SİZce 30 yaşından sonra kadınlar kötü evlilikler mi yapıyor?

31 olucam. Daha evlenemedim. Tüm arkadaşlarım kendilerine uygun evlilikler yaptılar. Benim yaşımdaki erkekler de benden çok daha genç kızlara yöneliyorlar. Ben ise sürekli reddediliyorum. Sizce bu yaştan sonra yapılan evlilikler başarılı olur mu, ben sizce geç mi kaldım?
Reddediliyorum ne demek? Evlilik mi teklif ediyosunuz?

Alakası yok canım aksine daha iyi görebiliyor insan bazı şeyleri, ve hem daha mantıklı hem de içine sinen bir evlilik yapıyorsun. Ben 33 de evlendim, eşim benden 4 yaş büyük. Sen de yaşıtım olsun diye düşünme, 35 civarını da eleme. Kötü evlilikler de yapan vardır tabi, bu yaşıma geldim artık çok inçe eleyip sık dokuma şansım yok gibi düşünenler. Sen onlar gibi olma.

Öncelikle bekar olan kardeşlerime hayırlı kısmetler versin Rabbim diyerek başlayayım sözlerime:) toplumumuzda 30 yaş sınırı takıntısı var malesef.. bu beni gerçekten üzüyor. Çünkü ben 24 yaşımda evlendiğimde 28 yaşında bekar olan ablama ' ayy canım sakın üzülme kardeşin senden önce evlenip mutlu olacak' diye diye ondan ziyade benim psikolojimi mahvetmişlerdi. Ablam için günlerce düğün hazırlığındayken ağladım ona haksızlık mı yapıyorum diye:olamaz: 31 yaşında ve bekar şuanda da . Rabbim bekletiyorsa güzelleştiriyordur inşallah, siz de o insanlar gibi eyvah yoksa evde mi kaldım(!) gibi gereksiz bir düşünceye kapılırsanız doğru olmayan bir evlilik yaparsınız Allah korusun. Böyle olacağına da bekar kalın daha iyi derim.
uzun oldu kusura bakmayın :KK54:

Neden mi otuzundan sonra
Screenshot_2018-06-04-04-25-49.webp

30 undan sonra evlenip bosanan cevremdeki insanlarda fark ettigim cevre baskisindan dolayi gelen evlilik onerilerini cok fazla irdelemeden nasilsa bu saatten sonra fazla secenegim yok diyerek kabul etmeleri.yoksa hatta bazen hayiflanip dururum 30 umdan sonra evlenseydim diye. birbirinin dengini bulup hayatini yasayan arkadaslarimda var gec evlenen.

Bence yaşla hiç alakası yok. 18 veya 30 yaşında evlenenlerin mutlu veya mutsuz olma ihtimalleri aynı çünkü çok gençken evlenmek de doğru kişiyi bulmaya engel olabilir ki burada açılan konulara bakarak çok genç yaşında evlenip kocası ve kocasının sülalesi dışında bir dayanağı olmayan çaresiz kızlarımızla dolu olduğu aşikar. 30 yaşından sonra evlenen kadın bazı istisnalar dışında genel olarak kendi ayakları üzerinde durmaya alışmıştır ve boşanma durumunda maddi manevi daha çabuk toparlanma şansına sahiptir.

Bir yazıda okumuştum, kadının 30 yaşına kadar evlenmeme olasılığı %3'dür diye ve siz o %3'desiniz geç bir yaş malesef

seni kk özel olarak girdiğin konularda konu sahiplerinin moralini boz konuları sabote et diye tuttu sanırım :KK53:

konu sahibi yaşın geç değil hem erken evlenip ne yapacaksın yukardaki arkadaş gibi görümcem şunu dedi kaynanan böyle baktı diye konular mı açmak istiyorsun :KK70:

seni kk özel olarak girdiğin konularda konu sahiplerinin moralini boz konuları sabote et diye tuttu sanırım :KK53:

konu sahibi yaşın geç değil hem erken evlenip ne yapacaksın yukardaki arkadaş gibi görümcem şunu dedi kaynanan böyle baktı diye konular mı açmak istiyorsun :KK70:
Ne kadar komiksiniz, bir hatırlatın gülelim bu espriye

evet ben şahsen çok güldüm ama size şimdi 30 yaş kişiden kişiye değişir 29 yaşındayım ama yuvarlak hesap 30 derim ama ruhum 18 :d ve şanslıyım ki dış görünüşümde öyle :) fakat asla evlenmeyi düşünmüyorum da istemiyorum da benden 7 yaş küçük bir talibim bile oldu ve bana dediği yaş dediğin sayıdan ibarettir önemi yok :) yani o sizin olasılıklar çok gerçekçi değil ha bunu kendimi örnek vererek anlattım ama çevrem de benim gibi olan çok arkadaşım da var bir kadın kendine güveniyorsa işi kariyeri herşeyi tamsa evlilik öyle çok da mutluluk kriteri olmuyor benim kızkardeşim de evlendi valla tek gitti çift döndü keşke marifet olsa 30 dan önce evlenmek

Ne kadar komiksiniz, bir hatırlatın gülelim bu espriye

EVLilik teklif etmiyorum ama hoşlandığım erkeğe ilgi gösterdim gitti başkasıyla çıkmaya başladı.

Kimsenin keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin, neden evlilik çocuk söz konusu olunca toplum sadece kadınların üstünde baskı kurar? Siz hiç 30-40 yaşına gelmiş bir erkek için şu çirkin cümlenin kurulduğunu duydunuz mu? "Ay Ahmet 30 yaşına geldi hala evlenmedi evde kaldı resmen" denildiğini duydunuz mu? Ben duymadım şahsen, hep Ayşe'ler Fatma'lara söylenir, söyleyenler de kadınlar.

Çocuk mevzu olur yine kimse Ahmet'e 40 yaşına geldi evlenmedi, bu yaştan sonra çocuğu olmaz demez, kadınların yumurta rezervi azalıyor, menopoz riski oluyorsa aynı döngü erkekler içinde var, kadınların vücudu yaşlanmaya başlıyor da erkeklerin vücudu 20'sinde sabitleniyor mu?

Ataerkil toplum yapısını, kadınların üstündeki baskıyı sürdüren kişiler yine kadınlar.

Bence gelin herşeye sıfırdan başlayın, kendinizi incelemeyi, kendinizi dinlemeyi bırakın, etrafın söylediklerine kulak tıkayın, hayatı yeniden pozitif hale çevirin, kendinizi sevin, size kaybettirdikleri özgüveni yeniden kazanın, siz genç yaşınızda topluma faydalı olmak için çabalamış, aslında belki de size ayyy sen daha evlenmedin mi diyen birçok insandan çok daha fazla şey başarmışsınız.

Hayat yalnızca evlenmekten ibaret değil, yaşamak, yaşama tutunmak için mutlaka evli ve çocuklu olmak gerekmiyor, hayattaki tek başarı da evli çocuklu olmak değil.

Siz sanıyor musunuz ki her evlenen mutlu?

Belki binlerce evli kadın yeniden bekar olabilmenin hayalini kuruyor? Ama hiçbiri bunu kendine bile itiraf edemiyor, 20'li yaşlarda evlenip de 20 yıllık evliliğini bitirmiş kaç kadın tanıyorum, hepsi boşandıktan sonra çok daha mutlu oldu, bir daha evlenmeyi düşünmüyorlar bile.

Bırakın isteyen istediğini düşünsün, siz hayatınızın keyfini çıkarmaya bakın, evlilik mi? Eğer kaderinizde evlilik varsa kısmetiniz sizi dünyanın bir ucunda olsanız da bulur, o zamana kadar her gününüzü güzel geçirmeye bakın çünkü dünyaya bir kere geliyoruz ve yaşadığımız hiçbir günün tekrarı yok.

Erkeklerin daha küçük kadınları tercih ettiği görüşüne de katılmıyorum. Sevdikten sonra yaşı önemsemiyorlar çünkü. Öyle bir dünya yok.

Bu yazdığınızın tamamen doğru olduğunu düşünüyorum. Evet eğer ortada henüz bir aday yoksa
evlenmeyi düşünen erkeklerin kriterinde genelde daha genç yaşta bir kadın oluyor ama eğer biriyle
tanışırsa ve gerçekten severse umrunda olmuyor kadının yaşı hatta başka faktörleri bile gözleri
görmüyor.
Tanıdığım biri var hatta böyle.. adam mühendis hiç evlenmemiş daha 20'lerini bitirmemiş..
çalıştığı şirketteki kendinden 13 yaş büyük çaycılık yapan 2 çocuklu evlenip boşanmış bir kadına aşık oluyor ve evleniyorlar. Tabi bizim toplumda biliyorsunuz kadının yaşı büyük bir de evlenip boşanmış çocuklu ise, adamın ailesinin nasıl tepki vereceği malum anlatmaya gerek yok. İstemiyorlar karşı çıkıyorlar, adam her şeye
herkese kulaklarını kapatıyor evleniyor ve ailesiyle de bu nedenle küsüyor görüşmüyorlar aradan yıllar
geçti hala da evliler. Yani bu işler öyle matematik hesabı 2+2=4 eder, öyle olur böyle olur
diye olmuyor hiç ve hayatın ne getireceği de gerçekten belli olmuyor.

31 olucam. Daha evlenemedim. Tüm arkadaşlarım kendilerine uygun evlilikler yaptılar. Benim yaşımdaki erkekler de benden çok daha genç kızlara yöneliyorlar. Ben ise sürekli reddediliyorum. Sizce bu yaştan sonra yapılan evlilikler başarılı olur mu, ben sizce geç mi kaldım?
Kuzenim 30 yaşında evlendi.Eşiyle aynı yaştalar.Gayette mutlulular örnek çiftler.Allah sizede nasip etsin.

Kimsenin keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin, neden evlilik çocuk söz konusu olunca toplum sadece kadınların üstünde baskı kurar? Siz hiç 30-40 yaşına gelmiş bir erkek için şu çirkin cümlenin kurulduğunu duydunuz mu? "Ay Ahmet 30 yaşına geldi hala evlenmedi evde kaldı resmen" denildiğini duydunuz mu? Ben duymadım şahsen, hep Ayşe'ler Fatma'lara söylenir, söyleyenler de kadınlar.

Çocuk mevzu olur yine kimse Ahmet'e 40 yaşına geldi evlenmedi, bu yaştan sonra çocuğu olmaz demez, kadınların yumurta rezervi azalıyor, menopoz riski oluyorsa aynı döngü erkekler içinde var, kadınların vücudu yaşlanmaya başlıyor da erkeklerin vücudu 20'sinde sabitleniyor mu?

Ataerkil toplum yapısını, kadınların üstündeki baskıyı sürdüren kişiler yine kadınlar.

Bence gelin herşeye sıfırdan başlayın, kendinizi incelemeyi, kendinizi dinlemeyi bırakın, etrafın söylediklerine kulak tıkayın, hayatı yeniden pozitif hale çevirin, kendinizi sevin, size kaybettirdikleri özgüveni yeniden kazanın, siz genç yaşınızda topluma faydalı olmak için çabalamış, aslında belki de size ayyy sen daha evlenmedin mi diyen birçok insandan çok daha fazla şey başarmışsınız.

Hayat yalnızca evlenmekten ibaret değil, yaşamak, yaşama tutunmak için mutlaka evli ve çocuklu olmak gerekmiyor, hayattaki tek başarı da evli çocuklu olmak değil.

Belki binlerce evli kadın yeniden bekar olabilmenin hayalini kuruyor? Ama hiçbiri bunu kendine bile itiraf edemiyor, 20'li yaşlarda evlenip de 20 yıllık evliliğini bitirmiş kaç kadın tanıyorum, hepsi boşandıktan sonra çok daha mutlu oldu, bir daha evlenmeyi düşünmüyorlar bile.

Bırakın isteyen istediğini düşünsün, siz hayatınızın keyfini çıkarmaya bakın, evlilik mi? Eğer kaderinizde evlilik varsa kısmetiniz sizi dünyanın bir ucunda olsanız da bulur, o zamana kadar her gününüzü güzel geçirmeye bakın çünkü dünyaya bir kere geliyoruz ve yaşadığımız hiçbir günün tekrarı yok.
Benim icin en mükemmel bakiş açisi budur üstüne tanimiyorum

Psikolojik baskıyı kadınlar kadınlara uyguluyor, aynen dediğin gibi ablacım

Her toplum+kadın temalı mesajıma yazdığım gibi: O zaman siz buna müstehaksınız!

Back
X