2 aylık bebeğim var. Doğumdan beridir kendimi çok yaşlı ve nasıl desem gençliğim bitmiş gibi hissediyorum. Bakım yapmak istemiyorum, süslensem ayıp gibi geliyor. Çocuğumu çok seviyorum onluk bir problem asla yok. K.v falan çocuklu kadına açık olmak yakışmıyor falan gibisinden bir laf dedi lohusa iken daha. Çok takıldım. Bakım ve iyi giyinmek makyaj vs iyi hissettiren şeyler bana fakat çok suçlu hissettiriyor artık. Sizlerde de böyle hisseden oldu mu? Zaten lohusa depresyonundan da kıl payı kurtuldum diyebilirim. Of akıla ihtiyacım var kenti başıma çıkamıyorum işin içinden
Lohusalıktan dolayı farklı hisleri deneyimliyor olabilirsiniz.
Tesettürün en güzeli ve hayırlısı kişinin kendi içinden gelen zamanda olması.Bunu bu sıralar düşünmeniz mantıklı olmayabilir çünkü hassas dönemdesiniz sonradan pişman veya erken olduğunu düşünebilirsiniz.
Vücudunuzda bazı değişiklikler sürekli değişen duygular ile gözünüze batmıştır ama bu her yüz kadından doksan dokuzunun doğum yaptığında hissettiği şeydir. Kolay değil bedenen ve ruhen dünyaya bir insan gelmesine aracı oldunuz.Bu gerçekten özel bir şey.
Bakımlı hissetmeniz için şuh güzel giyinip makyajlı olmanıza da gerek yok.
Bol bol su tüketin.
Gül yağı (alerjiniz yoksa) dirsek içi ve kulak arkanıza sürün frekansı yüksek olduğu için çok iyi gelecektir.
Sebze ve meyve tüketiminizi arttırın varsa şişkinliğiniz azalır. Yoksa ne alâ zaten her koşulda mide hafif oldukça usengeclik seviyesi azalıyor ve enerji artıyor daha az yorulmuş olursunuz.
Aynı anda bir çok şeyi yapmaya çalışmayın zamanla düzeniniz oturacaktır. Bir gün duş aldıysanız ertesi gün diğer bakımınızı yaparsınız. Bebeğiniz sık uyanma dönemindedir büyüdükçe yavaş yavaş rutinleriniz oturur.
Kayınvalidenizin söylediklerini takmayın. Hatta kimsenin söylediklerini içinize sinmiyorsa tüm gün düşünmeyin.Bugün tesettürlü ol derler yarın neden şalını öyle bağladın böyle tesettür mü olur derler. Bilmezler ki gerçek tesettür gözde ve kalpte olur.
En güzel bakım iç dünyanıza bakabilmeyi öğrenmek bence. Boş vakitlerinizde yada bebeğinizle ilgilenirken bir kaç video açıp psikolojik şeyler dinleyin uzmanlardan çocuğunuz yada kendiniz için.