Sizce Aile konutu şerhi mi ortak tapu mu olmalı

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
740
438
103
36
Merhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler

Merhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler

Ortak tapu daha mantıklı.

Merhaba,
Şimdiden teşekkürler
Krediyle mi alındı ev eğer kredi ile alındıysa eşiniz mi çekti krediyi krediyi kim çekerse onun üstüne yapılıyor tapu.

Mehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
O Zaman tabiki ortak tapu.

(Direk sizin uzerinize de yapsa fena olmaz.)

Eşinizin bir borcu oldugunda haciz vs gelirse aile konut serhi yoksa kendi kısmına haciz işlenir
Aile konut serhinde konuta haciz gelemiyor ancak evin icine haciz gelebilir
Ayrıca eşiniz hissesini satabilir devredebilir vs ancak aile konut serhinde sizden onaysız bişey yapamaz

Hayır kredi yok kişilere borçlanacağız
O zaman ortak tapu olabilir neden istemiyor eşin peki ortada kredide yokmuş.İlla kendi üzerine alırsada şerh koydurursun aldıktan sonra orada oturacaksınız değil mi.

Tapu da sadece benim üzerime.ben de mihrimi verdim. Ayrıca babam pesinatin bir kısmını verdi. Ödemelerinde çoğunu ben yapıyorum. Eşim de ev senin der. Allah korusun da kötü bir durum olsa ceketini alır çıkarım demisti bir kez. Allah korusun tabi..

O zaman ortak tapu olabilir neden istemiyor eşin peki ortada kredide yokmuş.İlla kendi üzerine alırsada şerh koydurursun aldıktan sonra orada oturacaksınız değil mi.
Aslında şimdilik kiraya vereceğiz eşimin ailesinin evinde oturuyoruz çocuğuma kv bakıyo biraz büyüyünce taşınacağız

Tapu da sadece benim üzerime.ben de mihrimi verdim. Ayrıca babam pesinatin bir kısmını verdi. Ödemelerinde çoğunu ben yapıyorum. Eşim de ev senin der. Allah korusun da kötü bir durum olsa ceketini alır çıkarım demisti bir kez. Allah korusun tabi..
Allah korusun tabi sizin icin soylemiyorum genel olarak soyluyorum.

Malesef bosanma asamasinda oyle olmuyor. Verilen sozler unutuluyor.

Ne şanslısınız ne mutlu sana. Benim eşim malesef anca lafta

Neden istemediğini bilmiyorum gurur yapıyo olabilir ya da ben böyle isteklerde bulununca paragöz olduğumu açgözlü olduğumu söylüyor ona tuhaf geliyor çevresinde hiç görmemiş kadınlrda sesini çıkaran ama hepsi ev hanımı. Normalde bende tutturmam ama yaşadıklarım beni bunu yapmaya zorluyor

Back
X