Siz olsaydiniz ne yapardiniz

Onu da ben yazmıştım. İlk mesajlarda ısrarla kayınvalideniz yardım etmeye mecburmuş gibi davranmıştınız, bir şekilde anlamanız için sert mesajlar yazdık biz de. Ama gerçekten gönüllü olmayan birini yardıma zorlamak hazıra konmak istemek oluyor. Sonuçta evlatlarımız bizim sorumluluğumuzda, büyüklerimizin sorumluluğunda değil ki 🤷🏻‍♀️
Neyse. Ben kendi adıma çok yumuşadım şu an açıkçası yumoş yumoş oldum. Kalkıp ikizlerinize yardıma gelesim var o derece. 😀
Üzmeyin tatlı canınızı. Su akıyor yolunu buluyor. Kendi kendimize yeteceğiz mecburen.
Evet cunku oyle dusunmustum ben yaptim oda yapsin gibisinden yanlis dusundum.aslinda cocuklarima bakarken hic yorgun degilim yani kendiside surekli der ben bisey yaomiyorum sen zaten kendin yapiyorsun diye ama iste olayi kafamda kurdum da kurdum .tesekkur ederim uzmemeliyim evet hersey oludugu kadar olmali

Daha derin dusunmeme sebep oldu iyikide yazdim..kesinlikle sorun onun bana is yapmasi degil dusunuyorum 5 dakika balkonda hava almammi yani sabah 1 saat uyumammmi hayr bunlar degil.sorun ben fazla verdim ve ona gore ondan fazla istedim.benim biraz dikkatli olmam gerek yani cok fedakarliga gerek yok sonucunda ben uzuldum cunku.bundan 6 sene once kayinvalidemin kayinvalidesi yasiyordu onunla birlikte.azcik rahat etsin diye babanneyi alip evime getrmistim 1 ay kadar ..her gittimďe bakarim neyineksik tabak canak yag seker herneyse.mutfagini duzdum desem yeri hala her bayram erkenden geliriz eve sofra kurulcak pilav yapilcak vb diye tamamen kendi istegimle. dugunde bisey yapmadinyazmistim ya ona takilanlar olmus onda aklima nerden geldi onuda diyeyim yeni gelinken bana yelek ördürmüştu sagolsun beni almaya yolladi almaya gittigimde oren bayan ücretini bana demsti yani ben vermistim 🤦🏻‍♀️🤣ona kizinca aklima geldi direk 🤣eltimle ilgilide aciklik getireyim gercekten hic birsorunum yok 3 eltiyiz 1 gorumcem var..esim hic karismaz annesiyle iliskimize.simdiye kadarda hic sorun yoktu zaten.yarin konusacagim.gtmek iterse esimin onu goturebilcegini soyluycem ama bundan sonrada bende daha mesafeli olucam yani herseye atlamicam.yoksa kendim uzuluyorum olmasi gerektigi kadar olucak hersey..
Yorum yapan herkese tesekkur ederm iyi yada kotu daha net dusunebiliyorum 😊

Daha derin dusunmeme sebep oldu iyikide yazdim..kesinlikle sorun onun bana is yapmasi degil dusunuyorum 5 dakika balkonda hava almammi yani sabah 1 saat uyumammmi hayr bunlar degil.sorun ben fazla verdim ve ona gore ondan fazla istedim.benim biraz dikkatli olmam gerek yani cok fedakarliga gerek yok sonucunda ben uzuldum cunku.bundan 6 sene once kayinvalidemin kayinvalidesi yasiyordu onunla birlikte.azcik rahat etsin diye babanneyi alip evime getrmistim 1 ay kadar ..her gittimďe bakarim neyineksik tabak canak yag seker herneyse.mutfagini duzdum desem yeri hala her bayram erkenden geliriz eve sofra kurulcak pilav yapilcak vb diye tamamen kendi istegimle. dugunde bisey yapmadinyazmistim ya ona takilanlar olmus onda aklima nerden geldi onuda diyeyim yeni gelinken bana yelek ördürmüştu sagolsun beni almaya yolladi almaya gittigimde oren bayan ücretini bana demsti yani ben vermistim 🤦🏻‍♀️🤣ona kizinca aklima geldi direk 🤣eltimle ilgilide aciklik getireyim gercekten hic birsorunum yok 3 eltiyiz 1 gorumcem var..esim hic karismaz annesiyle iliskimize.simdiye kadarda hic sorun yoktu zaten.yarin konusacagim.gtmek iterse esimin onu goturebilcegini soyluycem ama bundan sonrada bende daha mesafeli olucam yani herseye atlamicam.yoksa kendim uzuluyorum olmasi gerektigi kadar olucak hersey..
Yorum yapan herkese tesekkur ederm iyi yada kotu daha net dusunebiliyorum 😊
Ilk mesajların da çamaşır katlasın yok gamsız falan deyince evet üzerine geldik çünkü kimse kimseye bir şey yapmaya mecbur değil.
Şu an seni anladım evde oturacağına ben de otursun en azından başımda olsun diyorsun ki buna da mecbur değil ama sen zamanında yaptığın fedakarliklardan dolayı beklentiye girmişsin.
Burada da sorun sen de.Kimse sana zorla yaptırmamış dediğin gibi herşeye atlamışsın şimdi o yaptiklarin karşılık görmeyince seni rahatsız ediyor.
Ama mükemmel gelinmişsin 😊herkese de örnek olsun ne yaparsan yap sonuçta gelin mecbur yapacak diye gözde görülmüyor demek ki.Ki bunu da sen demiştin mecbur! bakacağım falan diye.
Yalnız yeni evliyken kv rahat etsin diye babaanneyi bile almışsın ya yanına helal olsun😊.Bunlarin hiçbirini yapmak zorunda değildin yapmışın madem Allah rızası için yaptın farzet.Herkes nasıl istiyorsa öyle yapsın.

Simdi 74 yasinda deyince size baya yasli bi kadin geliyor sanirim gozunuzun onune ancak biseyi yok arkadaslar gayet saglikli ve dinc
benim ananem 70lerinde. dinç. hic bir hastaligi yok. yani nasil birinden bahsettiginizi anliyorum. ve diyorum ki darlamayin kadini bu yasindan sonra. evine gitmek istiyorsa tatlilikla götürsün eşiniz. siz size yardim etmeli gibi dusunuyorsunuz ama.yok oyle bir mecburiyeti. sizin cocuklariniz..siz bakacaksiniz. adi uzerinde yardim, gonulluluk esasina dayanıyor. kadin gönüllü degil. yorulmuş. evini özlemiş. belki simdi gider 1 ay sonra tekrar gelir. asla kötü bir söz soylemeyin. 74 cok buyuk bir yaş. allah bize de gostersin 74 yasinda dinc ve hastaliksiz olmayi.

Ağır bir hastalığı olmasına gerek yok. Yaş ilerledikçe kafa kaldırmıyor çocuk sesini. Bunu idrak edemiyor musunuz? Kimseye güvenerek yapmadınız bu çocukları herhalde. Gamsızsa ve bu huyunu sevmiyorsanız muhatap olmazsınız, olur biter.

Ilk mesajların da çamaşır katlasın yok gamsız falan deyince evet üzerine geldik çünkü kimse kimseye bir şey yapmaya mecbur değil.
Şu an seni anladım evde oturacağına ben de otursun en azından başımda olsun diyorsun ki buna da mecbur değil ama sen zamanında yaptığın fedakarliklardan dolayı beklentiye girmişsin.
Burada da sorun sen de.Kimse sana zorla yaptırmamış dediğin gibi herşeye atlamışsın şimdi o yaptiklarin karşılık görmeyince seni rahatsız ediyor.
Ama mükemmel gelinmişsin 😊herkese de örnek olsun ne yaparsan yap sonuçta gelin mecbur yapacak diye gözde görülmüyor demek ki.Ki bunu da sen demiştin mecbur! bakacağım falan diye.
Yalnız yeni evliyken kv rahat etsin diye babaanneyi bile almışsın ya yanına helal olsun😊.Bunlarin hiçbirini yapmak zorunda değildin yapmışın madem Allah rızası için yaptın farzet.Herkes nasıl istiyorsa öyle yapsın.
Oyle olucak artik ama daha dikkat edicem simdiden sonra.bir kismini vazife edinmistim kendime ama fazlasini yapmisim dusundum de baya.mecbur derken yani nasil desem kimse bogazima yapismadi yap diye kendi istegimle tamamen ne yaptysam ama
Simdide ondan brkliyorum sanirim.

Yorulmuş olabılır.Hem yaşıda buyuk.Bu saatten sonra dınlenmek ısteyebılır.

Yorulmuş olabılır.Hem yaşıda buyuk.Bu saatten sonra dınlenmek ısteyebılır.
Daha onceki sayfalarda yazmistim simdi yine diyorum ben istegimle yaptim oda istegiyle yapsin yapmayincada kendi yaptiklarim geldi aklima ister istemez.hata bende insan kim olursa olsun oyle degilmi karsilik bekliyor.simdiden sonra sadece esimin annesi oldugu icin oldugu kadar yapicam yani mesela simdi goz doktoruna goturmemi istemosti kendisini esime ilgilenmesini soylucem.

Daha onceki sayfalarda yazmistim simdi yine diyorum ben istegimle yaptim oda istegiyle yapsin yapmayincada kendi yaptiklarim geldi aklima ister istemez.hata bende insan kim olursa olsun oyle degilmi karsilik bekliyor.simdiden sonra sadece esimin annesi oldugu icin oldugu kadar yapicam yani mesela simdi goz doktoruna goturmemi istemosti kendisini esime ilgilenmesini soylucem.
Öyle de yapmayın canım benim.Be demişler iyilik yap denize at.Bu dunyayı ıyılıkler kurtaracak.Siz ne ysparsanız Allah için yapın.Götürün hiç bir sey olmaz.Gercekten yorulmuş olabılır.Kafadı kaldırmıo olabılır.

benim ananem 70lerinde. dinç. hic bir hastaligi yok. yani nasil birinden bahsettiginizi anliyorum. ve diyorum ki darlamayin kadini bu yasindan sonra. evine gitmek istiyorsa tatlilikla götürsün eşiniz. siz size yardim etmeli gibi dusunuyorsunuz ama.yok oyle bir mecburiyeti. sizin cocuklariniz..siz bakacaksiniz. adi uzerinde yardim, gonulluluk esasina dayanıyor. kadin gönüllü degil. yorulmuş. evini özlemiş. belki simdi gider 1 ay sonra tekrar gelir. asla kötü bir söz soylemeyin. 74 cok buyuk bir yaş. allah bize de gostersin 74 yasinda dinc ve hastaliksiz olmayi.
Evet mecbur degil bende degildim ama yaotim dedim oda yapsin.artik demiyorim onu degil kendimi desgtrme karari aldim

Öyle de yapmayın canım benim.Be demişler iyilik yap denize at.Bu dunyayı ıyılıkler kurtaracak.Siz ne ysparsanız Allah için yapın.Götürün hiç bir sey olmaz.Gercekten yorulmuş olabılır.Kafadı kaldırmıo olabılır.
2 cocukla imkanlarmi zorlayip bunu yapmam gerekecek o yuzden zorlamayacagim.yani esimde goturebilir bunda bisey yok eskiden olsa beceremezler deyip kendim gotururdum simdi becersinler diyorum yoksa ben uzuluyorum

Yerinizde olsam kimseye müdana etmezdim. Zor evet biliyorum ama çocuklarıma kendim bakardim. Olduğu kadar kadar yettiği kadar fazla mükemmeliyetçi olup kendimi strese sokmazdım.

Size bakmak zorunda değil. Sizde ona bakmak zorunda değilsiniz, merhamet meselesi. Ve anladığım kadarıyla yaptiklariniz çıkar uğruna olmuş. Bugün karşılık bekliyorsunuz. İstemiyorsa gitmek hakkı

Size bakmak zorunda değil. Sizde ona bakmak zorunda değilsiniz, merhamet meselesi. Ve anladığım kadarıyla yaptiklariniz çıkar uğruna olmuş. Bugün karşılık bekliyorsunuz. İstemiyorsa gitmek hakkı
Onceki yazdiklarimida okursaniz.evet karsilik bekliyorum dedim yani herkes gbi insan fedakarlik yapınca beklemezmi lutfen objektif bakin.kim olsa boyle dusunur.evet saglik problemi yok beklentimi karsilayabilcek durumda.durum boyle olunca yaş faktorunu atladim.istedimki ben ona yaptım o da bana yapsin.belki okuyamassiniz yorum fazla.ondan is guc bekledgm yok ornegin tuvalete rahat gidiyorum yemegimi rahat yapiyorim sütumu sagabiliyorum yani cocuklar aktifken sadece ben ilgileniyorum gunduz uykularinda sallamak gerekiyor besiklerini sagolsun basinda durup salliyor.buda benim isimi kolayalastryor.lutfen benim onun icin yaptiklarimi biriniz yapin ve karsilik beklemeyin.mumkun degil.hatami anladim olay benim ona fazla yapmam ve beklenti icine girmem en iyisi kendinden cok vermiceksin ozaman uzulmessin biseyde beklemessin

Yerinizde olsam kimseye müdana etmezdim. Zor evet biliyorum ama çocuklarıma kendim bakardim. Olduğu kadar kadar yettiği kadar fazla mükemmeliyetçi olup kendimi strese sokmazdım.
Dogumdan once bende oyle diyordum tek kendim bakarim kimseyinistemem ama durum oyle olmuyormus.birde yazmistim ciddi anlamda ölümden döndüm dogumda surda 1 aydr toparlanmis durumdayim.sukur bebeklerimde iyi.kendim yaoabilirim aslinda onunda demesi ben bisey yapmıyorum sen kendin herseyini yapiyorsun zaten.ama sanirim varligi bir destektim birde aileden dursun senin yaninda ne var sanki her is ona zor gelmesin evel ezeldir oyle o zora gelmez senona azmi yaptin vb.laflar duyunca bende gaza geldim yasini falan atladim

Yani yaptiklarini deme dediler ama demek durumundayim olayi ordan cozdum zaten ben yaltim oda yapsin istyorum.ben yapmassam oda yapsin demem.inanin kizi yapmadi yaptiklarimi.o donem seve seve yaptim isteyerek ama ona ibtiyacim oldugunda bu sekilde davraninca zoruma gitti ve butun yaptiklarimi icimden de olsa geçirdim belki bir anlami yok ama orasi muhim degil.onemli olan simdidrn sonrasi

Hicbir hastaligi yok bu arada ona hic bir is dusmuyor evinden daha rahat aslinda ama zor geldigi icin durmak istemiyor.
74 yasina kadar yaptigi isler az mi gelmis biraz daha mi yapsin diyorsunuz.. e heralde zor gelir dıs gorunusunun dinc olduguna niye bakiuosunuz ki illa hasta mi olmasi lazim. Istemese hic yapmaz. Bakin sbah gelip uyutuyomus iste.

Back
X