• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz...Sen...

Arkadaslar merak ediyorum. Mesela "siz"diye hitap ettiğiniz birileri size"sen" diye hitap ediyorsa ve aranızda yaş iş vb. Farklar yoksa siz ne düşünürsünüz bu durumda.

Yani sen diyecek bir yakınlık görmemişsiniz ve siz diyorsunuz. Ama o sen diye hitap ediyor. Tavriniz ne olur?
Hic sallamam, cunku o "sen" diyenlerden biri de benim :KK48:
"Siz" diye hitap etmeyi saygi ifadesi olarak goremiyorum ben, "sen" demenin de saygisizlik oldugunu dusunmuyorum.

Valla ben takmam, böyle kasıntı insanları hatta bu forumda bile gördüm bu tür çıkışları, siz diye hitap et diyor öyle kasıntı ınsanlar benle hiç muhattap olmasın isterim, ben sen dediğim zaman da sen diyisin siygisizsin vıdı vıdı etmesin yani.

Anlatamadim ben galiba. Ben her zaman siz diye hitap ediyorum...mesela diyor nasilsin cokzorbirsecim hanim.ben de diyorum siz Nasılsıniz. Yani bir samimiyet yok birsey yok. Senli benli olacak bir iletişim yok. Böyle olunca sanki evindeki yardimcisina soruyor nasilsin diye gibi hissediyorum ben. Size de o yüzden soruyorum. Siz nasıl yapiyorsunuz normal mi filan diye görüş istiyorum.

İş yerinde ve yaş farkı olan abla/abi diye hitap edecek kadar samimi olmadığım kişilere siz diye hitap ederim.
Genellikle bir kaç siz ifadesinden sonra karşı taraf da düzeltir.
Artık alışkanlık olmuş bende.
Belki karşı tarafın da böyledir. Gündelik hayatında mesafeli olmadığı insanlarla daha çok görüşüyordur ve sen diye hitap ediyordur.
Anlattığınız durumda sakınca göremedim ben.

Anlatamadim ben galiba. Ben her zaman siz diye hitap ediyorum...mesela diyor nasilsin cokzorbirsecim hanim.ben de diyorum siz Nasılsıniz. Yani bir samimiyet yok birsey yok. Senli benli olacak bir iletişim yok. Böyle olunca sanki evindeki yardimcisina soruyor nasilsin diye gibi hissediyorum ben. Size de o yüzden soruyorum. Siz nasıl yapiyorsunuz normal mi filan diye görüş istiyorum.
Ee normal diyoruz genelde iste?
Evdeki yardimcisina soruyor gibi hissedecek bisey yok. Bu kadar kafaya takma. Sadece sana degil butun tanidiklarina -yasitlarina- sen diye hitap ediyordur. Bu kadar buyutecek bisey yok, takma...

Şimdi şöyle Hanımlar. ..aynı yerde oturuluyor gitme gelme vb. Yok.bayan bu kişi. Arasıra karşılaşma sırasında senli benli hitaplar oluyor. Yani bir arkadaşlık vb söz konusu değil.
yapısı öyledir belki ukala tavırlar olmadıktan sonra sorun olmaz bence

hmm anladım sende sen diye hitap etsen

Arkadaslar merak ediyorum. Mesela "siz"diye hitap ettiğiniz birileri size"sen" diye hitap ediyorsa ve aranızda yaş iş vb. Farklar yoksa siz ne düşünürsünüz bu durumda.

Yani sen diyecek bir yakınlık görmemişsiniz ve siz diyorsunuz. Ama o sen diye hitap ediyor. Tavriniz ne olur?
sonuna kadar siz demeye devam ederim:)

Size yardımcı olabilmek adına ( Özellikle sizli konuşuyorum :) )
Konuşma nerede geçiyor ? Yani bu kişi ile nerede karşılaşıyorsunuz?
Tanışıklığınız nereden geliyor ?
Yaşlar kaç ?

Bir telefonda biri bana sen sen deyip duruyor. İlk defada konuşuoruz yani, işle ilgili. Ben de konuşma arasında SİZ kelimelerini sesimi yükselterek söyledim. Anladı o da siz demeye başladı.

Yazışmalarda bile cevap verirken birden sen diye yazışılmıyor.Duruma göre ,aldığıne lektriğe göre sen yazıyorsun

Eğer benden büyük kadinsa , erkekse, mevki olarak benden ustunse siz diye hitap ederim .
Ama benim yaslarimda bi kadinsa sen derim. Bi arkadaşın dediği gibi egoist değilimdir. Sen desede biri kizmam.

Adamına göre değişir...
Yaş farkı yok kıdem farkı mı var bey diyorsunuz

Back
X