Siz olsaydınız?Ya da kızınız?

semplise

hayat beklemezz ;)
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
57
3
28
Kayseri
Teyzemin oğluna aşık oldum kızlar.Birlikte büyüme durumu falan yok hep yurt dışındalardı kardeş gözüyle bakamadım ona hiçbi zaman..
Nerdeyse 5 aydır da konuşuyoruz o da ciddi düşünüyor.(çıkıyoruz diyemicem çünkü uzakta.bi yere çıkamıyoruz :) )
şu an izindeler 2günde 1 görüşüyoruz.
size ters gelebilir belki ama benim annemle babam da kuzen.bizim ailede kuzen evliliği çok fazla hala teyze dayı çocukları falan.
her neyse kızlar ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum
emin olduğum tek bi şey var ben onu gerçekten seviyorum.nasıl anlatsam o yanımdayken zamanı durdurmaktan başka bi şey istemiyorum ve gözlerine bakarken kalbime bi şey oluyo midemden kalbime doğru bi şey yükseliyo sanki :)
bu arada 20 yaşındayım ve üniv 2.sınıfa geçtim.o da aynı şekilde üniv okuyor.
aileler ne der bilmiyorum.nasıl açıklarım onu da bilmiyorum.aşığım hem de çok ama çok da suçlu hissediyorum anneme abime karşı.ihanet ediyomuş gibi..

annem anlıyo olabilir.olmaya da bilir.amaaan anlayamadım ki ben de.
ne diyosunuz bu duruma.bi işe kalkıştım ama hadi hayırlısı
siz aynı durumda olsaydınız ne yapardınız?ya da kızınız aynı durumda olsaydı ne tepki verirdiniz?
düşünüyorum içinden çıkamıyorum kızlar.bunalıyorum düşün düşün sonu da yok..ne dersiniz?

Son düzenleme:

Benim ve ailem için cok ters birşey canım bizde hiç yoktur böyle akraba evlilikleri ama genelde karadeniz ve doğu taraflarında normal karşılanıyor herkesin kendi örfü adeti tabi olabilir neden olmasın ailenizde varsa böyle birşey neden olmasın ki ama ciddi düşünüyorsanız akraba evliliklerinde çocuk bakımından sorunlar oluyor deniyordu önce bir onu araştırın derim tam olarak bilmiyorum bilen varsa yardımcı olur umarım.

Teyzeniz kaynananız olucak sonuçta anneniz istermi acaba oda akraba evliliği yapmış az cok nasıl olduğunu biliyordur daha önce hiç size bununla ilgili birşey dedimi acaba eğer o pişmansa sizinde aynısını yapmanızı istemeyecektir.Uzaktan tanımakla bitmiyor bir insanı canım önce onu tanımaya çalış bence daha üniversite 2. sınıfa gidiyormussun duygular değişebilir zamanla ailenize söylemekte acele etmeyin derim...umarım senin için hayırlısı olur canım

Bu arada kızım olsaydı ve böyle bir istekte bulunsaydı izin vermezdim canım çünkü akrabayla böyle işlerin olmamasından yanayım:)

çok teşekkür ederim canım cevabın için.annem kaynanasından çok çekmiş.çok fazla.ama benim teyzemle aram fena değil ve kaynanalık yapcak biri değil bence.yalnız ben çok kötü durumdayım.ağlıyorum düştüğüm duruma.başka kimse yok muydu da gittim çook uzakta bulunan yakın akrabama aşık oldum.yook ama ben büyük konuşmuştum.kuzeniyle evlenen annemi de kuzenine aşık olan çocuğu da gayet şiddetli bi şekilde kınamıştım.al işte.böyle kara sevdaya tutuldum.uyuyamıyorum bikaç gündür.özlüyorum 1 gün görmesem.çok zor durumdayım çok.
sağol önerin için haklısın söylemek için erken.

Ben olsaydim cok ters olurdu. Benim kizim benim ablamin cocuguyla evlenmek istese, asiri ters olurdu. Kardestir cunku benim gozumde onlar. Ama sizde normalmis. O yuzden bisey diyemiyorum.

Çok ters bi durum bizim ailede katiyen akraba evliliği olmaz! Benim kızım ablamın yada abimin oğluna aşık olamaz kardeş onlar yahu! Görüşmeselerde kardeş kan bağı var olmaz! Ama sizin aile farklıymış annen babanda kuzenmiş sizin için sorun olacağı aşikar ...

Herkesin örfu adeti ama bizde olmaz bizim icin kardestir onlar 7gobek ote arariz biz evlenirken oyle yetistirir oyle yetistiriliriz mumkun degil yani bizim icin Allah korusn yani hemen karar verme bence okulun bi bitsin bi durumdan uzaklasmaya calis duyulmasin dillenmesin bi sure bence

Canım hiç aldanma teyzeyle kaynana bir olmaz o sana şuan kardeşinin kızı olarak bakıyor ama bakalım cocuğuyla birlikte olduğunu duysa nasıl olur onu hiç bilemezsin yani teyzen kardeşimin kızından iyisinimi bulcam anasını tanıyorum babasını tanıyorum diyede düşünebilir dünyada teyzenin kızından başka kızmı bulamadın diye ortalığıda yıkabilir.Annende aynı tepkileri verebilir hele kaynanasından cok cektiyse her iki tepkiyede hazırlayın kendinizi canım.

ben ya da kızım ? :) bilmem bence aşk sevgi akraba dinleemz ki hemde karşılıklıysa bence bir sorun çıkmamalı hem çok uygunsunuz birbirinize :) o ne dio bu konuya mesela teyzen bilio mu ?

bizim için sorun olacağı aşikar mı?şüpheli dicektin heralde :)

ben ya da kızım ? :) bilmem bence aşk sevgi akraba dinleemz ki hemde karşılıklıysa bence bir sorun çıkmamalı hem çok uygunsunuz birbirinize :) o ne dio bu konuya mesela teyzen bilio mu ?

valla güzel söyledin aşk laftan anlamaz gönül ferman dinlemez gibi sözleri boşuna söylememişler.hem de edebe ahlaka dine kitaba hukuka aykırı değil niye bu kadar karşı olanlar var anlamıyorum.seviyorum napıyım yani.kardeşmiş ne kardeşi ya aşığım diyorum :)
neyse hayır akrabalardan bilen yok.ne zaman nasıl söylicez onu da bilmiyoruz.
ama ben kalan ömrümü onunla geçirmeyi gerçekten çok isterdim onu biliyorum :)

ilerde anlaşamayıp ayrılırsanız ailelerinizde kopar iki kardeş birbirine düşman olur bence hiç kalkışma bu işe hem akraba evlilikleri çok sakıncalı bebekte birçok sorun oluyor unutmaya çalış derim ben olaylar duyulmadan.

hiç kestiremiyoruz ne diyeceklerini evet :) ama benim annem biraz anlamış olmalı.ben onun yerinde olsam anlardım tavırlarım açık veriyo bence.annem de anlamayacak biri değil.şüphelenmiştir ama uyarmadı bu iyi bi şey :) uyaracak da biridir. öyle yok ben söylemiym aklına düşürmiym falan demez bi kere benzer bi konuda uyarmıştı açıkça.ama şu an tepki yok.bakalım :)

ikiniz içinde hayırlısı olur inşallah canım

ama belki de çok mutlu olcaz.bizde akraba evliliği gerçekten çok fazla.yeni yeni dışardan evlenmeye başladılar.çocuklarda bi problem yok.hastalıklara falan baktırılabiliyo zaten çocuk doğmadan.
ama beni gerçekten mutlu edebilceğini düşünüyorum.ben de onu.yani sırf ihtimaller yüzünden bardağın sadece boş tarafına bakarak silip atmaya çalışmak saçma geliyor.ben hiç kimseyle onunla anlaşabildiğim kadar anlaşamıyorum ki ruh eşim diyebilirm

bilemiyorum bizde normal olmadığı için bu tip durumlar.eğer aileniz açısından sorun yoksa sevginizden eminseniz durumu açıklayın ki herşey açıklığa kavuşsun.Hakkında hayırlısı olsun canım.

bence hiç sorun olmaz. ben akraba evliliğine karşı değilim.kim kiminle evlenmek isterse evlensi bence. ayrıca bu dinimizde bile varken bana göre sorun yok

umarım mutlu olursunuz:)

Ben de bunu okuyunca midemden kalbime kramplar girdi.Akraba evliliğini şunu bunu geçtim de,göremediğin,görüşemediğin,birşeyleri paylaşamadığın insan abu derece aşk ....!!!!! okuluna odaklan.okulunu bitir.Hayatını eline al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…