siz olsaydnz yapabilir miydiniz?

adiyef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
548
5
96
42
Konya
Bir arkadaşımın yaşadığı bir olayı anlatıcam.bunu yapabilmesi bana çok değişik gelmişti.çok da takdir etmiştim.4 5 yıl oldu gerçi.
Arkadaşım lise yıllarından beri biriyle beraberdi çok da seviyordu.aslında çok da samimi bir arkadaşım değil.uzaktan bir akrabamız aynı zamanda.çok da ayrıntılı bilmiyorum ilişkilerini ama anlattığına göre mutluydu.üniversite bitince evlenmeye karar verdiler. bu arada üniversitedeyken kızın annesi vefat etti.babası zaten kanserdi.annesinin ölümünden sonra 1 yıl içindede babası öldü.annesiyle babası yaşlı insanlardı zaten çocukları uzun süre olmamış,bu kız da çok sonra olmuş.kardeşi yoktu zaten.amcalarının durumu iyiydi.sahip çıktılarda,okuttular.hayatta yalnız değildi,ama yinede anne babası olmadan zor bir hayatı vardı tabi.neyse düğün hazırlıkları yapıldı.eşyaları almışlar,evlerine yerleştirilmiş.davetiyeler dağıtılmış.düğüne 2 gün kala ikisi oturuyorlarmış.kızın teli çalmış.özel no arıyormuş.açmış ses gelmemiş.bu arka arkaya bir iki kez olmuş.oğlan sinirlenmiş,bu ne diye tutturmuş.kız bilmiyorum diyormuş.bu işte bir iş var demiş.sonra sinirlenip gitmiş.bunu evde ailesine anlatmış.oğlanın babasıda sinek küçük ama mide bulandırır demiş.oğlan bunu da telefonda kıza söylemiş.kız da ben seninle evlenemem şimdiden bana böyle yapıyorsanız evlendikten sonra neler olur demiş.bu sefer oğlanda ailede telaşlanmış.oğlan defalarca özür dilemiş.ailesi kızın amcasının dükkanına gelmiş düzeltmeye çalışmışlar asla kabul etmemiş.davetiye gönderenler iki gün içinde tek tek aranmıştı,düğün iptal oldu diye.duyunca şaşırmıştık.sonra olayı öğrendik.kız şuan başka biriyle evli ve çok mutlu.bravo dedim.ben yapamazdım.evlenmeden önce eşimle buna benzer şeyler yaşadım ama ben böyle birşeyi göze alamadım.bu sitedede çok şey okuyorum.daha çıkarken neler yaşanabiliyor,ama birçok kişi evlenince mutlu olamama ihtimali olsada ayrılmayı göze alamıyor.hemde ailesi başında,hayatta yapayalnız olmadığı halde.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz

feleğin sillesini yiye yiye akıllanıyosun ya, kızcağız genç yaşta öksüz yetim kalınca daha iyi görür olmuş gerçekleri. olay bu bence. ben anamı babamı kaybetmişim, bana güvenmeyen elin adamını hayatımdan çıkarsam canım yanmaz demiştir - ki çoğumuz bunu yapamadığı için sorunlu evlilikler ortaya çıkıyor sizin de dediğiniz gibi- ve bırakmıştır çocuğu.

:lepi:helal olsunnnnnnnnnnn! :lepi::lepi::lepi::lepi:hihoyyyt
cesurmuşvereliniortak

Bütün kadınlar böyle olabilse görürdüm ben o erkekleri :umursamaz:
Helal olsun o kıza :1closedeyes:

Bütün kadınlar böyle olabilse görürdüm ben o erkekleri :umursamaz:
Helal olsun o kıza :1closedeyes:

kesinlikle evet bazı yanlışları düzelir zamanla düğünle keramet var vs. deyipte geçildiği için sorunlu evlilikler oluyor zaten kalbi acısada mantığıyla düşünenler kazanıyo bence..:hooray:

Evet düğüne yada nkaha 2 gün kala damat bet böyle saçma bir sebepten kuşku duyup hatta bunu ailesine anlatım müstakbel kayınpeder de sinek küçük ama mide bulandırır gibi saçma bir yorum yapabiliyorsa, evet ben de aynısını yapardım....
Geçen gün bana da biri musallat oldu telefonda.. Hem adımı da biliyor 2 lafı biraraya getiremeyen bir adam nasılsın napıyorsun falan deyip duuyordu, ilk önce adımı bildiği için konuştum bktım tanımıyor nasılsın knuşalımmı falan, ilk bir iki aramasını önmsemedim açmadım telefonu numarası görünüyor çünkü.., hergün saat 3le 4 arasında arıyor kşamüstü...
3. aramada eşim de yanımdaydı yaa dedim kocam bu adam 2 gündür arayıp rahatsız ediyor ilkinde açtım baktım sapık sapık konuşuyo dün de aradı açmadım, şimdi gene arıyo sen aç....
Açtı telefonu bi ton laf saydı, daha da aramıyor..
Ama bu telefon üzerine utup benden şüphe de edebilrdi, sonuçta adam adımı da biliyor.... Nerden tanıyosun bu adamı da diyebilirdi...
Güven evlilikte olmazsa olmazlardan biridir. Güven yoksa evlilik olmasa da olur....

Evlendikten sonra boşanmak yerine evlilikten dönmek daha iyi deyip ben de olsam bitiriridim sanırım..
Benim kızdığım adamın kıskançlığından çok ailesine yemeyip içmeyip yetiştirmesi olurdu.. Çift olmayı öğrenemeyen insanlar mutlu beraberliklerden mahrum kalmaya mahkumdur..

laale bacım ağzına sağlık
böyle karı kılıklı heriflerden ben de nefret ediyorum
bugün 10 yıllık evliliğim varsa eğer bunu karı koca ailelere bişey taşımamaya borçluyuz
helal olsun o kıza da
şimdi evlense ah vah edip duruyodu kesin
bi kere üzüldü geçti bitti böyle cesur olmak var işte hayatta
helal olsun tekraralkisalkisalkis

helal olsun vallaha...alkisalkisalkis taktir ettim ..benim yapamidigimi yapmis...dugunden once bizde esimle tartismistik..onemli bir konu degildi..dugununde stresi gerginligiyle o an herseyi bitirmeyi cok istemistim..sirf herkese haber verildi dugune az kaldi diye annemi babamida dusundugum icin ayrilmamistim...ama suan yine dusunuyorum gercekten cok onemli birsey olsaydi gozum kimseyi gormezdi ayrilirdim ama dedigim gibi buyutulecek birseyde degildi...sadece esime cok kizdigim zamanlarda ozaman onu terketseydimde akli basina gelseydi diyorum...​

Helal olsun diyorum demek dünya üzerinde hemcinslerimizinde bu türlü davranışları varmış. Duygularını arka plana atabilen insanlara bayılıyorumopuyorumnanaktan

iş o noktay geldikten sonra bende yaparmıydım bilmiyorum ama kızın cesaretine hayran kaldım iyide etmiş afferim ona

burada evlenmeden önce sorun yaşayıp da birşeyler yazanlara direk ayrıl bence diye yorum yapıyorum. bu olaydan etkilendiğim için.birçok kişi tabiki yapamıyordur bende yapamazdım ama keşke mantıklı düşünebilse herkes.evlenince ayrılmak daha zor.bunu düşünerek biraz cesaret lazım

helal olsun... çok güçlü kızmış.
ben,belki sevgilimin kıskançlığını affederdim ama gider babasına anlatırsa kaldıramazdım.
ama o mutsuzluk halinde de evlenme olasılığım da yüksek.çok güçlü bir karakterim yok.

bosanmaktan daha iyidir evet
bi yazi okudum internette, diyor ki bekar kalmak bosanmaktan daha kotuymus o yuzden birini secip evlenmeli sonucuna da katlanmaliymis
bu zihniyette hem de kose yazari olanlar da var

Bravooo valla..En iyisini etmiş...:1closedeyes:

Benimde bi arkadaşım vardı. Evlenmeden öcne eşiyle baya sorun yaşadı.
Hatta sorunun içinde diğer cok yakın arkadaşımızda vardı...
Evlenen arkadaşımın eşi olcak kazma arkadşaıma telefonda neler demişti neler.:mymeka:
Kız nişandan dönemedi. Resmen pisi pisine gitti. Döndürmeye calıştık ama olmadı.
2 kez nişandan dönersem nedeler bana vs. demişti.
Bizde fazla üstelemedik.
Şuan mutlumu? hayır.
Dostunun birini kaybetti. Ve kaybettiğinede hiç değmedi...

Cevreyi düşünmeden radikal karar alabilmeli insan....

bosanmaktan daha iyidir evet
bi yazi okudum internette, diyor ki bekar kalmak bosanmaktan daha kotuymus o yuzden birini secip evlenmeli sonucuna da katlanmaliymis
bu zihniyette hem de kose yazari olanlar da var

Hangi köşe yazarını bunu demiş çok merak ettim doğrusu..
Yani cidden boşanmış da mı bunu dile getirmiş..
Eğer öyleyse çok ilginç..
Boşanma çok büyük bir travmadır,bekarlık bunalımı ile eş değerde tutulması bile enteresan..akannehir

Ben kızı yaptığından dolayı tebrik ediyorum.
Ama şu da var nasibi buymuş...
Demek ki, nasipten öteye yol yok.

kıza resmen yollu muamelesi yapılmış. bence çok iyi etmiş. özel numaradan sapık dadandıysa kızın günahı ne! yok sinekmiş yok mide bulandırmış...güven olmayan ilişki nereye kadar devam ederki..

gizli numaradan biri arıyor diye ailesine şikayet edecek kadar cibiliyetsiz bir adamla ben de evlenmezdim. 2 gün sonra aile kuracaksın hala bebek gibi ailene şikayet ediyorsun kızın elinde olmayan bir şeyden dolayı . Nasıl insanlar var şu dünyada anlamıyorum.
kız annesiz babasız görünce sahipsiz sandılar herhalde tepesine binmeye çalıştılar ama ters tepmiş:) helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…