• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ailesi arkasında olan kadinlar evlilikte daha mı şanslı?

Arkamda kimse yok, ollmasına da ihtiyacım yok, Allaha şükürler olsun ki koçlar gibi BEN varım yüzüme yüzüme edepsizce davranmaya cesaret eden daha kimse çıkmadı.

Ailede önemli ama asıl mesele sizn karakteriniz. Karşı taraf ailesi yok diye bazen gelinleri yönetebileceğini düşünüyor ama siz yönetilecek biri misiniz? Bence insanın kendisinde bitiyor bu. Hakkını savunaniliyorsan her şeye tamam demiyor karşı çıkabiliyorsan diş geçiremeyeceklerini anlıyorlar bir süre sonra. Aile desteğinden çok eş desteğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Mesela eşimin ailesi benim hakkımda rahat bir şekilde konuşamazlar asla. Yok şunu yaptın bunu yaptın gibi benden önce eşim böyle konuşamazsınız der noktalar

Merhaba arkadaşlar arkanızda aileniz varken kayınvalide kayinpeder eş ailesi kahrı çekiyor musunuz?
Ben bu durumun arkada aile ile bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Tabiki aile olunca kadın daha rahat boşanır, çalışırken çocuk varsa ailesi bakar gözü arkada kalmaz.
Karakter ile ilgili, misal kadının çok iyi bir işi var yada aileden kalan malı mülkü var ama ezik koca bağımlısı herşeye rağmen bosanmıyor. Diğer tarafta başka bir kadın vasıfsız da olsa kendini ezdirmiyor gerekirse merviden siliyor yine de boşanıyor.

Ailenin arkanızda olmasi cok önemli, cok iyi olmalari da yetmiyor sizi ezdirmemeleri, karşı tarafa bir sey olduğu anda hesap sormaları felan bence cok önemli.

Eşimle aram iyi dört dörtlük olmasa da, eşimin ailesi ve benim ailem de birbirini sever uzakta olsalar da. Görünen bir sorun yok hiçbir taraf için. Ailem de arkamda durur herhangi bir sorunda. Ama burda şöyle bir nüans var ki önemli bence. Ailelerimizin sorun olarak gördüğü şeylerle bizim sorun olarak gördüğümüz şeyler oldukça farklı olabiliyor. Nihayetinde arada 25-30 yıllık bir zaman dilimi ve çoğumuzun ailesi için de annelerimizin ev hanımı olmaları, bizlere göre çok daha domestik olması, ataerkil rolleri bağlı olması gibi önemli anlayış farkı var. Bu yüzden biz kadınlar olarak önce kendimiz maddi manevi güçlü olmak zorundayız. Yoksa ailemizden destek almak için yaşadığımız şeylerin 'gerçekten' bizim için büyük sorun olduğunu ailelerimize kanıtlamamız gerekir.
Biz neler çektik de sabrettik, yuvayı dişi kuş yapar idare et, çocukların var eften püften şeyler için sorun çıkarma gibi düşüncelerle yaşayagelmiş büyüklerimizin anlayışına muhtaç olmamalıyız.
Önce kendimize dayananacağız. Sonra gerekirse destek talep edeceğiz.

Yoksa ailemizden destek almak için yaşadığımız şeylerin 'gerçekten' bizim için büyük sorun olduğunu ailelerimize kanıtlamamız gerekir.

Bu ailenin arkada olmasi degil ki ama zaten. "Çok mutsuzum, istemiyorum eminim" cocugunun bunu soylemesi yeter bir aile için bence.

Sizin dediginiz şekilde kendini ispat etmeye calisarak veya onlarin kabul gordugu duruma göre hareket etmeleri pek arkada olmak degil.

Destek için ikna olmasi gereken bir aileye ailem arkamda diyemez bence kimse. 🙄

Ben bu durumun arkada aile ile bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Tabiki aile olunca kadın daha rahat boşanır, çalışırken çocuk varsa ailesi bakar gözü arkada kalmaz.
Karakter ile ilgili, misal kadının çok iyi bir işi var yada aileden kalan malı mülkü var ama ezik koca bağımlısı herşeye rağmen bosanmıyor. Diğer tarafta başka bir kadın vasıfsız da olsa kendini ezdirmiyor gerekirse merviden siliyor yine de boşanıyor.
Mervi ne

Arkamda kimse yok, ollmasına da ihtiyacım yok, Allaha şükürler olsun ki koçlar gibi BEN varım yüzüme yüzüme edepsizce davranmaya cesaret eden daha kimse çıkmadı.
Eşiniz sizi ezdirdi mi peki hiç yada kalkistimi bende artık sesimi çıkarıyorum qma geç kaldım esime rağmen nasıl kendime laf getirtmemeliyim bir öneriniz var mı fazlada abartmak istemiyorum arada esim var çünkü lakin oda ezdirio ama

Aile desteği işin manevi yönü...elbette çok önemli...
Ama asıl mesele bence maddi güç.. multi milyoner olmaktan söz etmiyorum tabi. Bu yaşam koşullarında kadının kendisine ait evi + maddi geliri varsa 1 adım önde olduğu bir gerçek.

Aile desteği işin manevi yönü...elbette çok önemli...
Ama asıl mesele bence maddi güç.. multi milyoner olmaktan söz etmiyorum tabi. Bu yaşam koşullarında kadının kendisine ait evi + maddi geliri varsa 1 adım önde olduğu bir gerçek.
Maddi gelir ne kadar olmalı ortalama tek çocuğu olan bosanmis bir kadin icin

Ailenin arkanda olmasından ne anladığımıza bağlı. Bir aile biliyorum kızımla damadım gelsin Mersin’e burda yaşasın… ama oğlan İstanbul’da bölge müdürü😳 kız boşandı gitti, çocuğunu anasıyla büyütüyor şimdi. Arkada durmak böyle bir şey değil. Ama karı koca yeterince bağımsızsanız ve kocanızın size karşı daimi, asla çözemediğiniz yanlışları varsa yapıcı aklı başında bir ailenin arkanızda olması önemlidir tabii.

Maddi gelir ne kadar olmalı ortalama tek çocuğu olan bosanmis bir kadin icin
Yaşadığı şehire göre değişir...Ama evi kendine aitse, çocuğun nafakasini almalı ve asgari ücretin üzerinde geliri olmalı diye düşünüyorum. Yoksa asgari ücretle çalışip bir de kiracı ise çok çok zor malesef..

benim annem abim sonuna kadar arkamda, bugun valizimi toplayip gitsem niye geldin bile demezler bir bildiği vardır derler ama işte arkadaşım o iş öyle olmuyor.
herkes kendi degerini kendi belirler, susarsan tepene çıkarlar konuşma işinide abartirsan olmuyo dengeleri kuran sen ve eşinsin aileler değil.
herkes konuşması gerektiği yeri bilir arkasında dağ gibi durması gerektiği kişiyi doğru seçerse zaten arkanda bir aile durması çokda mecbur olmuyor o zaman zaten halledilebilir sorunlara dönüşüyor.

Çoğu kişi ailem değil de işim param var demiş evet onlarda çok önemli ama bence aile başka maneviyat benim için daha önemli sanırım o yüzden sorunuz evet. Ama herkesin kendi kararı tabii

Maddi anlamda ihtiyacım yok aileme ama annemi arayıp "anne ben yapamıyorum" diye ağladığımda "canı cehenneme her şeyin, dua et.." demesi bile her şeye bedel.. Neden diye sormadı bile. Keşke dizleri hep yanımda olsa.. Çok ihtiyacım var bu süreçte.

Yaşadığı şehire göre değişir...Ama evi kendine aitse, çocuğun nafakasini almalı ve asgari ücretin üzerinde geliri olmalı diye düşünüyorum. Yoksa asgari ücretle çalışip bir de kiracı ise çok çok zor malesef..
Bu zamanda varmi asgari ücret ustu bir meslek yani meslwgi olmayan biri icin

Bildigim tek sey maasli olanin iyi oldugu. Maasiniz varsa iyisiniz yoksa maalesef kotusunuz. Erkekler hep prenses olmus onlar da erken emekli olayim koseyi doneyim derdinde. Kimse hanimimla azicik asim agrisiz basim olsun demiyor. Cok uzgunum ama herkes atanmis gelin adayi pesinde. Aileniz de paraniz varsa yine destekliyor cunku eninde sonunda kendi evinize cikacaginizi biliyorlar.

Back
X