• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz ne düşünür sünüz?

karma23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2017
105
56
98
Konu şöyle ki,Komşumuz ile aramiz hiç iyi değil komşunun babası eşimin üzerine yürüdü ama eşimın annesi,babasi,kardeşi çok samimi olmasalar da bu insanlara selam vermeye devam ediyorlar gerekçeleri düşman edinmeyelim ne gerek var,bu ise bana tuhaf geliyor sizce?kavga sebebi ne olursa olsun o ayri konu arada bir düşmanlık var zaten ve bunu onlar başlatti,sormak istediğim eşimin ailesinin tavrı?

Bu tip durumlardan ötürü çok vahim sonuçlar doğabilir bunun farkındasınız değil mi?

Selam Allah in selami verilir de nasilsiniz falan filan diyip ayak üstü sohbet ediyorlarsa ilginc bir durum

Bence böyle gerginliğin olduğu bi durumda daha fazla gerginlik çıkarmamak lazım bugün Sizinkiler selam verir yarın karşı taraf selam verir ve buzlar erir gider sonuçta arada kan davası yok en iyisini yapıyorlar

Benim babaannemde hep aynısını yapardı
. Babam yani oğlu kavga etmişti babannem hala o kadını evine alıyordu oğlunu ya sessiz sakın adamı çıldırtmıştı kadın . Insan demezmi oğlumu bile çıldırttdıysa vardir bişey . Bize sürekli barışın derdi oysa kadın sürekli bize laf sokardı bakardı arkamızdan konuşurdu. En iyisi sessiz kalmak görmezden gelmek muhattap da olmaycaksin kavgaya mâal de vermeyeceksin

Ne demek istediginizi anlamadim
Komşular arasında bu tip kavgaların sonuçları fazlaca vahim olabilir,varsa bir anlaşmazlık,tartışılmış ve çözüm bulunamamışsa fazla ileriye gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Beslenilen düşmanlık Her iki ailede çocuğa da yaşlıya da gence de yansıyor herhangi birisinin bir hatası,yanlış bir tavrı, sözü, Allah korusun kötü sonuçlar doğurur.
Aileden birilerinin kin gütmeyip selamlaşması aslında bunun önüne geçer,anlatabildim mi?

Selam verilmez tabii ki. Selam vermedi diye gerginlik çıkaracak halleri yok saçma bir bahane olmuş pasifliklerine bu. Aksine selam verip muhattab olunduğu vakit böyle insanlarla gerginlik çıkar.

Konu şöyle ki,Komşumuz ile aramiz hiç iyi değil komşunun babası eşimin üzerine yürüdü ama eşimın annesi,babasi,kardeşi çok samimi olmasalar da bu insanlara selam vermeye devam ediyorlar gerekçeleri düşman edinmeyelim ne gerek var,bu ise bana tuhaf geliyor sizce?kavga sebebi ne olursa olsun o ayri konu arada bir düşmanlık var zaten ve bunu onlar başlatti,sormak istediğim eşimin ailesinin tavrı?

bence eşinin ailesinin tavrı normal ve mantıklı, komşularla selam vermeyecek kadar bozuşulmamalı, yani aynı çatı altında insanın istemese de ihtiyacı olabilir, ya da komşuyu bu kadar bilersen çocuğuna bağırabilir tersleyebilir, bi şekilde zarar verebilir, arabanı çizer ne bileyim medeniyetsiz insanlarla yine de medeni şekilde selamlaşmakta fayda var

Ne düşüneceğimi bilemedim,tuhaf aslinda kötülük edin,karşılik verin demiyorum kimseye yani kayitsiz kalabilirsiniz selam vermek almak nedir anlamiyorum..evime kadar girip evladini dövmeye kalkti mahkemeliyiz yani..

Benim kayınvalidemde aynısını yapıyor. Alt komşuyla problemliler , ki haklı olan taraf kv olmasına rağmen yine ayaküstü selam veriyor merhaba deyip geçiyor.
Gerginlik büyümesin diye yapıyorlar bunu , çok büyük sorun değilse bence selam verilebilir...

Olmasi gereken o.eşinizle arasında sorun olmuş olabilir.büyüklere düşen orta yolu bulmak arayı düzeltmek.samimi olunmaz bundan sonra belki.ama selam verilmelik durum da olmalı yani.sürekli yüz yüze bakıp yaşayacaklar.

Selam vermelik en azından aradaki gerginliği azaltır.İyice kinlendirip komşu kavgalarına Allah korusun cinnetlere sebebiyet verip istenmeyen sonuçlara mı sebep olsunlar.Biz de üst komşumuzla kavga ettik daha doğrusu Ada'm sarhoşken eşime bıçak çekti ben de 5 6 kez polise şikayet ettim ama gel gör ki selamlaşıyoruz.İşi inada bindirip kendi canımdan veya eşimin Can'ından olmasına sebebiyet veremem.Laftan anlamıyor insanlar artık.

yani illa kötü mü olsunlar? Bence yürekli insanlarmış kin güdüp olayı düşmanlığa taşımamaları iyi bir şey. Kötülükten kim ne fayda görmüş ki siz göreceksiniz? İnsanların gözü kara olduğu bir devirde ben olsam bende düşman kazanmam..İdare etmek en faydalısı

Napsınlar kanlı bıçaklı olsalar daha mı normal gelecek size ?

Böyle vicik vicik ilişkilere girmeyin.

Siz görüşmeyin. Millet de görüşürse görüşsün

Komşular arasında bu tip kavgaların sonuçları fazlaca vahim olabilir,varsa bir anlaşmazlık,tartışılmış ve çözüm bulunamamışsa fazla ileriye gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Beslenilen düşmanlık Her iki ailede çocuğa da yaşlıya da gence de yansıyor herhangi birisinin bir hatası,yanlış bir tavrı, sözü, Allah korusun kötü sonuçlar doğurur.
Aileden birilerinin kin gütmeyip selamlaşması aslında bunun önüne geçer,anlatabildim mi?
Haklisiniz bizden böyle bir kotülük gelmez ama onlara guvenmiyorum ya cocugumu eşimin ailesine emanet ettigim bir gün yan yana gelseler,ben sadecr kayitsiz kalmalari gerektigini duşunuyorum,selam vermeye fazlaca anlam yüklüyorum.

Back
X