• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz Çok bunaldım bu kadından

Siz baştan zaten sevmemişsiniz ki. Hem neden o arasın siz arayabilirsiniz küçüksünüz. Tamam onnda merak etmesini istersiniz ama aramamak mesafe koymak için yeterli değil ya da onu bunu yapmadı demekte. Valla benimn kaynanam yaptı ama bir güzel de kafama kaktı keşke biz yapsaydık dedim yani . Sen ordayken eltine nasıl seni çekiştiriyor ve ne hakkında çekiştiriyordu neden yüzüne o an vurmadınız mesela. Yapacak bir şey yok kadına istemiyorum gelme diyemezsiniz gelecek siz ikramınızı saygınızı eksik etmeyin ama mesafeli olun eşinize yansıtmayın.
Ben degil o sevmedi İnan'ın ben çabaladım ama öyle bir itti ki beni yaklaşmak istemedim sonra
Ben aradım zaten hep mesele o değildi onun icin aramamak değer vermemek anlamına geliyor ki bunu kasıtlı yaptı
Bir arkadasa daha söylemiştim eşim telefonunda numaralara resim ekliyordu ki onlardan anlayıp arasın diye benim numarama be benden sonra sevmediği biri daha var arka arkaya gelmişiz ben onları arayamiyorum dedi ki ıvır zıvır herkesi ekleyip arıyor
Her neyse çok doluyum tabi ki evime gelene gelme demem

• 1.si madem senin ardından başkalarına seni çekiştirirken duydun, o an bir tepki gösterdin mi? Ben olsam derdim "utanmıyor musun eltilerime beni çekiştirmekten? biz aynı şeyi senin için yapsak aramızda nasıl hissedersin? Ayıp değil mi bu yaptığın? " diye yüksek sesle çıngar çıkartırdım ki bir daha hem aynı şeyi yapamasın, hem de beni kimseye şikayet edecek yüzü bulamasın.
  • Hadi bunu yapamadın. Seni şikayet ettirdiği zaman, diyemedin mi "sen nasıl beni şikayet edersin, kendi kabahatin ve yaptığın ayıp ortadayken, niye böyle yapıyorsun? sana saygım kalmıyor!"
  • Ha bunu da anlamadı, o zaman eşini çekersin kenara durum böyleyken böyle. Ben buna ne katlanmak ne de tahammül etmek zorundayım bilgin olsun! diye restini çekersin.
  • İki yüzlülük yapmanın alemi yok. Şansen ne kaynanama (ki problemleri çok olan bir insanım kayınvalidesi ile) annecim annecim der onu yüceltirim, ne de kocamın ardından kaynanama soğuk davranır iki yüzlülük göstergesi yaparım. O zaman zaten kişinin kendine saygısı kalmaz, bu idare etmek değildir.
Kısaca: kartlarını açık oyna. Ne saygısız ol, ne de kendine saygısızlık yaptır. Eşine direkt ve dürüst ol. Tek yolu ve çaresi bu. Gerekmedikçe de kayınvaliden ile muhattap olma.
Öyle bir ortamdaydık ki hiçbir şey söyleyemedim ama keske söyleseydim sadece tavırlarımla belli ettim
Ben zaten hep açık sözlü oldum ne düşündüysem söyledim o yüzden sevmiuor beni zaten

Merhabalar arkadaşlar
Benim derdim kv
Gerçekten sabrımı zorlamama neden oluyor
En basından beri aramızda bi soğukluk vardı hiçbir şekilde yakınlaşamadik
Ben ilk zamanlar çok iyi niyetliydim herkesi kendim gibi gördüm ama malesef ic yüzlerini Yeni yeni farkediyorum
Kv basından beri beni istemedi bir kere bile beni telde aramadı :oha: güya okuma yazması yokmuş ama gayet istediklerini arayabiliyor ama beni bir kez aramadı
Evlenirken doğru dürüst bir yardımları olmadı eşimle biz yaptık herşeyi
Sadece bir sandık istemiştim o da olay oldu yok kız tarafı alırmış bilmem ne
Şimdi farkediyorum aileme karşı güler yüzle herşeyi halletmişler
Neyse bunlar çokta önemli değil çok şükür maaşım var kimseden bisey beklemiyorum
Ama en son bayramda beni diğer eltilerime çekistirirken duydum ki oda anladı bunu
Sonra suç bastırır gibi annemi arayıp şikayet etmeler büyük oğluna eşimi aratmalar
Sındı hafta sonu gelecek başka bir yere gidiyor aslında sadece uğrayacak ama ben görmeye bile tahammül edebileceğimi sanmıyorum
Ha bi de herseye karisir ben lafını veririm yine karisir

Size sorum ona cooook mesafeli olmak ayni zamanda da eşimin tepkisini çekmemek istiyorum çünkü eşimle çok iyiyiz ve o benim aileme acayip saygılı ve çok seviliyor her hafta babamı arar sorar
Ben nasıl bu kadına sadece onun hissedeceği şekilde soguk ve mesafeli olabilirim :sopa:
Surat asmayın kesinlikle
Normal davranın ama sizden gttiği zaman yok sayın
Aramayın sormayın
Eşinize aslaaa annesini kötülemeyın
Hep politik olun :)

Merhabalar arkadaşlar
Benim derdim kv
Ben ilk zamanlar çok iyi niyetliydim herkesi kendim gibi gördüm ama malesef ic yüzlerini Yeni yeni farkediyorum
Kv basından beri beni istemedi bir kere bile beni telde aramadı :oha: güya okuma yazması yokmuş ama gayet istediklerini arayabiliyor ama beni bir kez aramadı
Neyse bunlar çokta önemli değil çok şükür maaşım var kimseden bisey beklemiyorum
Ama en son bayramda beni diğer eltilerime çekistirirken duydum ki oda anladı bunu
Sonra suç bastırır gibi annemi arayıp şikayet etmeler büyük oğluna eşimi aratmalar
Sındı hafta sonu gelecek başka bir yere gidiyor aslında sadece uğrayacak ama ben görmeye bile tahammül edebileceğimi sanmıyorum

Size sorum ona cooook mesafeli olmak ayni zamanda da eşimin tepkisini çekmemek istiyorum çünkü eşimle çok iyiyiz ve o benim aileme acayip saygılı ve çok seviliyor her hafta babamı arar sorar
Ben nasıl bu kadına sadece onun hissedeceği şekilde soguk ve mesafeli olabilirim :sopa:
Biz sevgili iken kv bana cok ii davranırdı
Nişanlıyken de
Ama evlenirken beni resmen yok saydılar aynı sen gbi
Ben hep aradım hep sıcaktım
Onlar bir kere olsun aramadı ve eşim benim yasadığim sehire geldi diye ciddi eşime de tavır aldılar eşimi de aramadılar
Ben bu durumdan rahatsız olduğumu solediğimde biz cok içiçe olmayı sevmiyoruz
Dediler :)
Sanki ben seviyordum
Ben saygıdan yıne aradım sordum snr ben de pes ettim
Snr eşimle cok ciddi tartısma yasadıkar
Eşim ailesine cıkıstı
Ben eceyi sectim dedi
Saygı duyacaksınız dedi
Nasıl herkesi arıyorsanız eceyi de ailesini de arada arayacksınız dedi
O ginden snr bunlar beni ve ailemi aramaya basladılar
Ama bu sefer ben ne miyaptım
Aramalarını acmadım :))
Bana hep ececim canım kızım vs dediler
Aylarca aradılar ben acmazsam eşimden arayıp beni istediler
Buz gbi konustum
Şimdi onlar da beni aramaz ben de onları aramam
Ama senede 2-3 kere gorusuyorz bir iki gece max
Eşimin yanında bana ölür biterler
Ama ben yemem , eşim de yemiyor
En sinirime dokunan sey. De koskoca insanım ben beni sLak yerine koymaları
O kadar yapmacıklar ki anlatamam sana
Ben sadece gülüyorum hallerine

Eşinin yanında seviyor gibi yapıp annecim annecim diceksin. Eşine yalnizken annesini ne kadar sevdiginden bahsetceksin.
Esin yokken siz li bizli konuscaksin kaynananla. Sohbete muhabbete girmiceksin.
Bunu genelde kv ler yapıyor , yapabilen gelin var mı ben de çok merak ediyorum aslında

Biz sevgili iken kv bana cok ii davranırdı
Nişanlıyken de
Ama evlenirken beni resmen yok saydılar aynı sen gbi
Ben hep aradım hep sıcaktım
Onlar bir kere olsun aramadı ve eşim benim yasadığim sehire geldi diye ciddi eşime de tavır aldılar eşimi de aramadılar
Ben bu durumdan rahatsız olduğumu solediğimde biz cok içiçe olmayı sevmiyoruz
Dediler :)
Sanki ben seviyordum
Ben saygıdan yıne aradım sordum snr ben de pes ettim
Snr eşimle cok ciddi tartısma yasadıkar
Eşim ailesine cıkıstı
Ben eceyi sectim dedi
Saygı duyacaksınız dedi
Nasıl herkesi arıyorsanız eceyi de ailesini de arada arayacksınız dedi
O ginden snr bunlar beni ve ailemi aramaya basladılar
Ama bu sefer ben ne miyaptım
Aramalarını acmadım :))
Bana hep ececim canım kızım vs dediler
Aylarca aradılar ben acmazsam eşimden arayıp beni istediler
Buz gbi konustum
Şimdi onlar da beni aramaz ben de onları aramam
Ama senede 2-3 kere gorusuyorz bir iki gece max
Eşimin yanında bana ölür biterler
Ama ben yemem , eşim de yemiyor
En sinirime dokunan sey. De koskoca insanım ben beni sLak yerine koymaları
O kadar yapmacıklar ki anlatamam sana
Ben sadece gülüyorum hallerine
Esin çok guzel arkanda durmuş helal olsun
Bu kayın aileler hep böyle oluyor sanırım
Biz malesef daha sık görüşüyoruz eşimi üzmeden tavrımı hissettirmek istiyorum

Merhabalar arkadaşlar
Benim derdim kv

Canim evlenirken yasadigin seyler hemen hemen her insanin yasayabilecegi seyler emin ol okurken bircok arkadasim ayni ben diyordur.nacizane bi kac tavsiyem olucak oncelikle kayinvalideni esine asla kotuleme o sana desin dursun sen duymamazliktan gel cevap verme cevap verdigin surece yuz goz olursun esin iyi biriyse ve sen mutluysan o senin gonlunu hos tutuyorsa sende esinin hatrina kayinvalidenin yaptiklarini gormezden gel aldiris etme onlarin senin hakkinda soyledikleri seylere kafa yorma sen esine bak

Bunu genelde kv ler yapıyor , yapabilen gelin var mı ben de çok merak ediyorum aslında
Bunu yap
Canim evlenirken yasadigin seyler hemen hemen her insanin yasayabilecegi seyler emin ol okurken bircok arkadasim ayni ben diyordur.nacizane bi kac tavsiyem olucak oncelikle kayinvalideni esine asla kotuleme o sana desin dursun sen duymamazliktan gel cevap verme cevap verdigin surece yuz goz olursun esin iyi biriyse ve sen mutluysan o senin gonlunu hos tutuyorsa sende esinin hatrina kayinvalidenin yaptiklarini gormezden gel aldiris etme onlarin senin hakkinda soyledikleri seylere kafa yorma sen esine bak
cok teşekkür ederim evet eşim söylediğiniz şekilde çok şükür
Malesef benim yapım çok zorlanıyor o söylediklerinizi yapmaya çalışırken
Üç yıldır dediğiniz gibi davranmaya gayret ettim ama artık sabredemiyorum sanırım

Merhabalar arkadaşlar
Benim derdim kv

eşin varken sıcak kanlı ol eşin yokken sok lafı

Esin çok guzel arkanda durmuş helal olsun
Bu kayın aileler hep böyle oluyor sanırım
Biz malesef daha sık görüşüyoruz eşimi üzmeden tavrımı hissettirmek istiyorum
Durdu evet ama şuanda onlara karsı olan öfkesi gtti çnk cok güzel rol yapıyorlar :)))
Bendenn san tavsiye sakin esine annesini
Kötüleme sakın hep safa yat :)
Eşine yumusak baslı ol
Anneleri ile ilgili tek olumsuz cümle kurma
Nasılsa calısıyorsun ileride aramıyo sormuyo derlerse ay evet cnm ya haklılar valla cok yogunum falan dersin

Esin varken güler yüzle hizmette hormette bulunacaksin esin odada yokkende yüzüne bile bakmayacaksin gayette anlar ama diyecek biseyi olmayacak çünkü esin senin guleryuzlu oldugunu görüyo olacak

Durdu evet ama şuanda onlara karsı olan öfkesi gtti çnk cok güzel rol yapıyorlar :)))
Bendenn san tavsiye sakin esine annesini
Kötüleme sakın hep safa yat :)
Eşine yumusak baslı ol
Anneleri ile ilgili tek olumsuz cümle kurma
Nasılsa calısıyorsun ileride aramıyo sormuyo derlerse ay evet cnm ya haklılar valla cok yogunum falan dersin
Evet bu genel bir kural sanırım kendileri bilse bile biz kötüleyince kıymete biniyor bitli anaları
Bakalım artık kılıçları kuşandım bundan sonra tavrım net olacak saf gibi kaldıramayacak beni
Gerçekte nasıl biri olduğunu çok net anladım

Eşime telefond
Evet bu genel bir kural sanırım kendileri bilse bile biz kötüleyince kıymete biniyor bitli anaları
Bakalım artık kılıçları kuşandım bundan sonra tavrım net olacak saf gibi kaldıramayacak beni
Gerçekte nasıl biri olduğunu çok net anladım
eşime telefonda sen eceyi sectin dedi duydum
Karından para sakla dedi duydum
Bize geldğinde ilk defa
Görümcem ona telefonda ece sana ne yemekler hazırlamıs dediğinde sessiz kaldı ve ağladı telde kadına
Gprumcem. De anladım birsey hazırlamamıs dedi
O kadar üzldüm ki o ara
Çnk cok güzel bi sofra hazırlamıstim
Ama beni karsı tarafa hiçbişe hazırlamamıs gbi gosterdi
Görümcem de birdaha gtmezsin olur biter dedi
Bize geldiğinde hep ağladı hep ağladı
Eşim en sonunca bindireyim seni git evine dedi
Birdaha da gelme dedi
Eşimle catısmalar yasayınca simdi ayyyy bana ölüyorlar bi görsen
Ececim ayagın üsümesin yavrum
Ececim senin sevdiğin yemekleri yaptım :))
Bana hep böyleler ama bana cok komık gelio
Oğlun sana soylenmese çatısma yasamasaydınız beni yine sevmediğini belli edecektin
Şimdi beni görünce bana da eşime de iiler
Ben de zaten senede iki ğç kere görüyorum diye takılıyorum zaman gecıyo
Ama uzaklasınca ne arama var ne sorma
Ama telefonda hep eşime
Eceyi cok özledik eceyi öpüyşruz diyorlar
Telefonun içinden geçip boğazına yapısasın gelio kadının
Abi cok yapmacıksın ya sanki ben cocugum

Her zaman söylüyoruz ya "Mesafe" diye, bu forumda.. Yalnız şunu atlıyoruz, mesafe konulmadan evvel bazı şeylerin yapılmış olması gerekli.. Bunlar tabi ki duruma göre değişir ama örneklendirebiliriz. Mesela bir tanesi, şikayetçi olduğunuz durumun sahibi (eltilere çekiştirme - kayınvalide) bu konu gerçekten çok rahatsız edici ve yazdıklarınızın içinden ben bir tek bu konuda sizi çok haklı buldum. Diğerleri alttan alınabilir. Bu konuyla ilgili mesafe veya tavır şart zira çirkin bir şey. Yalnız mesafe konulmadan evvel bu konuda ki rahatsızlığınızı ya eşinizle paylaşacaksınız, ya da kayınvalidenizle eşiniz yanınızdayken ve durumdan haberdar iken bu konuyu konuşacak ve sonuca göre mesafenin metresine karar vereceksiniz. Öyle kafamıza göre davranırsak durumun suçlusu biz oluruz. Mutlaka hissedilir, hissettirilir ve sizin soğukluğunuzmuş gibi algılanır. Haklıyken haksız duruma düşmeyelim.
Eşinize yapıcı bir şekilde "Ben annene şu konuda çok kırıldım ve bunu aşamıyorum. Sence nasıl bir yol izleyelim. Aile olmak istiyorum ve kırgınlıklarımla bu işi sürdürmem karşı tarafa haksızlık olur. Ben de samimi olmam.. Bu konuyu annenle ben mi konuşayım, yoksa sen bana "sen yüz göz olma, ben annemle konuşur senin ne kadar kırıldığını ama yine de bu seferlik görmezden geleceğini söylerim" mi dersin?" deyiverin... Mesafe hemen konulmaz.. Önce bazı ara taşlar biriktirilmeli bunun gibi.. Bu bir mesafe taşı mesela.. Bir daha bir olay olursa, ikinci mesafe taşı... Siz şahı almak istiyorsunuz bu oyunda... Bunu tek başınıza yapamazsınız... Adım adım alınır mesafe... Günü geldiğinde doğru uzaklığa, hiç kırılmadan, tartışmasız ve eşinizle mutlu olarak ulaşırsınız...
Mutluluklar dilerim,

En korktuğum şey gittiği yerden dönüşte bize gelip kalması ne olur gelmesin Allah im
Ailenin tüm bireyleri seninle aynı şehirde mi yaşıyor? Farklı şehirde yaşayan varsa karga tulumba davet et, bu durumda kayınvaliden gelemeyecektir.

Back
X