Siz olsanız naparsınız?

❤️❤️ Teşekkür ederim Allah razı olsun. Böyle mesajları okumak iyi geldi bugün gerçekten... 🤍
Rica ederim, kayınvalidenizin sizi etkilemesine izin vermeyin, evet annesiniz ama kadınsınız da, asla bu ikisinden birinin diğerini alt etmesine izin vermeyin, giyinip makyaj yapınca bebeğinize karşı suçluluk duymayın, aksine kayınvalidenize itaat eden, özgüvenini kazanmayan, kendi benliğinden vazgeçen biri olursanız evladınıza karşı suçluluk duyun zira her çocuk kendine güvenen ne istediğini bilen kimseye eyvallahı olmayan bir anneyi hak eder.

Bir yere çıkmasanız dahi kendinizi iyi hissetmek için giyinin süslenin, kayınvalideyi de boş verin el alem ne der korkusu olmasa yırtık kotla gezer de neysseee :)))

2 aylık bebeğim var. Doğumdan beridir kendimi çok yaşlı ve nasıl desem gençliğim bitmiş gibi hissediyorum. Bakım yapmak istemiyorum, süslensem ayıp gibi geliyor. Çocuğumu çok seviyorum onluk bir problem asla yok. K.v falan çocuklu kadına açık olmak yakışmıyor falan gibisinden bir laf dedi lohusa iken daha. Çok takıldım. Bakım ve iyi giyinmek makyaj vs iyi hissettiren şeyler bana fakat çok suçlu hissettiriyor artık. Sizlerde de böyle hisseden oldu mu? Zaten lohusa depresyonundan da kıl payı kurtuldum diyebilirim. Of akıla ihtiyacım var kenti başıma çıkamıyorum işin içinden 😔
Kendinize sıkıntı aramayın bence hayatta bu kadar hassaslara malasef yer vermiyor herkesin her dediğini kafaya takmayın güçlü durun al bebeğini bebek arabasina gez eğlen kendini mutlu et eşim görevdeydi çocuğumu kendim büyüttüm hastane işi alışveriş işi ona rağmen hiç of depresyondym demedim

2 aylık bebeğim var. Doğumdan beridir kendimi çok yaşlı ve nasıl desem gençliğim bitmiş gibi hissediyorum. Bakım yapmak istemiyorum, süslensem ayıp gibi geliyor. Çocuğumu çok seviyorum onluk bir problem asla yok. K.v falan çocuklu kadına açık olmak yakışmıyor falan gibisinden bir laf dedi lohusa iken daha. Çok takıldım. Bakım ve iyi giyinmek makyaj vs iyi hissettiren şeyler bana fakat çok suçlu hissettiriyor artık. Sizlerde de böyle hisseden oldu mu? Zaten lohusa depresyonundan da kıl payı kurtuldum diyebilirim. Of akıla ihtiyacım var kenti başıma çıkamıyorum işin içinden 😔
Lohusalıktan dolayı farklı hisleri deneyimliyor olabilirsiniz.
Tesettürün en güzeli ve hayırlısı kişinin kendi içinden gelen zamanda olması.Bunu bu sıralar düşünmeniz mantıklı olmayabilir çünkü hassas dönemdesiniz sonradan pişman veya erken olduğunu düşünebilirsiniz.
Vücudunuzda bazı değişiklikler sürekli değişen duygular ile gözünüze batmıştır ama bu her yüz kadından doksan dokuzunun doğum yaptığında hissettiği şeydir. Kolay değil bedenen ve ruhen dünyaya bir insan gelmesine aracı oldunuz.Bu gerçekten özel bir şey.
Bakımlı hissetmeniz için şuh güzel giyinip makyajlı olmanıza da gerek yok.
Bol bol su tüketin.
Gül yağı (alerjiniz yoksa) dirsek içi ve kulak arkanıza sürün frekansı yüksek olduğu için çok iyi gelecektir.
Sebze ve meyve tüketiminizi arttırın varsa şişkinliğiniz azalır. Yoksa ne alâ zaten her koşulda mide hafif oldukça usengeclik seviyesi azalıyor ve enerji artıyor daha az yorulmuş olursunuz.
Aynı anda bir çok şeyi yapmaya çalışmayın zamanla düzeniniz oturacaktır. Bir gün duş aldıysanız ertesi gün diğer bakımınızı yaparsınız. Bebeğiniz sık uyanma dönemindedir büyüdükçe yavaş yavaş rutinleriniz oturur.
Kayınvalidenizin söylediklerini takmayın. Hatta kimsenin söylediklerini içinize sinmiyorsa tüm gün düşünmeyin.Bugün tesettürlü ol derler yarın neden şalını öyle bağladın böyle tesettür mü olur derler. Bilmezler ki gerçek tesettür gözde ve kalpte olur.
En güzel bakım iç dünyanıza bakabilmeyi öğrenmek bence. Boş vakitlerinizde yada bebeğinizle ilgilenirken bir kaç video açıp psikolojik şeyler dinleyin uzmanlardan çocuğunuz yada kendiniz için.

K.v falan çocuklu kadına açık olmak yakışmıyor falan gibisinden bir laf dedi lohusa iken daha
Bir kadına hele heleki yeni anne olmus bir kadına en cok yakısmayan cahil cuhela zihniyetten etkilenmektir.Kendinizi nasıll mutlu hissediyorsanız o sekilde olun.İsteyen istedigini düsünebilir.14 yasında kizimla abla kardes gibiyim.Kim elestirmis kim hoslanmamıs banane bundan..Takmayin.

Ya ne alakası var çocukla. Çocuk hayatımıza engel değil. Elbette ilk zaman insanın eli ayağı karışıyor ama 4.-5. Aydan sonra herşey güzelleşiyor.
Seni mutlu eden neyse onu yapmaya çalış. Dinleme

Vallaha ben anne olduktan sonra daha da Civil civil giyinmeye basladim. Sebep olan da oglum oldu. Ben hep bana elbiseler yakismiyor diye düsünürdüm (baskalari yüzünden de). Bir kere kiyafet ayirirken dolapta olan bir elbiseyi denedim. Disarda hic giymemistim. Oglum bana bakip "ohhh anne cok güzel oldun" dedi gülümseyerek. 3 yasindaki cocuk yalan söyleyecek degil diyerek ondan sonra sık sık güzel elbiseler giydim :D. Aslinda onun bana bakisi kendime olan bakisimi da degistirdi. Bir anne olarak tavsiyem: Siz nasil mutlu olacaksaniz öyle davranin. Cünkü o mutlulugu cocugunuza da yansitacaksiniz.

Valla size 41lik, 2 çocuk annesi Alessandra Ambrosio'ya bakmanızı tavsiye ediyorum. Aktif mankenliği bıraktı ama sık sık dergi kapaklarına çıkıyor, canı ne isterse onu giyiyor. Kadın hayatını da yaşıyor, gittiği yerlere çocuklarıyla da gidiyor, ne yapsın anne oldu diye mezara mı girsin :bicak:

Son düzenleme:
Doğum yapan kadın açık giyinecek diye bir şey yok ama bir yandan da şık olan kadın açık saçık giyinir diye bir şey de yok. Yani genellemeler içinde boğulmayın kv yi sallamayın kendi doğrularınıza uygun şekilde iyi bakın şık giyinin süslenin

Lohusalıktan dolayı farklı hisleri deneyimliyor olabilirsiniz.
Tesettürün en güzeli ve hayırlısı kişinin kendi içinden gelen zamanda olması.Bunu bu sıralar düşünmeniz mantıklı olmayabilir çünkü hassas dönemdesiniz sonradan pişman veya erken olduğunu düşünebilirsiniz.
Vücudunuzda bazı değişiklikler sürekli değişen duygular ile gözünüze batmıştır ama bu her yüz kadından doksan dokuzunun doğum yaptığında hissettiği şeydir. Kolay değil bedenen ve ruhen dünyaya bir insan gelmesine aracı oldunuz.Bu gerçekten özel bir şey.
Bakımlı hissetmeniz için şuh güzel giyinip makyajlı olmanıza da gerek yok.
Bol bol su tüketin.
Gül yağı (alerjiniz yoksa) dirsek içi ve kulak arkanıza sürün frekansı yüksek olduğu için çok iyi gelecektir.
Sebze ve meyve tüketiminizi arttırın varsa şişkinliğiniz azalır. Yoksa ne alâ zaten her koşulda mide hafif oldukça usengeclik seviyesi azalıyor ve enerji artıyor daha az yorulmuş olursunuz.
Aynı anda bir çok şeyi yapmaya çalışmayın zamanla düzeniniz oturacaktır. Bir gün duş aldıysanız ertesi gün diğer bakımınızı yaparsınız. Bebeğiniz sık uyanma dönemindedir büyüdükçe yavaş yavaş rutinleriniz oturur.
Kayınvalidenizin söylediklerini takmayın. Hatta kimsenin söylediklerini içinize sinmiyorsa tüm gün düşünmeyin.Bugün tesettürlü ol derler yarın neden şalını öyle bağladın böyle tesettür mü olur derler. Bilmezler ki gerçek tesettür gözde ve kalpte olur.
En güzel bakım iç dünyanıza bakabilmeyi öğrenmek bence. Boş vakitlerinizde yada bebeğinizle ilgilenirken bir kaç video açıp psikolojik şeyler dinleyin uzmanlardan çocuğunuz yada kendiniz için.
Keşke sizin gibi bir dostum olsaydı. Allah razı olsun 🤍

Kaynanayı sallayın. Allah göstermesin yarın oğlu aldatırsa kadınlık yapamadın oğlanı dışarılarda gezdirdin der o. Yaranılmaz. İçinizden geleni yapın. Size ne iyi geliyorsa onu yapın.

Çocuklu kadına açık olmak yakışmıyor demiş ya..
Zaten o yakışmıyor,bu sana olmaz,bunu giymeye
nasıl cesaret ettin diyenlerin yarısindan fazlası eskiden blendax guzelydi 🤣
"Yakismiyorsa bana yakışmıyor ayrıca bunun yakışmadığını senden başka kim düşünüyor" diye sorarlar adama..

Hiç alakası yok neden takıldınız ki öyle dedi diye yakışmıyor muymuş yani bende kızım 22 aylık öyle canımdan bıkmış bir haldeyimki bende bakım yapan bir kadindim hep simdi o halimden eser yok cocukla birak bakim yapmayi tuvaletin yolunu bile zor buluyorum çok özledim inanin duşa girip duş almak bile bir lüks yani onu bile ariyorum sizde benim gibisiniz sanirim

Back
X