Sizce arkadaşım çıkarcı mı ?

Ben ortada çıkarcılık görmedim olsa olsa düşüncesizlik olur o da neye göre kime göre. Ben arkadaşınız gibi hediye almayı akıl etmemiş olsam bikaç gün içinde ufak bir şey alırdım telafi için ama sizin yerinizde olsam da bunu bu kadar takmazdım. İnsanlara hediye almayı severim ama aklıma şu bana aldı bu almadı diye gelmez

Birşey farkettim defalarca diyet listesinden para almadığınızı ama bir yemek ısmarlamakla diyet listesinin ücretinin aynı olmadığını vurgulamışsınız.

Arkadaşınız hediye almadığı için biraz öküzlük etmiş ama sizde verdiğiniz diyet listesinin on kere lafını yaptınız şimdiden.
Yani madem öyle olacaktı paranı alsaydın daha iyiydi, oldu mu simdi bu, bence olmadı :D

Bir sağlıkçı olarak sağlık hizmetlerinin aslında ücretsiz olması gerektiği ve sağlığın sosyal bir hak olduğu bilincinde olduğunuzu düşünmek istiyorum.

nasıl ki kanser hastalarından, aşılanması gereken bebeklerden para alınmıyor, alınmamalı, diyetisyenler de hastalarından almamalı.

Ha diyeceksiniz ki, "sağlık hizmetleri özelleşiyor. Kpss ile devlete atanamadım. Aç mı kalayım."

Kalmayın. Keşke devlette çalışsanız, maaşınızı devlet verse. Madem özeldesiniz, mecburen ekmeğinizi özelden kazanacaksınız.

Ancak hekimler yakınlarından, meslektaşlarından, arkadaşlarından nasıl ki para almıyor, sizin de almamanız lazım. En azından en yakınlarınızdan. Arkadaşım dediğiniz kişiden.

Hipokrat yemininde bile bu yazar. Bu anlamda sağlıkçılık perspektifinizi biraz eleştiriyorum, kusura bakmayın.

Diğer hastalardan almanız mecburi ama bir sağlıkçı en yakınlarından para almaz.

Ama doğumgününüzde Size bir toka alabilirdi, yerden göğe kadar haklısınız.

Arkadaşımla doğumgünlerimiz peşpeşe olduğu için kutlamak amacıyla birlikte buluşup cafeye gittik.Ben hediye aldım ama o almamıştı."ay utandım" dedi.ve o sırada hiç dogum gunumu kutlamadı.
Küçücük bir sey de olsa bir hediye almasını isterdim açıkcası.cünkü önemli olan düşünmek.
Ben diyetisyenim.Liseden arkadaşımdı.Birkaç aydır aynı şehirdeyiz.yine görüşmeye başladık uzun aradan sonra.
ona diyet yazıyorum bir kaç haftadır.para vermek istedi ama yakın sayılabilecek bir arkadaşım olduğu için kabul etmedim.ısrar etti baya ama yine de "yakın arkadaşımsın gerek yok.olur mu öyle şey" dedim.o zaman bulustugumuzda yemekleri ben ısmarlayayim diger turlu içim rahat etmez bu işi parayla yapıyorsun sonucta dedi.bulusmamız dogum günumuze denk geldi.Ve hesabı ödedi ben teklif etsem de. Sizce hesap ödediği için mi hediye almadı.Bu durum çok saçma değil mi?
1 tane toka alsa bile değer verdiğini gösterirdi ve mutlu olurdum aslında. ki hesabı da diyet yazdım diye çok ısrar etti ödemek için.Sizce ben mi abartıyorum hediye almamasını?
Sizin bi hediye alcağınızı düşünmemiş demek ki kendisi söylemiş ay utandım diye düşünememiş yani bence çok üstünde durmayın

ben çoğu yakın arkadaşıma hatta sevgilime de çok az hediye almışımdır. direkt yemek. mekanı falan ayarlar götürürüm.
bana abes gelmedi.

Ben arkadaşınızın yerinde olsam yemekle değil de güzel bir hediye ile karşılık vermek isterdim.

Ama sizin yerinizde olsam da bu kadar takmazdım. Çünkü yakın arkadaşım diye düşünüp bir yardımda bulunduysam karşılık beklemem.
Bir karşılık beklemiyorum zaten diyet konusunda asla.Ama doğumgünümü kutlamadı bile.En azından iyiki doğmussun diyebilirdi

Birşey farkettim defalarca diyet listesinden para almadığınızı ama bir yemek ısmarlamakla diyet listesinin ücretinin aynı olmadığını vurgulamışsınız.

Arkadaşınız hediye almadığı için biraz öküzlük etmiş ama sizde verdiğiniz diyet listesinin on kere lafını yaptınız şimdiden.

Hayır ben diyet listesinin peşinde değilim.zaten istesem en başında söylerim net şekilde.ama onun bu şekilde doğum günümü bile kutlamaması beni çok kırdı.

Ben ortada çıkarcılık görmedim olsa olsa düşüncesizlik olur o da neye göre kime göre. Ben arkadaşınız gibi hediye almayı akıl etmemiş olsam bikaç gün içinde ufak bir şey alırdım telafi için ama sizin yerinizde olsam da bunu bu kadar takmazdım. İnsanlara hediye almayı severim ama aklıma şu bana aldı bu almadı diye gelmez
Hediye almasa bile doğum günümü kutlayabilirdi.benimki dündü.ama lafı bile geçmedi.Oysaki biz bugun ortak gün oldugu icin bulustuk.Hediyeden kastım da "bir kağıda iyiki doğdun" yazması bile benim için hediyedir

Hediye almasa bile doğum günümü kutlayabilirdi.benimki dündü.ama lafı bile geçmedi.Oysaki biz bugun ortak gün oldugu icin bulustuk.Hediyeden kastım da "bir kağıda iyiki doğdun" yazması bile benim için hediyedir
Zaten o maksatla buluştuğunuz için sözle söylemeye gerek duymamıştır bazı insanlar bunu o kadar da takmıyor

Arkadaşınız niye çıkarcı oldu ben anlamadım? Daha ince düşünüp hediye alabilirdi ama almamış belki sizin kadar anlam yüklemiyordur bu onu neden çıkarcı yapsın?

Ben asıl sizi çok hesapçı buldum yaptığınız iyiliğin hesabını yapıyorsunuz. Hediye alsaydı her şey iyiydi ama almayınca sanki tüh iyiliğim boşa gitti diye düşünüyor gibisiniz.

Zaten o maksatla buluştuğunuz için sözle söylemeye gerek duymamıştır bazı insanlar bunu o kadar da takmıyor
Sizin bi hediye alcağınızı düşünmemiş demek ki kendisi söylemiş ay utandım diye düşünememiş yani bence çok üstünde durmayın

Simdi mesaj atmış "Senin doğum günün 11 Kasımda mıydı 8 Kasım mıydı?" diye.Ben 8 Kasımdı deyince."Ben 11 Kasım sanıyordum gece 00.00'de kutlayacaktım.Neyse doğum günün kutlu olsun" yazmış.Inansam mı bilemedim.Bir de ben unutsam "kusura bakma derim" en azından

Simdi mesaj atmış "Senin doğum günün 11 Kasımda mıydı 8 Kasım mıydı?" diye.Ben 8 Kasımdı deyince."Ben 11 Kasım sanıyordum gece 00.00'de kutlayacaktım.Neyse doğum günün kutlu olsun" yazmış.Inansam mı bilemedim.Bir de ben unutsam "kusura bakma derim" en azından
Gerçekten gereksiz takıntı yapıyorsunuz.

Çıkarcı mı bilemedim ama bazı insanların yapısında yok kutlamak hediye almak vs.

Çıkarcı demek fazla bu anlattıklarınız için. Olabilir, biz de arkadaşlarımızla birbirimize hediye almıyoruz doğum günlerimizde, o gün görüşebliyorsak, yemek yersek, yemeğini, yada pastasını, kahvesini öderiz. Bunu dert etmeniz tuhaf geldi bana.

Hesabı ödediği için mi hediye almadı gibi bir şey 40 yıl düşünsem aklıma gelmez. Yakın arkadaş olduğunuza emin misiniz?

Eskiden donuma kadar isteseler verirdim.Hediyeler suprizler.Baktım kimse benim icin yaprak kıpırdatmıyor.Bende yapmıyorum.Ama nedense kendilerinin davrandıgı gibi davrandigimdan hicbiri yanimda yok.

Evet ben de bu şekilde olacağım artık.Her şey karsılıklı değil ama değer vermek kesinlikle karşılıklı bence

Back
X