Siz olsanız ne yapardınız?

Yok eşim anacı değil yani o gidelim demedi hiç
Hatta ben giderim yeterli dedi
Ama yaşlılar diye biraz benim de yardımım olsun giderim dedim kendi kendime
Ama hepsinin topyekün hergün gelemem deyince dedikleri çok çok gücüme gitti

6 oğul ev için temizlikçi tutsun, haftasonu yerleştirme ici yardım etsin, el birliğiyle kısa sürede hallolur zaten.
Sizin işiniz vardır evet ama diğer gelinlerin de olabilir, onların çocukları, okulları vardır.
Kendi kardeşleriniz falan olsa anlayış bekleyin ama elti için sizin tatilde olduğunuz dönemde ne yapacağınız önemsiz olur ki sizin kardeşleriniz de aynısını beklerdi.

Ne dediklerini takmayıp gitmemek bir tercih ama anlayış bekleyip çok üzülmek abartı geldi yine.

Ay gerçekten iğrençler. Kaç kişi evi düzemiyor da siz gelince mi iş bitecekmiş. Ayrıca kaynınız muhatabınız değil. Kocanız ne iş yapıyor bu muhabbet dönerken?
Duymadı ama duysa da o geveze kaynım gibi değil kaynım bildiğiniz ailenin mikseri her lafa atlayan yorum yapan biri..eşim orda olsa da cevap yettiremezdi ona

Her şeye çok üzülen kafaya takan biriyim maalesef
Anlayışsız insanlar yoruyor

6 erkek evlat, 6 gelin, 1 kaynana, 1 kayın peder. Toplam 14 kişi, 3+1 ev için ne yapacaksınız? evi kerpiçten sıfırdan mı inşa edecekler sizi istiyorlar? Bir kek satın alıp gönderirsin yeter. Millet iki kişi tek başına yerleşiyor. Bu kadar insanın zaten işi var, hepsine emir verir gibi iş beklemek ayıp ve düşüncesizlik.

Duymadı ama duysa da o geveze kaynım gibi değil kaynım bildiğiniz ailenin mikseri her lafa atlayan yorum yapan biri..eşim orda olsa da cevap yettiremezdi ona
Her ailede var sanırım böyle bir mikser kayın. Eski eşimin büyük abisi de böyleydi. Laftan bol birşey yoktu. Hiç muhatap olmazdım cevap vermezdim hatta bazen görmemiş gibi yapardım zamanda bana laf söylemeyi bıraktı. Çünkü umrumda değildi.

Çalışan ayaklari yere basan insanların bu tavrı bana daha da garip geliyor. Yahu ne alaka eltiler gidiyor diye tek tatili böyle heba etmek. Şu tavir bana yapılsa gideceğim varsa da gitmem. Çok istiyorlarsa kadin tutsunlar yardıma parasını paylaşın.

Yaşlılar diye kendim evden çıkarken,biara tekrar uğrarım size anne dedim kv me.
Sonrasında kaynım olacak budala laf soktu uzattı canım sıkıldı..

Eşiniz gitsin. Bu tepki karşısında gıcıklık olsun diye gitmezdim. Zaten iki çocukla nasıl iş yapacaksınız.

Diğer eltilerin çocukları var mı? Belki onlar biz çocukluyuz yapıyoruz oda yapsın demiştir.

Kaynım yok ama olsaydı da bu kadar münasebetsiz konuşabileceğini zannettiği düzeyde samimi olmak istemezdim herhalde diye düşünüyorum. Ya da samimi olmadığım halde böyle konuşuyor ise "Buyur gel sabah 5 akşam 8 sen bak çocuklara, evimin de işini hallet 1 hafta ondan sonra konuşalım." gibi bir şey derdim herhalde. Gelin olabilirsiniz. Gelinsiniz diye kayinvalidenizin temizliğini yapmak gibi bir sorumluluğunuz yok. Canınız ister, müsait olursanız istediğiniz ölçüde yardım edersiniz. E yok müsait değilsiniz, canınız istemedi etmezsiniz. Müsait olmadığınızı da söyler konuyu kapatırsınız. Amaydı, işteydi derseniz böyle cevap verirler. Hiç gücenilecek bir durum yok. Net, işim var, gelemem. Tartışmaya kapalı.

Kayınbiraderin o lafından sonra ben hiç gitmezdim. Eşiniz gitsin, görevini yapsın. Siz hem çalışan kadınsınız hem de ilgilenmeniz gereken küçük çocuklarınız var.

Ben kesinlikle gidecektim dediğiniz gibi bu tavır aşırı rahatsız etti gitmek istemiyorum
Onların da çocuğu var büyük eltilerin çocukların çocukları büyük en küçüğü 18 de
Küçük eltilerin (ikisinin) 1tane çocuğu var 3 yaşındalar..
Olabilir onlar da gitmek istemeyebilir ama üslup çok rahatsız etti.

Neden üzülüyorsunuz ya zorunda mısınız sabahtan akşama kadar ev temizliği yapmaya
Temizliğimi yapmaya vaktim yok desem inanır mısınız ikizlerim 1.sınıf ve sürekli bi koşturmaca içindeyiz
Onlar söylemese de ben giderdim zaten
Üslup beni rahatsız etti
Benim konuşmayı beceremeyen insanlarla problemim var

Ezdirmeyin kendinizi ilk önce kendi eviniz önemli eşiniz de laf ederse gitsin annesinin evini kendisi temizlesin. Terbiyesizlik yüzsüzlük onların yaptığı

ne saçma ya gitmek zorunda mısınız* müsait olan yardım etmek isteyen gider bu gönüllülük esaslı birşey. sizi çalışmayan kadınlarla bir tutamazlar. siz gitmeyin kocanız gitsin madem kendi anne babası sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…