• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydiniz ne yapardiniz

Araları okumadım nasılmış ki?

Dinç, sağlıklı, 74 yaşına kadar elini bir işe değdirmemiş ve yiyim ört uyuyayım demiş bir kayınvalide. Tam bir prenses anlayacağınız. Çünkü yaşadığı dönemin şartlarında bütün kadınlar birer prensesti. E gelini de artık bi işe yarasın istiyor.

surekli benim ailem ugrasmak zorunda degil falan dedim

Ne hakla? Dönüşümlü mü böyle şeyler? Aileniz yapıyorsa sizin için yapıyor değil mi? Esiniz nerde bu aralar? Çamaşırı oda katlayabilir. Veya akşam eve gelse çocuklara göz kulak olup siz yapabilirsiniz. Birileri bakmaya gönüllü değilse (aynı sorun bendede vardı), kendi işinizi kendiniz göreceksiniz. Baskalari cekmekdense bırakın hersey 4/4 lük olmasın. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz sonuçta.

Hayr hic calismamis iste sorun burda yani genel olarak cok gamsiz birisi yapabilcegi seyleri dahi birilerinden bekler ben ifade edemedm kendimi.zaten gercekten durumu olmasa dursun demem yatsin dinlensin derim evinde
Demekki karakteri böyle bazı insanlar çalışmayı sevmez kimseye muhtaç olmadığı sürece sorun yoktur.
Ben 35 yaşında kendi çocuklarımdan bile bazen kafa dinlemek isterken kadın o kadar haklı ki. Ve benim de hayalim inşallah çocuklar büyüdükten sonra gamsız bir hayat yaşamak.Gelin de istediği kadar laf soksun umrumda olmaz bana mı güvendi de doğurdu.Ben onun o kocasını büyütene kadar ne çektim ne yoruldum artık dinlenmek istiyorum....

Arkadaslar ikiz bebeklerime baksin demiyorum bakin yanlis anliyorsunuz.bebeklerim tup bebek 7 yildan sonra oldu dogumum cok.zor oldu öĺümden döndüm kendi annem yok.ayni yastaki ananem geldi mecburen cunku bildiginz ölüyordum ve hala tam toparlanmis degilim.simdi k.valdemden gercekten yapabilecegi biseyleri beklemem sucmu.simdiye kadar hic ihtiyac duymadigim icin anne kiz gbiydik eltilerim bu halinden sikayet ettiklerinde onemsemezdim su an goruyorum ve gordugumu size soyluyorum bende 2 sene benimle kalsin demiylrum.yaptiklarimi anlatmam kendimi ovmem degil vazifem benim.aramizdaki iliskiden bahssediyorum size bugune kadar hic bir destegimi esirgemedim yalan yok severim aama olanida.soylemeyeyimmi yani anlamadim

Ay velev ki 50 yaşında olsun.
Mecbur mu senin çocuklarına bakmaya?
Zorlanıyor olman yalnızca eşini ve seni ilgilendirir. Başka kimseden beklentiye giremezsin.
Kayınvalide iş bekleyince tu kaka, hizmetçi miyiz biz falan feşmekan,
Kendinize gelince çocuğuma baksın bi işin ucundan tutsun.
Oldu paşam.
Of yine sinirlendim, bu forumda her gün sinirlenecek bir konu buluyorum sinir hastası olucam 🤦🏻‍♀️

74 yaşında yaşasa yaşasa 7 8 yıl daha yaşar onda da çocuk bakacak hahaha olur aa neden olmasın çocukları 8 yaşına getırır sonra ölmesine izin verir misiniz nacizane?

Kızmayım ömrü o kadar
Ama olur mu bugune kadar hicbir sey yapmamis. Konu sahibi listesini tutmus yapmadiklarinin sanirim. Bir de kizlari bile sevmiyor diye diretiyor :skandal:

Arkadaslar ikiz bebeklerime baksin demiyorum bakin yanlis anliyorsunuz.bebeklerim tup bebek 7 yildan sonra oldu dogumum cok.zor oldu öĺümden döndüm kendi annem yok.ayni yastaki ananem geldi mecburen cunku bildiginz ölüyordum ve hala tam toparlanmis degilim.simdi k.valdemden gercekten yapabilecegi biseyleri beklemem sucmu.simdiye kadar hic ihtiyac duymadigim icin anne kiz gbiydik eltilerim bu halinden sikayet ettiklerinde onemsemezdim su an goruyorum ve gordugumu size soyluyorum bende 2 sene benimle kalsin demiylrum.yaptiklarimi anlatmam kendimi ovmem degil vazifem benim.aramizdaki iliskiden bahssediyorum size bugune kadar hic bir destegimi esirgemedim yalan yok severim aama olanida.soylemeyeyimmi yani anlamadim
Kaynanaya bakmak Gelinlerin vazifesi degıl oncelıkle. Olaylara yanlıs yerlerden bakıyorsunuz vazifem demenızde bunu gosterıyor.

Ananenız gelir kaynana gelmez. Gelse ıyı olurmus yapsa ıyı olurmus ama yapmiyor iste
Napalım?

Yardımcı neden almıyorsun kendine?

Biraz uzun olucak ama k.bakmayin ama fikirlere ihtiyacim var.74 yasinda k.validem var 7 yillik evliyim bugune dek buyuk sorunlarimiz olmadi hic.genel olaraj gamsiz birisi.ornegin biz evlenirken falan bisey yapmadi yani hep bana diyen birisi herkes onun icin yapcak ama o kendini hic yormucak.simdiye ladar bende ondan hicbisey beklemdim ama kendisini ameliyat ettirdim baktim kış olunca heo cagirdim evime sobayla ugrasmasin vb.falan filan.yani uzun lafinnkisasi simdiye kadar gamsizligini sorun etmedim ancak simdi ikiz bebeklerim var 4 aylik haliyle evde bir insana ihtiyac oluyor besik sallasa camasr katlasa yetiyor.gel gelelim ona zor geliyor 1 ay oldu geleli gtmek istyor siz olsaydiniz naoardiniz.bir kere tepkimi belli ettim anlamadi genel olarak isine gelmeyeni anlamaz.surekli benim ailem ugrasmak zorunda degil falan dedim.ama kime dedi. Sizce gtmek isterse ses etememliyim yoksa tavrimi koymalimiyim.not yemek isi ev supurme isi falan bende yatsidan sonra odasina gider yatar sabah 6 7 gbibgelir yanima 1 2 st falan beninuyutur sagolsun o da bana butun gun yetyor.
Kadın 74 yaşında. 50 yaşında falan zannediyorsunuz sanırım iş beklediğinize göre

ajitasyona başvurmak sizi haklı çıkarmaz. O yaşta kadın iki bebeğe bakmayı bırakın onların sesinden gece uyuyamayıp ertesi gün zargana balığı gibi şaşkın şaşkın gezer evde. Mecbur eşinizle iş paylaşımı yapacaksınız.

Kadının çocuk bakma mecburiyeti yok....

Arkadaşım kadın tembel olabilir. Ya ben sabah kalkıp evimi zor topluyorum yaşım 25 daha siz 74den bahsediyorsunuz. Tembeldir yapmak istemez zorunda da değil.
Siz ölümden dönerken anneannenizin gelmesi normal çünkü kan bağınız olanın canı yanar. Orada yapması gereken insanlığı yapmadıysa onun ayıbı sizde ona göre davransaydınız ama ev işi yapmadı diye laf çarpıtmanız sizi suçlu yapar net.

Dinç, sağlıklı, 74 yaşına kadar elini bir işe değdirmemiş ve yiyim ört uyuyayım demiş bir kayınvalide. Tam bir prenses anlayacağınız. Çünkü yaşadığı dönemin şartlarında bütün kadınlar birer prensesti. E gelini de artık bi işe yarasın istiyor.
Kadin benim yapmak istedigimi yapmis tebrik ediyorum teyzeyi idolüm 😀

ayni yastaki ananem geldi mecburen cunku bildiginz ölüyordum ve hala tam toparlanmis degilim.simdi k.valdemden gercekten yapabilecegi biseyleri beklemem sucmu.simdiye kadar hic ihtiyac duymadigim icin anne kiz gbiydik eltilerim bu halinden sikayet ettiklerinde onemsemezdim su an goruyorum ve gordugumu size soyluyorum bende 2 sene benimle kalsin demiylrum.yaptiklarimi anlatmam kendimi ovmem degil vazifem benim.aramizdaki iliskiden bahssediyorum size bugune kadar hic bir destegimi esirgemedim yalan yok severim aama olanida.soylemeyeyimmi yani anlamadim
Yapıcı yorum yapıyorum. Siz de dediniz bakın kadının gerçek hayattaki dengi sizin anneanneniz. Benim de neredeyse anneannem yaşında. Ne kadar genç ve dinç olabilir? O yaştaki insandan bir şeyler beklemeniz yanlış tavır yapmayı geçtim. Bir an önce kendinize bakıcı tutun.

eşiniz ne yapıyor bu arada ondan hiç söz etmiyorsunuz, çamaşırları eşinizde katlayabilir, ütüyü yapabilir. Madem hastasınız akşamdan yemek yapabilir. Gelir gelmez temizliğe girişebilir. Ay şimdi bunların hepsini aynı gün gibi algılamayın günlere yayabilir. Prensesin oğlu bunları yapmıyorsa prensesten hiçbir şey beklemeyin zaten:KK14:

Back
X