İletişiminiz var mı? Varsa şöyle bir konuşma olabilir.
Ben ailemin rızası olsun diye sesimi çıkarmadım ama seni kaybetmek istemiyorum. Biliyorum maddi sıkıntılar yüzünden bir takım şeyler yaşadın ama başkalarının yaptıklarının faturasını bana yükleme. Ben seninle sonuna kadar birlikte olmak istiyorum. Ben çalışmayan bir kadın değilim ki evlenince senden bir şey isteyim de sen alama. Artık sen ben olmayacak biz olacağız. Senden bir şey istemeyeceğim ki seninle gerçekleştirebileceklerimizin planlarını yapıcaz, diğerlerinin hayallerini birlikte kurucaz ve bir gün o hayalleri gerçeğe dönüştürmek için de birlikte çalışıcaz. Benim hayalimdeki evlilik böyle.
Gel biz bu evi satalım. Borçlarını ödeyelim. Üste para kalırsa düğünümüze harcarız. Ailemle konuşacağım ve ev konusundaki ısrarlarından vazgeçiricem. Ama sen de bana söz ver sana bir laf çarparlarsa benim için tahammül et. Ben senin için onlara minik çaplı bir rest çekicem sen de benim için bir iki söze katlan. Onları da engellemeye çalışıcam. Ama milletin ağzı torba değil malum. Sonra da kirada otursak ne olacak. Kimin hemen evi oluyor ki. Elele veririz ve her şeyin üstesinden geliriz.