• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Hatice Meryem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.514
1.580
63
34
Merhaba sevgili kk hanımları. Önceden bir konu açmıştım kv ile ilgili. Özet geçeyim. Kendisi benim hiç biseyime karismaz. Gezmisim almisim etmisim laf etmez. Bana karsi genel olarak iyidir. Ama mesela bazen ihtiyac duydugumda hic yanimda olmaz. Mesela rahim filmi cekildim canim cok tatli yanimda olsun istedim gelmedi. Orada bayginlik gecirdim. Hic aramadi etmedi kac gün. Asilama oldum biliyordu ne oldu diye sormadi bile. Tasindim yardima gelmedi. Evlenirken zaten bir ceyrek bile takmadi. Diyor cocugun olursa bakamam. Her neyse ben üzülüyordum baslarda. Sonra siz dediniz ki o senin gercek annen degil sonucta. Beklentiye girme üzülme. Ben de sizi hakli buldum artik ondan beklentim sifir bu konularda. Hatta simdi 2. Asilamami oldum bilmiyor bile. Tüp bebek de yaptirsam bilmesin istiyorum aramayinca çok üzülüyorum çünkü. Bir de şuan calismiyorum. Kpssye girdim iyi puan aldim. 2-3 aya bir sinava daha girecegim atanirsam bir isim olacak insallah. Bu aylar cok yogun yani benim icin. Tedaviler, sinavlar ve bir de yine tasinma söz konusu olabilir.. yogunum. Kv ise doktora gitti. Doktor ameliyat demis. 2 yila olman lazim demis. Dedi ki bana bakarsiniz 3 ay kendimi toparlayana kadar. 3 ay bizde kalacak yani. Esi diger oglu da hep bizde takilacak haliyle. Ben de direk olmaz demedim. Ama dedim bu 3 ay benim yogun calismam gerekiyor. Sonraya ertelesek olur mu. Bozuldu galiba. Tedavilerimden hic bahsetmedim. Bu asilamam tutmazsa 3. Asilama o da tutmazsa tüp bebek olacak. Yani ben zaten cok yipranmis haldeyim suan. Bir yandan da diyorum hic bana yardimci olmadi hic biseyimde. Agirima gidiyor. Esimin hatri icin bakarim. Allah var simdi kvyi de sevmiyor degilim bakarim. Ama diyorum o zaman o neden yanimda olmadi hic benim. Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Bizden haric bakacak bekar cocugu kocasi babasi annesi var. Onlar da yasli ama sagliklilar. Yine de bize gelmek kalmak istiyor. Esim dünya iyisi biri onun icin yaparim peki neden agirima gidiyor bakmak?

Merhaba sevgili kk hanımları. Önceden bir konu açmıştım kv ile ilgili. Özet geçeyim. Kendisi benim hiç biseyime karismaz. Gezmisim almisim etmisim laf etmez. Bana karsi genel olarak iyidir. Ama mesela bazen ihtiyac duydugumda hic yanimda olmaz. Mesela rahim filmi cekildim canim cok tatli yanimda olsun istedim gelmedi. Orada bayginlik gecirdim. Hic aramadi etmedi kac gün. Asilama oldum biliyordu ne oldu diye sormadi bile. Tasindim yardima gelmedi. Evlenirken zaten bir ceyrek bile takmadi. Diyor cocugun olursa bakamam. Her neyse ben üzülüyordum baslarda. Sonra siz dediniz ki o senin gercek annen degil sonucta. Beklentiye girme üzülme. Ben de sizi hakli buldum artik ondan beklentim sifir bu konularda. Hatta simdi 2. Asilamami oldum bilmiyor bile. Tüp bebek de yaptirsam bilmesin istiyorum aramayinca çok üzülüyorum çünkü. Bir de şuan calismiyorum. Kpssye girdim iyi puan aldim. 2-3 aya bir sinava daha girecegim atanirsam bir isim olacak insallah. Bu aylar cok yogun yani benim icin. Tedaviler, sinavlar ve bir de yine tasinma söz konusu olabilir.. yogunum. Kv ise doktora gitti. Doktor ameliyat demis. 2 yila olman lazim demis. Dedi ki bana bakarsiniz 3 ay kendimi toparlayana kadar. 3 ay bizde kalacak yani. Esi diger oglu da hep bizde takilacak haliyle. Ben de direk olmaz demedim. Ama dedim bu 3 ay benim yogun calismam gerekiyor. Sonraya ertelesek olur mu. Bozuldu galiba. Tedavilerimden hic bahsetmedim. Bu asilamam tutmazsa 3. Asilama o da tutmazsa tüp bebek olacak. Yani ben zaten cok yipranmis haldeyim suan. Bir yandan da diyorum hic bana yardimci olmadi hic biseyimde. Agirima gidiyor. Esimin hatri icin bakarim. Allah var simdi kvyi de sevmiyor degilim bakarim. Ama diyorum o zaman o neden yanimda olmadi hic benim. Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Bizden haric bakacak bekar cocugu kocasi babasi annesi var. Onlar da yasli ama sagliklilar. Yine de bize gelmek kalmak istiyor. Esim dünya iyisi biri onun icin yaparim peki neden agirima gidiyor bakmak?
Ben yerınde olsaydım esımle acık acık konusur bakamam derdım .. Hersey karsılıklı .

Kocası varken niye gelin baksın anlamadım.
Eşin annesine anlatabilir bence sınav döneminde olduğunu.
Diğer konular rahim filmi,aşılama,tüp bebek,bebek bakımı vs. zaten onların değil kendi sorununuz,onları ilgilendirmez bence.

3 ay sonuçta eşimin hatrına bakardım.

Biliyorum o da benim annemi benim hatrıma sırtında taşırdı. Annem nasıl bir insan olursa olsun. Sadece benim için.

Eşin de değecek biriyse bak derim

Bakma. Şu kadar yoğun, tedavi vs olmasa belki derdim ama sen yeterince yorgun ve stresli olacaksın. Oğlu çok vicdanlı ise bakıcı tutsun. Eşi böyle tedavilerle uğraşırken, tedavi olumlu sonuçlansa bile dikkatli olman lazım zor kavuşuyorsun, sen istesen de eşin yok demeli. Vicdansa sana da vicdanlı olunmalı.

Bakmanız sizin acınızdan iyi olur.Ama tüm bu düşüncelerinizi kendisi ile tatlı dille konuşun bence.Anne size hiç söylemedim ama aslında bundan bundan dolayı size kirginim vs diye..
Hem içinize atmamış olursunuz hemde sizi anlamasını sağlarsınız

çok şükür kocası annesi babası varken sizden neden medet umuyorlar
eşinize açık açık söyleyin annesini kötülemeden ama
x böyle böyle oldu o yüzden içim çok kırgın kusura bakma

Valla hayatta evimde bakmazdım. Kimse kusura bakmasın, şu dünyada kimseden bir beklentin olmasın kafasındayım. Yardımlaşmayı da severim ama değecek insanlar için. Evet, kayınvalidenizden bir beklentiniz olmasın, mecbur değil siz mutlu olun diye koşturmaya. Ama işi düşünce emrivakiyle kapınıza gelmesi yüzsüzlük. Eşinizle konuşun. Anlattığınız kadarıyla bu kadın dünyanın öbür ucunda oturmuyor herhalde, yakınlarda oturuyor diye anladım. İçinizden gelirse yemek gönderirsiniz, arada uğrarsınız, eşiniz gerekiyorsa alışverişini filan yapar. Evde kocası ve oğlu varmış, bunlar dışında bakacak bir sürü kişi daha varmış. Onlar baksın gerekiyorsa. Tamamen elinizi çekin demiyorum da, her şeyin bir kolay yolu bulunur. Gelip 3 ay evinize yerleşmesi bu yollardan biri değil ve gayet gereksiz.

Kayınvalideden çok şey beklemişsiniz o ise mesafeliymiş. Olabilir normal yani.
Fakat o kadar mesafe koymaya çalışan bir insan bana 3 ay bak dememeli.

Kp yaşıyor mu? O zaman o bakacak.
İlle yardım lazımsa eşin gitsin her akşam yardım etsin.
Siz bakmak zorunda değilsiniz.
Onlarda size bakmak kapris çekmek zorunda değil.

Ortada saglik sorunu var bakarim ben,annesi_babasi yasli insanlar diyorsunuz sagliklari iyi olabilir ama çabuk yorulabilirler yastan oturu.

Ne ameliyati olacak bu arada 2 yil icin de dedigine gore erteleme şansı var sizin sinavinizdan sonra gün alabilirler o zaman.

Ortada saglik sorunu var bakarim ben,annesi_babasi yasli insanlar diyorsunuz sagliklari iyi olabilir ama çabuk yorulabilirler yastan oturu.

Ne ameliyati olacak bu arada 2 yil icin de dedigine gore erteleme şansı var sizin sinavinizdan sonra gün alabilirler o zaman.
Evet erteleme sansi var ama ertelemek istemiyor. Ben de bakarim ama su 3 ay o kadar önemli ki. O kadar emek verip kpssden iyi puan almis iken neden kacirayim elimdeki firsati. Ertelese mesela 4 ay sonra olsa bakarim.

Kayınvalideden çok şey beklemişsiniz o ise mesafeliymiş. Olabilir normal yani.
Fakat o kadar mesafe koymaya çalışan bir insan bana 3 ay bak dememeli.

Kp yaşıyor mu? O zaman o bakacak.
İlle yardım lazımsa eşin gitsin her akşam yardım etsin.
Siz bakmak zorunda değilsiniz.
Onlarda size bakmak kapris çekmek zorunda değil.
Aslinda sadece 1 gün benimle hastaneye gelmesini istedim o kadar. Rahim filmi günü. Sonrasinda asilama oldum sorabilirdi ama sormadi. Cocuk konusunda da ben bakmasini beklemiyorum. Asla. Ama o diyor bakamam falan hatta yapma cocuk diyor. Calis ev al falan kafasinda. Hic kapris de yapmadim inanin. Kendi kendime üzüldüm sadece. Ama suan diyorum madem hic yanimda olmuyor neden 3 ay bizde kalmak istiyor. 3 ay bizde kalinca öbür cocugu kücük e o da bizde kalacak. Nasil olacak yani anlamis degilim. En azindan ertelemesini istiyorum ameliyati ama onu da yapmiyor. 4 ay sonra yapsa bir nebze daha rahat olurum ben

Evet erteleme sansi var ama ertelemek istemiyor. Ben de bakarim ama su 3 ay o kadar önemli ki. O kadar emek verip kpssden iyi puan almis iken neden kacirayim elimdeki firsati. Ertelese mesela 4 ay sonra olsa bakarim.
Ağır bir ameliyat mi,evine yardimci tutsaniz o zaman gunduzleri o bakar aksamlari esin gider bir sekilde bakilir.

Ağır bir ameliyat mi,evine yardimci tutsaniz o zaman gunduzleri o bakar aksamlari esin gider bir sekilde bakilir.
Evine yardimci tutacak kadar ne bizim ne onun maddi durumu iyi degil. Ben calissam bir nebze ama suan o da yok. Hayir agir bir ameliyat degil ama ayaga kalkamayacak 3 ay.

Kvniz benim kvnin iyi versiyonu bende zamanında aşılama ameliyat filan olduğumda soylemedim çünkü sormazdi bile...
Sana tek tavsiyem ben zaten aşılama oluyorum ağır hastaya bakamam diyeceksin eşine...
Benim yanimda olmayanla bende olmam 9 yıl sonra akıllandım ha zorda olur tabiki Allah rızası için bakılır...
Kb ve bekar oğlu da varmış evinde kalsın sizde arada gider yemek yaparsınız birde 3 ay diye emrivaki yapıyor vay hanimefendiye bak....
InşAllah hamile olursun canım ama inan bana öldün mü kaldın mi diye sormaz...
Benim kvde öyle yaptı çünkü hatta misafir gibi geldi oturdu garez etti...
Oyuzden önce senin sağlığın ve tedavin önemli ben bakarim diye atlama....

Bakmazdım.. Açık açık da söylerdim.
Anne benim başımdan bunlar bunlar geçti gelmedin aramadın etmedin.. Demek ki bizim böyle bir iletişimimiz yok benden de beklemeyin olduğumuz gibi devam edelim diye söylerdim.

Sen benim çocuğuma bakmayacağını söylüyordun ben de sana bakamam. Ama Allah rızası için gelir yemeğini yaparım arada de çekil.

Zaten tüp bebek niyetindesiniz 3 ay ayağa kalkamayacak insanı kolunda tutup tuvalete falan nasıl götüreceksiniz? Bekar çocuk kaç yaşında?

Böyle bir kayınvalideyi bile sevebiliyorsanız gerçekten güzel kalplisiniz demektir.
Şu aşamada bakmayın derim.
Sonuçta dr 2 yıl içinde demiş aciliyeti yok yani.
Sonrasında sizin de bakabileceğiniz bir zamanda olabilir.
Birde ne ameliyatı bu 3 ay kalkamıyor?

Back
X