Bunun cevabı sende.Ekonomik durumunu,yaşam biçimini kendin bilirsin en iyi.herkese merhaba dert değil aslında ama fikir almak istediğim bir konu var.Şuan bir işyerinde muhasebe elemanı olarak çalışıyorum.cumartesi ve pazar tatil.Tedarikçi firmalardan biri(küçük ölçekli bir firma) cumartesi günü kendi firmasında çalışmamı teklif etti.Çok fazla evrak yoğunluğu olmadığını öğlene kadar tüm fatura ve diğer muhasebesel hesabı halledebileceğimi bunun içinde burada aldığım maaşın yarısını teklif ediyor.Bu teklifi firma sahibim varken yaptı,onun bilgisi dışında etik olmayacağı için.Bende düşünüp cevap vereceğimi söyledim.Şimdi yıllardır cumartesileri çalışan biri olarak son bir senedir sadece bu işyerinde cumartesi ve pazarları tatildim.İki gün tatil tüm haftanın temposundan sonra çok iyi geliyor.Cumartesi işlerimi halledip pazarda dinleniyordum.Diğer yandan teklifte iştahımı kabartmadı değil..Patronum istersen dene ,eğer para konusunda sıkıntı yaşatırsa ben sana öder onla olan hesabımızdan düşerim dedi.Siz olsanız napardınız ?
Şu an hafta sonu tatilin var sanırım di mi?
Yeni yerde de part time gibi çalışacaksın ama maaşın yarı yarıya düşecek?
Doğru mu anladım?
kaptırmış sayılmaz aslında :)Patronun teklifi dahada şaşırtıcı.
Bildiğim patronlar elemanını kaptırmak istemez.
maaş yarıya düşmüyor, diğer taraf sadece cumartesi günü için buradaki maaşın yarısını teklif ediyor. devrik cümlelerimin kurbanı oldum ):Maaş yarıya düşecekmiş.
Gitmem.
şuan hafta sonu tatilim var, burada hafta içi çalışmaya devam edeceğim cumartesi günüde o firmaya gideceğim buradan maaşımı almaya devam edicem, gittiğim yerde buradaki maaşın yarısı kadar artı ödeme yapacak teklif bu yönde
aynen öyle , evet teklif cazip ama önümüzde yazHaftada 5 gün mevcut işyerinde cumartesi günü küçük tedarikçide çalışacaksınız.
1 maaş + yarım maaş alacaksınız. ayda 4 gün için adam size yarım maaş verecek doğru mu anladım?
Ben olsam çalışırım.
Evli misin çoluk çocuk var mıaynen öyle , evet teklif cazip ama önümüzde yazbirde yıllardır cumartesi gününe aç olan biri olarak..paramı, dinlenmekmi
bekarımEvli misin çoluk çocuk var mı
Bekarsan çalış valla
Yatırım yap
Evliysen asıl işinden çık, çocuğunla vakit geçirSadece cumartesi çalışıp yarım maaş daha güzel ki
aynen öyle , evet teklif cazip ama önümüzde yazbirde yıllardır cumartesi gününe aç olan biri olarak..paramı, dinlenmekmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?