Siz olsaydınız gider miydiniz?

eunae

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
35
Puanlar
8
Merhaba arkadaşlar, öncelikle zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Kısa bir süre önce özel kurumda servis hemşireliği yapıyordum ancak aşırı yoğun, aylık çalışma saatleri fazla ve nöbetleri de olduğu için istifa ederek başka bir iş arayışına girdim, yeri geliyor yemek bile yiyemiyordum. Bir süre arayıştaydım ve sonunda hayalimdeki aradığım işi buldum, bu kez nöbet yok çoğunlukla masa başı, maaşı da bizim sektöre göre epey yüksek, kurumsal bir yer, diğer şartları da çok iyi ve yine sağlık üzerine çalışacağım. Ama asıl soruna gelecek olursak çalışacağım yer evime uzak olacak, 3 araç ile gideceğim 35-40 km arası yol, yaklaşık 1 saat 45 dk-2 saat arası sürecek geliş de aynı şekilde, ne yazık ki lojman imkanı yok.

Böyle bir fırsatı tepmek de istemiyorum başıma talih kuşu kondu gibi bir şey bir daha böyle bir şans da gelmez. Bu fırsatı tepersem çok üzülürüm bir daha da böyle bir yer bulmam imkansız, çok nadir gelir. İşim gerçekten çok rahat olacak yorulmayacağım ama işe gitmek beni çok yorar mı? Yeter artık deyip dayanamayacak raddeye gelir miyim? Siz olsaydınız ne yapardınız çeker miydiniz o yolu? aşırı moralim bozuk, çok kararsız kaldım. 1 sene dişimi sıkıp çalışıp birikmiş paramın üstüne daha ekleyip o bölgeden ev mi alsam, veya özel araçla mı gidip gelsem?

İşe gidip gelmekte yoruyor insanı ama işin temposu ağır değilse bence kaçırmayın birde yaşadığınız şehirde trafik sorunu var mı ?

Bence ilk etapta oradan ev almak yerine en azından bir ay çalıştıktan ve pozitif negatif yönlerinden emin olduktan sonra ev işine bakmak daha akıllıca olur. Hayatın her alanında bu kadar kusursuz görünen herşeye temkinli yaklaşırım ben.

İşe gidip gelmekte yoruyor insanı ama işin temposu ağır değilse bence kaçırmayın birde yaşadığınız şehirde trafik sorunu var mı ?
Maalesef var, İstanbuldayım Avrupa yakasından anadolu yakasına geçeceğim ama maksimum 2 saati geçmez diye tahmin ediyorum

Maalesef var, İstanbuldayım Avrupa yakasından anadolu yakasına geçeceğim ama maksimum 2 saati geçmez diye tahmin ediyorum
Of diyorum istanbuldayım bende özel araç ya sabah çok erken kalkıp yola çıkman lazım o baya zor çünkü ufacık yağmur yağsa Avrupa yakası patlıyor

iş yerine yakın 1+0-1+1 eşyalı bir apart yurt, ev ya da ev arkadaşı arayan birini vs bulsanız ?

Apart vs yok mu o muhitte , yada çok mu pahalı?

Valla yerinde olsam bu fırsatı kacırmazdım
Çalışırken bir süre bende İstanbul Avrupa yakasından Gebze’ye gidiyordum iş gereği evet yol da yoruyor insanı fakat iş temponuz rahatsa olur yani bizimki bir de hem yol hem iş temposu yoğundu

Benim de senelerce günde en az 2 saatim yolda geçti. Diğer her şey sizin için okeyse bunu çok takmayın bence,zamanla alışırsınız. Baktınız olmuyor o bölgeye taşınırsınız.

benim okul ve evimin uzaklığı da 35km di her gün gidip geldim ve karşılığında bir şey almadım sizin en azından maaşınız olacak ne güzel, şartlar güzelse çalışma ortamınız da hoşunuza giderse gayette gidip gelinebilir bir uzaklık.

Ben bir sene boyunca Anadolu’dan Avrupa’ya geçtim, artık ulaşım araçları çok fazla var bence yapılabilir

Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, istiyordum ancak biraz tedirgindim beni rahatlattınız, bunu çeken tek kişinin ben olmadığımı fark ettim.
iş yerine yakın 1+0-1+1 eşyalı bir apart yurt, ev ya da ev arkadaşı arayan birini vs bulsanız ?
Apart vs yok mu o muhitte , yada çok mu pahalı?
Bunu düşündüm aslında ama Anadolu yakası olduğu için fiyatlar ciddi yüksek, maaşımla sadece ayı geçirmiş olurum herhangi bir birikim yapamam o yüzden sıcak bakmadım

Bir de arkadaşlar ben eski işyerimden sorumluma KPSS ile atanacağımı söyleyerek çıktım yüksek ihtimal onu referans isteyecekler aramız da iyiydi normalde, şimdi dediğim lafı yutuyor oluyorum, hani atanıyordun şeklinde dönek muamelesi yapmasından da çekincem var bir tık, ama böyle iyi bir iş karşıma çıkacağını nerden bilebilirdim ki bir de hemşirelikte atamalar fazla ama ya şans işi bu, varsayalım ki atanamadım ikisini birden kaçırmama değer mi diyorum

Böyle özel şeyleri söylemeleri yasak diye biliyorum, sadece işte iş yerinde uyumlu muydu vs. Sorarlar herhâlde

Böyle özel şeyleri söylemeleri yasak diye biliyorum, sadece işte iş yerinde uyumlu muydu vs. Sorarlar herhâlde
Onu söyleyeceğini sanmıyorum ama eski sorumlumun bana cephe alıp sözünde durmadın atanacağını söyleyerek kandırdın şeklinde arkamdan laf yapması, dönek muamelesi görmek moralimi ciddili bozar

Onu söyleyeceğini sanmıyorum ama eski sorumlumun bana cephe alıp sözünde durmadın atanacağını söyleyerek kandırdın şeklinde arkamdan laf yapması, dönek muamelesi görmek moralimi ciddili bozar
Bunun hesabını sormaya hakkı yok diye düşünüyorum.

`