• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Sen benden uzun yaşayacaksın
Görümce misafirliğe kalmaya gittiğinde ona cevap olarak
orasına abimin evi kardeşimin evi demeyeceksin !
Orası öncelikle yengenin evi misafiri kaldırıp indiren o evi temizleyen o yemek yapan o abine değil yengene gelip gelmeyeceğini soracaksin diyorlardi

Temizliğe gelince mi kardeş evi oldu ne var doğacak olan yeğenin oldu
Ay bir görümce daha :KK70:

Ay bir görümce daha :KK70:
Yok henüz görümce değilim ama haklıyi savunurum
Gelinler rabbena hep bana diyor

Burada bayramda temizliğe yardım isteyen kaynanaya temizlik şirketinin numarasını verenler bile olmuştu
Onlara deniliyor mu
Ne var kocanın annesi diye

Bir de konu sahibine tembelsin diyenler vs. Olmuş
Niyeyse kaynanasina gorumcesine yardıma gitmeyen gelinler hiç tembel olmuyor onlar kendilerini hizmetçi yerine koydurmayan enayi olmayan akıllı gelinler oluyor

Yok henüz görümce değilim ama haklıyi savunurum
Gelinler rabbena hep bana diyor

Burada bayramda temizliğe yardım isteyen kaynanaya temizlik şirketinin numarasını verenler bile olmuştu
Onlara deniliyor mu
Ne var kocanın annesi diye

Bir de konu sahibine tembelsin diyenler vs. Olmuş
Niyeyse kaynanasina gorumcesine yardıma gitmeyen gelinler hiç tembel olmuyor onlar kendilerini hizmetçi yerine koydurmayan enayi olmayan akıllı gelinler oluyor

Doğruyu diyorsun da bizim gelinler hep bana hep banacılar. Ortası yok, ya gelin deli eziliyor, ya da yukarıda anlattığın acayip tiplerden oluyor.

Konu sahibi yerinde olsam anne sen hayırdır derdim
İki çocukla başımda kayinpederle bana acimiyorsun da geline mi aciyorsun derdim
Çok istiyorsan sen yap temizliği diye eklerdim

Doğruyu diyorsun da bizim gelinler hep bana hep banacılar. Ortası yok, ya gelin deli eziliyor, ya da yukarıda anlattığın acayip tiplerden oluyor.
Çok ezilen gelinlerde var Allah için ama bu dediğim tipler de var
Kaynanaya bakmak söz konusu olduğunda kriz geçirir ama çocuğuna annesinin değil kaynanasinin bakmasını ister

Kocasının ailesi evine uğramasın gelip gitmesin ister ama onlardan maddi yardım ev araba doğumda hediye vs. Bekler

Çok içli dışlı olmak istemezler ama akrabaların arasında gelinim deyip el üstünde tutulmayi beklerler

Tabii bu dediklerimin tam tersi olan erkek aileleri de var
Hiç bir maddi yardımda bulunmayip üstüne maddi beklentisi olan
Gelinini sürekli ezen onun evinin icine sürekli karışan ama en ufak bir seye yardım etmeyen dünya kadar erkek ailesi var

Ne diyeyim Allah iyi hakkaniyetli insanlarla karşılaştırsin herkesi

Ya aslında kardeşimin evi değil olay ben herkes tarafından kullaniliyorum böyle
Görümcem taşındı koş Esra evi boya temizle doğum yaptı kırk gün ben baktım ramazan ortasında canım patates kızartması çekti dedi ben yaptım iki gün gittigim misafirlikte bile gelmişken camları siliver dedi diğer görümcem velhasıl kelam çok ezildim yoruldum artık
O zaman insanlara hayır diyemiyorsunuz sınır cizemiyorsunuz bence

Buyuk konusmayim ama benim bin tane sorumlulugum varken, kimsenin gidip evini temizlemeyi (icinden gelmiyorsa) gorev edinmezdim. Kardesiniz ne gune duruyor? Kendi evini kendisi temizlesin. O da dogurmadi ya

bir arkadas temizligin cok abartildigini yazmis ona tamamen katiliyorum.ben yurt disindayim hic yakinim yok burda.Kayinvalide altta oturuyor.(türk degiller).Ben doguma bir hafta kala hem kendi evimi hem de onlar evde yokken onlarinkini temizlemistim.Bir haftaya yaymistim temizligi.Ama söyle tabi herkesin hamileligi ayni olmuyor.benim hic problemim yoktu.Bizim insanimiz genelde her seyde oldugu gibi hamileligi de abartiyor.lohusalik üzerine bu kadar düsünen hastane de yainmda kim kalacak diye harap olan bir bizim milleti gördüm.Bunu yapacak tek kisi eslerinizdir.Dogumdan sonrada kimse eve gelip size bakmasin o lohusa depresyonlari evinizde kalan annelerin, kayinvalidelerin sizleri cileden cikarmasindan kaynaklaniyor.Bu arada lohusa depresyonu tabi ki gercekten var.Ben lohusa depresyonu yasadigimi bir yil sonra spora baslayip depresyondan ciktigimda anladim:)

Konu sahibi istemiyorsaniz gitmeyin.Bu aranizdaki iliskinin niteligine bagli.Bu arada madem anneniz istiyormus kendisi yapsin.

Duruma göre yapılabilir de,biz yaşlı komşumuzu yoklar,evini temizlerdik bir kaç kişi eski oturduğumuz yerde,fakat gelinsin,yapacaksın,görümcesin yapacaksın bana ters,gönüllülük esasına dayanmalı:)
Kesinlikle isteyerek yapılması ayrı şey sana görev adledilmesi yapacaksın denmesi ayrı şey

İyi geceler herkese
Benim kardeşimin eşi hamile
Son ayında doğumu bugün yarın gerçekleşir Sevgili anneciğim doğumdan önce cam kapısını sil dedi Ben ise sınav döneminden yeni çıktım ev karmakarışık
İki kücük oğlum var kayın pederim var yanımda benim camim kapım dururken daha birde bu çıktı başıma Allah aşkına siz olsanız napardiniz Anneme hayır diyemiyorum Doğumunda başında olacağım zaten refakatçi olarak kalacağım ama bu temizlik işi beni kızdırdı hayır kelin merhemi olsa başına sürer
Benzer bir durum bizde olsu
erkek kardeşimin eşi yurt dısında doğum yaptı
dönmeye yakın gelinimzin evini temizletmek için temiz eve dönmesi açısından yardımcı bayan aradık , son ana kadar bulamadık
kimseyı bulamasaydık bebişin kirlenmiş eve gelmesine içim razı olmayacaktı ve annemle ben temızleyecektık

Be
İyi geceler herkese
Benim kardeşimin eşi hamile
Son ayında doğumu bugün yarın gerçekleşir Sevgili anneciğim doğumdan önce cam kapısını sil dedi Ben ise sınav döneminden yeni çıktım ev karmakarışık
İki kücük oğlum var kayın pederim var yanımda benim camim kapım dururken daha birde bu çıktı başıma Allah aşkına siz olsanız napardiniz Anneme hayır diyemiyorum Doğumunda başında olacağım zaten refakatçi olarak kalacağım ama bu temizlik işi beni kızdırdı hayır kelin merhemi olsa başına sürer
Canım gitmek istemiyorsan gitme şahsen benim görümcem istemeden gelip evimde iş yapsa bn rahatsız olurdm. Canım sanki büyük bir iş hamile gelininiz gitseniz sizin için de iyi olmaz mı hiç değilse sevabını alırsınız hamile bir bayana yardım etmiş olursunuz. Ben de gelinimin evini temizledim zamanında şimdi de o bnim eve yardıma geliyim abla nolur diyor ne biliyim gitmek zorunda değilsiniz tabi söyleyin annenize içinizden gelmiyorsa gitmeyin.

Temizlerim, bulaşığını da yıkarım, yaptım da iki hamileliğinde elimden geldiği kadar. Abim yengem yeğenlerim benim canım onlar. Onlar da benim için ellerinden geleni yaparlar. Allah yokluklarını göstermesin. Ama sizin aranızdaki ilişkiye samimiyete bağlı.

Kardeşim istesin evini badana bile yaparım, yapamayacak durumdaysam yardımcı bir bayandan yardım alırım hiçbir şey yapamıyorsam günde 1 saat 1 saat hallederim. Kardeşlik ne demek ?

Ya aslında kardeşimin evi değil olay ben herkes tarafından kullaniliyorum böyle
Görümcem taşındı koş Esra evi boya temizle doğum yaptı kırk gün ben baktım ramazan ortasında canım patates kızartması çekti dedi ben yaptım iki gün gittigim misafirlikte bile gelmişken camları siliver dedi diğer görümcem velhasıl kelam çok ezildim yoruldum artık
O zaman bu olay bir milat olsun sizin için.
Anneniz de bi garip insan kıyamaz kızına.
Açık açık söyleyin yapamam isim var diye demek ki sizde çok yumuşak yuzlusunuz insanlara bu fırsatı veriyorsunuz.
Hayır demeyi öğrenin yoksa işiniz zor.

Konuyu görümcemmi acmis diye baktimda ben dogurali cok oldu: )
Yeni eve tasindik gorumcem kv eşim temizlediler evi maddi durumumuz yoktu temizlikci icin ben hamileydim. dogumda görumcem can refakatcim oldu dogum sonrasi yine geldi evimi temizledi dikişlerim ve bebek bakimi malum ilk haftalar ...Allah bin kere razı olsun darda olana el uzatti benim icin kiymeti büyük kendi ailem hic yanasmadi çunkü ve yardima muhtactim...yaptigini anam bacim yapmadı..sen iyilik yap at denize elbet sana döner...

Back
X