Siz olsanız?

Merak etmeyin, iyi gelir tatil. Kafasını toplasın, siz de gidin diyeceğim ama gitmeyin, biraz ayrı durun. Hiç belli olmaz bir yerden bir para denk gelir de krediyi bir kerede kapatır. Allah'a bırakın, ne yaşanması gerekiyorsa o yaşanacaktır.

İletişiminiz var mı? Varsa şöyle bir konuşma olabilir.

Ben ailemin rızası olsun diye sesimi çıkarmadım ama seni kaybetmek istemiyorum. Biliyorum maddi sıkıntılar yüzünden bir takım şeyler yaşadın ama başkalarının yaptıklarının faturasını bana yükleme. Ben seninle sonuna kadar birlikte olmak istiyorum. Ben çalışmayan bir kadın değilim ki evlenince senden bir şey isteyim de sen alama. Artık sen ben olmayacak biz olacağız. Senden bir şey istemeyeceğim ki seninle gerçekleştirebileceklerimizin planlarını yapıcaz, diğerlerinin hayallerini birlikte kurucaz ve bir gün o hayalleri gerçeğe dönüştürmek için de birlikte çalışıcaz. Benim hayalimdeki evlilik böyle.

Gel biz bu evi satalım. Borçlarını ödeyelim. Üste para kalırsa düğünümüze harcarız. Ailemle konuşacağım ve ev konusundaki ısrarlarından vazgeçiricem. Ama sen de bana söz ver sana bir laf çarparlarsa benim için tahammül et. Ben senin için onlara minik çaplı bir rest çekicem sen de benim için bir iki söze katlan. Onları da engellemeye çalışıcam. Ama milletin ağzı torba değil malum. Sonra da kirada otursak ne olacak. Kimin hemen evi oluyor ki. Elele veririz ve her şeyin üstesinden geliriz.

Ne güzel soylemissiniz evet iletisimimiz devam ediyor. Tatilden geldikten sonra böyle bir konuşma yapabilirim

Arkadaş çevresiyle konuştum hepsine bitti evlenmek istemiyorum ailesinede söyleyecek zaten demiş . Bir arkadaşının eşide onu yıllardır tanıyor zaten bence maddi durum bahane diyor. 10 gün oldu hala ne değişti nede geri adım atıyor arıyor beni akşamları bitti hala neden anlamiyorsun diyor birbirimizi unutana kadar alisana kadar bu duruma arada konuşuruz dertlesiriz diyor. Dün aksamda nişanı bozalim sonra eskisi gibi gizli saklı görüşelim diyor canımı yakmak için öyle dediğini düşündüm ama artık iyi niyetli düşünmemeye başladım. :(((

1 senedir nişanlı oldugunuz kişi ondan önce 4 sene geçmiş var tabi hersey çok güzel gidiyor hiç bir sorun yok. Ama elde sıfır varken gidip ev alıp sonra birazda savurganligiyla ödemeleri ödemeyecek hale gelirse. Sonra size dönüp olmuyor ben bİtim durumdayım asgarileri bile odeyemiyorum seni ilerde kötü şartlar içerisinde yaşatmak istemiyorum deyip bitirmek isterse ne yapardınız. diğer evliliği yine maddi sıkıntı yüzünden bittiği için tekrar aynı sıkıntıyı yaşamaktan korkuyor bunud belirtmek isterim.
Bence borç sorununa seni dahil etmek istiyor.Yarın öbür gün evlendiğinde ben sana baştan söylemiştim diyecek.Canım bak,1 yıldır nişanlı insan ev alırken nişanlısına bir danışır.Böyle hesapsız kitapsız adamdan hayır gelmez.Daha önce yaşamış ders almamış.İyi düşün

Evin borcu sorun değil ödenir ama savurganlık kötü.
Başa çıkamayabilirsiniz.
Iyi düşünün derim, Allah yardımcınız olsun.

Back
X