Siz olsanız takılır mıydınız..

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Merhaba arkadaşlar, günlerdir içim içimi yiyor.şimdi daha önce de konu açmıştım bu konuda.ama şimdi sonuçlar daha net..şuan memleketimde yaşıyorum..işim, Çocuğumun okulu, evim, iş arkadaşlarım,yanıbaşımda ailem.herşey çok güzelken..sırf kariyer için şehir değiştircem..daha önce bir türlü ısınamadıgım, adını duyunca bile iyi şeyler hissedemediğim bi şehre.sebep önemli değil. Biliçaltımda vardır belki bişeyler.. Uzak-yakın sorun değil. Bu kariyer evet yıllarca zor şartlarda çalışıp sonunda hak ettiğim bir kariyer.maddi acıdan kazancımın 2 katından fazla. İmkanları daha elverişli. Başka şehirler de olabilirdi. Ama ilk bu çıktı ve değerlendirdik..yakın zamanda tasınacagız zaten. esim arladaşlarım benim adıma umutlu.. Ama siz böyle oldunuz mu hiç..daha önce sevemediğiniz bir şehri sevebildiniz mi? Neler yapabilirim ısınabilmek için..

Son düzenleme:
Sevemedigim şehirleri hep giderken sevdim... 8 farklı şehirde yaşadım bölük pörçük şekilde. Bir şey olmaz alışırsın. Bir yeri güzel yapan orada geçirilen güzel vakitlerdir.. Bu arkadaşlarınla olur eşinle olur bireysel olur...

Zorunlu hizmet yüzünden sevmediğim bir yerde yaşıyorum. Öyle ki insanların sosyalleşebildiği tek yer park zaten dışında da mekan yok. Hayatım boyunca büyük şehirlerde yaşadım ama ne derler doğduğun yer değil doyduğun yer kaldı ki işleri toparlayıp birikim yapmak için tamamen coğrafya ve kültür değiştirip Afrikaya da İrana da giden arkadaşlarım var.

Batmanda yaşadım 4 sene, sevmediğim çok şey oldu ama sevdiğim de bir o kadar şey vardı, dönerken ağladım hala da arıyorum açıkçası, beklediğim gibi bulmadım ankarayı

Batmanda yaşadım 4 sene, sevmediğim çok şey oldu ama sevdiğim de bir o kadar şey vardı, dönerken ağladım hala da arıyorum açıkçası, beklediğim gibi bulmadım ankarayı
ankaraya gelip batmanı özleyeni ilk duydum
rahattır ki ankara kimse kimseye karışmaz(semte göre değişir tabi)

ankaraya gelip batmanı özleyeni ilk duydum
rahattır ki ankara kimse kimseye karışmaz(semte göre değişir tabi)

Karışılması manasında demedim aslında, ki bazen umursanmak istiyo insan, bak ameliyat oldum bir geçmiş olsun demedi iş arkadaşlarım, kişisel algıladım başta ama şimdi görüyorum ki kimse kimsenin umrunda değil, bana angarya gelen o 4 senede sıcaklığa alışmışım böylesi hoşuma gitmedi, selam veren yok göz teması yok tebessüm yok, ekonomik nedenleri saymadim bile daha,küçük şehirlerde hayat daha kolay

ya of iş hayatını sorma
tuhaflar o konuda haklısın
birisine selam vercem geçen baktım yüzüne kafasını çevirdi alınmam yani biliyorum böyleler

ya of iş hayatını sorma
tuhaflar o konuda haklısın
birisine selam vercem geçen baktım yüzüne kafasını çevirdi alınmam yani biliyorum böyleler

İş yeri vaktin çoğu orda geçtiği için örnekti, apartmanlar nasıl merhaba günaydın iyi akşamlar diyen var mı mesela, evde yalnız ölen kokana kadar bulunmaz

daha önce nefret ettiğim bir şehirde şimdi yaşamak zorunda olan biriyim.sevebildim mi, hayır :)

ama bana kattıklarını düşününce içinde de kocam,çocuğum gibi değer verdiğim insanlar oldukça her yerde yaşarım diye düşünüyorum.

Kuzenimin eside memurdu epey bir sure batmanda kaldi sonra batiya tayinleri cikti anlat anlat bitiremiyor batmani anilarinda cok guzel yerinin oldugunu soyluyor.

doğru ama az da olsa buluyorsun düzgün insan zamanla merak etme

Ankarada doğdum büyüdüm arkadaşım çok ama ortam genel olarak soğuk, 4 sene önce ankara böyle değildi sanki ne biliyim değişik

Kuzenimin eside memurdu epey bir sure batmanda kaldi sonra batiya tayinleri cikti anlat anlat bitiremiyor batmani anilarinda cok guzel yerinin oldugunu soyluyor.

Benim de çok güzel anılarım oldu...

Konu sahibi nereye gidiyor. Sevilebilecek yönleri var mı şehrin? Mesela deniz olup olmaması bile şehri sevip sevmemek için bir neden...

sanki konu sahibi tek bana sormus gibi hissettim:))
duygularım depreşti aynı seyi hissettim sevmediğim bir sehre tasındım eşimin işi için
tüm ailem arkadaslarım esimde aynı memleketliyz agladım zırladım gittik
sevmeyerek gittim sehre girdim andan itibaren agladım cünkü hersey tuhaf ve gıcıktı bana hersey batıyordu evlerin sekilleri
etrafta gezinen kedi köpek coktu bu kadr kedi ve köpeğin oldugu sehir görmedim:))
yooo hayvan severim yanlıs anlasılmasın ama bana tuhaf geldi sokakta bu kadr olmaz yani
ev planları insanların giyim tarzı havası özellikle en farklısı ben iç anadoludan gitim yazlık denizlik yere hava ve nem öldüm öldüm
kısın bizim burda dogalgazlı evler heryer sıcacık olur kabanımızı giyeriz evlerimzde gömlekle ince trikoyla otururuz
orda kırk kat giydik ksın yokkkk olmaz soguk dediler afedersinz seyimiz dondu hahaytımda bu kadar rezillik yasamamıstım banyo buz bir oturma odasınıa bir ısıtıcı koyuyorlar yada klima diger yerlere cık donuyor seyin
yatak odalarımız buz gibi cocugumu yatıramadım odasında aramıza alıp yatıyorduk ben yün yorgan kullanmam
kısın orda yün yorgan polar pijama kullandım evlendiğimden beri ilk kez
elektrik faturası geldi gözüm pörtledi 500 tl bide kısın yakacaga gerek yok diyolar::))
diğer ayda 332 tl geldi zaten biz dogalgazla heryeri ısıtıp kısı o paraya geçiriyorz yeminle velhasıl ifrit ettimmm
her gün agladım her yerde memleketimi aradım
yani bana göre degildi alt yapısı o kadar zayıf kiii
yollar berbat dapdar daha aklıma gelmeyen bir sürü sey var
sizi korkutmak istemem ama malesef böyle olur farklılıklar
beni merak ediyosanz 1 yıl zor dayanıp eşim baskılarıma kendi memleketimize geldik
geri tıpış tıpş su an kıs var ama her yer iş yerim evim sıcacık banyom sıcak yataklar nemli degil:))
etrafta fazla kedi köpek yok
park yerleri geniş yollar genis
insanların giyim tarzına cok takmıstım bu hiççççç hosss degil mesela
markete gittim evime yakın bir gün adamın biri inanın evde giydiği donuyla inmiş inanın eski püskü bir don uzunlar oluyor ya içlik gibi
yahubu kadrda rahat olunmaz cocugumla gidiyorm oraya kocaman adamsın düzgün bir esofman giy in bu ne lakayıtlik terbiyesiz adam
bunlar beni cok dikkatimi cekmişti tuhaf bir sehir velhasıl yaa
sizede yeni hayatınızda basarılar umarım alısırsınz

Bir Ankarali olarak ve 5 yildir doguda yasayan biri olarak yazmak istedim..
Bende suan bulundugum sehirde gule oynaya yasamiyorum ama bayramda ailelerin yanina ankaraya gittigimde hissediyorum hissettiginizi.insanlar soğuk ,umursamaz,robot gibi.doğup büyüdüğüm sehir 5 yılda bana yabancı oldu.
Universitede arkadaslarima sorardım sevdiniz mi ankarayi? Istisnasiz hepsi sevmedigini,insanlarin umursamaz ve soğuk davrandığını soylerdi anlam veremezdim.uzaklasinca anladim..
Simdi bizimde tayin durumumuz var ve iclerinde ankara da var.kızım ve aileler icin ankara ama kendim icin baska sehir istiyorum.bakalim nasil olacak.
Edit: cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…