siz olsanız gidermiydiniz ?

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.352
398
herkese merhaba dert değil aslında ama fikir almak istediğim bir konu var.Şuan bir işyerinde muhasebe elemanı olarak çalışıyorum.cumartesi ve pazar tatil.Tedarikçi firmalardan biri(küçük ölçekli bir firma) cumartesi günü kendi firmasında çalışmamı teklif etti.Çok fazla evrak yoğunluğu olmadığını öğlene kadar tüm fatura ve diğer muhasebesel hesabı halledebileceğimi bunun içinde burada aldığım maaşın yarısını teklif ediyor.Bu teklifi firma sahibim varken yaptı,onun bilgisi dışında etik olmayacağı için.Bende düşünüp cevap vereceğimi söyledim.Şimdi yıllardır cumartesileri çalışan biri olarak son bir senedir sadece bu işyerinde cumartesi ve pazarları tatildim.İki gün tatil tüm haftanın temposundan sonra çok iyi geliyor.Cumartesi işlerimi halledip pazarda dinleniyordum.Diğer yandan teklifte iştahımı kabartmadı değil..Patronum istersen dene ,eğer para konusunda sıkıntı yaşatırsa ben sana öder onla olan hesabımızdan düşerim dedi.Siz olsanız napardınız ?

Bunun cevabı sende.Ekonomik durumunu,yaşam biçimini kendin bilirsin en iyi.

Şu an hafta sonu tatilin var sanırım di mi?

Yeni yerde de part time gibi çalışacaksın ama maaşın yarı yarıya düşecek?

Doğru mu anladım?

Patronda seni seviyor mu, göndermeye mi çalışıyor anlamadım. Hem git diyor hem de maaşının kalanını vereyim diyor.

Patronun teklifi dahada şaşırtıcı.
Bildiğim patronlar elemanını kaptırmak istemez.

Şu an hafta sonu tatilin var sanırım di mi?

Yeni yerde de part time gibi çalışacaksın ama maaşın yarı yarıya düşecek?

Doğru mu anladım?

şuan hafta sonu tatilim var, burada hafta içi çalışmaya devam edeceğim cumartesi günüde o firmaya gideceğim buradan maaşımı almaya devam edicem, gittiğim yerde buradaki maaşın yarısı kadar artı ödeme yapacak teklif bu yönde

Patronun teklifi dahada şaşırtıcı.
Bildiğim patronlar elemanını kaptırmak istemez.
kaptırmış sayılmaz aslında :)
hafta içi burada çalışmaya devam edeceğim cumartesi tatil günümde gideceğim için ona karışmaya hakkım yok diyor

Maaş yarıya düşecekmiş.
Gitmem.

Edit. Ctesi için artı yarım maaş olacak denebilir. Giderim

ben olsam giderdim, yarim gün degilmi zaten
eger fazla gelirse, yetistiremiyorum diyip cikarsiniz
bence iyi bir teklif gibi görünüyor

Haaa ben çok yanlış anladım. Tamamen gideceksin sandım.

Yani teklif aşırı cazip bence, sadece Cumartesi için iyi para valla. Tüm ay aldığının yarısını 4 günde alacaksın.

Bence bir süre dene, olmazsa bırak. Biraz birikim yaparsın.

Eğer evli değilsen değerlendir derim.

Haftada 5 gün mevcut işyerinde cumartesi günü küçük tedarikçide çalışacaksınız.
1 maaş + yarım maaş alacaksınız. ayda 4 gün için adam size yarım maaş verecek doğru mu anladım?
Ben olsam çalışırım.

Cumartesi işler bitmezse diye aklıma geldi
Ama yine de tam gün olsa bile sadece 4-5 gün için yarım maaş bana gayet mantıklı geliyor.

Gençken çalışmak lazım

aynen öyle , evet teklif cazip ama önümüzde yaz birde yıllardır cumartesi gününe aç olan biri olarak..paramı, dinlenmekmi

aynen öyle , evet teklif cazip ama önümüzde yaz birde yıllardır cumartesi gününe aç olan biri olarak..paramı, dinlenmekmi
Evli misin çoluk çocuk var mı
Bekarsan çalış valla
Yatırım yap
Evliysen asıl işinden çık, çocuğunla vakit geçir Sadece cumartesi çalışıp yarım maaş daha güzel ki

Evli misin çoluk çocuk var mı
Bekarsan çalış valla
Yatırım yap
Evliysen asıl işinden çık, çocuğunla vakit geçir Sadece cumartesi çalışıp yarım maaş daha güzel ki
bekarım evli olsam gelmezki böyle teklifler eminim

Şimdi evli misun bekar misun, çocuğun var midur, kiran var midur, masrafların çok midur, maaşın iyi midur, birikimin var midur diye sıralayayım.

Süt Kardeşler de laz denizci Şevket Altuğ gibi oldu, Yunus idi Hızır idi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…