Sizce anneme bir şey olacak mı ?Ne olur olmasın..

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.333
3.990
Arkadaşlar bilenler lütfen yardımcı olsun.
Benim canım,bitanem, herşeyim annem cuma günü Ketem'e rutin tarama için gitti.Sonuçları kardeşim almaya gitti.Kardeşime Rahim ağzında HPV enfeksiyonu olduğunu ve bunun kanserli bir virüs olduğunu ileride kansere çevireceğini söylemiş.Devlet hastanesinden randevu almasını kolkoskopi yaptırmasını söylemiş.Annem de dün gitti 1 ay sonraya randevu vermişler.
Şimdi ben bunun ne demek olduğunu bilmiyordum ne bileyim en fazla rahim alınır diye düşündüm.
Şimdi araştırdım her 3 kadından birisi bu Serviks(rahim ağzı kanseri) den dolayı ölüyormuş.
Ben çok korkuyorum anneme bir şey olursa ben naparım bunu düşündüğüm zamanlar nefes alamıyorum.
Kalbinde gram kötülük olmayan hep saf yerine koyulan bir insan benim annem onu her şeyden gücüm yettiğince korumaya çalışıyorum.Babama söylemiş umursamamış hastaneye bile götürmemiş bir de buna kafasını taktı.Benim şimdi tek derdim annem oldu ben ne yapabilirim.
1 ay bekleme erken teşhis önemli özele gidelim dedim annem çok para isterler diye düşünüyor.Kaç para olursa olsun bir an önce annemi götürmek istiyorum.Şimdi Antalya'da kadın doğum uzmanı araştırıyorum az önce de bununla ilgili konu açıldı takipteyim.
Ben başka ne yapabilirim bana yardımcı olun lütfen, ne kadar tehlikeli bir boyuttayız bilen varsa Allah rızası için bana bir şey söylesin ?
Çok teşekkürler..
EDİT:Annemin sonuçları temiz çıktı çok şükür.Hepinizden Allah razı olsun.

Son düzenleme:
Öncelikle iyi bir jinekoloj-onkolog bulun..Aynı zamanda onkolog olmasına özen gösterin..Kolposkopik inceleme sonrası biopsi yapılır..Muhtemelen kanser öncüsü lezyonlardan biri görülür, cin1 cin2 cin3 gibi..Bunlar kanser olduğu anlamına gelmez..

Doktorunuz duruma göre leep ya da konizasyon yöntemiyle rahim ağzındaki sorunlu bölgeyi alır..Patolojiye yollar..

Cerrahi sınırlar temiz ise rutin kontrolleri olur, 3 ayda bir, 6 ayda bir v.s gibi smear kontrolleri ve muayenesi yapılır..

Eğer cerrahi sınırlarda bir sıkıntı varsa ona göre doktorunuz yapılacağı söyler zaten..

Endişe etmeyin anneniz kanser değil fakat hpv virüsü rahim ağzı kanserine neden olan bir virüs..O yüzden 1 ay sonrasına sarkıtmayın..En azından bir semear aldırsın anneniz..Zira hpv virüsünü ne zamandır taşıdığını bilmiyorsunuz..

Bir de hpv nin hangi cinsi? Bunların genital siğil yapanları var bir de rahim ağzı kanserine sebep olanlar..tip 16 ve 18 gibi..

Sonuç elinizdeyse tipine bir bakın..

Öncelikle iyi bir jinekoloj-onkolog bulun..Aynı zamanda onkolog olmasına özen gösterin..Kolposkopik inceleme sonrası biopsi yapılır..Muhtemelen kanser öncüsü lezyonlardan biri görülür, cin1 cin2 cin3 gibi..Bunlar kanser olduğu anlamına gelmez..

Doktorunuz duruma göre leep ya da konizasyon yöntemiyle rahim ağzındaki sorunlu bölgeyi alır..Patolojiye yollar..

Cerrahi sınırlar temiz ise rutin kontrolleri olur, 3 ayda bir, 6 ayda bir v.s gibi smear kontrolleri ve muayenesi yapılır..

Eğer cerrahi sınırlarda bir sıkıntı varsa ona göre doktorunuz yapılacağı söyler zaten..

Endişe etmeyin anneniz kanser değil fakat hpv virüsü rahim ağzı kanserine neden olan bir virüs..O yüzden 1 ay sonrasına sarkıtmayın..En azından bir semear aldırsın anneniz..Zira hpv virüsünü ne zamandır taşıdığını bilmiyorsunuz..

Bir de hpv nin hangi cinsi? Bunların genital siğil yapanları var bir de rahim ağzı kanserine sebep olanlar..tip 16 ve 18 gibi..

Sonuç elinizdeyse tipine bir bakın..
Sonuç evde gidince hemen bakacağım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Sonuç evde gidince hemen bakacağım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Smear sonuçlarına da bir bakın, buradan ya da özelden iletirsiniz..

Hpv virüsünü de babanızdan kapmıştır muhtemelen..Cinsel yolla bulaşan bir virüs..

Şu anda endişe edilecek bir durum yok, ama iyi bir jinekolog onkolog doktor edinin..Devlet hastanelerine kalırsak hepimiz tahtalı köyü boylarız..

Biliyorum zor ama interneti de fazla okumamaya çalışın..

Çok geçmiş olsun..

Benim halam rahim kanserinden acılar içinde bağıra,bağıra öldü çok geç kalmıştı bence geçikmeyin babanada çok kızdım

Ölmedim yaşıyorum :KK66: ben rahim ağzı kanserine yakalandığımda 24 yaşındaydım çocuğum yoktu ilerlerse rahim alınıcaktı. Ameliyat oldum rahim ağzındaki o hücreler alındı tabi benim erken teşhisti. Ama çok şükür bak iki tane de evladım oldu. Sıkmayın canınızı allah çok büyük. İyi bir kadın doğum doktoru edinin mutlaka. Çok çok geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun. içinizi karartmayın hemen bak doktor kansere çevirebilir demiş ileride yani henüz kanser değil. kanser olsa bile artık kanserden kurtulan birçok insan var. ama tavsiyem özel hastaneleri arayıp biran önce fiyat alın. yada bir üniversite hastanesiyle görüşün. devlet hastanelerinin durumu gerçekten çok kötü randevu konusunda. ablam da geçen sene onkoloji hastanesine gitti ameliyat olması gerekiyorlardı bayramdan sonra seni arayıp gün vericez dediler 1 senedir arayacaklar. ablam bu arada uludağ üniverstesinde ameliyatını oldu

Hpv virüsünü de babanızdan kapmıştır muhtemelen..Cinsel yolla bulaşan bir virüs..

Şu anda endişe edilecek bir durum yok, ama iyi bir jinekolog onkolog doktor edinin..Devlet hastanelerine kalırsak hepimiz tahtalı köyü boylarız..

Çok geçmiş olsun..

babalarından kapmış olma ve adamın da annelerini hayat kadınlarıyla aldatıyor olma olasılığı çokkk yüksek

kansere cevirme olasılığı var ancak en kötü olasılıkla rahmi alınır.çok riskli değil.ancak bu virüsü babanızdan kaptıysa dikkat edin başka seyler de kapmasın

Çok geçmiş olsun..
çok korkuyorum :KK43: çok teşekkürler

Ins birsey olmaz eger ilerlemis olsaydi hastaligi bir aya randevu vermezlerdi bilmiyorumda gecmis olsun hz allah acil sifalar versin ozele de gidip hastaligin ne boyutta ogrenin

Kanser tedavilerinde devlet veya özel hastaneler bile bir kuruş almadan tedavi ediyolar. Bende annemi lenf kanserinden kaybettim. Kesinlikle böyle hastalıklarda bir gün bile değerlidir. Hiç vakit kaybetmeden araştırma hastanelerinden birine gidin. Ayrıca her kanser hastasıda ölecek diye bişey yok kendini böyle şartlandırma. ÇOk geçmiş olsun seninle birlikte acımı yeniden yaşadım bende ilk duyduğumda dünyam başıma yıkılmıştı. Allah sana yaşatmasın inşallah.

bir de bir yanllışlık var rahim kanserine cevirmiyor rahim agzı kanserine ceviriyor.ikisi çok farklı

babalarından kapmış olma ve adamın da annelerini hayat kadınlarıyla aldatıyor olma olasılığı çokkk yüksek
Babam eve her zaman gece gelen bir adam zaten bayramda mesaj atmış anneme ama canım bayramını kutlamak istedim sesini duymak istedim ama sen beni aramıyorsun özür dilerim falan yazmış ama kesin başkasına atarken anneme attı çünkü anneme bu yaşıma kadar bir kere canım dediğini duymadım hep bağırır annem namaz kılar babam alkol alır öyle bir şeyler hep annemi rezil eder annem de mesajı baban atmış baksana diye sevindi

ilgilendirir ilgilendirmez kimse kimseyi tanımıyor zaten ancak böyle bir kocadan başka seyler de kapılabilir

Babam eve her zaman gece gelen bir adam zaten bayramda mesaj atmış anneme ama canım bayramını kutlamak istedim sesini duymak istedim ama sen beni aramıyorsun özür dilerim falan yazmış ama kesin başkasına atarken anneme attı çünkü anneme bu yaşıma kadar bir kere canım dediğini duymadım hep bağırır annem namaz kılar babam alkol alır öyle bir şeyler hep annemi rezil eder annem de mesajı baban atmış baksana diye sevindi

annenin babandan kesinlikle uzak durması lazım.bu virus o kadar ciddi değil ama ya aids kapsa ne olur?

X