SİZce 30 yaşından sonra kadınlar kötü evlilikler mi yapıyor?

EVLilik teklif etmiyorum ama hoşlandığım erkeğe ilgi gösterdim gitti başkasıyla çıkmaya başladı.
Birilerinin söylemesi ile teselli bulmaya çalışmayın.. Maalesef gerçektende bir bayan için 30 yaş geç bir yaş... Ama herşey nasip kısmet geç kaldım diye de kötü bir evlilik yapmaktansa 30 undan sonra iyi bir evlilik yapmak çok daha iyi.. Çocuk konusunda da hiç dert etme benm arkadaşım 21 yaşında evlendi şuan 32 yaşında hala bebeği olmadı.. Ben 26 yaşında evlendim şuan 29 yaşındayım ve ikinci bebeğime hamileyim... Yani o da kesinlikle nasip kısmet canm.. Hiç takma kafana Allah en hayırlısını en güzel zamanda versin...

Psikolojik baskıyı kadınlar kadınlara uyguluyor, aynen dediğin gibi ablacım

Her toplum+kadın temalı mesajıma yazdığım gibi: O zaman siz buna müstehaksınız!

Öyle gerçekten Miss, ya şimdi denebilir sen evlenmişsin tabii konuşuyorsun klavye başında diye, öyle değil işte, evet evliyim, genç yaşta bir evlilik yaptım çocuğum oldu vs ama 24 senelik evliliğim için dahi garanti veremem, bugün çok mutluyum ama yarın bir kavgayla, bir kıvılcımla evliliğimin bitmeyeceğinin garantisi yok, bir nikah akdi garantilemiyor geleceğinizi, beraberliğinizi.

Kızım 23 yaşına geldi, yeri geliyor annem bile e artık torunumun mürüvvetini görürüm, hayırlı bir kısmet çıkar karşısına diyor, tamam anneannedir kızımda onun ilk göz ağrısı, belki evlendiğini görmek ister, iyi niyetle diyor ama bazen anneme dahi tavır yapıyorum, anne böyle dileklerde bulunacağına meslek sahibi olsun, kariyeri olsun, hayatını güzel yaşasın desene diyorum, evlenip mutlu olmamak da var işin ucunda, şiddet gösteren, sorumsuz bir adamla sırf koca sahibi olmak için evlenmesindense evlenmesin diyorum, hem yaşı da küçük daha, 23 yaş ne ki seni seviyorum aşkııııım dediğinde eridiğiniz yaşlar.

Görüyoruz örnekleri bazen sevmek yetmiyor, iyi bir aşık, iyi bir eş iyi bir baba olamayabiliyor. Bir akrabam var, seviyorum aşkııım sözlerine tav oldu, adam kumar bağımlısı ve sorumsuz çıktı, evle çocuklarıyla eşiyle alakası yok, evde ne maddi ne manevi varlığını hissettirmiyor, boy boy çocuklar anneanne teyze desteğiyle büyüyor, bu evlilik mi şimdi?

Bazen bazı şeyler olmuyorsa da zorlamamak gerektiğini düşünüyorum, belki de en hayırlısı olmaması, kendimiz için eş dilemek yerine mutlu bir hayat istemeliyiz bence, mutluluk çok göreceli bir kavram, hayatta mutlu olmanın tek yolu karşı cinsle birliktelik değil, insanlara yararlı olmanın, yol göstermenin, belki bir aktivist olmanın, dünyaya faydası olacak bir buluşa imza atmak bile mutluluk kaynağıdır bence, ailem eşim çocuğum var mutluyum ama sokakta başını okşadığım kedi köpeklerle de mutluyum, ektiğim domates fidesinden çıkan minik domateslerin büyümesini beklerken de mutluyum, yalnız kalıp sevdiğim şarkıları dinlerken, doğada yalnız başına yürürken de mutluyum.

Mutluluğu tek bir yönde aramamak lazım, sağlıklı olmak, özgürce dilediğini yapabilmek de mutluluktur, birçok şeyden mutlu olacakken çevrenin böyle enerji sömürmesine sinirleniyorum.

27 yaşındayım çevremde ki bir çok arkadaşım bekar ... zaten üniversite okuyalım işe girelim derken o yaşlara geliyoruz... yapacağımız evlilik sadece bizi ilgilendirir... aslında bu konuyu önemseyerek onlara bu zevki bizler yaşatıyoruz... bizler başarılarımızla toplumda varız tabi ki de sevgi aşk güzel şeyler ancak kadınlar artık eskisi gibi değil daha güçlü, iş hayatında aktif bir erkeğe ihtiyaçları yok... insanlar bunu anlayamıyor...

31 olucam. Daha evlenemedim. Tüm arkadaşlarım kendilerine uygun evlilikler yaptılar. Benim yaşımdaki erkekler de benden çok daha genç kızlara yöneliyorlar. Ben ise sürekli reddediliyorum. Sizce bu yaştan sonra yapılan evlilikler başarılı olur mu, ben sizce geç mi kaldım?
Şu çağımıza göre yaşın geç değil.Başarılı evliliğin ölçeği yaş değildir.

gençken yapılan evlilikler hata olarak görünür genelde. 30 dan sonra sadece insanlar daha seçici oluyor. o da neden hata yapmamak için. içine sinmesi için. e böyle olunca da evlilikler daha sağlıklı olmaz mı? yani düşündüğünün tam tersi bence.

31 olucam. Daha evlenemedim. Tüm arkadaşlarım kendilerine uygun evlilikler yaptılar. Benim yaşımdaki erkekler de benden çok daha genç kızlara yöneliyorlar. Ben ise sürekli reddediliyorum. Sizce bu yaştan sonra yapılan evlilikler başarılı olur mu, ben sizce geç mi kaldım?
Tam tersi basarili evlilik 30 undan sonra yapiliyor bence. 27 yasimdayim. Cok güzel giden bir iliskim var ama evlenmek icin 30 u bekliyorum. Kadinin en güzel yaslari 30 lar bence. Hic öyle düsünmeyin.

33 yaşında evlendim. Gayet mutlu, huzurlu, güzel bir evliliğim var. Kendinizi şartlandırmayın. Ayrıca yaşınızda bişey yok ki. Atın üzerinizden şu evde kaldım psikolojisini keyfinize bakın hayatınızı yaşayın mutlu bir evliliğim var ama dünyaya bir daha gelsem evlenmezdim sanırım:işsiz:

Yaş, boy, kilo bunlar sadece birer sayıdan ibaret. Çocuk sahibi olmak konusunda endişeleriniz varsa jinekologa yumurta rezervinizi kontrol ettirip herhangi bir azalma durumu varsa yumurtalarınızı dondurursunuz. Onun dışında sayılar hayatımızı biz istediğimiz kadar etkileyebilir, izin vermeyin :)

Nerdeyse 30 yaşında evlendim. Hiç de pişman olmadım. 22 yaşında ilen aşık olduğunu sandığım çocukla evlenseydim asıl şimdi kafamı duvarlara vuruyor olacaktım:) yani bu işin yaşla ilgisi yok. Arkadaş grubumuzdan en geç ben evlendim ama en mutlusuda benim. Ben size bu konuda katılmıyorum. tam tersi fikre sahibim. Kendi çevremdeki kızlar 25-30 arası bir panik oluyor aman yaşım geçiyor evlenemiyorum diye ve bulduklarıyla çok sorgulamadan evleniyorlar ama 30 yaşını geçen kız arladaşlarım artık işini,gücünü,hayatını oturttukları in ‘bundan sonra evlenmek için evlenmem,en iyisini beklerim ‘kafasındalar. Asıl erkek arkadaş çevremizde 30 lu yaşlarında panik halinde ,hiç kendine uygun olmayan kızlarla evlenen ve sürünen arkadaşlarımız var. Bence erkekler panikle daha çok yanlış karar veriyorlar. Yani en azından benim gözlemlediğim o. Allah hayırlısını versin. Herşey gönlünüzce olsun

Geç kaldim diye evlilik yaparsaniz kotu olma ihtimali cok yuksek olur. Daha gecenlerde 25 yasindaki arkadasim evlenmem lazim falan dedi baktim 1 hafta sonra nisanlanmis sevgili olur olmaz. Gecenlerde gordum cnm senin dugun ne zamandi dedim. Ayrildik anlasamadik dedi. Birde dusunun hemen evleneceklerdi..

O yuzden yasim gecti diye acele karar verip evlenmek yanlis. Ve bana gore asil 30 yasindan sonra evlilikler guzel oluyor cunku kadin herseyin farkinda oluyor diye dusunuyorum.

Evlilige bu kadar mana yuklemeyin kismetse mutlu huzurlu bi evliliğiniz olacaksa olsun bu hayatta mutlu olmak icin evlilik şart degil akisina birakin hayati hayirlisi deyin anin tadini çıkarın...

Edit 15 yildir evliyim çok şükür mutluyum

Hayır geç kalmadınız.
Yaşı yok bunun,kısmet olursa oluyor.

37 yaşında bir tanıdık ablam var,bu yaz evlenecek.
Öyle güzel, öyle özel bir kişiliktir ki.
Ama anca nasip oldu,napalım yani,hayırlısı buymuş ;)
Ve şimdi çok mutlu.
Hayırlı bir evlilik yapmak üzere (inşallah)
Allah onu daima mutlu kılsın,çok iyi şeyler hak ediyor.

Siz de hayırlısını dileyin.
Durun durun,turnayı gözünden vurun inşallaaahh
:KK54:

Back
X