı ben kendi kardeşime bile söz konusu olsa iki kere düşünürüm kefil olmak için ve muhtemelen reddederim. Şimdi kimse kusura bakmasın ama ortada bir kefillik varsa zaten o borcun ödenmeme ihtimali de her zaman vardır. Yani demek istediğim bu kestirilemeyecek bir durum değil . Ayrıca eminim o borcu ödeyebilmek için onlarda uykusuz kalmıştır stres yaşamıştır kendileri de öyle bir stresteyken başkalarını düşünecek halleri kalmamış diye düşünürdüm. Bence arayı açmak için geçerli bir neden değil bu yemek belki aranızdaki soğukluğu da giderir bence eşinize de iyi bir ders olmuş artık kimseye kefil olmaz

sizin tutumunuzun doğru olduğunu düşünüyorum. ev sahibini arayıp gelmek istememe sebebinizi anlattığınızda onların da anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. sizin evde bir iftar düzenleyip sizi çağıran ve davetine icabet edemediğiniz aile dostlarınızı çağırıp gönüllerini almak da bir seçenek. biz şu şu sebeplerden dolayı gelemedik ama bizim evde bir akşam hep birlikte iftar yapalım dersiniz, bence onlar da alınmaz aksine çok mutlu olur. ben olsam eşime bu şekilde izah eder ve bulunmak istemediğim bir ortama gitmezdim.

Back
X