Siz yerimde olsanız?

Bumuduur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
132
93
18
35
Merhaba. 7 yıllık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Hayatımızı düzene koymak için hep ikimiz uğraştık. Ailesinin bize maddi manevi desteği olmadı. Sadece sorunlarla hayatımızı meşgul ettiler.

Eşime bağımlı bir annesi var. Ben karakter olarak çok yumuşak yüzlüyüm. Bugüne kadar bana yaptıkları haksızlıklara bile sesimi çıkartmadım. Tepeme çıkma cesaretini de ordan buldular.

Yaklaşık 6 ay önce kv yok yere kavga çıkartıp beni tehdit etti. Eşim beni savunca işler iyice çirkinleşti ve kv ile görümce bana eşimin asla inanmayacağı iftiralar attılar. Boşanmamız için uğraştılar. Kv aileme küfretti. Olaylar yaşananlar çok uzun ama anlatıp sıkmak istemiyorum. Tek sebebi kıskançlık. Aramızın iyi olmasını kıskandılar. Aldıklarımızı gezdiğimiz yerleri kıskandılar. Açık açık söylediler de bunu. Soran olursa cevaplandırırım. Görümceyle bu konuda tek kelime tartışmamız bile olmadan eşime benim için ruh hastası pislik o boşan onu bırak annemin yanına gel gibi mesajlar attı. Kv Allah size çocuk vermesin boşa bu karıyı yüz tane bulursun ondan diye bağırdı benim yanımda. Aylarca görüşmedik. Kv kpyi işyerime gönderdi telefonla aratıp benden babamdan para istetti rahatsız ettirdi.

Eşim telefonlarını açmadıkça hastalık yalanları uydurdular. Hamile olduğumu öğrendik. Gel zaman git zaman ayda bir görüşmeye başladık. Toplasan üç dört kere yarımşar saat ancak görüşmüşüzdür. Genelde kp ile eşim muhabbet etti ben konuşmadım. Kv ile muhabbet eden olmadı neredeyse hiç.

Üç gündür eşimi arıyor virüsü bahane edip. Nasılsın diye soruyor. Eşim o günden beri bir kere bile aramadı annesini. Şimdi virüsü bahane ediyor bebeğimizi bahane ediyor arıyor. Eşimle birlikte onlarla görüşme kararı almamızın sebebi yaşlı insanlar olmalarıydı. İki gün sonra birşey olursa vicdan azabı çekmeyelim diyeydi. Eşim kardeşiyle halen görüşmüyor. Ölse cenazesine gitmem annemi o doldurdu diyor. Ama eşim eskiden annesini çok severdi. Asla toz kondurmazdı. Korkuyorum araları yumuşayacak diye. Kv bugün yine aramış eşimi beni istemiş telefona. Eşim verdi telefonu. Kızım ben seni çok seviyorum sen benim canımın canısın torunumun anasısın diyor. Ses çıkmadı benden tekrar etti. Tamam dedim. Sıkılıyor musun evde dedi hayır dedim. Kendine iyi bak dedi. Tamam iyi günler deyip kapattım.

Eşim de biraz daha normal davransan dedi. Nasılsın deyince iyiyim sen nasılsın diye sorsan mesela dedi. Ben bana yapılanları unutamıyorum dedim. Sesini duyunca elim ayağım titriyor dedim. Sözü açılmışken asla çocuğumuza bakması söz konusu değil dedim. Bakıcıya bırakana kadar heryere kamera taktırıp ona baktıralım dedi. Asla gerekirse çalışmam iki sene kendim bakarım. Dünyaya gelmemesi için beddua ettiği çocuğu ona bırakmam. Bizim çocuğumuza bakmaya hakkı yok dedim. Görümcemin çocuğuna da kv baktı eşim de çok huysuz ve bencil der yeğeni için. Annenin yetiştidiği çocuk da ortada onun gibi mi olsun istiyorsun dedim. Tamam farkındayım ben de dedi. Kapattık konuyu.

Kv tekrar ararsa ki arayacak işimize karışmaya kalkacak ne yapıyım. Soğumuyor içim bir türlü. Ben en ufak bir saygısızlık etmedim bu olaya kadar. Hazmedemiyorum yaşananları. Geceleri kabus görüyorum onlarla ilgili.

Normalde eş ailesiyle köprülerin yakılması kısmına kolay kolay sıcak bakmam ama , size o lafları etmiş kayinvalide ile görüşmeyecektiniz.
Eşiniz tek gitseydi ailesinin evine. Yaşlı olmaları da sizin sorununuzuda değil neticede.

Evlat olarak zamanla annesiyle arası da düzelebilir ve düzeldikce de sizden beklentisi de artacak bu konuda.

Bundan sonrası için taviz vermeyin en azından.

Tavrınız şu an net olabilir ama gerektiğinde sert olmazsanız eskiye donersiniz çünkü yumusak yüzlü oldugunuzu soyluyorsunuz. Cizdiginiz çizgiyi aşmaya kalkarlarsa sert olun.
Eşime de söyledim telefonu kapattıktan sonra. Beni yumuşak yüzlü buldukları için yaşandı bu kadar şey. Asla müsade etmem aileme evime karkşmasına dedim. Belki kötü olmaz normal davranmaya çalış dedi. Yumuşamaması için arada sert konuşmam gerek ama konusunu durduk yere açamıyorum. Geriliyorum. Hergün aramaya devam edecek gibi gwliyor bana. Benimle konuşmak istemese bile melek gibi gösterecek yine kendisini. Öyle bir şeytan ki inanamazsınız. İnsanları ayakta uyutur.

Eşinin sana telefonu vermesi tamamen saçmalık. Bana da eşin yumuşayacakmış gibi geliyor. O yüzden tavrını net koy ortaya. Sen annenle görüşmek istiyorsan görüş, ben görüşmeyeceğim, beddua ettiği bebeğimi de göstermeyeceğim diye sert çık . Benden söylemesi.

Belkı kotu olmaz normal davranmaya calıs mi? Yuz yasına gelmıs kadın bir sabah uyanacak ve dogmamıs torununa beddua eden Nemrut bir pislikten melege mı evrıle ek

Esin ıstedıgını yapsın sen asla yumusama.

Annesinin hergün aramaya başlaması normal mi Allah aşkına. Aramız bozulmadan önce de böyledi. Hergün ara aşk dolu mesajlar atardı. Dışarda benim yanımda eşimin elini tutup yürürdü. Her cumartesi sabahın köründe yürüyüşe çıktım bahanesiyle bize damlardı. Kaç kere yanında duşa girdik de utanmadı birgün olsun.

Neden utansın ve aramasın ki, bak esin normal davran demeye baslamıs sana. Oglunu tanıyor. Dısarıda el ele yururken ogluyla oglu anne kendine gel demezse yurur elbet.
Kaynanayı sorgulamayın o kotu ve pıslık bir kadın.
Esine yumusamayacagını soyle ve göster. Yapman gereken bu

Utanmasini beklemek yerine uygun dille hafta sonu erken saatte gelmemesi gerektiğini söyleyecektiniz.

Şuan kayinvalideyi sorgulamak yerine eşinize bu konuda asla taviz vermeyeceğinizi söyleyin. Tekrar arar ve konuşmak isterse telefonu da almayın.
Taviz tavizi doğurur bir bakmışsınız kayinvalidaniz yine Cumartesi sabahınızı şenlendiriyor.

Baktı ki ayıramayacak bizi yeniden meleği oynamaya başladı. Eşimle tartışmadan kontrol altına almam gerek. İnşallah yine kendi kendine ele verir gerçek yüzünü.

Beni tehdit etmişti. Oğlum bana da kardeşine de bakmak zorunda diye. Ki hiçbirşey esirgemedik şimdiye kadar. Beni niye tatile götürmediniz diye bağırdı. Bana ne aldın bugüne kadar dedi eşime. Nasıl unutuluyor nasıl bir yüzsüzlük aklım almıyor.

Neden esırgemedınız ki, aclıktan ölmüyorlarsa ki bence ölmüyorlar ıcımden gelirse yaparım yardım.
Kocan oglu, unutursa gider gorusur. Ki evladına beddua karısına hakaret edilmiş unutması cok enteresan
Ama siz mecbur degılsınız.
Kocan tatlı dilden anlamazsa bir cinnetle coz sende.
Yalandan gecir bi sinir krizi kessin sesini

Eşin illaki yumuşayacak çünkü annesi nihayetinde. Ama senden bunu beklememesi gerektiğini net bir şekilde anlatman lazım eşine. Sen iyi olabilirsin buna karışmam ama beni lütfen zorlama demelisin.

İnan bana birçok insan senin yaşadıklarını yaşamış olsaydı ben de dahil o kayınvalidenin yüzüne bile bakmazdım.Kocan istediği gibi görüşsün sen görüşmek zorunda değilsin.Kocanın bunu istemeye hakkı yok.Çocuk değiliz,bazı şeyler unutulmuyor ve unutulmamalı da.Kayınvaliden bazı şeylerin bedelini ödemeli,değil çocuğuna baktırmak yüzünü bile gösterme

Eşin illaki yumuşayacak çünkü annesi nihayetinde. Ama senden bunu beklememesi gerektiğini net bir şekilde anlatman lazım eşine. Sen iyi olabilirsin buna karışmam ama beni lütfen zorlama demelisin.
Biraz önce babasını aradı kandil için. Sonra da annesini istedi. Telefonu kapatırken de benden selam söyledi. Tattıştık. Ağzımdan çıktı yanlışlıkla dedi. Ne yapıyım asgari düzeyde konuşuyorum annem babam öldürüyüm mü diyor. Bana verme telefonu selam söyleme selam söyleyen mi oldu ne çabuk unuttun dedim olanları. Bir de çocuğumuza mı baktırsak diyorsun ne oldu dün beddua ediyordu ne ara meleğe dönüştü dedim. Tamam baktırmayacağım dedi ama sağlam tartıştık. Konuşmuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…