Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl koyuluyor ?Aile konutu serhi tabiki
Kac yillik evlisiniz siz merak ettim esinize hic guveniniz yok sanirim bende ne paralar verdim 7yil calistim eline saydim altinlarimi herseyimi dogum paralarimi devletten aldigim ceyiz parami ayrica annemin 40 bine yakin ev hediyesi diyebilecegimiz maddi yardimi 10 yl oldu alali 5 aydir sukur borcumuz bitti ev ikimizin ustune sonucta evlendikten sonra alindi sizi gorende kayinpederiniz tapuyu kendine yapiyor sanacak esiniz o sizin boyle dusunmeniz bana ilginc geldiMehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
Bende Hatay'ı siz yapmışsınız.Kac yillik evlisiniz siz merak ettim esinize hic guveniniz yok sanirim bende ne paralar verdim 7yil calistim eline saydim altinlarimi herseyimi dogum paralarimi devletten aldigim ceyiz parami ayrica annemin 40 bine yakin ev hediyesi diyebilecegimiz maddi yardimi 10 yl oldu alali 5 aydir sukur borcumuz bitti ev ikimizin ustune sonucta evlendikten sonra alindi sizi gorende kayinpederiniz tapuyu kendine yapiyor sanacak esiniz o sizin boyle dusunmeniz bana ilginc geldi
bu nasıl bir hesap kitap. Tebrik ediyoruö sizi.Merhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler
Valla ben de öyle düşündüm aynen,fırsat bulup yazamadım.Elini kolunu bağlamışlar,konu sahibi boynunu da uzatıyorKocan hangisini yapmana izin verir? Serh koydurmaya yanasmiosa babasina satacak evi. Bunlar sinsi bi plan yapmis. Tum detayları bilmeden zor. Para belki dededen falan kalma?? Borç verdim diyor ama bana da babamdan kaldi direkt verdim diyebilir mahkemede. Ispati olan biseyse senin bilmedigin ters köşe olursun. Beni cok pis killandirdi senin kocan konularına soyle bi baktim da. Bence sen ayril. Al kendine ev. Sonra istersen tekrar evlen. Maasi bile seninkinin yarisi kadarmis. Ne gibi bi ihtiyacin var ki bu adama. Yaptircaksan da ikisini de yaptir. Kendi hissesini satar belki belli mi olur.
Hesap kitap yapsaydı keşke.Eski konularına bir göz atın isterseniz...bu nasıl bir hesap kitap. Tebrik ediyoruö sizi.
Bı boşanma sürecinden geçmiş, kocası maaş kartına el koyup beş kurusssuz bırakmış, kp altinlarina el koymus, böyle düşünmesi çok normal....Kac yillik evlisiniz siz merak ettim esinize hic guveniniz yok sanirim bende ne paralar verdim 7yil calistim eline saydim altinlarimi herseyimi dogum paralarimi devletten aldigim ceyiz parami ayrica annemin 40 bine yakin ev hediyesi diyebilecegimiz maddi yardimi 10 yl oldu alali 5 aydir sukur borcumuz bitti ev ikimizin ustune sonucta evlendikten sonra alindi sizi gorende kayinpederiniz tapuyu kendine yapiyor sanacak esiniz o sizin boyle dusunmeniz bana ilginc geldi
Valla ben de öyle düşündüm aynen,fırsat bulup yazamadım.Elini kolunu bağlamışlar,konu sahibi boynunu da uzatıyor
Öyle adama değil paramı ve geleceğimi,ayağı çamurlu bir tavuğumu bile güvenip emanet etmem,asla.
Adam kalemi kağıdı alıp hesap yapmış,yumurtadan yün kırkıyor resmen![]()
:)) Yani en elzem ihtiyaçlarından bile kesip konu sahibinin,kar etmeye çalışıyor uyanıkYumurtadan yün kirkiyor ne demek kız. Valla kadinlar klubu sayesinde ufkum genisleyecek. Gecen de insan eti ağırdır ı öğrendim. Oysa lisede edebiyatimda iyiydi haaaaa
Ortak tapu yap.üstüne de aile konutu koydur eğer oturduğunuz ev ise.oturmayacaksanız ail konutu şerhi konulamaz.harçsızdır işlem ama eşinize tebligat yapılır.bilginiz olsunMerhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler
Aile konutu şerhine icrai ya da kamu haczi gelebilir.eşi ipotek yapamaz.yanlışınız vatEşinizin bir borcu oldugunda haciz vs gelirse aile konut serhi yoksa kendi kısmına haciz işlenir
Aile konut serhinde konuta haciz gelemiyor ancak evin icine haciz gelebilir
Ayrıca eşiniz hissesini satabilir devredebilir vs ancak aile konut serhinde sizden onaysız bişey yapamaz
Böyle bir durumda evliliği sürdürmek ne kadar sağlıklı asıl soru bu benceBı boşanma sürecinden geçmiş, kocası maaş kartına el koyup beş kurusssuz bırakmış, kp altinlarina el koymus, böyle düşünmesi çok normal....
Daha bu Şubat ayinda boşanma ile ilgili konu acmis...
Hatta bana göre konu sahibi çok saf, ev alma isine giriyor kendini 5 parasız bırakanlarla....ben olsam maaşımı kendi hesabımda biriktirir, kendi ihtiyacım olanı da gıdım gıdım çekerdim....asla ve asla güvende olmadığım evlilikte ev almadım....
Siz bir durumda olsanız nasil düşünürdünüz???
Haciz gelebilir içersine girip mal temini edebilir ancak konutu satamaz paraya ceviremezAile konutu şerhine icrai ya da kamu haczi gelebilir.eşi ipotek yapamaz.yanlışınız vat
Ha bide eş muvaffakatnanesiyle ipotek yapılır konut serhi olsada ipotek yapılabilir ancak tahsilde gene sıkıntı yaşanırAile konutu şerhine icrai ya da kamu haczi gelebilir.eşi ipotek yapamaz.yanlışınız vat