- 4 Aralık 2010
- 3.587
- 6.524
- 358
- 35
Ama bu zaman da ev benim üstüme olacak demek pek hoş olmaz. Başka bir yol bulun bence. Olmadı dert etmeyin sonuçta ailesiniz.Ne şanslısınız ne mutlu sana. Benim eşim malesef anca lafta
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama bu zaman da ev benim üstüme olacak demek pek hoş olmaz. Başka bir yol bulun bence. Olmadı dert etmeyin sonuçta ailesiniz.Ne şanslısınız ne mutlu sana. Benim eşim malesef anca lafta
İnanın normalde öyle derdim ama süreç beni buraya getirdi psikoloğum da böyle yapmamı önerdiAma bu zaman da ev benim üstüme olacak demek pek hoş olmaz. Başka bir yol bulun bence. Olmadı dert etmeyin sonuçta ailesiniz.
Bunu bilmiyordum ilk ev olunca oluyor diye anlamıştım. Teşekkür ederim o zaman tek çözüm ortak tapuKiraya verirseniz şerh olmaz içinde oturmanız gerek ikamet ile oluyor konutun içinde oturduğunuzu belgelemeniz yani.
Evde oturmayacaklarmış şerh koyduramaz o zaman kiraya vereceklermiş.Eşiniz sizi dinlemeyip tapuyu kendi üstüne de yapsa, Allah esirgesin bir ayrılık halinde o ev zaten ortak.
Ancak Siz tedbir açısından kayınpederinize göndereceğiniz paraları hiçbir şekilde elden vermeyin ya da eşinizin hesabına göndermeyin. Her ay Direkt olarak kendi hesabınızdan kayınpederiniz
hesabına geçin (açıklama bölümünde şu ev için şu şahsın tarafımıza vermiş olduğu peşinat bedeline istinaden şu aylık ödeme gibi detayları yazarak) ve dekontlarını işyerinizde tutun. Ayrıca mehriniz olarak vereceğiniz altınları kuyumcuda bozdurduğunuzda muhakkak fatura alın ve bu parayı önce kendi hesabınıza yatırıp, oradan ilgili kredi borç hesabına (yine açıklama detayı ile birlikte)transfer edin. Bu evrakı da saklayın. Ileride bir boşanma endişeniz olabileceğini hissettiğinizi düşündüğüm için alabileceğiniz tedbirlerin tümünü yazdım ki içimiz rahat olsun. Ancak herhangi bir ayrılık halinde siz daha çok ödemiş olsanız da tapu ister sizin isterse eşinizin üzerine olsun hiç farketmez ve mal satışından gelecek para iki eşit parçaya bölünür, bu birincisi..
Eşiniz ortak tapuya yanaşmasa da yukarıda dediklerimi yaparsanız zaten her anlamda garantidesiniz. Ancak tapu kayınpeder veya kayınvalide üzerine yapılacaksa ne altın verin, ne ödeme yapın.. Orada sanki borçluymuşsunuz da ödeme yapmışsınız veya bağış/hediye olarak para göndermiş şeklinde değerlendirilirsiniz ve hiçbir yasal alacağınız olamaz.
Bunun dışında diyelim tapu eşinizin üzerinde.. Siz ödemeleri yukarıda izah ettiğim gibi yapmakla birlikte ayrıca tapu müdürlüğüne giderek, bizzat tapu müdüründen randevu alın ve eşimle bazı sorunlarımız var, çocuklarımla birlikte evsiz kalmaktan korkuyorum deyip, aile konutu şerhi konulmasını isteyin. Tapu Müdürleri bu hususlarda herzaman kadın ve aileden yanadırlar. Tapu Senedinize birkez şerh konuldu mu eşiniz sizin haberiniz olmadan o evi satamaz , diyelim ki gayri ahlaki yollarla devretmeye çalıştı, hiç kimse de üzerinde aile konutu şerhi olan bir ev için para ödeme riskine girmez.
Siz bu yollarla kendinizi sağlama zaten alırsınız da asıl sorun Eşiniz sadece sizin üzerinize olmasa bile niçin enazından ortak tapuya da karşı çıkıyor? Üzerinde düşünmeniz gereken sorun bu, aslında..
Tapu müdüründen randevu?Eşiniz sizi dinlemeyip tapuyu kendi üstüne de yapsa, Allah esirgesin bir ayrılık halinde o ev zaten ortak.
Ancak Siz tedbir açısından kayınpederinize göndereceğiniz paraları hiçbir şekilde elden vermeyin ya da eşinizin hesabına göndermeyin. Her ay Direkt olarak kendi hesabınızdan kayınpederiniz
hesabına geçin (açıklama bölümünde şu ev için şu şahsın tarafımıza vermiş olduğu peşinat bedeline istinaden şu aylık ödeme gibi detayları yazarak) ve dekontlarını işyerinizde tutun. Ayrıca mehriniz olarak vereceğiniz altınları kuyumcuda bozdurduğunuzda muhakkak fatura alın ve bu parayı önce kendi hesabınıza yatırıp, oradan ilgili kredi borç hesabına (yine açıklama detayı ile birlikte)transfer edin. Bu evrakı da saklayın. Ileride bir boşanma endişeniz olabileceğini hissettiğinizi düşündüğüm için alabileceğiniz tedbirlerin tümünü yazdım ki içimiz rahat olsun. Ancak herhangi bir ayrılık halinde siz daha çok ödemiş olsanız da tapu ister sizin isterse eşinizin üzerine olsun hiç farketmez ve mal satışından gelecek para iki eşit parçaya bölünür, bu birincisi..
Eşiniz ortak tapuya yanaşmasa da yukarıda dediklerimi yaparsanız zaten her anlamda garantidesiniz. Ancak tapu kayınpeder veya kayınvalide üzerine yapılacaksa ne altın verin, ne ödeme yapın.. Orada sanki borçluymuşsunuz da ödeme yapmışsınız veya bağış/hediye olarak para göndermiş şeklinde değerlendirilirsiniz ve hiçbir yasal alacağınız olamaz.
Bunun dışında diyelim tapu eşinizin üzerinde.. Siz ödemeleri yukarıda izah ettiğim gibi yapmakla birlikte ayrıca tapu müdürlüğüne giderek, bizzat tapu müdüründen randevu alın ve eşimle bazı sorunlarımız var, çocuklarımla birlikte evsiz kalmaktan korkuyorum deyip, aile konutu şerhi konulmasını isteyin. Tapu Müdürleri bu hususlarda herzaman kadın ve aileden yanadırlar. Tapu Senedinize birkez şerh konuldu mu eşiniz sizin haberiniz olmadan o evi satamaz , diyelim ki gayri ahlaki yollarla devretmeye çalıştı, hiç kimse de üzerinde aile konutu şerhi olan bir ev için para ödeme riskine girmez.
Siz bu yollarla kendinizi sağlama zaten alırsınız da asıl sorun Eşiniz sadece sizin üzerinize olmasa bile niçin enazından ortak tapuya da karşı çıkıyor? Üzerinde düşünmeniz gereken sorun bu, aslında..
Tapu müdüründen randevu?
Mudur ile görüşmeyecek, Internetten randevu alıp, kimseye özel açıklama yapmadan ilgili mudurluge başvurusunu yapması yeterli. Tapu müdür yardımcısıyim ...Eve
Evet, ilgili tapu müdürlüğüne gidip, müdür ile görüşmek istiyorum demek..
Mudur ile görüşmeyecek, Internetten randevu alıp, kimseye özel açıklama yapmadan ilgili mudurluge başvurusunu yapması yeterli. Tapu müdür yardımcısıyim ...
Evde oturmayacaklarmış şerh koyduramaz o zaman kiraya vereceklermiş.
Verdiğiniz bilgiler çok güzel teşekkür ederim ama o saydığınız önlemleri yapamam neden derseniz 1. Altınlar eşimin üzerind bankada ( kayınpederin üstündeydi kavga kıyamet çıkardım geç de olsa eşim kendi üstüne aldı) o bozduracak ve direk yatıracak borcu fatura alacağını ya da bankadan göndermez bana hiç vermez zaten teklif etsem olayı iyice büyütür açıkçası bu konularda benim söylediğim her şey gözüne batıyor rahatsız oluyor ben hiç karışmayacam o bildiğini yapacak istediği buEşiniz sizi dinlemeyip tapuyu kendi üstüne de yapsa, Allah esirgesin bir ayrılık halinde o ev zaten ortak.
Bunu sormayın artık. Kadın evde ise bütün gün tv izleyip konken çevirmiyor. Yemeği utusu bulaşığı silmesi süpürmesi bin türlü işi var demektir. Bir de varsa çocuk bakımı. Bu hizmetleri dışarıdan almaya kalksaniz yemek ve temizlik için yarım günlük eleman çocuk bakımı için tam günlük eleman almanız lazım. Bakın bir ev kadını günde 1,5 adam/günlük değer yaratıyor. Bu yaratılan değerin fiyatı da tahmini 3000-5000 tl bandında yer bulur.Siz calisiyor musunuz ?
Evin alinmasinda maddi olarak katkiniz var mi ?
Evet ,gerek yok o kadar ugrasmaya. Cok yogun bir mudurluk değilse ayni gun biter işlem. Hatta artik basvuruda evraga bile gerek yok kimlik ve fotograf yeterli..adres tespitini , aile konutu olup olamayacağını vs.biz tespit edebiliyoruz. Işlem bitiminde de malik ese bilgilendirme yazisi gidiyor.Bu şekilde de çözümlenebilecğini bilmiyordum.
Sizin söylediğiniz de çok faydalı oldu..
Hayir o yuzden sormadim.Bunu sormayın artık. Kadın evde ise bütün gün tv izleyip konken çevirmiyor. Yemeği utusu bulaşığı silmesi süpürmesi bin türlü işi var demektir. Bir de varsa çocuk bakımı. Bu hizmetleri dışarıdan almaya kalksaniz yemek ve temizlik için yarım günlük eleman çocuk bakımı için tam günlük eleman almanız lazım. Bakın bir ev kadını günde 1,5 adam/günlük değer yaratıyor. Bu yaratılan değerin fiyatı da tahmini 3000-5000 tl bandında yer bulur.
Kusura bakmayın ben yanlış anladım. SevgilerHayir o yuzden sormadim.
Ben de calismiyorum ve tum gun evi cekip cevirmenin ne kadar zor oldugunu biliyorum.
Esi tapuyu uzerine yapmak istemiyormus , sebebi bu mu diye sordum.
Sorun degil. Iyi aksamlar sevgiler :)Kusura bakmayın ben yanlış anladım. Sevgiler