siz olsanız ne yapardınız ?

Diyelim ki haziranda düğün yapılmasını kabul ettiniz...Elindeki parayı ev için harcayan bu insanlar düğün için gerekli parayı nereden bulacaklarmış...Düğün vakti geldiğinde de biz ev yaptırdık elimizde para yok gibi bir bahaneyle gelmeyeceklerini nerden bilebilirsiniz... Bence ne yapın edin ertelenmesine engel olun... Yaşadım biliyorum ertelendikçe ertelenir bu bahanelerle...:34::34:

acaba sizi gelinleri olarak istemiyorlar mı? bence gelip gelmemeleri bunu gösterir.ayrıca nişanlının ailene karşı tavrı çok sert sürekli seni savunması ailesini itmiştir o yüzden böyle davranıyorlardır bu çocuk şimdiden böyleyse bu kızla evlenince bizi hiç tanımaz hep ezdirir diyorlardır ki haklılarda bence nişanlın arayı bulmalı sürekli onları suçlayarak bir yere ulaşılmaz onlar onun kaç senelik ailesi ve onlara böyle davranıyor kendisini büyüten anneye babaya böyle davranıyor.peki yarın size nasıl davranıcak acaba?bence bırak ertelensin ertelenince bu iş olmazsa evlenirsende olmaz huzurun olmaz sürekli rahatsız ederler boşanırsın bu sefer ailen nişanlı kızı değil boşanmış kızı saklamak zorunda kalır.ki Trabzonda bu pek kabul edilir mi bilmem ? yuvanda mutsuz olursun.ben evlilikte ailelerinde gönüllerinin yapılmasından yanayım.hem sizin ailenizin ne dediğinden hiç bahsetmemişsiniz onlarda kabul etmiş belli ki.

Sen kendini hazırlamışsın o tarihe. Ama nedenleri hastalık veya maddi durum değil aslında.
Nişanlınla görüş ve ortak karar alın.

düşüncesizlik etmişler.
hazırlıklar başlanmış olurmu böğle hiç.
bu dönemi nişanlınla sakin bir şekilde atlat.
bunlar yüzünden aranızı bozma sakın. şimdi iki ara da kalmıştır nişanlın.
yaptıracakları evde sizmi kalacaksınız.
nişana yardımı olmayan zaten düğünede yardımı olmaz. belki nişanlınıza evi yaptırtmak istiyorlardır.

sen kendini o tarihe hazırlamışsın ayıp etmişler . sen nişanlınla konuşup hallet bence . ben olsam içimi kurt kemirir. hazirandanda başka bi tarihemi atıcaklar ki . yani ne alaka .

Nisanliniz da uygun gorurse haziranda yapin..kim tarihi subat diye bilirse bilsin...gelinliginizide uygun bi yerdesaklarsiniz icabinda...

Benceboyleyaparsaniz istediginiz tavri takinmaya hakkiniz olacaktir..

Ay yaptırsınlar ya evmi yaptırıyolar saray mı yaptırıyolar hiç ağzınızın tadını bozmayın

Bırakın ertelensin, 3 ay çok bi zaman değil... Asıl sorununuz aileyle anlaşamamak farkında mısınız ?

Daha evlenmeden bu haldesiniz, evlenince nasıl huzurunuz olacak. Nişanlınızın sizi koruması çok hoş ama sürekli ailesini suçlaması(özellikle de bunu sizin bilginiz dahilinde yapması) da o kadar nahoş. Anne-baba onlar, yarın birgün elbet araları düzelecek ve siz suçlu ilan edileceksiniz...

Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var.Şimdiden bu derece sinirleriniz yıpranıyorken bu ilişkide ilerisini düşünemiyorum... Nişanlı kız saklamak istemeyen ailenize boşanmış kız olarak gitmek zorunda kalırsanız, ne olacak ? Bırakın ertelensin, kopacaksa yol yakınken kopsun, olacaksa da tam olsun herkesin gönlü olsun...

cnmm ailesine tamam de yalnız bir şartım var de...
düğünde 6 bilezik alacaksanız.. de... onlarda alamayızdiyecekler peki niin neyi neden bekliyorum ozaman deyin... yadA siz demeyin siz nişanlınıza deyin... eğer altın set takarlarsa bekleyeyim yoksa bekleyemem deyin...

ayrıca sizin evleneceğiniz evden önce belliydi.. ev beklesin he bekletmiyorlar madem demekki benm anladığım biz altın falan birsürü şey yapacağız öyle değilmi... ama sana tavsiyem eğer çokda masraf etmediysen bekle bakalım ne yapacaklar
beklemeyecin şimdi e biz dedik birşey yapamayız derler sen nişanlına pasla sen polimiğe girme nişanlına deki siz ev yüzünden bekleyin deyince onlar madden çok bir beklentiye girmişler... sonuçta evden önce belliydi düğün diye... gelin biran önce yapalım desin....

madem nişanlın senin yanında o da ailesinin yaptığını onaylamıyor hatta onlar için bu kadar alçalacaklarını düşünmemiştim gibi bir cümleyi sana açıkca dile getirmiş... bence nişanlını sıkıştırıpda arada bırakma ailesine söz geçiremiyor demekki ki bu çok normal bari sen onun yanında olmalısın destek vermelisin...

zor bir durum gerçekten.. ama ben haziranda olmasını kabul etmeni tavsiye ediyorum, bak bakalım neymiş bu ısrarları? hakikaten haziranda olunca her şeyini gerektiği gibi yapacaklar mı? eğer şubat diye diretir ve şubatta evlenirsen bu sefer arkanızdan sürekli ''3 ay bekleyemedi beklese her şeyini mükemmel yapacaktık..vs.'' tarzı konuşmaları olabilir. ama siz beklediğiniz halde haziranda da destek yoksa işte o zaman siz konuşursunuz o da onların ayıbı olur.
yalnız bence senin ailende yüzgöz olmadan tavrını net koysun, haziranı kabul ediyoruz ama bir ay daha bile geciktiremezsiniz kesinlikle desin, onların da gözü korksun biraz.
ama burada en önemli nokta haziranmış şubatmış değil, daha evlenmeden böyle bir tatsızlık olması. eminim seni de çok çileden çıkarmışlardır ama keşke aileler varken sen hiç karışmasaydın daha sonra nişanlınla çözmeye çalışsaydın çünkü bu gibi durumlar ilerde yüzüne vurulabilir..
inşallah her şey gönlünce olur canım kolaylıklar diliyorum sana

Bence onlar nişanlısıyla kendileri herşeyi yaptırıyorsa onlar istediklerini saysın elaleme kim takar kocanın akrabalarını yani, onlar ne vaatte bulunuyorlar ben onu anlayamadımkı kv ler 3 ay sonra ev yaptıracaklar masrafımız var ok dıyor ancak bız neyı yapamayız dıyor? bunu yazabılırmısınız?

Bırak o ailesine yapacağını yapar sen diyaloğa girme bence

Tatlım bu konuda uzun nişanlı kaldık olayını takma bence bende ev için 2 sene nişanlı kaldım iyiki o kadar nişanlı kaldım birbirimizi daha iyi çözdük herhafta eksiklerimizi tamamladık 2 senede 4 4lük hazır olduk bu demek değil sende öyle yap ama 3 ay uzaması çok bişey değiştirmez şu adetlere takılmayın bence arkadaşım yıllarca eşinin ailesini bekledi hersene ya çatı yaptırcaz ya gelcez istemeye diye 1 çatı yaptıramadılar kızda çok sınır oldu sen ne istiyorsan nişanlına bu iş böyle olacak çöz bu işi de o kadar madem destekleri yok nıye beklıyorsunuz saçma geldı

şu an keşke şunu da deseydim dediğim bişey kalmadı o yönden içim rahat en azından düşüncelerimi onlara söyledim. ha bu demek değil ki pişman olmadım, yalan yok oldum ama artık sabrım kalmadı daha dayanamıyorum. bundan sonra işi nişanlıma bıraktım. o konuşacak gerekenleri.

uzun nişanlı kalmak konusu gündemde değil şuan da. benim derdim bize geldiler konuşuldu herşey ve 02.02.2013 düğün tarihim belirlendi. nişanlım gitti gün aldı. bütün herkese düğünün şubatta olacağını ilan ettik. şimdi nasıl derim düğünüm ertelendi diye. ayıptır.

Diyelim ki haziranda düğün yapılmasını kabul ettiniz...Elindeki parayı ev için harcayan bu insanlar düğün için gerekli parayı nereden bulacaklarmış...Düğün vakti geldiğinde de biz ev yaptırdık elimizde para yok gibi bir bahaneyle gelmeyeceklerini nerden bilebilirsiniz... Bence ne yapın edin ertelenmesine engel olun... Yaşadım biliyorum ertelendikçe ertelenir bu bahanelerle...:34::34:

aklımdan geçenleri buraya yazmışsınız. bana göre %100 haklısınız. ben onlara güvenmiyorum. haziran geldiğinde eminim ki yine aynı konu gündemde olacak. paramız yok deyip herşeyi nişanlımın üstüne yıkacaklarr.. olan bize olacak, milletin keyfi yüzünden mutluluğumuzu 3 ay ertelemiş olacaz..

acaba sizi gelinleri olarak istemiyorlar mı? bence gelip gelmemeleri bunu gösterir.ayrıca nişanlının ailene karşı tavrı çok sert sürekli seni savunması ailesini itmiştir o yüzden böyle davranıyorlardır bu çocuk şimdiden böyleyse bu kızla evlenince bizi hiç tanımaz hep ezdirir diyorlardır ki haklılarda bence nişanlın arayı bulmalı sürekli onları suçlayarak bir yere ulaşılmaz onlar onun kaç senelik ailesi ve onlara böyle davranıyor kendisini büyüten anneye babaya böyle davranıyor.peki yarın size nasıl davranıcak acaba?bence bırak ertelensin ertelenince bu iş olmazsa evlenirsende olmaz huzurun olmaz sürekli rahatsız ederler boşanırsın bu sefer ailen nişanlı kızı değil boşanmış kızı saklamak zorunda kalır.ki Trabzonda bu pek kabul edilir mi bilmem ? yuvanda mutsuz olursun.ben evlilikte ailelerinde gönüllerinin yapılmasından yanayım.hem sizin ailenizin ne dediğinden hiç bahsetmemişsiniz onlarda kabul etmiş belli ki.

iyi güzel demişsiniz de beni haklı olduğum için savunuyor. hiç bi konuda kendileri haklı değil ki. yaptıkları herşey hata, yanlış. dün bu konuyu annem nişanlım bende konuştuk. evet aynı sizin sölediğiniz gibi kv nişanlıma sen şimdiden kız taraflı oldun demiş. bunu bana ilk kez söledi. haberim yoktu kvnin böle sölediğinden.. nişanlım da demiş ki kim haklı ise ben onun tarafındayım... bu böyledir de zaten... 28 yaşında nişanlım.. ve bu yaşına kadar hep ailesi için çalıştı.... şimdi onlardan destek görme zamanı ve göremeyince de zoruna gidiyor, üzülüyor... çocuk yaşında başladı çalışmaya.. babasının ona hiçbir faydası olmamış.... ailem bu durumu kabul etmedi.. ama kız tarafı olarak ne diyebilirlerdi ki ... annemin onlara söylediği tek şey kimseye zorla düğün yap kızımı al diyemem dedi.. babam ise sadece sağlık olsun diyebildi...

Sen kendini hazırlamışsın o tarihe. Ama nedenleri hastalık veya maddi durum değil aslında.
Nişanlınla görüş ve ortak karar alın.

evet ailem mobilyamı ve beyaz eşyamı mayıs ayında aldı. halılarım falan hemen hemen herşeyim tamam.. alındı derken şunu da belirtim.. mobilya beyaz eşyam ve halım aldığım yerde duruyor.. ve düşünün ki yarın öbür gün bu yerler iflas ederse ben ne yapacam. parasını ödediğim malı nasıl alacam.. milletin keyfi var diye neden sıkıntı çekeyim ben.. maddi olarak öne sürüyorlar aslında ama öyle değil bize göre.. nişanlımın teyzesi nişanlıma çok ısrar etti yazın yap ben gelemem kış diye. ve annesinin aklına girdi.. bunun başka bi açıklaması olamaz..

düşüncesizlik etmişler.
hazırlıklar başlanmış olurmu böğle hiç.
bu dönemi nişanlınla sakin bir şekilde atlat.
bunlar yüzünden aranızı bozma sakın. şimdi iki ara da kalmıştır nişanlın.
yaptıracakları evde sizmi kalacaksınız.
nişana yardımı olmayan zaten düğünede yardımı olmaz. belki nişanlınıza evi yaptırtmak istiyorlardır.

hayır evi kendilerine yaptırıyorlar.. aslında evleri var rutubet yapıyormuş. seneler öncesinde evlerinin üstüne kat atmışlardı öyle duruyoordu.. biz ne zaman ki nişan yapıcaz dedik bunlar başladılar evin içini yaptırmaya... iki arada kaldı ve artık ailesi yüzünden benim aileme mahcup oluyor. üzülüyor. o üzülünce bende üzülüyorum..

Bırakın ertelensin, 3 ay çok bi zaman değil... Asıl sorununuz aileyle anlaşamamak farkında mısınız ?

Daha evlenmeden bu haldesiniz, evlenince nasıl huzurunuz olacak. Nişanlınızın sizi koruması çok hoş ama sürekli ailesini suçlaması(özellikle de bunu sizin bilginiz dahilinde yapması) da o kadar nahoş. Anne-baba onlar, yarın birgün elbet araları düzelecek ve siz suçlu ilan edileceksiniz...

Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var.Şimdiden bu derece sinirleriniz yıpranıyorken bu ilişkide ilerisini düşünemiyorum... Nişanlı kız saklamak istemeyen ailenize boşanmış kız olarak gitmek zorunda kalırsanız, ne olacak ? Bırakın ertelensin, kopacaksa yol yakınken kopsun, olacaksa da tam olsun herkesin gönlü olsun...

herkesin gönlünü yapmaya kalkarsak düğün müğün yapamayız biz. aileyle anlaşamıyorum evet ama nişanlımdan öncede ailesini tanıma fırsatım olmadı. keşke olsaydı diyorum şimdi. nişanlımı çok seviyorum. o da beni aynı şekilde. elbet bir gün araları düzelecek diyorsunuz ya , beni kötü ilan ederlerse o ara yeniden bozulur buna eminim..

cnmm ailesine tamam de yalnız bir şartım var de...
düğünde 6 bilezik alacaksanız.. de... onlarda alamayızdiyecekler peki niin neyi neden bekliyorum ozaman deyin... yadA siz demeyin siz nişanlınıza deyin... eğer altın set takarlarsa bekleyeyim yoksa bekleyemem deyin...

şu an uygulayacağımız taktik de buna benzer bişey olacak zaten.

ayrıca sizin evleneceğiniz evden önce belliydi.. ev beklesin he bekletmiyorlar madem demekki benm anladığım biz altın falan birsürü şey yapacağız öyle değilmi... ama sana tavsiyem eğer çokda masraf etmediysen bekle bakalım ne yapacaklar
beklemeyecin şimdi e biz dedik birşey yapamayız derler sen nişanlına pasla sen polimiğe girme nişanlına deki siz ev yüzünden bekleyin deyince onlar madden çok bir beklentiye girmişler... sonuçta evden önce belliydi düğün diye... gelin biran önce yapalım desin....

evet evleneceğimiz belli olduktan sonra bi ev yaptırmadır gidiyor.. bana yaptırsalar neyse ama ne acelesi var anlamıyorum sanki başkasının yanında sığıntı yaşıyorlar. iki oda bi göz de olsa kendi evlerinde kalıyorlar kirada da değiller.. hemen hemen herşeyim hazır benim canm yaa mümkün değil beklemek..

madem nişanlın senin yanında o da ailesinin yaptığını onaylamıyor hatta onlar için bu kadar alçalacaklarını düşünmemiştim gibi bir cümleyi sana açıkca dile getirmiş... bence nişanlını sıkıştırıpda arada bırakma ailesine söz geçiremiyor demekki ki bu çok normal bari sen onun yanında olmalısın destek vermelisin...

başta çok sinirlendim üstüne gittim ama sonra pişman oldum. şimdi ise ona hiç iyi davranmadığım kadar iyi davranıyorum :) yeter ki bu sorunu halletsin.

zor bir durum gerçekten.. ama ben haziranda olmasını kabul etmeni tavsiye ediyorum, bak bakalım neymiş bu ısrarları? hakikaten haziranda olunca her şeyini gerektiği gibi yapacaklar mı? eğer şubat diye diretir ve şubatta evlenirsen bu sefer arkanızdan sürekli ''3 ay bekleyemedi beklese her şeyini mükemmel yapacaktık..vs.'' tarzı konuşmaları olabilir. ama siz beklediğiniz halde haziranda da destek yoksa işte o zaman siz konuşursunuz o da onların ayıbı olur.
yalnız bence senin ailende yüzgöz olmadan tavrını net koysun, haziranı kabul ediyoruz ama bir ay daha bile geciktiremezsiniz kesinlikle desin, onların da gözü korksun biraz.
ama burada en önemli nokta haziranmış şubatmış değil, daha evlenmeden böyle bir tatsızlık olması. eminim seni de çok çileden çıkarmışlardır ama keşke aileler varken sen hiç karışmasaydın daha sonra nişanlınla çözmeye çalışsaydın çünkü bu gibi durumlar ilerde yüzüne vurulabilir..
inşallah her şey gönlünce olur canım kolaylıklar diliyorum sana

herşeyini mükemmel yapacaktık diye asla diyemezler. ben onlardan kuruş beklemiyorum isterlerse hiç bişey takmasınlar yapmasınlar da. huzurum olsun zamanla eksiklerimi hallederim. oğullarının geleceğini düşünmüyorlarsa düşünmesinler.. Allah razı olsun canım, biliyorum yaptığım iyi bişey deildi ama tutamadım kendimi. şimdiye kadar olan bütün birikmişliğimden oldu bunlar. hiç bişey göremedim onlardan...

Son düzenleme:
canm ama bak sen 2 sene bekledim diyorsn. 2 senede çok şey yapılabilir. ama ben 3 ayda maddi anlamda ne yapacaklar onu merak ediyorum.. ne değişecek yani.. nişanlım çok diyo ona çok kızıyo. hatta kv bana küsmüş onu aramıyorum diye. nişanlıma söylemiş. o da demişki sen o sıcaklığı verdin mi de ona ondan bekliyorsun, bi kere olsun arayıp sordn mu kızım naslsn bişeye ihtiyacın varmı diye demiş..

Evet haklisin canim anladim sorunu sen sabrederim ama ettikleri bahane resmen ardinda bi anlamli sebeb yok diyorsun tamamen haklisin.... hele kayinvalidene sinir oldum bide sana kusuyor ne gicik ya allahtan nisanlin senin arkanda.. dua edicem senin icin uzulme sakin, herseyin hayirlisi olsun olurmu canim...

Evet haklisin canim anladim sorunu sen sabrederim ama ettikleri bahane resmen ardinda bi anlamli sebeb yok diyorsun tamamen haklisin.... hele kayinvalidene sinir oldum bide sana kusuyor ne gicik ya allahtan nisanlin senin arkanda.. dua edicem senin icin uzulme sakin, herseyin hayirlisi olsun olurmu canim...

Allah razı olsun canım benim. çok iyi geliyor bana sizlerle konuşmak..

hayır evi kendilerine yaptırıyorlar.. aslında evleri var rutubet yapıyormuş. seneler öncesinde evlerinin üstüne kat atmışlardı öyle duruyoordu.. biz ne zaman ki nişan yapıcaz dedik bunlar başladılar evin içini yaptırmaya... iki arada kaldı ve artık ailesi yüzünden benim aileme mahcup oluyor. üzülüyor. o üzülünce bende üzülüyorum..

dediğim gibi çok dikkatli ol nişanlınla aranı bozma ve onlarada üzüldüğünü belli etme.
sabret inşallah düğünün gecikmez.
bunlar gelip geçecek
sadece siz kalacaksınız geriye :-)

dediğim gibi çok dikkatli ol nişanlınla aranı bozma ve onlara da üzüldüğünü belli etme.
sabret inşallah düğünün gecikmez.
bunlar gelip geçecek
sadece siz kalacaksınız geriye :-)

istemeden de olsa o akşam üzüldüğümü belli ettim. inşallah canım inşallah. bende aynı şeyi diyorum hep nişanlıma. bi an önce geçse bunlar da kendi halimize kalsak.

Ben şunu anladım burdan kv ler ellerindeki para size gidecek korkusuyla tutuşmuş zaten yıllardır ev yaptıramıyoruz hemen eve girelim masrafada paraları yedirtmeyelim diye alelacele işe giriştiler.

2. si akrabalar evlerinde kalacakları için kötü bir eve getirmek istemiyorlar düğünde aynı zamanda

3.sü genel bu olur ailelerde oğlum evlenmeden ne koparsak kardır deyip ondanda destek almak

Umarım nişanlındanda ekstra elindeki parayı istemezler olay bu bence zaten size 5 kuruş beklemeyin olay açık.

İş nişanlıza düşer bu durumda, siz onun ailesine söz geçirecek değilsiniz herhalde..

Ama nişanlınızda söz geçiremiyorsa Haziran da evlenmenin yanı sıra daha türlü türlü isteklerine boyun eğdirir sizi..

Son düzenleme:
Back
X