Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Konu sahibi henüz avukat değilmiş ki. Kamu da memurmus. Aynı zamanda hukuk okumuş. Avukatlık ruhsatını almamış henüz. Daha sonra kamuda avukatlığa geçiş yapmak için kurum içi sınav olursa ona girip kamu da avukat olmak istiyormuş
Buradaki kamu avukatlığını yakar mısınız yazınca ben de avukatlık yapıyor sanmıştım.
 
Mesela ben 38 yaşında eşimle tanıştım. Aşık oldum Londra’da yaşıyordu. Evlenmek için aşık olmak yada para ölçüt değil. İnsan kendini bilir potansiyelini dayanma gücünü bilir. İki yıl görüştük. Her özledim dediğimde yanındaydı. İki kez ben onun yanına Londra’ya geldim. Ne yapıyor nasıl bir hayat yaşıyor ne aşk ne para için ateşe atlayacak bir model olmadım. İşim gücüm hayatım yerindeydi. İki yılın sonunda evlendik. 6 yıllık evliyim bir evladım var. Sabah akşam iyiki diyorum. Hem eşim beklentilerimin üzerinde bir insan çıktı bende maddi açıdan rahat bir hayatım var. Evet demeden önde her şeyi düşünmek gerek. Ve ben asla evlilik insanı değilim derdim. Çok şükür eşim çok şükür yurtdışı 😁🙏🏻 başlarda sıkıntım olmadı değil ama sıkıntılarım evlilikle alakalı değil dil ve yabancı ülke ile alakalı oldu. Memleket Özlemi vs. Bir kez Türkiye’ye geldimmve hepsi geçti.
 
Bir de sevgili konu sahibi. Eğer evlilik gibi bir karar alacaksanız. Bence gidip yasadigi ortamı görün mutlaka. Belki bambaşka bir düzeni ve hayatı var. Evlenip gidip hayal kırıklığına uğramayın sonra
 
Ben de oradan iş teklifi aldınız sandım. Evlilikle gitmek biraz sıkıntılı.
Ama avukatlığın şöyle guzel bir tarafı var, aktif olarak hiç avukatlık yapmasanız bile yıllar sonra '2022 mezunu' deneyimli avukat sayılıyorsunuz:) bilmeyen insanlar sizi deneyimli zannediyor,ruhsat tarihinizden dolayı. yani yıllar sonra donseniz bile büro açıp yanınıza iki avukat iki stajyer alıp yılların avukatı olarak iş yapabilirsiniz😂😂 eski isim gereği cok avukat arkadaşım var, herkesin tanıdığı böyle birileri vardı. Yıllarca ticaret vs yapmis, yaşlanınca deneyimli avukat gibi büro açmış:)
O yüzden kaybedeceğiniz bir şey yok . Ama işte, evlenip gitmek biraz sıkıntı 🙄🙄🙄 ne kadar tanıyorsunuz bir de adamı? Adam isvicreli olsa , ya da tatilde/Türkiye'ye geldiğinde tanışıp hoslansaniz daha normal karşılardim ama Avrupa'da yaşayan ve Türkiye'den kız arayan erkeklerle evlenmeye karşı önyargılarım var. Orada gezip tozup hayatını yaşayıp "buranın gadininin ahlaki bozuk" diyip Türkiye'den eline el değmemiş,safca, ev işlerini yapacak,dil mil bilmeyen, ailesinden uzak diyarda bir kendisine muhtaç olacak kız peşinde çoğu.
Bu yüzden oyum gitmemenden yana.. ama koca haric,orada baristalik yapacam desen falan oyun gitmenden yana olurdu☺️
 
Başligi okudum sartlara bakmam giderim.en kotu bosanirim var mi otesi.turkiyede hayat ortada bana boyle bi firsat sunulsun hic durmam
 
Sakın böyle bir hata yapmayın
Çok düzgün biriyse isviçreden birini bulurdu
İşinizi bırakmayın asla böyle birşey için
Yurtdışında mesleğinizi yapamazsınız
Emeklerinizi yakmayın
Burda meslegini yapabilecek mi?sartlar ortada burda kalincada meslegini yapamayacak.
 
Tabi tabi, ben de bunu demek istemiştim. Ben kamuda uzman olarak çalışan bir hukukçuyum. Avukatlık ruhsatım da olduğu için bu durumları yakından biliyorum. Dolayısıyla gidip başka bir ülkede düzen kuramayıp döndükten sonra bu işler daha zor olacaktır demek istedim.
Bende size katıldım ya hep ya hiçlik bir durum malesef☺️
 
Canım sen bir önceki kel göbekli kalantor sevgilinle evlenmek için zorla hamile kalıp sonra da adam terkedince kürtaj olan, mini etek giyiyorum ama kimse dönüp bakmıyor, evlenemiyorum diye konu açan üye değil misin?

@Ferhans ın bu konuya yaptığı yorumlarıyla ; kendisinin daha sonra "o zamanlar fake"tim diye ifade ettiği zamanlarda yazdıklarının bağlantısı nedir ?

Bir insan yanlış yapmışta olabilir. Bir insan yanlışını terk edip , hayatını düzene sokmak istiyorsa ; sürekli kendisine geçmişinin hatırlatılması doğru mu ?
 
@Ferhans ın bu konuya yaptığı yorumlarıyla ; kendisinin daha sonra "o zamanlar fake"tim diye ifade ettiği zamanlarda yazdıklarının bağlantısı nedir ?

Bir insan yanlış yapmışta olabilir. Bir insan yanlışını terk edip , hayatını düzene sokmak istiyorsa ; sürekli kendisine geçmişinin hatırlatılması doğru mu ?
Teşekkür ederim.içim sıcacık oldu 🥰
 
@Ferhans ın bu konuya yaptığı yorumlarıyla ; kendisinin daha sonra "o zamanlar fake"tim diye ifade ettiği zamanlarda yazdıklarının bağlantısı nedir ?

Bir insan yanlış yapmışta olabilir. Bir insan yanlışını terk edip , hayatını düzene sokmak istiyorsa ; sürekli kendisine geçmişinin hatırlatılması doğru mu ?
Ben size katılıyorum sürekli aynı muhabbet her yorum yazdığında gerçekten ben bile bunaldım.insanlar hata yapar yani sürekli başa kakmanın amacı ne ki bilemiyorum🙄böyle olursa insanlar fake hesapta açar konu açtıklarında gerçeği yazmaktan çekinirler vs.geçmişten kaçılmaz ama sürekli gündeme gelmeside kötü niyetli bir yaklaşım.
 
Aşktan bahsetmemişsiniz hiç, ki ilk 4 ay gözlerinizden kalpler çıkmalı normalde , demek ki aşk yok. Olabilir…
O zaman mantık çerçevesinde bakalım . Siz hukuk fakültesi mezunusunuz, bu kişi hemşire olduğuna göre üni mezunu değil, muhtemelen Ausbildung yaptı… entellektüel olarak sizi doyuracak mı ? 25 ülke geZmiş demişsiniz de oradayken gezsin bi zahmet , biZim gibi vize derdi yok. Yani çok extra bir artı değil bu….

Ben sizin yerinizde olsam , tatil gibi daha istifa etmeden büyük karar vermeden giderim yanına , evini arkadaşlarını görürüm . Bir ön fikir olur benim için
 
Zor.. çok kültür farkı olacak onu söyleyebilirim. Ben uzun seneler yurtdışında yaşadım ama genel olarak aynı kültürün içinde kaldım. Duygusal olarak hep Türkiye'ye geri dönmek istedim (ne alaka?!😂) evlenip döndüm de. Buna kendimi çok alıştırdığım halde, tüm kültüre hakim olduğum ve Türkçemin de gayet iyi olduğunu düşündüğüm halde, dışarıdan öyle görünmese de zorlanıyorum.
Eşim İngiliz mizahından anlamıyor mesela😂 bazen bir şeyler izliyorum anlatmaya çalışıyorum ama yok yani.. o kadar farklı ki bazı şeyler. Ben tamamen kültürüne hakim olduğum için çok iyi anlaşabiliyoruz.
Bir de siz gideceğiniz yerin dilini bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Benim erkek kardeşim 26 yaşında ve onun Türkiye'den biriyle evlenmesine ihtimal veremiyorum, mümkün değil.
Yani sizden ziyade karşıdaki de çok zorlanır bence. Bir de aşk yokken üstelik.
Bir de daha yeni iş dünyasına gireceksiniz, o kadar emek vermişsiniz, bilemedim..
 
Ben size katılıyorum sürekli aynı muhabbet her yorum yazdığında gerçekten ben bile bunaldım.insanlar hata yapar yani sürekli başa kakmanın amacı ne ki bilemiyorum🙄böyle olursa insanlar fake hesapta açar konu açtıklarında gerçeği yazmaktan çekinirler vs.geçmişten kaçılmaz ama sürekli gündeme gelmeside kötü niyetli bir yaklaşım.
Huylari bu😐😂 huyu kuruyasicalar🤮😂
 
4 aylik duygularimla bu karari vermeyecek olsam da, dusunmek ve son karari vermek icin kendime biraz daha sure taniyacagim, degerli yorumlariniz ve ayirdiginiz zaman icin tesekkurler
adamla yüzyüze görüştünüz mü?
o ikna için saydığı şeyler gün gelir yüzünüze vurulur bunlar için geldin diye. 4 aylık telefon ilişkisinde iki taraf içinde aşk olamayacağına göre ve sizin tek geçerli sebebiniz yurtdışı iken adamın geçerli sebebi ne tanımadığı biriyle evlenmek için merak ettim. siz bunu merak edip sordunuz mu?
20 gunluk yillik iznini yanima gelerek kullandi her gun goruserek gecirdik, tanimiyor degilim, uzun saatler suren gorusmelerimiz oldu, sonrasinda yeniden geldi 9 gun kaldi, birbirimizi gorduk begendik tabi onun duygulari cok daha fazla, biseylere daha cabuk cesaret edebiliyor, burdaki kariyerini birakarak fedakarlik yapacak olan benim gibi gorunuyor
 
Aç açıkta köyde yaşayan genç kız olsanız anlarım da tahminim 28 civarı yaşı olan, mesleğe yeni başlayacak bir genç hanımsınız. Türkiye’de erkek mi kalmadı. Mesleğinizle alakalı ortamlara daha yeni gireceksiniz. Hem kazancı hem mesleği hem karakteri iyi olan erkeklerle neden karşılaşamayasınız… Risk aldığınıza değmez…
Bu konuda hakli olabilirsiniz, daha stajim baslayali 3 ay oldu, 28 im demeyi cok isterdim ama sayi biraz daha fazla😄
 
Back
X