- 11 Kasım 2019
- 15
- 10
- 1
- 35
- Konu Sahibi Oykucantanerli
-
Müdür ya da yetkili merciye bildirinÇocuğunuzu özel bir kreşe gönderseniz..Ve sosyal medyadan sizin ve tüm velilerin takip ettiği öğretmeniniz sınıfta sadece sürekli bir kız öğrenciyi yayınlasa baska hiçbir öğrenciyi yayınlamasa.Devamlı o ögrenciyle arasındaki diyaloglarını akıllım bitanem diye paylaşsa.Siz veliler olarak bunu tuhaf karşılar mısınz yoksa normal olark mı düşünürsünüz ? Ama devamlı yapacak ve o veliyi etiketleyecek.Sınıftada böyle ayrım oluyor mudur die düşünmeyip normal karsılar mısınız ? Biz 4 veli olarak cok garipsedik bu durumu.Sizlerden fikr almak istedim..Ve o öğrencinin annesine özel videolar fotolar atılsa ama sizlere asla atılmasa ne yapardınız..Fikirleriniz icin tesekkür ederim..
Ya akrabadır ya da hocanın gözbebeğidir diye düşünürüm.
Bazen velilerden bir veya ikisi özel olarak öğretmene gidip bunu özellikle istiyor. Bir öğretmenin durmadan fotoğraf çekmesi etik midir, tartışılır. - Çünkü orada eğitim vermek için var, video/fotoğraf çekip bunu ispatlamak için değil, o ayrı bir mevzu.-Çocuğunuzu özel bir kreşe gönderseniz..Ve sosyal medyadan sizin ve tüm velilerin takip ettiği öğretmeniniz sınıfta sadece sürekli bir kız öğrenciyi yayınlasa baska hiçbir öğrenciyi yayınlamasa.Devamlı o ögrenciyle arasındaki diyaloglarını akıllım bitanem diye paylaşsa.Siz veliler olarak bunu tuhaf karşılar mısınz yoksa normal olark mı düşünürsünüz ? Ama devamlı yapacak ve o veliyi etiketleyecek.Sınıftada böyle ayrım oluyor mudur die düşünmeyip normal karsılar mısınız ? Biz 4 veli olarak cok garipsedik bu durumu.Sizlerden fikr almak istedim..Ve o öğrencinin annesine özel videolar fotolar atılsa ama sizlere asla atılmasa ne yapardınız..Fikirleriniz icin tesekkür ederim..
Velilerin olduğu bir platformda bile bu şekilde ayrimciligini gösteriyorsa sınıf içinde de mutlaka yapıyordur o kişiye özel davraniyordur.
Burada aramanız gereken sorun sizin cocugunuza nasıl davrandığı .. o kıza özel davranirken sizin çocuğunuzu ihmal ediyorsa büyük sorun.
Bir c.g. öğretmeni olarak bu tarz durumları hoş karsilamiyorum.
Özel videolar istenildiği takdirde atılmalı ama ayrımcılık yapılarak degil.. senin çocuğunu çekerim onunkini çekmem demek saçma ya herkesin velisi ne zaman isterse o zaman yollayacak ya da kimseye yollamiyacak.Evet canım bizim de gördüğümüzü bile bile sürekli paylasıyor.Özellikle bu ay cok fazla dikkat cekti veliler arasında.Devamlı okuldan özel videolar atıyor annesine ama bize gelince atamam diye uyarıyor.
Bazen velilerden bir veya ikisi özel olarak öğretmene gidip bunu özellikle istiyor. Bir öğretmenin durmadan fotoğraf çekmesi etik midir, tartışılır. - Çünkü orada eğitim vermek için var, video/fotoğraf çekip bunu ispatlamak için değil, o ayrı bir mevzu.-
Diğer velilerin bundan haberi olmadığı için haliyle sizin gibi düşünüyorlar. Ama öğretmen de bu kendisinden talep edildiği için böyle davranıyor. Ve durum yanlış anlaşılmalara müsait bir hale geliyor.
Öğretmenin tek bir veli ile ( akrabası bile olsa) böyle yakın iletişim kurup diğer velilere tam tersi davranması etik değil.
Fakat ilgimi çeken özellikle ona videolar gönderiyor demişsiniz; acaba çocuğun özel bir durumu/ desteklenmesi gereken bir yanı olabilir mi?
Bizim kurumumuzda (anaokulu) çocukların bireysel videoları çekilip veliye gönderilmez. Ama örneğin 3 yaş grubunda konuşma problemi ile gelen bir öğrencimizin arkadaşları ile iletişime geçtiği anları ya da bizlerle konuştuğu anları kaydedip veliye aktardığımız olmuştur.
Böyle bir şey olabilir mi?
İstanbul’da bir okul mu
Bazı özel okullar öğretmenler ve velileri özel gorusturmuyor ilk müdürle konuşuluyor (çalıştığım 1 kurum bu şekildeydi) amaçları aralarında iki tarafı da hoş karşılayan biri olmasıydı..Bence müdürle konuşmadan önce öğretmenle konulun . Ben hiyerarşi atlatmasına aşırı derece kızıyorum. Nihayetinde ilk çözüm merci odur. Önce sorun kimse onla çözülmeli ki etik olanda Burdur. Bir okul öncesi öğretmeni olarak. Yaptığı bu arada kesinlikle yanlış . He mantıklı bir açıklaması yoktur hatasını anlayıp zaten düzeltir. Konuşmaya rağmen düzelmiyorsa idare ile görüşülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?