siz olsaniz kabul eder misiniz?

Hayır arkadaşım bilmek ve yormak o kelimeler. "sun" eki kaynaştırma. Bilmiyorsanız yazmayın yalan yanlış ya.
Ayrıca hayır anlamına gelen "yo" sözcüğü çekim ekidir, eklendiği sözcüğü isim ya da fiil yapar kafasına göre.
Bir de cümlenizin sonunda "görecektir" yazmışsınız ama zaman kip eki kullanmamışsınız. "Görecektirimis" yazmalıydınız.
"Sun" eki diye kaynaştırma ilk defa gördüm, benim bildiğim kaynaştırma "diğ" ekidir.
"Yo" sozcugu de sıfat veya zarf yapar.
Tüm bildiklerim karıştı, tazelensin diye uyumayi düşünüyorum. Bence herkes aynısını yapsın. Bakın yanlış yazdım onu da herkez aynısını yapsın demeliydim😡

sen o ilk baştaki de da cümlesi var ya onu çözümlede gel
Ay yazmış ya biri ne baydın ha.
kimlik kartını mi atıyorda biliyorsun

Kimlik kartını mı atıyor da biliyorsun?
Kimlik kartını mı atıyor biliyorsun?

Bak anlam değişti mi, değişmedi. Demek ki o dahi anlamındaki de bağlacı. Tamam mı aysel, anlaştık mı aysel.

"Sun" eki diye kaynaştırma ilk defa gördüm, benim bildiğim kaynaştırma "diğ" ekidir.
Tüm bildiklerim karıştı, tazelensin diye uyumayi düşünüyorum. Bence herkes aynısını yapsın. Bakın yanlış yazdım onu da herkez aynısını yapsın demeliydim😡
Yine yanlıs yazdın cinim.
Herkez de değil herkeşler

Ay yazmış ya biri ne baydın ha.

Kimlik kartını mı atıyor da biliyorsun?
Kimlik kartını mı atıyor biliyorsun?

Bak anlam değişti mi değişmedi. Demek ki o dahi anlamındaki de bağlacı. Tamam mı aysel, anlaştık mı aysel.
kimlik kartını mi atıyor dahi biliyorsun şeklinde okusana bir tatlım

Aynısını değil "aynasını" olmalıydı.

eski sevgilim ise girdi neyse parası falan oldu baya birikmisi vardi evlilik için hazırlık yapip altın almıştı. Sonra o altınları vs bana sormadan satıp kumarda yemiş. eksiye düşmüş. hatta uzun süre beni aramamıştı parası cok olduğunda. neyse bende çalışıyordum o dönem en ufak bir şey alsam evlilik icjn para biriktirsene falan diyordu. uzun süre aramayınca ayrıldım.sonra borçlanıp dibi görünce beni aradı hic bir şey olmamış gibi konuşmaya başladı hatta borç bile istedi. vermedim. maaşı bu arada oldukça fazla oyle az maaş almıyor. borcunu kapattığı halde bir birikim yapamadı. hatta hic bir birikimi yok. her ay yüksek meblalarda maaş alıp elde var sıfır. neyse bana evlenelim dedi. sende ne kadar para var diye soruyor. e evlenmek için bir hazırlığın var mı dediğimde ya hallederiz diyip geçiştiriyor. Bir yandan evlenmek için ısrar edincede kafam karışıyor. ben inançlı biriyle evlenmek istiyorum. ama bu konuda biraz ters davranıyor ağızı cok bozuk. siz olsanız ne yapardınız amacı ne.
Adam seni yürüyen bankamatik olarak görmüş gözünü aç kendini kullandırma. Parası varken seni aramayan adam seninle evlense sence eli cebine gider mi? Gözüne perde inmiş ayrıl bundan iletişimini kes şükür namazı kıl. Arayıp yazarsada paranı ailene verdiğini paran kalmadığını yaz. Bir dahada iletişime geçme. Efsunlanıyorsun galiba konuşma bu adamla.

Back
X