sizce almanyada bir evi gecindirmek icin 2000 yetermi?

Melegimbenim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
170
0
0
- Yurtdışı
basliktada okudugunuz gibi kizlar size bir danisayim dedim almanyada bu para yetermi??
evlendikten sonra meslek yapmaya karar verdim ve bu meslekte alacagim ücret 400 €
nisanlim 1500-1600 € para aliyor, oturacagimiz yerde kiralar hepsi 600-650 daha uygunu varmidir bilemiyorum henüz arastirmadik.
sizce evin suyu, elektirigi,kirasi, yeme icmesine, özel harcamalara( kiyafet, sosyal faliyet falan) yetermi bu para?

bana sorarsaniz ben yeter diye düsünüyorum ama basitmi düsünüyorum sizce??
nisanlimla dert etmiyoruz fazla , birikimimizde var allah büyük bir kapi acar diyoruz ama bazen belli etmesekte birbirimize insan ister istemez bizdemi ay sonuna kadar borc yapacaz diye düsünüyor insan.
arkadaslarim var esleri 1300 € alan ve karilari calismiyan onlar bile evi gecindiriyor ( tabi borc yapiyorlar ) ama bi sekilde oluyor yani.

lüften bana görüslerinizi bildirin cok önemli benim icin.

NOT : almanyada staat da yardimda bulunabiliyormus, mesala bi tanidigimin karisi calismiyor ve kendiside az kazandigi icin ev kiralarini devlet ödüyor yani staat. bunun icin nereye bas vurulmasi gerekiyor aranizda lütfen bileniniz varsa bana yardimci olun, bu sosyal yardimlar icinde gecerli ausbildungshilfe gibi bafög mesala

Son düzenleme:
2000 Euro Yeterde Artar Bile Canim ..
Tabi Luks Yasamayi Seviyorsaniz Az Gelir .. Luks Yasantidan Kastim Hergün Disaridan Yemek
Herseyin Pahalisinda Gözü Olmak Vs.

Ama Idareli Birisiseniz Yeter Hatta Kenariya Para Bile Atabilirsiniz ..

Staat Sadece I$sizlere yani Hartz 4'lara ve 400Euro Basis Calisanlara Yardim Ediyor ..
Nisanlinin Aldigi Aylik Fazla Oldugu Icin Yardim Etmez Kii Söylede Bisey Var
Nisanlinin Bu Ayligi Brutto mu Netto Mu ?
Zannedersem Ki Brutto dur ..Yani Bu Paradan Daha Elektirik Su Kira Filan Kesilecektir ve Elinize Ozaman
Yeme Paraniz Fazlasiylada Kalir Cünkü Sende Ausbildungs Parasi Aliyorsun Ve Sendende Kesinti Yapilacak ..

Benim Bilgilerim Bukadar Hatta Annemede Sordum Yazarken Sana .. Bende Almanyada Yasiyorum ..
Hangi Sehirde Olacaksiniz Ona Göre Kiralarada Yorum Yapabilirim ..

cok tskler yorum icin canim, hayir hic öyle lüks yasamayi sevmeyiz 1-2 ayda bir disarda yeriz yani tutumluyuzdur arada bir sinema falan, kiyafetleride indirimli aliriz
yok canim nisanlimin ayligi netto o yazdigim rakam yani, dogu diyorsunda acaba kiramiz icin bas vursak ödemezlermiki bizdede veya ben ausbildungshilfe beantragen yapsam :S
yani bende yeter diye düsünüyorum cünkü 2 kisi fazla masrafta olmaz giderde olmaz benim bildigim hani su elektirk toplam gelse gelse 100 gelir arkadaslardan biliyorum
ama tabi evdeki hesap carsiya uymaz derler o yüzden arada bir düsündürüyor beni, ay sonunda borc yapsak bile dünya sonu degil diyor miktar cok olmadiktan sonra ama sIkIntiya düsmekten acikcasi korkuyorum nisanlima belli etirmiyorum tabiki o yüzden simdiden cok cok atiyoruz kenara birikim iyice cogalsin, notfall olarak ordan biraz kullaniriz ay ay diye, bi arkadasim var mesala yeni evlendi yani 2 ay önce esi 1800 aliyormus kendisi calismiyor meslekte yapmadi üstelik birde hamile, yetiyorda artiyor bile dedi, yasiyacagimiz yer ise kücük bir kasaba canim yani büyük sehir degil ama büyük sehire 40 dk uzaklikta frankfurtun civari, yorumun icin cok tsk ediyorum canim inan cok sevindim yorumuna iyiki yazdin

Ohoo be güzelimmm netto 1500-1600 euro ise hic yorma sen o güzelim kafaniiii ..
ben ve annem bile onun 3'de biri ile evi gecindiriyoruz ..
bizde büyük bi sehirde yasamiyoruz ..
kasabada yasiyorsan ve 5 odali bi ev istemiyorsan 400 euroyada kiralik ev bulabilirsiniz bence ..
nisanlinin brutto einkommeni fazla cünkü kesilmislerle bir nettosuda oldukca iyi ..
o yüzden ARGE yardim etmez ..
ama sen evlenmeden önce ausbildunguna baslasaydin hilfe alabilirdin .. veya sana yardimci olabilecek bbz veya bbw dan förderung taleb edebilirsin
bi dene bence tatlim ..

umarim hersey gönlünüzce olur :)

Son düzenleme:

yok canim 2-3 odali istiyoruz ancak kiralar bilmiyorum bulunabilirmi 400 euro iste o sorun genelde hep ab 500 oluyor (
bi deniyim canim bbz ve bbw ne oluyor canim hangi amt a gitmem gerekiyor??

malesef canim evlenince yapacam elimde meslek var ama sevmedigim icin birtane daha yapacam saglam olsun diye, nisanlimla evlenmek istedigimiz icinde evlenince yapmaya karar verdim :)
tskler canim seninde hersey gönlünce olsun yardimin icin cok tskler

Berufs Bildungs Zentrum (BBZ)
Berufs Bildungs Werk (BBW)

Arge'da Angemeldet isen oradaki sachbearbeitern dan termin al tatlim ..
o sana yardimci olur .. veya BIZ'e git Berufs Infomations Zentrum
Ordakilerede Danisa Bilirsin Yardim Ederler

arbeitsgemeinschaft yok degilim canim ama mutlaka arastiracam, canim son bir sorum olacak peki bunlari nerde bulabilirim

arbeitsgemeinschaft diye bir kurulumu var ?? yada landratsamt finanzamtmi orasini anlamadim

arbeitsgemeinschaft yok degilim canim ama mutlaka arastiracam, canim son bir sorum olacak peki bunlari nerde bulabilirim

arbeitsgemeinschaft diye bir kurulumu var ?? yada landratsamt finanzamtmi orasini anlamadim

Tatlim Hic Devlet Dairelerine Gitmedinmi Sen ?

10.Sinif Bittikten Sonra Arbeitsamta Filan Yazilmadinmi?
Yoksa Hemen Ausbildungs Yerimi Buldun ?

Ausbildung da olsan bile Arbeitsamt Gözetiminde Olman Lazim , 3.ayda bir cagirip
nasil gittigini kontrol etmeleri lazim .. yani sana destek icin arkanda devletten birisi mutlaka vardir
belki sen bilmiosundur bi annene filan sor istersen ..

Arbeitsamt bu islerle mesgul oluyor .. Finanzamt la isin yok orasi Vergi Dairesi :)
Landsrat filanda bu islere bakmiyor.. yani benim yazdigim BIZ'E Gitcen yada Arbeitsamt(ARGE) ya ..

tamam tatlim simdi anladim:)) , bizim burdaki arbeitsamt hic arayip sormaz ondan belkide :)) cok sagol canim öpüyorum seni :)

devlet aylik 2000 euro kazanan bir cifte asla yardim etmez.
2000 euroda gecinmek icin cok makul bir para
zorlanmazsiniz

Hulenn Türkiye'de yaşamanın verdiğiii hönkkkkk durumunu yaşıyorum şuan.. ne kadar sistematik bir ülke böyle bizde asgari ücret alan geberiyor mesela canım..toplam 3200 TL alıp borçlar sebebiyle zar zor geçiniyok biz bide çocugumuz var canına yandıgımın Türkiyesi..binlerce şükürler olsun...ziraaaaaa ALLAH asgari ücret alanlara yardım etsin..vallahi ev geçindirmek çok zor hangi ülke olursa olsun...hele birde az maaşla geçindirmeye kalkarsan yandı gülüm keten helva..offf içim daraldı

Son düzenleme:
400 euroluk meslek yapmak nasil oluyor anlamadim?
hangi meslekmis bu karsiligi sadece 400 euro?

sanirim almanyadan degilsin. hangi meslegi yaparsan yap 400 euro ödeniyor 3 sene boyunca az bir zam oluyor sade atiyorum 1ci senede 400 , 2ci 450, 3cü 500 euro

ama meslegi BITIRDIKTEN sonra normal maas aliyorsun 1300-1500 artik o yaptigin meslege bagli

hani ülke olursa olsun isin icinde borc olursa tabikide cok zor olur, 3200 TL mis gibi para tabi borclara gidiyorsa cogu iste ozaman zordur eminim, allah kolaylik versin canim , ama ben borcsuz demistim ve yeteceginede inaniyorum idareli ve tutumlu olduktan sonra kenara bile 3 5 atilir bence.

Tatlim burda olaya el atiyorum malesef .. her meslek 400 euo maas vermiyor ..
bu meslekten meslege degisen bi bücte ..

sen Doktor yaninda meslege basliyacagin icin 400 euro aliyorsun
onun maasi az oluyor ..

Kuaför meslegi yapsaydin ilk sene 430 küsür alip yanina birde müsterilerden gelen bahsislerle 500e yakin maas alirdin ..

veya Satici olarak meslek dalinda bi tercihin olsaydi onlarda 480'e kadar Maas alan bi grup

her sene %30 veya %40 artis oluyor meslek yapan kisilerin Maaslarinda .. bu dogru ..

Meslek bittikten sonra yine 1200'e kadar Maas alanlar oluyor evet ama bu BRUTTO maas oluyor yani kesintilerle 850-900 civarina kadar düsüyür ..

Haa Eeger Üni Bitirip Avukat Doktor Isen Bu Maas 2500-3500 Arasi NETTO Elinde Oluyor .. Ama cok cok cok nadir kisiler Netto olarak eline 1500-1600 Para aliyor oda
özel mesleklerden birileri olsa gerek ..

Erkek arkadasinin meslegi ne merak ettim ?

ya canim bunlari biliyorum zaten almanyada oturuyorum:) ancak uzun uzun yazip anlatmak istedim, ama kuaför meslegine katilmiyorum acikcasi arkadasim yapti ilk senesinde 250 aldi yani o birazda senin basladigin kuruma bagli doktordan doktorada degisiyor kimisi ilk sene 400 netto veriyor kimisi 450 netto yani o oldugun yere bagli.. tabi yüksek birsey okuyunca insanin maasida artiyor meslek maasida artiyor. ama bilmiyorum canim sizin orlarda nasilda bizim burlarda doktor yardimcisi arkadaslarim var ve mesleklerini bitirikdikten sonra 1300 netto alanlar var .. doktora bagli iste..biliyorum ama iste uzun uzun yazmak istemedim :) sen özetlemisin canim tsklerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…