Siz olsanız ne yapardınız

Adrenalin seviyorum diyosun. Bi tanıdığım 3 aydır tanıdığı kişiyle evlendi şiddet olayları çok oldu. Ama sadece fiziksel değildi bu şiddetler. Maddi,psikolojik,duygusal şiddetler de vardı. 25 yıl sonra boşandılar. Oyalanmayayım derken 25 yılı gitti kadıncağızın 3 çocuğunun da psikolojisi bozuldu.
Alt tarafı erkek almaktan öte bir hayatını karşı tarafa teslim ediyorsun. Millete alınabilecek birşey olduğunu ispat edesin diye hayatını mahveden bir pisle(anladın sen onu) evlenip pişman olma.
harikasiniz

10 senelik arkadaşımla sevgili olduk, ikinci ayda birlikte yaşayacağımız eve mobilya bakmaya başladık. Ben “kaç senedir tanıyorum, güveniyorum, niye bekleyelim ki?” kafasındaydım. Dördüncü ayda kaçmak için bir tek yatağın altına saklanmadığım kaldı. Sırf önceki ilişkinizin travmalarıyla ya da evlenmek için bu kadar hızlı hareket ederseniz mutsuz olmanız kaçınılmaz. Görüşmeye devam edin, birbirinize uygun insanlarsanız zaten önemli olan beraber olmanın tadını çıkarmak, hayat sizi kendiliğinden o noktaya getirir. Adam da niyetinin olduğunu söylemiş açıkça. Bunun üzerine sürekli konuyu açıp durmak irite edici olur. En en azından birkaç ay zaman verin ve sevgililiğiniz nasıl gidiyor ona bakın. Emin olun bir gaz evlenip pişman olmaktan iyidir.

Bana "evlilik niyetiyle" başlayan ilişkilerde bir terslik varmış gibi geliyor. Evlilik niyeti zamanla oluşmaz mı? Yani ilişkinin ilk aşaması değil, sonraki aşamalarından biridir o niyet. Günü birlik ilişki gözüyle bakmamanın adını hemen evlilik niyeti koymak, insanı belki de yanlış hedefe kilitleyip, gözünü kör ediyor. Evlilik fikrini bir kenara bırakın öncelikle. Şuan bir çift olarak nasıl olacaksınız, uyumlu musunuz, anlaşabiliyor musunuz, sevgi, ilgi açısından ne yöne gideceksiniz vs. bunlara odaklanmanız gerekir, evlilik planlarına değil. Bir de uzak mesafe ilişkisi yürütüyorsunuz sanırım. Birbirinizi tanımak için daha fazla uğraşmanız gerekecek. Bütün bunlar bir yana, adam evlilik arefesinde travma yaşamış, siz kötü bir ilişkiden çıkmışsınız, eee yoğurdu üfleyerek yemeniz gerekmez mi biraz? Kısaca bir ilişkiden daha büyük zararlarla çıkmış olmasına rağmen, adam sizden daha sağlıklı davranıyor. Siz de azıcık sakinleşmelisiniz, yavaştan almalısınız.

Back
X