Siz olsaydınız nasıl sonlanırdı bu hikaye? Bitirirmiydiniz?

tuar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
52
1
Siz olsaydınız nasıl sonlanırdı bu hikaye? Bitirirmiydiniz? Yarım mı kalırdı? Haklı haksız varmı sizce? Kimi nasıl yargılardınız?


Aşk mı sevgimi?

- Alo ablacığım merhaba, ben Ziya,
- Merhaba canım, ne hoş sesini duymak
- Seni özledim ablacığım biraz vaktin var mı?
- Elbette, sesin çok coşkulu geliyor, bir o kadar da hüzün dolu sanki yanılıyor muyum?
- Aşığım
Telefonlarda ses kesildi birden. Bir asır gecmiş gibiydi, Ziya devam etti.
- Aşığım !

Zihninde bir sürü soru ile kalmıştı ablası. Ziya evliydi Lale’yle. Mutlu da evlilikleri vardı bildiği. On yıllık birlikteliklerine üç yıl önce kızları Serra katılmıştı. Bermuda Şeytan Üçgeni derdi onlara, mutlulukları bu üçgenin içinde saklıydı ve onlar da onun içinde kaybolmuş gibiydiler yıllardır. Neler olduğunu anlayabilmek için sordu ;

- Lale’ye ne oldu? Ne geçti aranızda?
- Lale iyi ablacığım hemde çok iyi.
- O halde neler oluyor Ziya?
- Ah ablacığım nereden başlasam bilemiyorum.
- Anlat bakalım vardır bir başlangıcı...
- Bir iş toplantısında tanıdım onu. İlk gördüğüm anda beden kimyam değişti sanki ve tüm benliğim ona aktı. Kontrolden çıkmıştı herşey, ben ben değildim. Kulaklarımda uğultular, tüm bedenim kasılıyordu. Neler olduğunu anlayamadan ilk kahve molasında kendimi onun yanında derin bir sohbette buldum. Çok güzeldi bana göre, gözlerinde sevgi pınarı vardı her an çağlayacak gibi ve yıldızların pırıltısı.. Bakınca derinlerde kendimi buldum. O bendi. Sanki diğer yarımı bulmuş gibiydim ve sanki bir olmuştum yanında. Dokunduğumda tek bir vücut oluyorduk, elektrik akımında gibiydim durduramadığım bir titremeyle gelen hazzı yaşarken. Daha ne anlatayım ablacığım ben ona aşığım. Aklımın, mantığımın devreleri attı çalışmıyorlar artık. Ve ben onu yaşıyorum onunla da onsuzda…

Ablasının tüm değer yargıları altüst olmuştu bu duydukları karşısında. İçinden haykırmak geliyordu “Dur! Ne yapıyorsun? Melek gibi karın, kızın var... Oldu mu bu şimdi? Çok ayıp Ziya yakışır mı sana!” demek geçiyordu ama sustu. Her şey o kadar başkaydı ki anlatılanlarda. Bu bir ihanet değildi, bu bir arayış sonunda bulunan sevgili de değildi. Bu ilahi sevgiydi. Ruh eşini, bir diğer yarısını bulmuştu Ziya mitolojide anlatılalar gibi. İçindeki dişi ve erkek enerjiyi bütünleştirmişti bu karşılaşma. Ne denilebilinirdi ki bu durumda… Ama bir şeyler söylemeliydi.

- Anlattıkların beni çok etkiledi. Peki şimdi ne olacak? Lale biliyor mu bu durumu? Dünyevi bir cevaptı ablasının ki sonucu öğrenmek istemişti hemen bildik bir davranışla. - Hiç dedi Ziya hiç!
- Nasıl yani, bir karar almalısın bu böyle devam etmez ki.
- Ablacığım nasıl anlatacağım sana yüreğimdekileri. Ben Lale’yi sevmiyor değilimki, “ onu çok seviyorum ” Ta ilk günden beri sevdim karımı. O dünyanın en iyi kadını, çocuğumun annesi. O benim eş kimliğimin paha biçilmez değerli varlığı. Onu üzmek aklmın köşesinden bile geçmez. Ben onunla büyüdüm, geliştim. O benim herşeyim.
- Ziya anlattıklarında çelişki yok mu? İki ayrı insan aynı zamanda nasıl oluyor?
- Oldu işte! Karım benim eş, baba kimliğime karşılık gelirken Sevda sevgili kimliğimi kucakladı. Karımla artık sevgili olamıyorum. Sevda ile yaşadıklarım bambaşka. Sevda ile de karımla yaşadıklarımı yaşıyamıyorum. İkilem içinde gözüksemde ben ne yaşadığımı biliyorum.
- Peki Ziya bana söylermisin nasıl çözülecek bu bilmece?
- Sustu Ziya cevap vermedi.
- Ziya?

Ziya telefonu kapamış ve gitmişti.

Evet sevgili dostlar hikayemiz bundan ibaret. Haydi siz çözün bu bilmeceyi. Bir yanda sevgi bir yanda AŞK. Siz olsaydınız nasıl sonlanırdı bu hikaye? Bitirirmiydiniz? Yarım mı kalırdı? Haklı haksız varmı sizce? Kimi nasıl yargılardınız? Karar sizlerin..
 
Dünyanın en saçma sorusudur; anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı? ve çoğumuza da sorulmuştur çocukken bu saçma soru. Yüreğimizin tek hücresinde tek kişilik birşey değildir ki sevgi. Anne sevgisi muazzam bir sevgidir, yerine başka birşey koyamazsınız, kıyaslayamazsınız başka birşeyle. Keza baba sevgisi de aynıdır. Hele hele evlat sevgisi, o hep sinden başka bambaşkadır, tarifi mümkün değil. Kardeş sevgisi içinde düşünmeden böbreğinizin birdiğerini verir, kanınızı, canınızı paylaşırsınız. Tüm bu sevgiler eşsiz olmakla beraber hepsi ayrı kulvardadırlar, rakip tanımazlar.
Ama sevgiliye duyulan sevgi daha farklıdır, haa ona aşkta diyebilirsiniz. Gönül aynı zamanda iki kişiye aynı duyguları besleyemez, rakipsiz, tek kişilik özel bir sevgiyle bağlıdır o kişiye ama kişi/kişiler değişebilir. Bu hikayedeki adamda ne serden ne yardan durumu var ama anlaşılan şuki karısı onun arkadaşı,annesi başka bişeyi olmuş. Tamam seviyor olabilir ama sevgiliye duyulan bir sevgiyle değil. Bu durumda o kişiyle evlilik müssesesini (bu müessese kelimesini de sevmem) bitirmesi gerekiyor bence.
 
Ziya laleyi haketmiyorr neden hep erkeklerr bölee yapıyor kii o gözle bile bakmaması gerek hiç bi kadınaa evliyse ziyanın canı cehenneme
 
bence biri laleye bunu sölemeli
yazık kadıncağızın bişiden haberi yok:KK43::KK43:
zaten nerde mükemmel karısı olan erkek var azıyolar hemen
ne arıyon işte gül gibi karın var gir koynuna uyu
ama yok illa işin tadını kaçıracaklar
bu hikayenin sonu bana kalmış olsa adam tutup ziyanın kafasını gözünü kırdırırdım offf çok sinirlendim yine
 
Çok ilginç bir hikaye,aşık oldum dediği kişiyle ten teması yok anladığım kadarıyla ama sonuçta eşine karşı buda bir ihanet benim değer yargılarıma göre.Bence bunun da bir çıkış yolu var,Ziya duygularında dürüst olmalı,çok seviyorum dediği eşiyle aşkı tekrar yakalamak için konuşmalı,eşini,kendini yeniden keşfetmeyi öğrenmeli,karşılıklı istek olduktan sonra eşler birbirlerine olan aşklarını tekrar tazeleyebilirler bence,aşık oldum dediği kadın sadece geçici bir hevesten ibaret,sorumluluklar altına girdikten sonra yaşayamadım diye düşündüğü heyecanların bir sembolü sadece.
Ama her aldatma hikayesinde olduğu gibi bunda da dürüstlükten eser yok ne yazıkki:1no2: yine saman altından su yürütülüyor,eşler bunu bir şekilde öğrendiklerinde nasıl bir tepki verir,duyguları nasıl yerle bir olur diye düşünmüyor kimse:sm_confused: tek düşünülen bencilce yaşanmak istenen heyecanlar:çok üzgünüm: Hikayeyi bitiremiyorum doğrusu çünkü Ziya ikiyüzlü
 
ya neden genelde erkekler evlyken bir başkasına aşık oluyor anlayamiyorum niye hep başka birşey arayışı ya okadın artık evlenmiş bir anne olmuş nasıl sevgilyken yaptıklarınızı yapsın aşık olduğun kadın bekar çocuğu yok onu bağlayan hiç bişeyi yok tabiki sana cazip gelir ya bu erkekler okadar becillerki inanınki bu yazıyı okurken sinirlerim bozuldu..............
 
Madem karısına artık aşık değilmiş ama yinede seviyormuş aynı özgürlüğü karısınada tanısın ona durumunu anlatıp karısınında başka birine aşık olabileceğini söylesin ama bu arada kocasınıda sevsin .Mademki kimyasının dediğini uygulamakta bir sakınca yok buna karısınında hakkı var demektir hadi bakalım hodri meydan.
İĞRENİYORUM BU TÜR DÜŞÜNCEYE SAHİP ERKEKLERDEN
 
Madem karısına artık aşık değilmiş ama yinede seviyormuş aynı özgürlüğü karısınada tanısın ona durumunu anlatıp karısınında başka birine aşık olabileceğini söylesin ama bu arada kocasınıda sevsin .Mademki kimyasının dediğini uygulamakta bir sakınca yok buna karısınında hakkı var demektir hadi bakalım hodri meydan.
İĞRENİYORUM BU TÜR DÜŞÜNCEYE SAHİP ERKEKLERDEN

katılıyorum canım...ablası hemen ziyaya ağzının payını vermeli ve resti çekmeli...bunun anlayışla karşılanacak bi yanı yok...bir kalpte iki aşk olmaz..olabiliyorsa o aşk değildir zaten...sevgi şehvet veya başka bişey.ama aşk değil...
 
bence bu erkegin geçmişinde bişeyler olmuş ama nasıl desem böyle
iki sevginin arasında kararsızlık yaşaması sağlıklı değil hsni olur ya bbasız yetişen çocuk ilerki hayatında hep doyumsuz olur veya eşi çok mükemmel bir hanımdır onu insan olarak beğeniyor saygı duyuyordur ama diger kadınada kadın olarak ilgi duyuyordur birinin bu gidişe dur demesi gerekiyo


diyelim ki bu adam aşık eşininde bundan haberi yok ya o kadına e demeli bile bile neden evli insanlarla bi takım ilişkiler içine giriyo ah biz kadınlar ne yapıyosak biz birbirimize yapıyoruz
 
Hiçbirzaman anlayamıyorum evde seninle bir ömür seninle geçirmeye razı, seninle hayatını birleştirmiş ve çocuğumun babası olsun diyecek kadar çok sevmiş bir kadın varken neden yok efendim ben ruh eşimi buldum , yok bu seferki başka..vb.... Ben bazen bazı erkeklerin gerçekten hiçbirşey haketmediklerini düşünüyorumm. Allah böyle bir erkek umarım karşıma çıkarmaz...:1no2:
 
Senin ruhuna daaaaaaaaaa, ruh eşine deeeeeeee, sana daaaaaaaaaaaaa... Walla çok sinirlendim ya.. Bir hikayeden ibaret olabilir ama gerçek hayatta olmayan birşey değil.. Bu erkekler pis nefisli.. Ruh eşiymiş.. Lan dana, karını seviyosan çocuğunu seviyosan gözün etraftakileri neden görüyo... Sen etrafına bakınırsan tabi biri gelir bulur seni.. Zaten şeytan kadınların sen sevdiği şey evli erkeklerle birlikte olup yuva yıkmak, senin kaşına gözüne hayran mı oluyolar sanıyosun???
Walla ben bu sinirle yazdıkça yazarım... Ama bence abla söylesin laleye, "hayaller gerçek olsa" nın dediği gibi, lalede medeni bi şekilde madem öyle kocacım, bende ruh eşimi bi arıyım bakalım desin.. Bu kadar.. tabi böyle söylemekle olmuyo, kadınların çoğu aldatan erkekleri affediyo... Ben bunu annemde gördüm, neler yaşadığını biliyorum ben aynı şeyleri yaşayamam... Gider bi ruh eşide ben bulurum... Hak düşmesin yani :KK70:
 
Senin ruhuna daaaaaaaaaa, ruh eşine deeeeeeee, sana daaaaaaaaaaaaa... Walla çok sinirlendim ya.. Bir hikayeden ibaret olabilir ama gerçek hayatta olmayan birşey değil.. Bu erkekler pis nefisli.. Ruh eşiymiş.. Lan dana, karını seviyosan çocuğunu seviyosan gözün etraftakileri neden görüyo... Sen etrafına bakınırsan tabi biri gelir bulur seni.. Zaten şeytan kadınların sen sevdiği şey evli erkeklerle birlikte olup yuva yıkmak, senin kaşına gözüne hayran mı oluyolar sanıyosun???
Walla ben bu sinirle yazdıkça yazarım... Ama bence abla söylesin laleye, "hayaller gerçek olsa" nın dediği gibi, lalede medeni bi şekilde madem öyle kocacım, bende ruh eşimi bi arıyım bakalım desin.. Bu kadar.. tabi böyle söylemekle olmuyo, kadınların çoğu aldatan erkekleri affediyo... Ben bunu annemde gördüm, neler yaşadığını biliyorum ben aynı şeyleri yaşayamam... Gider bi ruh eşide ben bulurum... Hak düşmesin yani :KK70:
ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN CARMİN GÜLDÜRDÜN BENİ DİME AMA YAAAA KENDİLERİNE TANIDIKLARI BU HAKKI KARILARINADA VEREBİLİYOLARMI BİZ YAPAMIYORUZ AMA MESELE BEN YAPAMADIMMMM
 
hep neden se erkekler hayatını baska bırını sokunce hemen KARIML ESKISI GIBI DEGILIM SEVGILI OLAMIYORUZ DIYO
eger abla ben olsaydım tuh allah belanı versın zıya derdım
otekı yandanda kardesımın dogrukadıla mutlu olmasını ısterdım abla yuregı dayanmıyo işte
 
Erkeklerin herzaman yaptigi birsey bu, hoslarina giden bir kadinla karsilassinlar hemen eslerini kotulerler iste esim benimle ilgilenmez, eskisi gibi degiliz, falan filan, ama evde farklidir, eger esini laleyi seviyor olsaydi yani gercek anlamda sevseydi aliskanlik gibi degil o zaman karsisina kim cikarsa ciksin ilgilenmez bakma geregi duymazdi bence esini oylesine aliskanlik var arada diye evde tutuyor ve ona gercekleri soyleme cesareti bulamiyor, erkekler yuzyillarda gecse ayni asla degismezler,
 
X