• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydiniz ne yapardiniz

Gidecekse zaten gider, zorla tutamazsınız. Kaldı ki 74 yasında el insaf.
Camasır katlasın diyorsunuz ıs beklemıyorum demenın acilimi bu sızı anlıyorum ama, mesele is degıl.
İleri yastakı ınsanlar evlerinden komsularından ayrılmak istemezler. Yani kadının tek derdi ıs yapmak istememek degıldır.
Yardımcı alın Kendınıze maddı olarak sizi sarsmayacaksa.

Sanirim anlasilmadi arkadaslar tuvalete giderken rahat gidiyorum ona ufacik is dahi dusmuyor evdeyani kendi evinde daha fazla is var.evlendigim gunden beri surekli kendini cekiyor herseyden ama ona gelince hep yapalim istiyor.coxuklara baksin demiyorum sabah gelip besik sallasin da demiylrum gun icinde anne uyu dinlen diyorum yani cocuklariminda eviminde sorumlulugu bende.

Biraz uzun olucak ama k.bakmayin ama fikirlere ihtiyacim var.74 yasinda k.validem var 7 yillik evliyim bugune dek buyuk sorunlarimiz olmadi hic.genel olaraj gamsiz birisi.ornegin biz evlenirken falan bisey yapmadi yani hep bana diyen birisi herkes onun icin yapcak ama o kendini hic yormucak.simdiye ladar bende ondan hicbisey beklemdim ama kendisini ameliyat ettirdim baktim kış olunca heo cagirdim evime sobayla ugrasmasin vb.falan filan.yani uzun lafinnkisasi simdiye kadar gamsizligini sorun etmedim ancak simdi ikiz bebeklerim var 4 aylik haliyle evde bir insana ihtiyac oluyor besik sallasa camasr katlasa yetiyor.gel gelelim ona zor geliyor 1 ay oldu geleli gtmek istyor siz olsaydiniz naoardiniz.bir kere tepkimi belli ettim anlamadi genel olarak isine gelmeyeni anlamaz.surekli benim ailem ugrasmak zorunda degil falan dedim.ama kime dedi. Sizce gtmek isterse ses etememliyim yoksa tavrimi koymalimiyim.not yemek isi ev supurme isi falan bende yatsidan sonra odasina gider yatar sabah 6 7 gbibgelir yanima 1 2 st falan beninuyutur sagolsun o da bana butun gun yetyor.
Laf çarpmak yerine karşına al açıkça konuş. Hala gönlü yoksa üzgünüm zorla yaptıramazsın, sen de bundan sonra ona göre davranırsın. Doğrusunu istersen ben de biraz keyfine düşkün biriyim mesela biri benden bi beklentiye girse kendisini açıkça ifade etmesini isterim. Öyle yakınımda olup dolaylı anlatımla imadan hoşlanmam hatta ters teper ama dürüstçe söylenirse gerekirse fedakarlık yaparım veya durumumu açıklarım. dediğim gibi açıkça konuşmadan böyle beklentiler gerilimden başka bişey getirmiyor.

Sanirim anlasilmadi arkadaslar tuvalete giderken rahat gidiyorum ona ufacik is dahi dusmuyor evdeyani kendi evinde daha fazla is var.evlendigim gunden beri surekli kendini cekiyor herseyden ama ona gelince hep yapalim istiyor.coxuklara baksin demiyorum sabah gelip besik sallasin da demiylrum gun icinde anne uyu dinlen diyorum yani cocuklariminda eviminde sorumlulugu bende.
E ne yapacaksınız madem kadını hiçbir işinize yaramayacaksa ve hiç de iş beklentiniz yoksa? Varlığından mı hoşlanıyorsunuz? :confused:

Simdi 74 yasinda deyince size baya yasli bi kadin geliyor sanirim gozunuzun onune ancak biseyi yok arkadaslar gayet saglikli ve dinc
Ya 74 yaşında insan ne kadar dinç ve sağlıklı olabilir. Sizinle bir olamaz. Ama siz ona sizin gücünüzdeymiş gibi davranıp iş bekliyorsunuz. Ayrıca insanlar yaşlanınca dinlenmeye geçer. Kadın yeterince çalışmış eşinizi büyütmüş. Bırakın dinlensin. Yapmamak istemesi kadar doğal bişey yok.

Bana böyle şeylerle gelin işte :ıslık: Bizi niye oyalıyorsunuz, asıl sorun buymuş.
Yok eltimi cok severim sorun o degil tabiki onlarada destek olsun surekli herseyine kosmaya calisiyorlar.kendisi bir ekmek dahi almaya gtmez yani nasil anlatsam bilemedim su an

Ya 74 yaşında insan ne kadar dinç ve sağlıklı olabilir. Sizinle bir olamaz. Ama siz ona sizin gücünüzdeymiş gibi davranıp iş bekliyorsunuz. Ayrıca insanlar yaşlanınca dinlenmeye geçer. Kadın yeterince çalışmış eşinizi büyütmüş. Bırakın dinlensin. Yapmamak istemesi kadar doğal bişey yok.
Hayr hic calismamis iste sorun burda yani genel olarak cok gamsiz birisi yapabilcegi seyleri dahi birilerinden bekler ben ifade edemedm kendimi.zaten gercekten durumu olmasa dursun demem yatsin dinlensin derim evinde

Evet hoslaniyorum tuvalete rahat gidiyorum dedim ya
Ölmüş olsaydı ne yapacaktınız peki? Bir şekilde yine gidecektiniz yani tuvalete bir çözüm yolu bulup.
Yok eltimi cok severim sorun o degil tabiki onlarada destek olsun surekli herseyine kosmaya calisiyorlar.kendisi bir ekmek dahi almaya gtmez yani nasil anlatsam bilemedim su an
Yemeklerini yapması sizi rahatsız etmeseydi hayatta buraya yazmazdınız konuyla ne alakası var diye düşünüp.

Birde eve gittiginde eltim yazin onun yaninda duruyor onlara her gunnyemek falan yapiyor

O eltinizin ayıbı, bu sizin. Şu an sizin konunuzdayız. Siz şu an çocuklarınıza bakmaktan yoruluyorsunuz ve az biraz yardım etse diyorsunuz kadın 74 yıllık hayatında prensesler gibi yaşatılmamıştır di mi? Siz asın surat, kovun hatta evden konuşmayın falan kayınvalideniz için en hayırlısı en rahatı o.

Kadın isten kacmıyor, evını ozluyor her normal insan gibi. Yaslı insanlar evlerinden yorelerınden cıkmak istemezler. Komsularından duzenlerınden ayrılmak istemezler.

Ne yaptığınız iyilikleri anlatmadığınız ne de hep benim ailem mi çocuklara bakacak demediğiniz kalmış. Bakamayacaksanız çocuk yapmayın. O insanlar bir kere doğurup baktı ölüme selam durmaya yakınlar hala iş yıkıyorsunuz insanlara ki bebeğe genç anne babanın bile enerjisi bile zor yetiyor.

Biraz uzun olucak ama k.bakmayin ama fikirlere ihtiyacim var.74 yasinda k.validem var 7 yillik evliyim bugune dek buyuk sorunlarimiz olmadi hic.genel olaraj gamsiz birisi.ornegin biz evlenirken falan bisey yapmadi yani hep bana diyen birisi herkes onun icin yapcak ama o kendini hic yormucak.simdiye ladar bende ondan hicbisey beklemdim ama kendisini ameliyat ettirdim baktim kış olunca heo cagirdim evime sobayla ugrasmasin vb.falan filan.yani uzun lafinnkisasi simdiye kadar gamsizligini sorun etmedim ancak simdi ikiz bebeklerim var 4 aylik haliyle evde bir insana ihtiyac oluyor besik sallasa camasr katlasa yetiyor.gel gelelim ona zor geliyor 1 ay oldu geleli gtmek istyor siz olsaydiniz naoardiniz.bir kere tepkimi belli ettim anlamadi genel olarak isine gelmeyeni anlamaz.surekli benim ailem ugrasmak zorunda degil falan dedim.ama kime dedi. Sizce gtmek isterse ses etememliyim yoksa tavrimi koymalimiyim.not yemek isi ev supurme isi falan bende yatsidan sonra odasina gider yatar sabah 6 7 gbibgelir yanima 1 2 st falan beninuyutur sagolsun o da bana butun gun yetyor.

74 yaş bencilliğin çok ön planda olduğu bir yaştır. 50 filan desen destek beklemek hakkın diyebilirim ama çok yaşlı. Bırak gitsin tavır alınamayacak kadar yaşlı

İkiz bebeklerin bakımı daha yorucudur, sadece onları yanında bulunması bile size yardım anlıyorum ama bu iş gönül işidir. Ayrıca yaşta 74 olunca isteklerine yada istemediklerine hoşgörü ve anlayış göstermek dışında bir seçeneğiniz yok. Gitmek istiyorsa gitsin sizde gönül koymayın.

Back
X