Sizce ailesi arkasında olan kadinlar evlilikte daha mı şanslı?

Kahır çekiyorsanız arkanızda aileniz olsa bile yanlış bir evlilikte mutlu olamazsınız.

Arkasında ailesi olanlar evet boşanıp baba evine daha kolay dönebiliyor.

Ama kimse gelinin arkasında ailesi var diye korkmuyor.

Toksik ilişki her durumda toksik ilişkidir. 3. Kişilere bağlı olmadan

Ailem arkamda tabii ama ben kendi içimde asıl sıcrayışı işe başlayınca yaşadım.Allaha şükür eşimle aramız iyi mutluyuz da ama pat yarin bir sey cıksa ben fazla zorlanmadan arkama bakmadan gidebilirim aileme maddi anlamda ihtiyac duymadan.Birilerine bagli kalınca ailen dahi olsa minnet bekleniyor okumusum meslek sahibi olmusum 30 yasına gelmisim kimseye minnet edemem

Ailesi değil işi olan çalışan kadın şanslı. Bir erkeğin eline bakmayan boşansa bile kendini geçindirecek olan kadın.
Kayın aileye kendimi ezdirmemek için aileme ihtiyacım yok.
Benim bir annem var aşırı iyi niyetli sessiz bir kadın bana destek çıkar ama ben hakkımı çat cat alırım savunurum genelde karışmayı sevmez. Kişinin kendisi önemli yani

Işi olmasi yetmez bu devirde cunku her işi olan tek basina varsa kira, kreş vs ev gecimi karsilayacak kadar tek basina kazanc saglayamiyor.
Ya yüksek gelir sahibi olmali ya da aile arkasinda olmali.

Ama hep derim ailesinin değer vermedigine kimse deger vermez genelde, evlilikte de cok önemli diye dusunuyorum.

Şu yorum altın yaldızla çerçeveletilip sitenin girişine asılmalı.

Merhaba arkadaşlar arkanızda aileniz varken kayınvalide kayinpeder eş ailesi kahrı çekiyor musunuz?

Evlendiğim zaman ailem ne yanımdaydı ne arkamda. Eşim sağ olsun, başlarda zorlansak da problem yaşasak da asla ailesine ezdirmedi beni. Kayınvalidem eşimi doldurmayı denedi, başarılı olamadı. Sonradan da bir şekilde ilişkileri düzenledik. Eşinin adam olması için illa da ailene gerek yok. Adam olan zaten her şartta eşinin yanında oluyor.

Yorumlarda çalışmak denmiş ama 2 çocuklu memur bir arkadaşım boşanma yolunda, aile desteği olmasa yapamaz. Sadece kirası 15 bin çünkü. Çalışmak da çocuklu kadınlar için özellikle, tek başına yetmiyor malesef artik. Ya ortalama üstü kazanacak ya da aile desteği şart.

Yaşadığınız şeylere, çocuk durumuna bağlı değişir cevap bence. Eş, çocukta varsa bir noktaya kadar idare edilebilir bana göre ama aile için kahır denecek şeyi çekmenin manası yok.

Ailenin varlığı, desteği elbette ki çok önemli, mesleğinin/güvencenin olması çok önemli, bu ayrı.
Ama toksik olan insan/ilişki yine de toksiktir; mesleğin var diye, ailen arkanda diye sorunlu hiç kimse daha iyi davranayım demiyor bence, bazıları bunları kompleks yapıp daha saçma davranıyor hatta. O yüzden insana denk gelebilmek çok önemli. Ha, ailen arkandaysa, işin gücün varsa rest çekip bitirmek daha kolay, artısı bu.

Merhaba arkadaşlar arkanızda aileniz varken kayınvalide kayinpeder eş ailesi kahrı çekiyor musunuz?
bu sizin tavrınızla,duruşunuzla ilgili,ben mesela hayatta tahammül edemem saygısızlığa değersiz hissettirilmeye,evlenmeden öncede böyleydim ve eşim tavrımı,karakterimi gayet iyi biliyor,kimse bana emir verir gibi konuşamaz yada atıyorum eşim elinde kumanda koltukta otururken bana iş buyuramaz,ev işi ortak yapılır bizde,ben çevremde görüyorum inanılmaz yadırgıyorum,evlilik sanki hizmetimi görsün algısıyla yapılıyor gibi,kadın ev işi yapar,yemek yapar,çocuk bakar algısının acil yıkılması gerekiyor,çok uzakta değil kendi annemden,teyzemden görüyorum çayı biter kocasının hemen doldurur,yahu bu erkek diye eli kolu yokmu çayını koyamıyormu,yada sofra kaldırılacak adam vın hemen salona,yahu sende yemedinmi kaldırsana tabağını,etek giyinmez kocam izin vermiyor,bişey alacak olur kocam izin vermedi,eğer böyle ataerkil sisteme bağlı hanım hanımcık gelin kız olayım derseniz ezerler,kocamın iznine,insiyatifine göre yaşim derseniz kullanır sizi,kendi ayakları uzerinde duran bir birey olursanız en fazla slm verip sohbet eder giderler,kararlarınızı kendiniz verin,ne istediğinize siz karar verin siz yapın,kimseden izin istemeyin,musade almayın,hayatınızın kontrolü yalnızca sizde olsun başkalarına fırsat vermeyin,yoksa çok ezilirsiniz,çok madur olursunuz,tepenize çıkarlar yaşam alanı bırakmazlar,dahada gazlardım ama anlamışsınızdır zannımcabu arada aile çok önemli bir faktör değil evlilikte eğer boşanacaksanız çok gerekli ama.

Arkası olan her zaman daha şanslı eli daha güçlüdür malesef bu hep böyle oldu. Ama kendinizi güçlü tutarak bu eksikligi gidermekte sizin elinizde. Ama bu gücü baştan kazanıp evlenmek gerekiyor diye düşünüyorum

Aile desteği elbette önemli. Bazı örnekler var maalesef ailesi sahip çıkmayınca eş ve ailesi daha kötü davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…