Siz olsaydınız gider miydiniz?

İstanbul da yaşıyorum sabah işe 3 saatte gittim malum trafik her daim çok yoğun.
İşe 1-2 ay boyunca gidip gelin baktınız şartları güzel uzun süre çalışırım bu kurumda derseniz evinizi işe yakın bir muhitten tutarsınız. Anladığım kadarıyla bekar ve kendi evinizde oturuyorsunuz, evinizi satmak yerine kiraya verebilirsiniz gelen kira ile kiranızı ödeyebilirsiniz

Ailemle yaşıyorum ev ailemin ve babamın işi buraya yakın olduğu için bırakmazlar

Bir de tek başına ev tutmak gerçekten cazip ama birikim yapmamı engeller bu yüzden sıcak bakamıyorum

Valla ben her gün 2 vesait yapıp 1,5-2 saat yol çektiğim için bana imkansız gibi gelmiyor haliyle..

Sizin yolunuz çok daha uzunmuş, peki ne kadar süre çalışabildiniz? Dayanamayacak raddeye geldiniz mi hiç? Bir de günde kaç saatiniz yolda geçiyordu acaba?

Sizin yolunuz çok daha uzunmuş, peki ne kadar süre çalışabildiniz? Dayanamayacak raddeye geldiniz mi hiç? Bir de günde kaç saatiniz yolda geçiyordu acaba?
Dayanamayacak gibi değildi işim çok iyiydi çünkü yoruluyordum ama değiyordu açıkçası iki saat gidiş iki saat dönüş oluyordu bazen Marmara’ya biniyordum
üç dört ay gitmiştim projemiz oraya taşındığı için eğitim vermek için sonra talihsiz bi olay geldi oğlumun başına çıkmak zorunda kalmıştım ama arkadaşlarım hala devam ediyorlar o projede kaldıkları için keza işimiz yoğundu ama güzeldi

Teşekkür ederim cesaretlendirdiğiniz için, yalnız olmadığımı görmüş oldum, demek ki benim gibi iş için çekecek olanlar sahiden var

Teşekkür ederim cesaretlendirdiğiniz için, yalnız olmadığımı görmüş oldum, demek ki benim gibi iş için çekecek olanlar sahiden var
Tabikide muhakkak bi değerlendir şuan bu durum başkası için büyük nimet olur yani o yüzden pest etme fırsatı kacırma

Maalesef var, İstanbuldayım Avrupa yakasından anadolu yakasına geçeceğim ama maksimum 2 saati geçmez diye tahmin ediyorum

Benim eşim yıllardır Anadolu- Avrupa arasında mekik döküyor. Yoruluyor ama işini seviyor. Avrupa hem kiralar çok yüksek, hem benim ailem Anadolu yakasında. Acil bir durumda, ihtiyaç olduğunda destek oldukları için eşim yol çekmeyi göze alıyor.

K
İş bulmak şu anda çok zor. Bence
iş bulmak çok zor ben olsam degerlendırırdım. Brlkı yskın bı yerden ev bıle alabılırsınız

Ben olsam giderdim. Ev isine de kafayi calistirirdim:)

Maalesef var, İstanbuldayım Avrupa yakasından anadolu yakasına geçeceğim ama maksimum 2 saati geçmez diye tahmin ediyorum
İstanbulda neredeyse herkes o şekilde çalışıyor. Rahat edeceğiniz, maddi açıdan tatmin olacağınız işi kaçırmayın. Baktınız olmuyor, zorlanıyorsunız o zaman bir çözüm ararsınız.

1 yıl sonra ev alacaksanız 1 yıl ev alana kadar sabredersiniz. Göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Hani oldu da yapamadınız sizin için ne gibi olumsuz durum olacak ki ?

Kurumsal bir yerde çalıştım çok uzun yıllar ve yaklaşık 15 sene bu şekilde yola gittim geldim ama tabii serde gençlik vardı yine de bir süre sonra çok yorucu. Güzel olan tarafı servisim hep vardı Bence işe bir girin önce, avantaj - dezavantajlari ile görün, yaşayın. Sonrasında da ne yapacağınıza karar verirsiniz, ilk etapta bunu dert etmeyin.

ben üniden mezun olunca ilk işime istanbulda maslak taraflarında başladım. ailemin de taa bağdat caddesinde boş zamanında alınan evi vardı oraya taşındım bidaha kira vemeyeyim diye. zaten yurtdışına taşınma planım vardı, dişimi sıkarım dedim falan.
3 sene gidip geldim, allah bilir nasıl gidip geldim. dönüş 2 saat en erken, gidiş 1.5 saat ( trafiğe takılmamak için 1 saat erken gidip beklerdik ofiste) beni işten de cok soğutmuştu. ciddi motivasyon kaybı yaratıyor o yol ve trafik. sabah nasıl gidicem diye dönüyordum akşamları, bir de ilk işimdi.
bi yerden sonra çekilmez oluyor trafik, en azından bende oyle oldu ama senelerce gidip gelenler de vardı. cok büyük bir maddi sıkıntı yoksa küçük bir daire tutulur diye düşünüyorum ben şahsen.

`