Siz olsaydiniz ne yapardiniz

Gercekten duzgun yazanlara kizmadim samimiyetle soyluyorum.
Geriye dönüp bakarsanız ben de sinirli mesajlar yazanlardan biriyim, o yüzden diyorum, kızmışsınızdır bana da.
Çünkü bakış açınız rahatsız etmişti beni.
Şimdi yumuşuyorum ve düzgün bir mesaj yazıyorum.
1 yaşında oğlum var, inanılmaz yorulduğum ve desteğe ihtiyaç duyduğum çok oldu.
İkiz bebekle düşünemiyorum, mutlaka yardıma ihtiyacınız çok oluyordur. Ama bunu kayınvalidenizden beklememelisiniz. Hem çok yaşlı, hem öyle olmasa bile canı istemeyebilir, bebek bakmak gerçekten zor bir şey. Destek sisteminizi öncelikle eşinizden sonra size yardım etmeye gönüllü insanlardan oluşturmalısınız. Ama mutlaka bir destek sistemi oluşturun. Kimseden gönüllü yardım alamıyorsanız bir yardımcı bulmanızı tavsiye ederim, süreçte işinizi çok kolaylaştırır. Artık bunlar lüks değil gereklilik oldu, eskisi gibi hem tarlaya gidip hem çocuk bakılmıyor.
İki tane neden koydurdun gibi yorumlara bakmayın burada bazen esas konuyla çok alakasız çok saçma yorumlar geliyor.
Güle güle büyütün, çabucak büyüyorlar sevimli şeyler bu günlerin hep tadına varmak gerek.

Israrla yardimci konusu sorulmus su donemde alamam yardimci.zaten guvenemem de.isimi kendim yapiyorum bebeklerim sakin sukurki.yani rahatla yapiyorum isimi k.vldem yanlarinda duruyor mesela uyuyorlar besik sallliyor yemegimi rahatla yapiyorum.ardindan anne gt yat uyu sen diyorum yani ona zor gelicek seyleri bekledigimi dusunmemistim hic.yasini dusunmeden tabiki.

Israrla yardimci konusu sorulmus su donemde alamam yardimci.zaten guvenemem de.isimi kendim yapiyorum bebeklerim sakin sukurki.yani rahatla yapiyorum isimi k.vldem yanlarinda duruyor mesela uyuyorlar besik sallliyor yemegimi rahatla yapiyorum.ardindan anne gt yat uyu sen diyorum yani ona zor gelicek seyleri bekledigimi dusunmemistim hic.yasini dusunmeden tabiki.
Bebeklere değil ama evin işini çekip çevirmesi için bence düşünün yardımcı. Çok kolaylaşır işiniz. Siz de bebeklerinizle doya doya ilgilenirsiniz. İmkanınız varsa tabi.

Geriye dönüp bakarsanız ben de sinirli mesajlar yazanlardan biriyim, o yüzden diyorum, kızmışsınızdır bana da.
Çünkü bakış açınız rahatsız etmişti beni.
Şimdi yumuşuyorum ve düzgün bir mesaj yazıyorum.
1 yaşında oğlum var, inanılmaz yorulduğum ve desteğe ihtiyaç duyduğum çok oldu.
İkiz bebekle düşünemiyorum, mutlaka yardıma ihtiyacınız çok oluyordur. Ama bunu kayınvalidenizden beklememelisiniz. Hem çok yaşlı, hem öyle olmasa bile canı istemeyebilir, bebek bakmak gerçekten zor bir şey. Destek sisteminizi öncelikle eşinizden sonra size yardım etmeye gönüllü insanlardan oluşturmalısınız. Ama mutlaka bir destek sistemi oluşturun. Kimseden gönüllü yardım alamıyorsanız bir yardımcı bulmanızı tavsiye ederim, süreçte işinizi çok kolaylaştırır. Artık bunlar lüks değil gereklilik oldu, eskisi gibi hem tarlaya gidip hem çocuk bakılmıyor.
İki tane neden koydurdun gibi yorumlara bakmayın burada bazen esas konuyla çok alakasız çok saçma yorumlar geliyor.
Güle güle büyütün, çabucak büyüyorlar sevimli şeyler bu günlerin hep tadına varmak gerek.
Isim olarak bakamadim yazilanlara onemli degil zaten anlamam gereken seyi anladim.onunda gonullu olcagini sandim birden boyle olunca afalladim yani sinirlendim daha dogrusu.tesekkur ederim evet buyuyorlar sukurki bugunlerde gececek birer ani olarak kalacak 🥰

27 yaşındaym hiç bi iş yapasım yok kendi çocuğumun gürültüsünden bazen beynimde ziller çalıyo.. 74 yaşımda kendimi düşünemiyorum..Kadıncağız yaşlı kadıncağız yorgun yıllarn yorgunluğu kafa yorgunluğu..Kaldıramaz..74 yaşında bi teyzeden hatta nineden ne beklentiniz olabilir..Gitmek istiyosa gitsin kalmak istiyosa geldiğine pişman etmeyin..
Nine gibi degil.bu yuzden zaten yasini unuttum yani atladim diyeyim.ama ne kadar atlasamda tabi aslinda dogru yani kafasini dinlemek isteyebilir.oncedende yazdim sorunum su kendim yaptim istedimki oda yapsin.mesafeli bir iliskimiz olmadi hic yani olsaydi belkide beklenti icine grmezdim

yorumları okumadım ama yalnız yaşlı bir kadından hizmet beklenmez. Evlatlar olarak görevimiz ailemiz zorda kaldığında kapımızı onlara açmak ama karşı taraf kavgacıdır uyumsuzdur gitmesini istemek doğal. ama anlattığınıza göre de size bi zararı yokmuş azcık merhamet edin.

Biraz uzun olucak ama k.bakmayin ama fikirlere ihtiyacim var.74 yasinda k.validem var 7 yillik evliyim bugune dek buyuk sorunlarimiz olmadi hic.genel olaraj gamsiz birisi.ornegin biz evlenirken falan bisey yapmadi yani hep bana diyen birisi herkes onun icin yapcak ama o kendini hic yormucak.simdiye ladar bende ondan hicbisey beklemdim ama kendisini ameliyat ettirdim baktim kış olunca heo cagirdim evime sobayla ugrasmasin vb.falan filan.yani uzun lafinnkisasi simdiye kadar gamsizligini sorun etmedim ancak simdi ikiz bebeklerim var 4 aylik haliyle evde bir insana ihtiyac oluyor besik sallasa camasr katlasa yetiyor.gel gelelim ona zor geliyor 1 ay oldu geleli gtmek istyor siz olsaydiniz naoardiniz.bir kere tepkimi belli ettim anlamadi genel olarak isine gelmeyeni anlamaz.surekli benim ailem ugrasmak zorunda degil falan dedim.ama kime dedi. Sizce gtmek isterse ses etememliyim yoksa tavrimi koymalimiyim.not yemek isi ev supurme isi falan bende yatsidan sonra odasina gider yatar sabah 6 7 gbibgelir yanima 1 2 st falan beninuyutur sagolsun o da bana butun gun yetyor.
Kayinvalideniz genç görünüyor olabilir orasini bilememde ama yaşı epey var. Belli bir saatten sonra insanlar çocuk bakamıyorlar. Siz bence soyleyipte hic onu kırmayın. Çünkü bakabilecek durumda olsa yardimci olurdu. Cocuk sesi kafasi götürmüyor olabilir. Rahat edemiyordur. Sonucta keske yapsalar, bize yardımcı olsalar büyüklerimiz ama malesef ki bunlar zorunlu seyler değil. Kendinizi bos yere hırpalamayın zaten size bir yarari yok. Birakin gitsin ben öyle yapardim. Evinizin isleri kalsin su an icin önemli olan cocuklariniz. Ben obsesif-kompülsif im ama çocuklu evlerde isterse ortaligi camur götürsün umrum olmuyor degisik birsey ama cocuklarin herşeyden once geldigini dusunuyorum. Allah kolaylik versin size.

hazira konmak kolay falan yazilmis arkadaslar bu nedir ya gercekten herkesin ici dolu.yer aramis bosaltmaya.kalkip supursun silsin cocuklara baksin falan bisey beklemiyorum sacmalamissiniz.lutfen.olayi farkli yerlere cekmeyin normal zamanda ara ara yardimci geliyordu evime ayda 1 40 gunde 1 falan yani hamilelik donemimde falan ama pandemide ara verdik malesef mecburen

74 yaş epey fazla. O yaşta keni evinde olmak istemesi doğal. Yaşlılar evimde olayım ölürsem evimde öleyim diye de düşünüyor. Farklı dünyaları var. Siz ona anne biraz daha kalsan iyi olur vs dediniz mi? Belki sorsanız kabul eder. Gitmek isterse de engel olmayın.

Kayinvalideniz genç görünüyor olabilir orasini bilememde ama yaşı epey var. Belli bir saatten sonra insanlar çocuk bakamıyorlar. Siz bence soyleyipte hic onu kırmayın. Çünkü bakabilecek durumda olsa yardimci olurdu. Cocuk sesi kafasi götürmüyor olabilir. Rahat edemiyordur. Sonucta keske yapsalar, bize yardımcı olsalar büyüklerimiz ama malesef ki bunlar zorunlu seyler değil. Kendinizi bos yere hırpalamayın zaten size bir yarari yok. Birakin gitsin ben öyle yapardim. Evinizin isleri kalsin su an icin önemli olan cocuklariniz. Ben obsesif-kompülsif im ama çocuklu evlerde isterse ortaligi camur götürsün umrum olmuyor degisik birsey ama cocuklarin herşeyden once geldigini dusunuyorum. Allah kolaylik versin size.
Bende once oyleydim.eski duzenimi tutmaya calisiyorum tabiki asla olmuyor😊saglik olsun gerisi muhim degil.

74 yaş epey fazla. O yaşta keni evinde olmak istemesi doğal. Yaşlılar evimde olayım ölürsem evimde öleyim diye de düşünüyor. Farklı dünyaları var. Siz ona anne biraz daha kalsan iyi olur vs dediniz mi? Belki sorsanız kabul eder. Gitmek isterse de engel olmayın.
Olay aslinda soyle gelisti yani yazamadim dediki ben ne zaman gtcem bilmem bende dedim ki biraz daha dur anne yeni geldin. Zaten siz ananene gittiniz kaldiniz ondan ben geldim (yoksa ananem gelicekmis yani onun gelmesi gerekmis halbuki hamileligim dogumum cok kotuydu olumden dondum yeni toparlaniyorum surekli ananem vardi yanimda.)sonra banede benim ananem surekli yaomak zorundami dedim iste kizdim yani

Bunun uzerine bu sefer kafamda ben yaptim ona hersey yani onun icin ne fedakarliklar falan filan o neden boyle yapti hayatimda hic bir zorlu donemde yoktu evlenirlekende bisey yapmadi hasta oldum yoktu dogum yaptim yoktu vb herseyi gecirdim aklimdan

Bu arada demeyi unuttum 7 yildan beri hic birgun bir ihtyacimda yoktu yanimda evlendim ev tasidim hasta oldum yatarak hamilelik gecirdim dogumum coknzor oldu.hep kendisiyle yasit ananem vardi.canm ananem herseyimde o vardi.simdi ondan 2 3 ay bi destek bekliyorum.sizxe tavrimi koyup gt mi demeliyim yoksa sessizmi kalmaiyim
Öncelikle bu hayatta ozellikle bebeklerinizle alakalı eşiniz disinda uzun sureli kimseden yardım beklentisi icine girmemenizi oneririm.. Kayinvalideniz 74 yaşında ve bebek bakımı konusunda zorlanması çok dogal.. Bu konuyla alakalı(kayinvalideniz) eşinize de serzenişte bulunmayınız.. Gereksiz bir mevzuyla evliliginizde huzursuzluk çıkmasın.. Harika bir mucizeye şahitlik ediyorsunuz ikiz bebekleriniz var... Bu günler geçici güçlü olun sabırlı olun.. Kayinvalideniz de gitsin biraz kafası dinlensin tekrar isterse gelir.. Siz onu tatlı dille gönderirseniz emin olun tekrar gelmek isteyecektir bir süre sonra..

Olay aslinda soyle gelisti yani yazamadim dediki ben ne zaman gtcem bilmem bende dedim ki biraz daha dur anne yeni geldin. Zaten siz ananene gittiniz kaldiniz ondan ben geldim (yoksa ananem gelicekmis yani onun gelmesi gerekmis halbuki hamileligim dogumum cok kotuydu olumden dondum yeni toparlaniyorum surekli ananem vardi yanimda.)sonra banede benim ananem surekli yaomak zorundami dedim iste kizdim yani
Geçmiş olsun. Sonuç olarak kalmak istemediğini ifade etti galiba. Gitmek isterse saygı duyun kararına. Belli ki siz de ona nasıl davrandıysanız aynı şekilde merhamet vs beklemişsiniz. Boş verin aranız bozulmasın. Kadın kaç yıl yaşar belli değil. Yazık. Sonra vicdanen rahatsız olursunuz çocuklar büyür bir şekilde siz dönüp baktığınızda pişmanlık duymayın. İçinizi ferah tutun. Allah büyük.

hazira konmak kolay falan yazilmis arkadaslar bu nedir ya gercekten herkesin ici dolu.yer aramis bosaltmaya.kalkip supursun silsin cocuklara baksin falan bisey beklemiyorum sacmalamissiniz.lutfen.olayi farkli yerlere cekmeyin normal zamanda ara ara yardimci geliyordu evime ayda 1 40 gunde 1 falan yani hamilelik donemimde falan ama pandemide ara verdik malesef mecburen

Ben şahsen kendime göre empati yaptm.. 74 yaşnda olup tam çoluğu çocuğu büyütüp evlendirdim tam rahat edeceğim zamanlarmda gelinim benden birşeyler umup bulamaynca buralara yazdığını düşündüm de zoruma giderdi..Boşverin bişeyler de eksik kalsın ev süpürüldyse silinmesin yemek 3 çeşit değilde 2 çeşit olsun..Bebeklerle ilgilenin boş vakitlerde işinizi yapın hayatı kendinize de kv nize de zindan etmeyin..Akışına bırakın olduğu kadar olsun herşey..

Neyin peşindesin kadın 74 yaşında ne bekliyorsun? Gitme iş yap bana mı? E sen zaten onu iş yapması için getiriyormuşsun neden dursun ki eksi 👎

Öncelikle bu hayatta ozellikle bebeklerinizle alakalı eşiniz disinda uzun sureli kimseden yardım beklentisi icine girmemenizi oneririm.. Kayinvalideniz 74 yaşında ve bebek bakımı konusunda zorlanması çok dogal.. Bu konuyla alakalı(kayinvalideniz) eşinize de serzenişte bulunmayınız.. Gereksiz bir mevzuyla evliliginizde huzursuzluk çıkmasın.. Harika bir mucizeye şahitlik ediyorsunuz ikiz bebekleriniz var... Bu günler geçici güçlü olun sabırlı olun.. Kayinvalideniz de gitsin biraz kafası dinlensin tekrar isterse gelir.. Siz onu tatlı dille gönderirseniz emin olun tekrar gelmek isteyecektir bir süre sonra..
Esimle alakali sikintim yok sukurki su surecte uzun calisiyor malesef.onun disinda yardimci oluyor sagolsun.aalinda desem ayda 1 yada 15 te 1 yardimci gelsin karsi cikmaz ama su donemde korkuyorum. maddiyatida dusunuyorum bir yandan.evet sanirim oyle yapmak en iyisi.aslinda onu getirirkenki fikrim oydu biraz dursun biraz dinlenir evde isterse yine gelir.ama ciddi ciddi kizdim icimden hersey gecirdim nedensei.kendinduzenimi kurmam gerekecek elbet.

Onu da ben yazmıştım. İlk mesajlarda ısrarla kayınvalideniz yardım etmeye mecburmuş gibi davranmıştınız, bir şekilde anlamanız için sert mesajlar yazdık biz de. Ama gerçekten gönüllü olmayan birini yardıma zorlamak hazıra konmak istemek oluyor. Sonuçta evlatlarımız bizim sorumluluğumuzda, büyüklerimizin sorumluluğunda değil ki 🤷🏻‍♀️
Neyse. Ben kendi adıma çok yumuşadım şu an açıkçası yumoş yumoş oldum. Kalkıp ikizlerinize yardıma gelesim var o derece. 😀
Üzmeyin tatlı canınızı. Su akıyor yolunu buluyor. Kendi kendimize yeteceğiz mecburen.

Back
X