- 21 Nisan 2018
- 8.229
- 30.283
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
Dün nöbet yerimde iki öğrenciyi kapı arkasında uygunsuz bir vaziyette yakaladım. Kız 10. Sınıf, oğlan 11. Bir kaç cümleyle kızdım ve sınıflarına gönderdim. Ama bir ders boyunca ne yapacağım diye düşündüm. Işlem yapsam olay ailelere taşınacak ve kız için çok büyük sıkıntı olacak. Babasının nasıl bir insan olduğunu bilmiyorum. Ya kıza birşey yaparsa diye korktum açıkçası. Malesef ki böyle bir durumda erkek öğrenci için çok da büyük bir sonuç doğmazdı, hatta bazı aileler için övünç kaynağı bile olabilir. En sonunda müdür yardımcimla konuştum. O da benimle aynı fikirdeydi. Çocukları aldık ve yaptıklarının yanlış olduğunu anlatan bir konuşma yaptık. Tabi o an gözleri doldu ve pişman oldular.
Yalniz benim içim yine de rahat değil. Arkadaş ya da sevgili olmalarına asla karşı değilim. Ama okulda ve herkesin içinde bu kadar rahat bu davranışları sergilemeleri beni çok düşündürüyor. Sizce ne yapmalıydım? Ceza verilmeli miydi yoksa yaptığım yeterli miydi? Sadece onların bu davranıştan ders çıkarıp tekrarlamamalari için birşey yapmak istedim. Amacım onları rencide etmek, küçük düşürmek değil de doğruya yonlendirmekti. Ama bir türlü emin olamıyorum. Kafama taktım. Size sormak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?
Yalniz benim içim yine de rahat değil. Arkadaş ya da sevgili olmalarına asla karşı değilim. Ama okulda ve herkesin içinde bu kadar rahat bu davranışları sergilemeleri beni çok düşündürüyor. Sizce ne yapmalıydım? Ceza verilmeli miydi yoksa yaptığım yeterli miydi? Sadece onların bu davranıştan ders çıkarıp tekrarlamamalari için birşey yapmak istedim. Amacım onları rencide etmek, küçük düşürmek değil de doğruya yonlendirmekti. Ama bir türlü emin olamıyorum. Kafama taktım. Size sormak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?