- 5 Nisan 2012
- 1.628
- 857
- 123
öncelikle sevgili arkadaşlar ve tabiki konu sahibi mesajların çoğunu okudum birkaç kişi hariç mantıklı yorum göremedim, önyargılarınızdan kurtulmayı denemenizi öneriyorum, dinle ilgili atıp tutanlarda diyanetten bir belge alsınlar ne kadar yetkili olduklarını bilelim yani ona göre okuyalım :) birinci önyargı: çocuk erkekmiş yengesiyle olması mümkün değilmiş falan, çocuk da zaten üniversite de sevgili bulmak yerine abisinin karısıyla nasıl sevişirim mantıgında bir sapık. ikincisi konu sahibi çok yorulacakmış rahat edemezmis falan: çocuk bütün gün evde slip donla oturup evi dağıtıp televizyon izleyip çekirdek çitleyecek yengeside onları süpürecek (buna abisi izin verecek mantıgınıza hayranım). üçüncüsü: durumları iyiyse ev kiralasın diyen arkadaşlar, zaten çocuk öğrenci olduğundan para b...k gibi fakat sırf yengesine eziyet olsun diye yada belkide aşık oldugundan abimde kalacam diye tutturmus. dördüncüsü biraz kalsın sonra gitsin diyenler olmuş abisi özel yurt yada ev kirası parasını verirse çocuk koşarak gidecektir emin olun. Gelelim sonuca bırakın yabancı insanı bir abi bir kardeşinin eğitimi için evinin kapısını ona açamıyor yatacak biryer bir tabak veremiyorsa abiyim demesin o şahsiyetin karısıda ben insanım demesin, henüz işi gücü olmayan bir insandan bahsediyorsunuz kayınvalidenle kayınbabanla ilgili sorunların seni bağlar hatta belki de sorun sendedir bilemeyiz ama okumaya çalışan bir çocuğa köstek olma, dinle ilgili konusan arkadaşlara söylüyorum alma mazlumun ahını derler duydunuz mu bu çocuğu evden kovdunuz okuyamadı diyelim yada zorluk çekti, aynısını sizde yada çocuklarınızda yaşar unutmayın elinizi vicdanınıza koyun iki bulaşık yıkarsam ve evde donla gezemezsem ölürüm mantığıyla hareket etmek yerine insan olup o çocuğa yardımcı olun, ve yaptıgınız iyiliğin mükafatınıda o çocuktan onun annesinden babasından değil Allah tan bekleyin. Dindar geçinen arkadaşların dinin özünde iyilik ve merhamet yattığını unutmamaları gerekir.