siz olsanız ne yapardınız?

jelibon25

3 melek annesi
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
3.656
1.188
148
selam kızlar. size bir şey soracağım. benim lise 1'e geçmiş görme engelli bir kızım var. teog puanı gittiği okulun puanından 18-20 puan az. gittiği okul ilin en iyi 2. Anadolu lisesi. kızım engelli olduğu için eve en yakın anadolu lisesine gitme hakkı var. kızım o okulda yapamayacağını düşünüyor. pek iyi arkadaş bulamadım diyor. okulda herkes benden üstün diyor. onlara bir şey soruyorum ama kendimi ezik hissediyorum soru sorarken diyor. okula gitmek içimden gelmiyor diyor. bir akrabamız var 3. Anadolu lisesinde. onun yanında olmak istiyor ama o okulun bize güzergahı çok ters. ileride kendisi gidip gelemez. ben nakilden falan 3. Anadolu lisesine bir şekilde aldırırırım ama 3. liseye geçiş yapalım mı? aynı okulda kalalım mı? siz olsanız ne yapardınız? karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.

Cocugunuzun psikolojisi herseyden onemli buradan bakinca 3. Okula gecmek mantıklı. Ancak engelli bir cocugun uzak bir okula gitmesi de fiziksel olarak hepinizi zorlayacak ve egitiminin aksamasi riski olusacak. Ben olsam bunu kizima guzelce anlatirdim, ardindan da 2. Okulun rehberlik servisi ve hocalariyla durumu görüşüp o okulda mutlu olmasinin yollarini arardim.

peki ilk okula geçmesi gibi bir durum olabilir mi
yada sınıfını değiştirseniz

canım çok sağol.

ne kadarını anladın canım? daha anlaşılır anlatmaya çalışırım.

Rakamlar kafami karistirmisti. Smdi tekrar okudum anladim canim.
Ben olsam kizim icn en guzelini yapardim.
Bi sefer dislandigini hissettiginde daha kolay kolay cesaret toplayamaz hayatta.
O ne istiyorsa onu yap.

Mutlu olamazsa derslerini etkiler bu durum. Simdiki cocuklara bakarsak simariklik degil bu soyledigi. Yalniz hissetmemek istiyor. Ev degisimi soz konusu olamaz mi?

Önce sınıf değişikliği deneyin yine aynı hissederse 3. okula aldırın bence
Servis yokmu sizin güzergahınıza?

eğitimci bir ailenin çocuğuyum, bizdeki büyükler hep en iyi okul en yakın okuldur derler, vaktini ve enerjisini yollarda tüketmesin isterim ama yine de son kararı ona bırakırım. eğer ille diger okulu isterse de en azından ilk dönemi burda geçirmesi için ikna etmeye çalışırım okullar daha yeni açıldı, belki 1 ay sonra tamamen fikri değişecek. boş yere okulunu değiştirmiş olacaksınız.

Mutlu olduğu yerde okusun . .
İmkan varsa servis falan ayarlansa . .

Bence almalısınız. Kendısını çok güzel ifade etmiş kızınız. Sınavlar okulun basarım sıralaması ile degil kızınızın başarısı ile kazanılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…