Siz olsaydınız düğüne gider miydiniz?

Siz olsaydınız düğüne gider miydiniz?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar Merhaba,

Bana önümüzdeki hafta aşılama yapılacak. Bu 2. olacak. İlki geçen sene olmuştu tutmadı. Benim sorunum şu aşılamadan 4 gün sonra çok yakınımız birinin düğünü var. Yaşadığımız yere 4,5-5 saat uzaklıkta. Yani yola gidecez özel arabamızla. Doktorla bugün konuştuğumda 1 gün yatıp dinlenmen yeterli sonra günlük hayatına devam edebilirsin dedi. Yola gitsem sıkıntı olur mu dedim olmaz dedi. Ama içimde bir şüphe var. Gitmesem de olmaz. Sizce bir riski filan olur mu? Siz olsaydınız ne yapardınız?

Teşekkürler..
Cnm iki kere tüp bebek denedim ikisinde de dikkat ettim biri tuttu hemen değer düştü biri tutmadı.
ikisinde de çok dikkat ettim
İnan bak dinlenmeyle dikkat etmeyle alakası yok tutmasınin.
Oynayıp ziplamadiktan sonra sorun yok cnm.

Kim bu yakın

Bir de araba ile 5 saat bayağı uzak esasen

Aynı gün gidilip dönülecek mi yoksa hani aileniz vs var orada kalınabilir mi

Sonra pişman olursanız gitmeyin hele düğün sizin tarafsa ve eşiniz en ufak birşey ima edecek potansiyelde ise hiç gitmeyin

Yani gittik de olmadı vs derse

Çok kafaya da takmayın sağlıkla kucağınıza alın

Kim bu yakın

Bir de araba ile 5 saat bayağı uzak esasen

Aynı gün gidilip dönülecek mi yoksa hani aileniz vs var orada kalınabilir mi

Sonra pişman olursanız gitmeyin hele düğün sizin tarafsa ve eşiniz en ufak birşey ima edecek potansiyelde ise hiç gitmeyin

Yani gittik de olmadı vs derse

Çok kafaya da takmayın sağlıkla kucağınıza alın
Eşimin en yakın arkadaşı. Bizim de sağdıcımızdı. Benim de yakın arkadaşım oldu haliyle. Nişanlısıyla da aramız çok iyi çok tatlı bir kız. Düğün akşam 12 gibi biteceği için gece orda bir yerde konaklayıp ertesi gün tekrar yola çıkacağız.

Ben mi cahilim acaba oynamayla, yolculuk yapmayla bebek mi düşer ?? Hemde daha yeni bir gebelik oluşacak ilk 4 hafta??

Hamile kalmadan önce hamileymiş gibi davranılmaz. Adetin gecikmeden de hamile olduğunu kolay kolay anlayamazsın zaten. ( kan testi vs hariç)

Bence sürekli olumsuzu düşünmekten, sürekli bir şey olur mu acaba demekten denk getiremediniz bebek olayını.

Kendinizi rahat bırakın.

Eşimin en yakın arkadaşı. Bizim de sağdıcımızdı. Benim de yakın arkadaşım oldu haliyle. Nişanlısıyla da aramız çok iyi çok tatlı bir kız. Düğün akşam 12 gibi biteceği için gece orda bir yerde konaklayıp ertesi gün tekrar yola çıkacağız.

Eşin gitsin sen kal evde

Zira gidişse güzel olur da muhtemelen eşin orada bir şeylere yardımcı olmak isteyecek sen de tek başına sandalye başında oturacaksın

Ben mi cahilim acaba oynamayla, yolculuk yapmayla bebek mi düşer ?? Hemde daha yeni bir gebelik oluşacak ilk 4 hafta??

Hamile kalmadan önce hamileymiş gibi davranılmaz. Adetin gecikmeden de hamile olduğunu kolay kolay anlayamazsın zaten. ( kan testi vs hariç)

Bence sürekli olumsuzu düşünmekten, sürekli bir şey olur mu acaba demekten denk getiremediniz bebek olayını.

Kendinizi rahat bırakın.
İlk haftalar en önemli haftalardır bebeğin tutunması düşmemesi için. Risk ilk trimester yani 3 aylık dönem bitene kadar devam eder. Bu nedenle ek tedavi yöntemlerinden aşılamada bir kaç gün, tüp bebekte ise doktorlar 1 hafta kadar dinlenilmesi ve kişinin kendisini zorlayacak şartlar içinde bulunmaması gerektiğini söyler. Oynamak hoplamak zıplamakla ya da yolculuk yapmakla bebek düşer yada düşmez denilemez. Dikkatli olunmasında fayda vardır. Bende burada içinde bulunduğum olası riskleri düşünüp kadın arkadaşların da değerli yorumlarıyla mantıklı bir karar vermeye çalışmaktayım. Olumsuza yorduğum bir durum yok anlayacağınız.

Doktor gitmiş demiş dahası yok.
Ayrıca onun bu dünyada alacağı nefes varsa sen fizanada gitsen kendini yerlerede atsan doğar o çocuk..
İnşallah aşılaman tutar..

İlk haftalar en önemli haftalardır bebeğin tutunması düşmemesi için. Risk ilk trimester yani 3 aylık dönem bitene kadar devam eder. Bu nedenle ek tedavi yöntemlerinden aşılamada bir kaç gün, tüp bebekte ise doktorlar 1 hafta kadar dinlenilmesi ve kişinin kendisini zorlayacak şartlar içinde bulunmaması gerektiğini söyler. Oynamak hoplamak zıplamakla ya da yolculuk yapmakla bebek düşer yada düşmez denilemez. Dikkatli olunmasında fayda vardır. Bende burada içinde bulunduğum olası riskleri düşünüp kadın arkadaşların da değerli yorumlarıyla mantıklı bir karar vermeye çalışmaktayım. Olumsuza yorduğum bir durum yok anlayacağınız.
Gidersem bir şey olur mu demek? Olumsuza yormak değil mi?? Üstelik doktorunuz bir şey olmayacağını söylemesine rağmen.

Normal gebeliklerde zaten 5. Haftaya kadar öğrenilmiyor bile. Bence kendinizi çok ama çok strese sokmuşsunuz ya bir şey olursa diye. Psikolojik yardım alarak kafanızı rahatlatı derim.
Ayrıca ilk 3 ay elbette çok önemli ama siz hamile olup olmadığınızı öğrenmeden neye dikkat edeceksiniz??
Tutunacaksa Allahın izniyle ters takla atsanda tutunacak zaten. Tedbiri elden bırakın demiyorum elbette dikkat edeceksiniz ama bu tarz sürekli düşünmeler sizi daha çok yoracaktır. Keşke yazmasaydım çok pişman oldum.

Moral ve kafa dağıtma açısından iyi olabilir. Hem özel arabayla gidecekmişsiniz, hemde doktorunuz problem görmemiş. Ama sonrasında bi sıkıntı olursa ve sırf düğüne gittiğiniz için pişmanlık duyup kendinizi suçlayacaksınız gitmeyin.

Ben gitmezdim:) pimpirikli oldugumdan :)) asilamam oldugunda asiri dikkat etmistim:)

Bence gitmeyin derim uzun yol ise stres düğünde aniden biri çarpsa üzüntü ani hareket etme korkusu oluşur bence kendi adıma konuşuyorum riske atmayın kolay değil geçtiğimiz yollar

Gitmezdim

Gidip gitmemek size kalmis rahat edecekseniz stres yapmayip size moral olacaksa gidin ama gerilecekseniz tanidiginiz kimse yoksa tek basiniza oturup yolda geldim ya birsey olursa diyr kafanizda kuracaksaniz gitmeyin... Diger taraftan iki asilama yaptirdim 12 gun boyunca yerimden kalkmadim lavabo harici sonuc olumsuz doktorumuz ben sehirdisindan gelen hastalarima asilamayi yapiyorum yarim saat bir saat dinlenip yolculuk yaparak evlerine donuyorlar ve olumlu sonuc aliyoruz ilk yarim saat onemli demisti..Insallah gönlunuze gore olur bebeginiz size sıkı sıkı tutunur...

Doktor sorun olmaz demiş. Kendi arabanızla gideceksiniz zaten. Orda da yormazsın kendini. Eve kapanıp tutacak mi tutmayacak mı diye düşünmektense hiç olmazsa kafan dağılır orda

Kızlar Merhaba,

Bana önümüzdeki hafta aşılama yapılacak. Bu 2. olacak. İlki geçen sene olmuştu tutmadı. Benim sorunum şu aşılamadan 4 gün sonra çok yakınımız birinin düğünü var. Yaşadığımız yere 4,5-5 saat uzaklıkta. Yani yola gidecez özel arabamızla. Doktorla bugün konuştuğumda 1 gün yatıp dinlenmen yeterli sonra günlük hayatına devam edebilirsin dedi. Yola gitsem sıkıntı olur mu dedim olmaz dedi. Ama içimde bir şüphe var. Gitmesem de olmaz. Sizce bir riski filan olur mu? Siz olsaydınız ne yapardınız?

Teşekkürler..

Sorunuzun cevabını bilmiyorum maalesef. Ama sizin için araştırırken şöyle bir şey buldum: “Bir Hollanda çalışmasında, aşılamadan sonra 15 dakika yatan kadınların, aşılamadan sonra yatmayan kadınlara göre yüzde 50 daha fazla gebe kalma ihtimali bulundu“ Doktorunuz da söyler de işlem sonrası sırt üstü yatmayı unutmayın.

Kızlar Merhaba,

Teşekkürler..
Kac yldr cocugunuz olmuyo bilmiyorum ama uzun suredir cabaliosaniz ben riske atmazdim gitmezdm

Back
X