- 24 Mayıs 2017
- 7.494
- 14.699
- 248
- 34
Aklin yolu birDirekt bizim planı yazmışsınız siz![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aklin yolu birDirekt bizim planı yazmışsınız siz![]()
Valla ben kpss ye bir daha hazırlanmazdım şahsenArkadaşlar merhaba. Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. İlk kez buraya yazıyorum. Çok ikilemde kaldığım bir konu kafam patlıycak düşünmekten.ben 2 çocuklu anneyim ve geçen sene örgün 2 senelik bir okul bitirdim. Yaklaşık bir ay öncede bitirdiğim bölümden atandım. Tercihleri yaparken eşimin özel durumundan dolayı hemen yaşadığım ile geri dönebilirim sandık. Daha doğrusu biz araştırdığımız da böyle olduğunu söylediler ama bu hak sadece kadrolu atananlar için varmış ben sözleşmeli atandım ve şu an böyle bi hakkımız yokmuş. Böyle sandığımız içinde yaşadığımız yerden çok uzak olan İstanbul seçtik ve oraya atandım. Ancak bir sene çalışırsam geri dönebilirim. Ailecek oraya gidip bir sene çalışıp geri dönmek mi yoksa yeniden kpss ye çalışmak mı mantıklı bilmiyorum. Siz olsanız napardınız. 2 çocukla düzen değiştirmek çok gözümü korkutuyor ama diğer yanda da kazandığım bir meslek var
Istanbulun neresinde olcaksinizArkadaşlar merhaba. Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. İlk kez buraya yazıyorum. Çok ikilemde kaldığım bir konu kafam patlıycak düşünmekten.ben 2 çocuklu anneyim ve geçen sene örgün 2 senelik bir okul bitirdim. Yaklaşık bir ay öncede bitirdiğim bölümden atandım. Tercihleri yaparken eşimin özel durumundan dolayı hemen yaşadığım ile geri dönebilirim sandık. Daha doğrusu biz araştırdığımız da böyle olduğunu söylediler ama bu hak sadece kadrolu atananlar için varmış ben sözleşmeli atandım ve şu an böyle bi hakkımız yokmuş. Böyle sandığımız içinde yaşadığımız yerden çok uzak olan İstanbul seçtik ve oraya atandım. Ancak bir sene çalışırsam geri dönebilirim. Ailecek oraya gidip bir sene çalışıp geri dönmek mi yoksa yeniden kpss ye çalışmak mı mantıklı bilmiyorum. Siz olsanız napardınız. 2 çocukla düzen değiştirmek çok gözümü korkutuyor ama diğer yanda da kazandığım bir meslek var
Benim kızımda öyle...bu halleri bizi daha çok düşünmeye itiyor tabi .en hayırlı kararı verirsiniz insHayat bizim planladığımız gibi olmuyor kesinlikle kesin gözüyle görülen olay bile bi anda döndü. Çocuklarım çok içine kapanık çok zor aşılıyorlar ortama insanlara onların bu halide bu kararda beni etkiliyor. Bu okulda kreşten beri aynı arkadaşlarıyla devam ediyorlar ve inanılmaz alıştılar. Her şeyi onlar için yapıyoruz ama bi an bencillik mi olur böyle bi değişiklik diye düşündüm
Amin inşallahBenim kızımda öyle...bu halleri bizi daha çok düşünmeye itiyor tabi .en hayırlı kararı verirsiniz ins
Iste zor atansaydiniz bunlar aklınıza bile gelmezdi ,şükredin, sabredin, bir yıl nedir ki?
Mesela bu maddede tüm sözleşmeliler yazıyor internette ama öğretmenler için geçerli değil.Yapılabiliyor deniyor buyurun Kaynak şu madde geçiyor
3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet
memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece
eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz. Eş durumu tayini Ocak ve
Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır. Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4
yılını doldurduktan sonra isteyebilir.
Çok teşekkür ederim. Çok çok iyi araştırıp hatta dilekçe yazıp yazılı olarak cevap almayı düşünüyoruz ki bu yanlış bilgilendirme de olduğu gibi sonradan bir şeyler çıkmasın elimizde yazılı cevaplar olsun diye. 2020 önlisans kpss pandemi dönemine denk gelmişti herkes gibi ailecek evde olduğumuz için bir buçuk ay gibi bir sürede hazırlanıp 84 aldım ve sanırım buna güvenerek daha uzun çalışıp daha iyi bi puan alabilirim diye bi güven oluştu bende haklısınız. Üzerine birde seneye çok daha fazla atama olur diye düşünülüyor. Bunlardan dolayı bizim için böylesi daha iyi olacak diye düşündüm bi an. Ama söylediğiniz ihtimallerde var tabii bir süre tercih veremeyeceğim sanırım üstüne iyi bir puan da alamayabilirim ya da yine olduğum yerlere yakın kadro da olmayabilir. Bunları göz ardı ettim galibaAtamanız hayırlı olsun.
Öncelikle 3 yıl durumunu bağlı olduğunuz bakanlığın atama yönetmeliğini ve atama dönemlerinde kılavuzunu okuyarak değerlendirin.
Mesela bu maddede tüm sözleşmeliler yazıyor internette ama öğretmenler için geçerli değil.
Sözleşmeli bir öğretmen gittiği şehirde 3 yıl çalışmadan sağlık özrü dışında tayin isteyemez.
Ataması düşük bir bölümden 2 çocuğunuz varken okulu bitirir bitirmez atanmışsınız. O yüzden KPSS gözünüze kolay gelmiş sanırım.
Tekrar çalıştığınızda atanacağınızın garantisi yok. Sınavda gelen bi baş ağrısına bakar her şeyin mahvolması.
Bi kere atanıp gitmediğiniz için bekleme süreniz olacak o sürede puanınız yetse de sizi atamayacaklar. Belki atama sayıları düşecek. Belki yaşadığınız yere yakın hiçbir yer açılmayacak İstanbulu mumla arayacaksınız.
O yüzden tekrar KPSS hazırlanmak gibi bir durumu seçenekler arasına bile koymayın.
Süre 1 yılsa çocuklar büyümüş düzenlerini bozmayın derim ben. Zaten 1 yılın 3 ayı yaz tatili 1 ayı da ara tatiller o zamanlar sizin yanınıza gelirler. Haftasonları siz de gidersiniz.
Süre 3 yılsa toplanın gidin hep beraber ama o zaman da eşiniz yanınızda olacağı için geri dönüşünüz daha zor olabilir.
İnşallah net bir bilgi alırsınız içinde bulunduğum dönemde anladım ki ne bir bilgi almak kadar zor bir şey yokmuşKadrolu işkur üzerinden sağlık bakanlığı alım yapımında x kişisi A şehrine atandı.
1 yıl sonra y kişisi B şehrine atandı. O sırada nikah kıyan x ve y B şehrinde yaşamak istiyor. (eş durumundan daha önce atanan x yeni atanan y kişisinin yanına gelebilirmi?)
Umarım anlaşılırdır![]()
Yok ben atanmadım. Keşke ben atansaydımİnşallah net bir bilgi alırsınız içinde bulunduğum dönemde anladım ki ne bir bilgi almak kadar zor bir şey yokmuşsağlık için işçi alınmıştı sağlıkçı alımlarıyla birlikte öyle mi atandınız