Siz olsaydiniz ne yapardiniz

Size bakmak zorunda değil. Sizde ona bakmak zorunda değilsiniz, merhamet meselesi. Ve anladığım kadarıyla yaptiklariniz çıkar uğruna olmuş. Bugün karşılık bekliyorsunuz. İstemiyorsa gitmek hakkı
Birde zorunda degilsiniz yazmissiniz ya alismis herseyi baskalarinin yapmasina.bazen emrivaki bazen mecburiyet oluyor benimkisi fazla oldu.mesela ornek vereyim mevlut okunucak istyorki biz herseyi ayarlayalim.maddi demiyorum sadece.bazi durumlarda yapmadigi icin 3 elti biz yapiyoruz iste buna mecbur kaliyoruz..mesela ben evlendim hicbiseye karismadi ben bilmem ben anlamam halbuki biliyor.ben bunlari unutup baska bi boyutta iliski kurdum kendisiyle.zararida bana dokundu.

74 yasina kadar yaptigi isler az mi gelmis biraz daha mi yapsin diyorsunuz.. e heralde zor gelir dıs gorunusunun dinc olduguna niye bakiuosunuz ki illa hasta mi olmasi lazim. Istemese hic yapmaz. Bakin sbah gelip uyutuyomus iste.
Onu yapmasini ben istemedimki.sagolsun kendisi yapti zorlansa eminim yapmazdi.lutfen onceki yazilanlari okuyun

Biraz uzun olucak ama k.bakmayin ama fikirlere ihtiyacim var.74 yasinda k.validem var 7 yillik evliyim bugune dek buyuk sorunlarimiz olmadi hic.genel olaraj gamsiz birisi.ornegin biz evlenirken falan bisey yapmadi yani hep bana diyen birisi herkes onun icin yapcak ama o kendini hic yormucak.simdiye ladar bende ondan hicbisey beklemdim ama kendisini ameliyat ettirdim baktim kış olunca heo cagirdim evime sobayla ugrasmasin vb.falan filan.yani uzun lafinnkisasi simdiye kadar gamsizligini sorun etmedim ancak simdi ikiz bebeklerim var 4 aylik haliyle evde bir insana ihtiyac oluyor besik sallasa camasr katlasa yetiyor.gel gelelim ona zor geliyor 1 ay oldu geleli gtmek istyor siz olsaydiniz naoardiniz.bir kere tepkimi belli ettim anlamadi genel olarak isine gelmeyeni anlamaz.surekli benim ailem ugrasmak zorunda degil falan dedim.ama kime dedi. Sizce gtmek isterse ses etememliyim yoksa tavrimi koymalimiyim.not yemek isi ev supurme isi falan bende yatsidan sonra odasina gider yatar sabah 6 7 gbibgelir yanima 1 2 st falan beninuyutur sagolsun o da bana butun gun yetyor.
Keşke ben de eşim ve çocuklarım olarak kalabilsem ama çalıştığım için annem yanımda olacak ve hep kendi düzeni olsun istiyor bir şeylerin yerini değiştiriyor.Bence kıymetini bil kendin büyüt düzenini kur

Biraz uzun olucak ama k.bakmayin ama fikirlere ihtiyacim var.74 yasinda k.validem var 7 yillik evliyim bugune dek buyuk sorunlarimiz olmadi hic.genel olaraj gamsiz birisi.ornegin biz evlenirken falan bisey yapmadi yani hep bana diyen birisi herkes onun icin yapcak ama o kendini hic yormucak.simdiye ladar bende ondan hicbisey beklemdim ama kendisini ameliyat ettirdim baktim kış olunca heo cagirdim evime sobayla ugrasmasin vb.falan filan.yani uzun lafinnkisasi simdiye kadar gamsizligini sorun etmedim ancak simdi ikiz bebeklerim var 4 aylik haliyle evde bir insana ihtiyac oluyor besik sallasa camasr katlasa yetiyor.gel gelelim ona zor geliyor 1 ay oldu geleli gtmek istyor siz olsaydiniz naoardiniz.bir kere tepkimi belli ettim anlamadi genel olarak isine gelmeyeni anlamaz.surekli benim ailem ugrasmak zorunda degil falan dedim.ama kime dedi. Sizce gtmek isterse ses etememliyim yoksa tavrimi koymalimiyim.not yemek isi ev supurme isi falan bende yatsidan sonra odasina gider yatar sabah 6 7 gbibgelir yanima 1 2 st falan beninuyutur sagolsun o da bana butun gun yetyor.
Bir ikiz annesi olarak tavsiyem gitmek istiyorsa gidebilir.ikizlerin kendine göre bir düzen oturt.şimdi zor olacak ama inan hepsi geçiyor.

Keşke ben de eşim ve çocuklarım olarak kalabilsem ama çalıştığım için annem yanımda olacak ve hep kendi düzeni olsun istiyor bir şeylerin yerini değiştiriyor.Bence kıymetini bil kendin büyüt düzenini kur
Ayyy ayy siz de kendinize dert arıyorsunuz he.
Evinizde kıymetini bilmediğiniz annenizin dedikodusunu daha fazla kk sokaklarında yapmasanız mı?

Yanlış düşünüyorsunuz. Çocuğu kendi hür iradenizle dünyaya getirdiniz. Ne sizin aileniz ne eşinizin ailesi yardım etmek zorunda değil. Elinizden tutarlarsa ne ala, tutmazlarsa da neden yapmadılar diyemezsiniz maalesef.

74 kadınlardan ıs beklemenız sızın hatanız onların degıl. O yastakı ınsanlara ezıyettır bu dedıgınız. Cocuk yapmak sızın secımınız kımse yardımcı olmak zorunda degıl

Ayyy ayy siz de kendinize dert arıyorsunuz he.
Evinizde kıymetini bilmediğiniz annenizin dedikodusunu daha fazla kk sokaklarında yapmasanız mı?
Vallaha pes bıde uzuluyorum dıye konu acmıs ama burda bunu yazdıgına gore hıcte vıcdan fılan yapmıyor rabbım kıymet bılmeyenlere vermese keske

Yazdiginiz mesaja benzer mesajlara cevaplarim onceki konusmalarda mevcut.
Resmen sizi linç etmişler. Kadının kadına düşmanlığını hiç bir zaman anlamış değilim. Ben SiZi çok iyi anlıyorum o tuvalete gidebilmenin ne demek olduğunu.. kayınvalidenizden rica edebilirsiniz bira daha kalır mısın diye yok kalmıyorsa bırak gitsin. Onun dışında üzerinize o kadar gelinmiş ki şoka girdim. Yardım istemenin nesi suç, yok yapmasaydın çocuk vs... hele yardımcı neden tutmuyorsunuza cevap veriyorsunuz tutamam şuan diye hala sebep? Diye sormuş. Yahu parası olmadığı için olabilir mi??? Herkes bakıcı tutabilecek maddi imkanlara sahip mi??? Neyse sütünüz kesilmesin anlayışsız insanlara da cevap yazmayın başka konu bile açmayın bence buralarda.

Resmen sizi linç etmişler. Kadının kadına düşmanlığını hiç bir zaman anlamış değilim. Ben SiZi çok iyi anlıyorum o tuvalete gidebilmenin ne demek olduğunu.. kayınvalidenizden rica edebilirsiniz bira daha kalır mısın diye yok kalmıyorsa bırak gitsin. Onun dışında üzerinize o kadar gelinmiş ki şoka girdim. Yardım istemenin nesi suç, yok yapmasaydın çocuk vs... hele yardımcı neden tutmuyorsunuza cevap veriyorsunuz tutamam şuan diye hala sebep? Diye sormuş. Yahu parası olmadığı için olabilir mi??? Herkes bakıcı tutabilecek maddi imkanlara sahip mi??? Neyse sütünüz kesilmesin anlayışsız insanlara da cevap yazmayın başka konu bile açmayın bence buralarda.
Uzun zamam sonra bi bakayim dedim yazmissiniz bende yazayim belki gorursunuz 🥰insanlar bazen iclerindeki ofkeyi kusmak istyorlar deyip geciyorum bu tarz durumlarda.anlamam gereken baska seyler oldugunu anladim bu post sayesinde.saygisizca konusanlar haric yinede tesekkur ettim.belki merak eden olur diye devamini da yazayim. memlekete gittik k.validemi de goturduk bu sefer keske gelmeseydim orda rahatim cok iyiydi ne yemek derdim vardi ne ev isi dedi.anlayamadim ama sesimi de cikarmadim.orda su donem tarla isleri oluyor eltim yaninda duruyor demistim yine laf etmislerdi onumu kiskaniyosun diye 🤣hayatimda cok sukur kimseyi kiskanmadim bu yasima kadar..sonra geri donerken kendisi gelmek istedi ve geri geldi.bu olay bana aslinda ders oldu bi bakima yinede beni dusunmussuz tesekkur ederim.

Bir şeyleri onlara yaparken beklenti içinde olmadan yapmak gerekiyor. Tabi sizi anlıyorum bana yapsın diye değil insaniyet namına yaptınız ama herkes aynı vicdan algılarına sahip olmuyor. Dediğiniz gibi 1 saat bile düşünmeden uyumak size iyi gelecektir ama ne sizin ailenizden ne eşinizin ailesinden bir şey beklemeyin. İnanın daha iyi hissedeceksiniz. Siz de onların dillendirmediği dertlerinde o kadar canhıraş yanınızda bulundurmak zorunda değilsiniz.

Back
X