Siz olsanız ne yapardınız?

Selam hanımlar...
10 çocuklu bir aile düşünün 3 erkek 7 kız
Baba ölünce miras erkek çocuklar arasında 3 e bölünüyor kızlara pay verilmiyor
Hepsinden bir şekilde haklarından vazgeçtiklerine dair imza alınıyor
Bunlar 45 yıl önce yaşanıyor
Mirası paylaşan 3 kardeşten 2 si tarlayı bağı bahçeyi satıp çıkıyorlar
3 kardeşten 2 sinin oğulları var 3. malı mülkü satmayan kardeşin ise 3 kızı var
3 kızı olan kardeş ölüyor
Mal 3 kıza ve karısına kalıyor
Mirasın kaldığı erkek kardeşlerden biri hak talep ediyor "Kardeşimin oğlu yok maldan bana vereceksiniz bir miktar diyor"
Kız kardeşlerde (halalar)yenge ve yiyenlere dava açacaklarını söylüyorlar
Siz olsanız ne düşünür ne yapardınız
Kızların hakkı var lakin hayatta olan kardeşlerinden hak talep etmiyorlar sırf oğulları var diye
Dertleri baba malının kız yiğenlere kalması
Böyle bir durumda gönül rızasıyla hak verirmiydiniz
Bu arada bu mal paylaşımı 45 yıl önce islami kanunlara göre yapılmış olarak anlıyorum zira şuan amcaların mirastan pay istemeleri de bunu destekliyor. Ama bizim ülkemizde herkes işine geldiği gibi uyguluyor bu kanunu, evet islamda erkek kız kardeşten daha fazla miras hakkına sahip AMA o erkek kardeş, kız kardeşinden ölene kadar maddi ve manevi olarak sorumlu olur. Mesela kız kardeş boşandı veya eşi öldü diyelim bu durumda erkek kardeş kız kardeşine ölene kadar bakmakla yükümlü, kirasını ödemek zorunda, bütün masraflarını ödemek zorunda! Ölen baba yada amcalar halalara böyle bir şey yapmış mı? Yapmadıysa hakkına girmiş oluyor. Hem islama göre hem medeni kanuna göre. Yani ölen baba kardeşlerinin hakkına girmiş. Onun kızı olarak da size düşen o hakkı geri vermek olsa gerek.

Böyle bir durum da gönül rızası ile o mirası alabilir miydiniz diye sormanız lazım. Baba kız kardeşinin malını gönül rızası ile gasp etmiş, onun kızlarıda babalarının gasp ettiği malı gönül rizası ile gasp etmeye devam edicek gibi. Ben olsaydım, babamın yapmadığını yapar o halaların hakkı neyse onlara verirdim. Amcalara değil ama sadece halalara, onlar da malını kime veriyorsa versinler beni ilgilendirmez.
O kadar taciz varki canınız cehenneme malınızda mülkünüzde sizin olsun kıvamına gelebiliyor insan
Dede yemedi baba yemedi bende yemeyivereyim
Ama kanına dokunmuyor değil insanın
Dava açıyorsan hakkını yiyen üç kardeşede aç
Size diyeyim kendileri için açmıyorlar o davayı
Onları yok sayan erkek kardeşleri için açıyorlar

O kadar taciz varki canınız cehenneme malınızda mülkünüzde sizin olsun kıvamına gelebiliyor insan
Dede yemedi baba yemedi bende yemeyivereyim
Ama kanına dokunmuyor değil insanın
Dava açıyorsan hakkını yiyen üç kardeşede aç
Size diyeyim kendileri için açmıyorlar o davayı
Onları yok sayan erkek kardeşleri için açıyorlar
Ama bu sizi ilgilendirmez ki, sonuç olarak onların bir hakkı varmış ve ellerinden alınmış. Ellerinden alanlar içinde babanız da var maalesef. Yani sizin babanız da yok saymış onları, kusura bakmayın ama babanızın amcalarınızdan bir farkı yok. Halalar, kadın oldukları için kendi haklarından bile vazgeçmiş yada vazgeçirtilmiş, siz de buna okey demiş göz yummuşsunuz. Şimdi aynısı size yapılınca neden farklı oluyor ki? Siz babanızdan kalan malı istediğiniz gibi harcamakta özgür değil misiniz? Onlar da özgür.

Dediklerim yanlış anlaşılmasın, eğer halalara zamanında hakları verilmiş olsaydı ve buna rağmen dava açmaya kalksalarda kuruş koklatmayın derdim. Ama onlara yapılınca sorun yok size gelince hak adalet olmaz. Bir başkasının hakkına girerek kendi hakkınızı savunamazsınız. En azından yapmamalısınız.

Ama bu sizi ilgilendirmez ki, sonuç olarak onların bir hakkı varmış ve ellerinden alınmış. Ellerinden alanlar içinde babanız da var maalesef. Yani sizin babanız da yok saymış onları, kusura bakmayın ama babanızın amcalarınızdan bir farkı yok. Halalar, kadın oldukları için kendi haklarından bile vazgeçmiş yada vazgeçirtilmiş, siz de buna okey demiş göz yummuşsunuz. Şimdi aynısı size yapılınca neden farklı oluyor ki? Siz babanızdan kalan malı istediğiniz gibi harcamakta özgür değil misiniz? Onlar da özgür.

Dediklerim yanlış anlaşılmasın, eğer halalara zamanında hakları verilmiş olsaydı ve buna rağmen dava açmaya kalksalarda kuruş koklatmayın derdim. Ama onlara yapılınca sorun yok size gelince hak adalet olmaz. Bir başkasının hakkına girerek kendi hakkınızı savunamazsınız. En azından yapmamalısınız.
Yani diyorsunuz ki gönül rızasıyla halalara haklarını sadece siz verin
Onlarda gitsin zaten mal kalmış kardeşlerine versin
Bu kısmıda sizi ilgilendirmez
Vallahi löseve veririm onlara vermem
İsterse hapse atsınlar

Yani diyorsunuz ki gönül rızasıyla halalara haklarını sadece siz verin
Onlarda gitsin zaten mal kalmış kardeşlerine versin
Bu kısmıda sizi ilgilendirmez
Vallahi löseve veririm onlara vermem
İsterse hapse atsınlar
Ben olsaydım öyle yapardım diyorum. Sizin kendi bileceğiniz iş Ama söylemiş olayım yinede; dava açılırsa %90 ihtimalle kaybedersiniz. Parayı istediğiniz yere bağışlayabilirsiniz ama o parayı yine sizden alır mahkeme. Mahkeme şunu sorar; bu malları, bu kadınlar para karşılığında mı sattı mı? Sattıysa paranın verildiğine dair noter belgesi veya el ile yazılıp imzalanmış belge? Yok para karşılığında satmadıysa, hakkından feragat ettiyse eğer bunun gönül rızası ile olduğuna dair kanıt veya şahit? Muhtemelen halalarınız, zorla aldılar elimizden diyecekler. O yüzden işiniz biraz zor görünüyor.

Ben olsaydım öyle yapardım diyorum. Sizin kendi bileceğiniz iş Ama söylemiş olayım yinede; dava açılırsa %90 ihtimalle kaybedersiniz. Parayı istediğiniz yere bağışlayabilirsiniz ama o parayı yine sizden alır mahkeme. Mahkeme şunu sorar; bu malları, bu kadınlar para karşılığında mı sattı mı? Sattıysa paranın verildiğine dair noter belgesi veya el ile yazılıp imzalanmış belge? Yok para karşılığında satmadıysa, hakkından feragat ettiyse eğer bunun gönül rızası ile olduğuna dair kanıt veya şahit? Muhtemelen halalarınız, zorla aldılar elimizden diyecekler. O yüzden işiniz biraz zor görünüyor.
Aman ne olacaksa olsun
4 yıldır hergün bişey çıkıyor
Bir iç döküş belki hukiki bir bilgi
Siz olsaydınız ne yapardınız sorusuna cevap arama
Benimkisi
Kafamız duygularımız çok karışık
Kadın olmanın zorluğunu iliklerine kadar hissettiriyor bu coğrafya insana
Babam iyi bir baba iyi bir eş iyi bir insandı
Ama işte yaptığı hataların bedelini biz ödüyoruz
Halalarım haklı lakin bu halkı bize ve kendilerine layık görmüyorlar
İç acıtıyor

Selam hanımlar...
Mirasın kaldığı erkek kardeşlerden biri hak talep ediyor "Kardeşimin oğlu yok maldan bana vereceksiniz bir miktar diyor"
Kızların hakkı var lakin hayatta olan kardeşlerinden hak talep etmiyorlar sırf oğulları var diye
S.ktirip gitsinler. Açsınlardavayı ne diyecekler ;" Hakim bey amcamın oğlu yok bize mal verin "mi ? Tapu da mal babalarının üstüneyse n. Ah alırlar.

Aman ne olacaksa olsun
Benimkisi
İç acıtıyor
45 yıl sonra dava açılamazmış, kötü niyet de 20 yılmış. Ben yapayzekanın yalancısıyım.

Eklentiler

• 1000019167.webp
    1000019167.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000019168.webp
    1000019168.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 12
Selam hanımlar...
ölen kişinin 3 kızı ve karısı, kendi aralarında malları güzelce bölüşsünler. halalar istedikleri mahkemeye başvurabilirler. bir şey çıkar mı bilemem ama çıksa da diğer 2 erkek kardeşi de bağlayacağı kesin 😂 yok biz sadece ölenin malını istiyoruz diyemeyeceklerine göre hiçbir şey yapamazlar

Aman ne olacaksa olsun
Benimkisi
İç acıtıyor
lütfen bu konuda bu kadar dramatik olmayın. babanızdan siz 3 kıza ve annenize kalan malı kimselere yar etmeyin. diğer 2 erkek kardeş de vermeye razı olursa o zaman verirsiniz. şuan sizi bağlayan bir şey yok

Kesinlikle öyle gördük zaten zamanında şeriatçılar babaları ölünce medeni kanuna sarılıp hak talep etti. Korkunç ya. Mesela benim babam da bana teklif etti evi 2 katlı dedi ki 2. Katı senin üstüne yapacağım ben ölünce orası pay edilmesin senin olsun kız çocuğu mağdur olmasın babanın evi ilerde abinle kardeşinle sorun yaşama orası güvencen olsun dedi. Hayır dedim üstelik abim ve kardeşim kabul ettiği halde istemedim. Var böyle çevremde feministlik taslayıp görümcesinin halasının hakkına girip ses etmeyen rahatsız hissetmeyen insanlar. Halalar şakır şakır dava açar da alır hakkını hepsinden inşallah. Ama bu ülkede zor kaç sene geçmiş
Alamazmış , 45 yıl zamanaşımı oluyormuş. Kötü niyetle de feragat ettirildiyse süresi 20 yılmış. Yani bu halalar ortalama 65 yaşında ve ne hikmetse şimdi mal peşine düşmüşler bence Halalar da iyi niyetli değil. Malı mülkü satan abiden değil de ölen abiden istiyor onu da diğerlerinin oğlu için istiyor. .

Selam hanımlar...
3.mesajım bir kuruş bile verme. Hepsinide sil engelle hiç bir b.k yapamazlar. Çatırçatır ye babanın parasını. Sağ abilerinden paylarını alsın da sonra sizden alsın.

3.mesajım bir kuruş bile verme. Hepsinide sil engelle hiç bir b.k yapamazlar. Çatırçatır ye babanın parasını. Sağ abilerinden paylarını alsın da sonra sizden alsın.
Bugün bile annemin kapısına gidip bağırıp çağırmış adam annem yanlız yaşayan bir kadın
Korkuyoruz artık
Şikayet edelim dedim anneme izin vermedi salmayın üzerime kudurtmayın daha fazla diyor
Kadın bıkmış durumda
Eli ayağı titriyordu

Bugün bile annemin kapısına gidip bağırıp çağırmış adam annem yanlız yaşayan bir kadın
Korkuyoruz artık
Şikayet edelim dedim anneme izin vermedi salmayın üzerime kudurtmayın daha fazla diyor
Kadın bıkmış durumda
Eli ayağı titriyordu
Korkutmaya çalışıyorlar başarmışlar da annenizi yanınıza alamaz mısınız ? İnsan ;" Benim babam ölmüş bunların derdine bak" Diye daha da öfkeleniyor. Ben olsam polisi arar uzaklaştırma kararı çıkartırdım. Öyle yalnız yaşlı kadını korkutmak kolay şerefsiz adiler.

Korkutmaya çalışıyorlar başarmışlar da annenizi yanınıza alamaz mısınız ? İnsan ;" Benim babam ölmüş bunların derdine bak" Diye daha da öfkeleniyor. Ben olsam polisi arar uzaklaştırma kararı çıkartırdım. Öyle yalnız yaşlı kadını korkutmak kolay şerefsiz adiler.
Annemi alıyoruz yanımıza biz gidiyoruz zaman zaman lakin engel olamıyoruz bu tacizlere
Annemde evini düzenini istiyor gelmiyor
4 sene oldu babamı kaybedeli böyle arada yokluyorlar annemi
Bize de değil anneme özellikle tepkileri
Nefret ediyorlar annemden

Annemi alıyoruz yanımıza biz gidiyoruz zaman zaman lakin engel olamıyoruz bu tacizlere
Annemde evini düzenini istiyor gelmiyor
4 sene oldu babamı kaybedeli böyle arada yokluyorlar annemi
Bize de değil anneme özellikle tepkileri
Nefret ediyorlar annemden
Annen de " Malı ben mi böldüm gidin mezardan çıkarın versin" Desin. Babam vefat ettiğinde "babamın tek başına evlendirdiği, 4 kez tüp bebek yaptırdığı, vefat ettiği güne kadar iç çamaşırından telefon kontorüne aldığı yüzsüz kancık halam annemi arayıp o benim de babamdı bana da miras düşer" dedi 😂😂 annem de 2 baban (abilerinden bahsediyor , dedem babam 4 yaşındayken ölmüş)daha var çarşıda boy pos endam gösteriyorlar git onlardan iste dedi.

Aman ne olacaksa olsun
Benimkisi
İç acıtıyor
Hiçbir şey yapamazlar rahat olun. Kötü niyete girer. Konuşup dursunlar.

Selam hanımlar...
Zırnık koklatmazdım

Back
X