Ben de bunu okuyunca midemden kalbime kramplar girdi.Akraba evliliğini şunu bunu geçtim de,göremediğin,görüşemediğin,birşeyleri paylaşamadığın insan abu derece aşk ....!!!!! okuluna odaklan.okulunu bitir.Hayatını eline al.
Bizde de akraba evliliği var çok yakın örnekleri de mevcut fakat kesinlikle 7 kat yabancıyla evlen akrabayla hele hele bu kadar 1. derece yakın akrabanla evlenme düşünme bile derim. Bir kere bir problem olsa en ufak bir şeyde olay büyüyor hazmedilemiyor. Allah korusun hele bir de boşanma vs. olduğunda birbirlerine düşman oluyorlar. Yol yakınken tekrar bir gözden geçirmelisiniz durumu ömrünüzün sonuna kadar aşık kalacağınızın bir garantisi yok şimdi herşey toz pembe.
gerçek bi aşk olması için arada mesafe olmaması mı gerekir ki?sürekli çevremde olan biri olmak zorunda mı sevdiğim kişi?bence değil.sene boyunca telefon internet vb ile sürekli görüşüyoruz yakın olmasak da bi şeyler paylaşıyoruz.yakın olmayı tutmaz belki ama yine de mesafe engel olmuyor.
ama haklısınız önce üniversiteyi bitirip iyi bi avukat olmam gerekiyor.neyse 3 yılım kaldı inşallah.o zaman daha ciddi bi şekilde düşünürüm.
ama gerçekten mesafe aşka engel değil :)
Eğer birlikte paylaşımlarınız olmuş,karşılıklı yemek yeyip sohbet etmişseniz,bir filme,bir gösteriye berber kahkahayla gülmüşseniz,elele denizi,mehtabı seyretmişseniz,birlikte yağmurun altında ıslanmışsanız,konserde birbirinize sarılarak şarkılara eşlik etmişseniz,gözlerinizin içine baka baka sevginizden bahsetmişseniz,veya kavgalar etmiş,küsmüş,darılmış,barışmışsanız......sonrasında biriniz uzak bir yere gitmek zorunda kalmışsa tabiki mesafe aşka engel olmaz.Ama iki ayrı ülkede bir iki kez görmeyle,telefonla internetle yaşanan aşk,sanal aşk oluyor.
Daha evlenme hayalleri kurmak için çok erken. Okulunu bitirmeden önce sakın kimseye açma böyle böyle birlikteyiz diye. Akraba arasında laf yayıldı mı geri dönüşün olmaz. Şimdi seviyorsun aşıksın da, bakalım bir kaç seneye kadar hislerin aynı kalacak mı?
Akraba evliliği konusunda bir yorum yapmak istemiyorum, ne yaparım, ne de çevremdekilere müsaade ederim.
bu dedikleriniz olmazsa aşk olmuyo mu yani.aşk hissedilen duygu değil mi?sadece yaşanan şeyler midir iki insan arasında aşkı var eden şey.dediklerinizin çoğu yaşandı zaten ama aşk olduğu için bu dedikleriniz yaşanıyo.bu dedikleriniz olduğu için aşk olmuyo.
tabi karşılıklı sohbet film izleme küsme darılıp barışma göz teması vs oldu sanal aşk değil bu.internette rastlayıp da hadi aşık olalım demedik yani :)
iki ayrı ülkede olan insanlar arasında aşk olamaz sürekli yakın olmaları gerekir yoksa sanal aşk olur diye bi kaide yok ki
fazla büyük konuşmayın derim yine de.ben de "asla" diyordum.
ama kimseye söylememe konusunda haklısınız.fikirlerim değişir mi onun garantisini kimse veremez tabi.
Ben senin aşkını küçümsemiyorum.Ama aşk paylaşmaktır.Paylaşınca adı aşk olur.Bu dediklerim olmazsa,yaşanılan şeyin adının aşk olduğuna inanmıyorum ben.Sonra birbirini tam tanımadan evleniyor insanlar.Sonu hüsran.Aşk konuşarak çetleşerek yaşanmaz.Kimseyi de sadece uzaktan uzağa konuşarak tanıyamzsın.Sen bunları yaşasan bile 1 ay izne geliyordur o ara yaşıyorsundur.Uzaktan uzağa zor.Sen evlenip onun yaşadığı ülkeye gidince,ona mı alışmak için zaman ve çaba sarfedeceksin,yoksa yaşadığın ortama ülkeye insanlara mı?
Teyze oğlu,nikah dahi düşse,yapma gel vazgeç bu sevdadan.
sizin ailede akraba evlilikleri normal karşılanıyorsa çekinmene gerek yok bence..
annende anlamıştır zaten
benim aileme ve bana göre ters bi durum 7 kuşak şartı aranır illaki akraba evliliği olacaksada.. erkek kuzenlerimin benim kardeşimden farkı yoktur yani
zaten Türkiye'ye gelmeyi düşünüyor.hatta üniversiteyi burda okuyacaktı da orda okuyup gelmesi daha mantıklı olur dedik iş imkanı açısından.
uzaktan uzağa zor haklısınız.peki ben onun bi başkasıyla olmasını kabullenebilir miyim acaba?hiç bilemiyorum bunu.hep içimde bi şey kalır.hep "acaba?"derim ben.o da aynı şekilde.artık kuzen değiliz o gözle bakamıcaz.malesef.
çıkmazda hissediyorum kendimi.vazgeçmek zor devam etmek daha da zor..
Zaman o kadar güzel unutturur ki herşeyi.Duygularu alır götürür,dün sevdiğin,yarın gözünde yine kuzen olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?